Shoutbox 0 nowych PW 

62 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Opinie o narzędziach i pytania o marki
Zgred
post Mon, 31 Jan 2011 - 08:06
Post #221

Super User

Chłopy a kto by polecił migomat tak do 1200zł?Fajnie jak by miał opcje zasilenia 400v.Oglądam i oglądami i wszystko z dolnej półki jakieś takie słabe jakościowo.
Miałem Bestera 1800 ale zaginą więc może używkę Bestera?
Pzdr

--------------------
WARNING! Small children may get sucked into turbo!

X20SED+td05-16=300....
B235+???=??? się zaczyna robić
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 31 Jan 2011 - 08:06
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
wb78
post Mon, 31 Jan 2011 - 16:57
Post #222

Frequent User

CYTAT(Zgred @ Mon, 31 Jan 2011 - 08:06) *
może używkę Bestera?
Pzdr

Najlepsze rozwiązanie.

+Quote Post
Samcrk
post Mon, 31 Jan 2011 - 19:01
Post #223

Forum Homee

Ja tylko dopisze że w pracy teraz NEO i Honitona używam jeśli chodzi o komplety narzędziowe, nasadki, grzechotki itd, super sprzęt, neo idealne do śrub już trochę obrobionych, honiton o tyle fajny że nasadka jest 3in1, normalny rozmiar np. 12, calowy zbliżony, i zbliżony E.

--------------------
...

+Quote Post
Aqual
post Mon, 18 Jul 2011 - 09:56
Post #224

eMpowered

tongue.gif

+Quote Post
wuj_jan
post Sun, 11 Sep 2011 - 02:24
Post #225

Rookie

co do zerwanych torxow splinow i innych, to jak sie kreci rozmiarem 10 albo 12 z mocowaniem na 8 ciagnac "rureczka", zwlaszcza grzebiac w mistrzach zgnilizny - czyli w fordzie i mercedesie gdzie bez palnika nie podchodz - to sie nie ma co dziwic ze sie kazde urwie.. ..dobra rada o narzedziu, nie tylko w takich przypadkach niepodwazalnie nr 1 - (I O BARDZO DUZYM WSKAZNIKU STOSUNKU CENY DO UZYTECZNOSCI !) - czyli o MLOTKU! obowiazkowo jak nie idzie - przywalcie se najpierw chlopce mlotkiem po lbie! tylko na plasko co by dobrze rezo poszlo, a nie zeby z lbaa grzyba narobic... i dopiero wtedy przykladac duzy moment na srube hehehe..
a jak sie ma problem z duzymi srubami TO SIE KUPUJE KLUCZYKI NA 3/4 ze sztywnym patykiem, a nie zaklada 2-metrowa rure na 25 cm raczke grzechotki 1/2 gdzie producent i ogolnie konstrukcja nie przewiduje zakladania czegokolwiek i zwiekszania sily 8krotnie- tylko trzymania raczka za gumowa raczke bez wzgledu jakie literki sa na niej nawypisywane.
powiem tyle - wypatroszylo sie "kilka" wozow do zera, "conieco" sie im wspawalo a potem znowu do kupy zrobilo i w zestawie nasadowek yato, przez rok rzezni (fakt faktem z glowa i czasem palnikiem) pekla, osobiscie oceniam ze tylko: 18ka na 1/2, rekojesc pokretla srubokretowego na 1/4 i mala grzechotka przy kreceniu na chama przygnitej nakretki 8-ki na amen. coz - strata lacznie na niecale 30zl na "allegrze" - mysle ze zarobilo na siebie.
..najbardziej poddatne sa klucze plaskie. tu lepiej nie oszczedzac - hazet, sandvik czy armstrong usa nie zwadzi. ...a jak sie nie ma siana albo ma sie tylko na co innego i trzeba tanio, to tylko satynowe yato. gdyby ktos nie wiedzial to toya oferuje 2linie yatow jedne po 270 a drugie po 430 za 25pcs.
swoja droga - niech ktos mi znajdzie na polskim "allegrze "cos lepszego smile.gif z checia rzuce okiem

