![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Porównujmy
![]() No tak, zgadza się, tylko miałem nadzieję na to, że tak duże firmy nie pozwolą sobie na coś takiego... Niestety byłem w błędzie ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 06 December 2003 ![]() |
Kupilem Proxxony, grubosc - moglyby byc ciensze ;/ ale zle nie jest. Przegub nie lata zbyt luzno, stawia odpowiedni opor przy poruszaniu. Co moge wiecej poki co napisac - moglyby byc troszke krotsze ...
-------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
Moze troche O/T ale jaki podnosnik typu "zaba", do 2000-2500kg wystarczy , polecacie w kwocie do 300zl ??
dzieki pozdr. Piotrek -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 23 September 2009 Skąd: Łódź ![]() |
WYSTARCZY taki za 70 PLN z Selgrosa
![]() -------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
Jeśli masz zamiar wchodzić pod auto podniesione żabą, nie oszczędzaj na tym...
|
|
|
![]()
|
|
O to wlasnie chodzi ze troche strach
![]() ![]() -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
Wiesz, ja znam przypadek gdzie lewarek zawiódł... No i polecam kupić w zestawie do żaby jakieś kobyłki, żeby w razie w auto nie spadło prosto na Ciebie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 12 January 2008 Skąd: Białystok ![]() |
Podstawki to obowiązek. Na samym lewarku to można koło zdejmować ,ale jakieś poważniejsze naprawy to obowiązkowo na kobyłkach lub innych podstawkach.
-------------------- Kszzzzysztof
|
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
Jak czesto sie dlubie auto to lepiej zrobic podnosnik nozycowy
![]() Idzie takowy zrobic za ok 400-500 zl ![]() Denerwujace to sciaganie auta z kobułek bylo ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pod auto bez kobylek bym nie wchodzil. Na allegro sa zadziwiajaco tanie kobylki Facoma (tanie jak na Facoma oczywiscie).
-------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
Teraz i na mnie czas. Potrzebuję komplet grzechotka+podstawowe nasadki(powiedzmy od 10 do 2x) na 1/2", w miarę tani(powiedzmy do 100zł). Jest coś, co wytrzyma ? Widziałem ostatnio Proxxona w tej cenie i się zastanawiam co to warte. No i jeśli nie w tym budżecie, to jaki jest potrzebny żeby kupić coś sensownego jak najtaniej(nie będą odkręcane mega hardcore'owe śruby, od tego są inne klucze
![]() |
|
|
![]()
|
|
Proxxon ma rewelacyjny stosunek jakosci do ceny.
-------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
A jaka jest gwarancja na niego ? Nie mam zamiaru używać przedłużek i innych dziwnych rzeczy na grzechotce, ale głupio by było, jakby się rozpadła.
|
|
|
![]()
|
|
Zestaw Proxxona za 100zl ? gdzie tak tanio ?
![]() Gwarancja jest 2 lata, slyszalem ze jak cos z zestawu sie uszkodzi to daja caly zestaw nowy. -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
Kiedys grzechotka proxxona na 1/4 z adapterem na bity 'zbudowalem' biblioteczke. Grube na 3cm polki zawieszone na stalowych profilach do sciany. Wisi to na 60 czy 80 kotwach, a dokladniej najwiekszych dostepnych wkretach z lbem stozkowym i grzyzykowym gniazdem (musialo byc na plasko po dokreceniu). Zeby calosc lepiej siedziala to uzylem kolkow, w ktore na sucho ciezko wchodzilo. Kilka wkretow nie wytrzymalo - mimo ze hartowane - kilka bitow sie zeszmacilo, srubunki grzaly sie tak ze reka nie mozna bylo dotknac. Kilka godzin krecilem, a grzechotka dala rade, jak nowa.
Za 100 PLN to mozna miec jeden z mniejszych zestawow 1/4". Nowych, bo z drugiej reki czesto polowa ceny albo mniej. Taka gwarancja to dobra rzecz. Kupilem rok temu na allegro multitoola Leatherman, mocno zuzytego i niestety z przeskakujaca blokada. Zanioslem do najblizszego przedstawiciela z pytaniem czy da sie to jakos naprawic. Zero paragonu, opakowania itp. Po 2 tygodniach zaproszono mnie po odbior nowego prosto z fabryki ![]() -------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
Widziałem jeden komplet na allegro, ale cena była chyba mocno promocyjna... Szybko zniknęło
![]() |
|
|
![]()
|
|
eMpowered Dołączył: Sat, 07 August 2010 ![]() |
szkoda marnować 100PLN na byle co, warto zaczekać i za ok 220 z alle polecam proxxon 23020, za tą $$ sporo tego tam, tylko nasadkę 13 na 1/2'' trzeba dokupić:/ Od pół roku testuję przy ciągniku, nie ma litości. Odkręcanie nie ruszanych od 20 lat śrub 30mm z 2-metrową rurą nie straszne.
Jak potrzeba do składania mebli, to i topex wystarczy, ale o przedłużkach nie ma co marzyć |
|
|
![]()
|
|
Kupilem ta popularna na allegro 2tonowa ,niska zabe YATO, poki co dziala
![]() Ogolnie ...jak za te pieniadze (ok 170zl) to nic lepszego chyba nie da sie kupic (ja chcialem ale nic fajniejszego do 250-300zl nie widzialem). -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
Pytan kilka, bo potrzebuje:
1. klucz dynamometryczny do prac glownie przy kolach. W cenie ponizej 190 PLN moge miec Jonnesway lub Tengtools, zakres 40-200Nm. Proxxon wychodzi juz drozej, Facom, Hazet wiadomo ![]() 2. nitownica do malych nitonakretek. Co polecacie? Czy taki kombajn http://allegro.pl/item1143314195_nitownica...ek_i_molly.html , ktory jednoczesnie nituje samozrywalnymi i zaciaga sruby do karton-gipsow, aleduzo kosztuje, czy cos budzetowego? Kilka tanich nitownic polamalem... 3. wiem ze nie powinno uzywac sie zwyklych nasadek do udaru, bo niszy i nasadki i wrzeciono w