+Quote Post
rychulja
post Sun, 11 Sep 2011 - 03:17
Post #226

Super User

CYTAT(wuj_jan @ Sun, 11 Sep 2011 - 02:24) *
co do zerwanych torxow splinow i innych, to jak sie kreci rozmiarem 10 albo 12 z mocowaniem na 8 ciagnac "rureczka", zwlaszcza grzebiac w mistrzach zgnilizny - czyli w fordzie i mercedesie gdzie bez palnika nie podchodz - to sie nie ma co dziwic ze sie kazde urwie.. ..dobra rada o narzedziu, nie tylko w takich przypadkach niepodwazalnie nr 1 - (I O BARDZO DUZYM WSKAZNIKU STOSUNKU CENY DO UZYTECZNOSCI !) - czyli o MLOTKU! obowiazkowo jak nie idzie - przywalcie se najpierw chlopce mlotkiem po lbie! tylko na plasko co by dobrze rezo poszlo, a nie zeby z lbaa grzyba narobic... i dopiero wtedy przykladac duzy moment na srube hehehe..
a jak sie ma problem z duzymi srubami TO SIE KUPUJE KLUCZYKI NA 3/4 ze sztywnym patykiem, a nie zaklada 2-metrowa rure na 25 cm raczke grzechotki 1/2 gdzie producent i ogolnie konstrukcja nie przewiduje zakladania czegokolwiek i zwiekszania sily 8krotnie- tylko trzymania raczka za gumowa raczke bez wzgledu jakie literki sa na niej nawypisywane.
powiem tyle - wypatroszylo sie "kilka" wozow do zera, "conieco" sie im wspawalo a potem znowu do kupy zrobilo i w zestawie nasadowek yato, przez rok rzezni (fakt faktem z glowa i czasem palnikiem) pekla, osobiscie oceniam ze tylko: 18ka na 1/2, rekojesc pokretla srubokretowego na 1/4 i mala grzechotka przy kreceniu na chama przygnitej nakretki 8-ki na amen. coz - strata lacznie na niecale 30zl na "allegrze" - mysle ze zarobilo na siebie.
..najbardziej poddatne sa klucze plaskie. tu lepiej nie oszczedzac - hazet, sandvik czy armstrong usa nie zwadzi. ...a jak sie nie ma siana albo ma sie tylko na co innego i trzeba tanio, to tylko satynowe yato. gdyby ktos nie wiedzial to toya oferuje 2linie yatow jedne po 270 a drugie po 430 za 25pcs.
swoja droga - niech ktos mi znajdzie na polskim "allegrze "cos lepszego smile.gif z checia rzuce okiem

- 2x amen smile.gif

--------------------
Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa
BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy

+Quote Post
Jarzyn
post Sun, 11 Sep 2011 - 04:23
Post #227

Frequent User

Ja mam płaskooczkowe honitony kpl 14 sztuk, wajchy, młotki im nie straszne. Stosunek cena/jakość wzorowy.

--------------------
Audi A4 B5 1.9 TDI AFN // Suzuki SV650N K8 // Nissan Sunny GTi 5-doors
--------------------
"Kto hamuje, ten przegrywa"

+Quote Post
siewcu
post Sun, 11 Sep 2011 - 09:12
Post #228

Forum Clubber

Warto poprzeć polską firmę, Kuźnia robi jedne z najlepszych na świecie jeśli chodzi o klucze płaskie wink.gif

+Quote Post
wuj_jan
post Sun, 11 Sep 2011 - 10:52
Post #229

Rookie

mam kilka plaskooczkowcow z kuzni. porownal bym je z worelem. nie lamia sie tylko dlatego, ze nie trzymaja wymiarow i nakretki robia sie okragle przed zlamaniem klucza- ujda co najwyzej do naprawy rowera ;D
jak sie chce grzebac przy samochodzie w komforcie, trzeba miec zestaw (a najlepiej zdublowany) gdzie wystepuje w miare kazdy mozliwy rozmiar. 14 rozmiarow to troche malo (rozmiary srub w samochodzie nie koncza sie na 22 a i wystepuja czesto 18ki, 16ki, 9ki i inne ktorych w malym zestawie majsterkowicza nie uswiadczysz)
duze klucze na sztuki wychodza kilkakrotnie drozej jak w zestawie - nie oplaca sie kupowac malego zestawu i uzupelniac go kupujac na sztuki, tak wiec podtrzymuje - SATYNOWE 25-elementowe yato (6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 30, 32) jak na razie, przynajmniej na allegro, nie maja konkurencji.

+Quote Post
Jarzyn
post Sun, 11 Sep 2011 - 19:36
Post #230

Frequent User

No ja mówię akurat tylko o wytrzymałości Honitona, fakt faktem z tych większych to akurat mam innych firm gięte oczka i płaskie wink.gif

--------------------
Audi A4 B5 1.9 TDI AFN // Suzuki SV650N K8 // Nissan Sunny GTi 5-doors
--------------------
"Kto hamuje, ten przegrywa"

+Quote Post
Arkadius3
post Sun, 11 Sep 2011 - 20:48
Post #231

Frequent User

ostatnio kupiłem duży zestaw płasko-oczkowych Stalco za 200zł - na razie kilka upartych śrub uległo ich wytrzymałości czas pokaże co są warte ale gościu zapewniał że wymieni od ręki jak połamie i nie będzie śladu że waliłem po nich młotem.

Potrzebuje kupić klucz Dynamometryczny

mam od 40-210Nm Jonnesway i to średnio do niektórych czynności przy silniku odpowiada niekiedy jest za dużo

szukam czegoś od 5 do 40Nm ale widzę że się dużo rozbiega... Co polecacie? fajną opcją wydaje się Tengtools
http://allegro.pl/klucz-dynamometryczny-5-...1798080651.html
bo mają jednocześnie kątomierz na sobie ale żeby wypełnić w pełni przedział jaki poszukuję potrzebuje 2 kluczy.

--------------------
Blue Fiesta xr1800

Jest Eibach, jest gleba...
... Jest KONI, jest przyczepność ;)

+Quote Post
K@mill
post Sun, 11 Sep 2011 - 22:13
Post #232

Frequent User

Czy taki ściągacz sie do czegoś nadaje i można tym wycisnąć zapieczone końcówki drążków ?
Yato:

Vorel:

--------------------
e36 328i - Poznań 1.49
Race4Fun.pl

+Quote Post
siewcu
post Sun, 11 Sep 2011 - 23:14
Post #233

Forum Clubber

YATO używałem, daje radę. A i tak żaba i młotek 5kg to najlepszy zestaw - dobrzy strzał i zawsze zejdzie tongue.gif

+Quote Post
Arek_
post Fri, 30 Sep 2011 - 20:10
Post #234

User

Podepnę się pod kluczę wink.gif
http://allegro.pl/akumulator-starter-450a-...1834562009.html Ktoś korzysta z takiego prostownika albo może polecić inny dobry prostownik do 600zł ? ma ładować akumulatory do 110ah i miło jakby wspomagał odpalanie.

+Quote Post
K@mill
post Tue, 04 Oct 2011 - 22:17
Post #235

Frequent User

CYTAT(siewcu @ Sun, 11 Sep 2011 - 23:14) *
YATO używałem, daje radę. A i tak żaba i młotek 5kg to najlepszy zestaw - dobrzy strzał i zawsze zejdzie tongue.gif

Kupiłem ten srebrny YATO, dał rade, ale aż się lekko pofalował bo zrobiłem kilka grubych obrotów jak już był opór na śrubie smile.gif Było naprawdę mocno zapieczone, młotkiem nie szło, podejście miałem tez kiepskie chyba ze bym tarcze zdjął.

--------------------
e36 328i - Poznań 1.49
Race4Fun.pl

+Quote Post
jagus
post Sat, 08 Oct 2011 - 23:34
Post #236

Super User

Czy może ktoś polecić jakiś dobry wciskacz/wyciskacz tulei (np plywających) do zastosowania na aucie?
Wiadomo, że najlepiej zrobić to prasą, ale trzeba cały wahacz/zwrotnicę wyciągać.
Może jest jakiś uniwersalny śrubowy "ściągacz"?
Może jakiś ściągacz do łożysk (dwa ramiona)?

--------------------
najwazniejsze aby nasze dzieci mialy bogatych rodzicow

+Quote Post
gość_bezduszny_*
post Sat, 08 Oct 2011 - 23:42
Post #237

tu masz ściągacze, coś pewnie wybierzesz
http://toya.pl/brand_yato.phtml?page=produ...p;page=products

+Quote Post
Arkadius3
post Thu, 08 Dec 2011 - 10:01
Post #238

Frequent User

Więc tak potrzebuje dobry klucz dynamometryczny do składanie motorowni. Cena bez znaczenia najważniejsza jest powtarzalność! co polecacie? Facom? Sata? Proxxon? czy coś innego?

Jonnesway'a, Yato i inne pomińmy wink.gif

--------------------
Blue Fiesta xr1800

+Quote Post
wb78
post Thu, 08 Dec 2011 - 20:42
Post #239

Frequent User

Z doświadczenia. Dynamometryczny Facom-nie polecam, poszedł na gwarancji. Szukaj Gedore, można w dobrych pieniążkach znaleźć. I takie pytanie: czemu odrzucasz Jonneswaya? Bo jak dla mnie to bardzo dobre narzędzia, jakość identyczna z Proxxonem.

+Quote Post
Arkadius3
post Sat, 10 Dec 2011 - 06:10
Post #240

Frequent User

Jonnesway'a odrzucam bo się na nim nauczyłem że ma trochę niską powtarzalność co raczej nie jest wskazane przy dokręcaniu np. głowicy. A drugi temat że mi się rozkręcił samoczynnie jak ustawiałem na nim moment. Po prostu tył klucza mi wyjechał...

--------------------
Blue Fiesta xr1800

+Quote Post

62 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 09:09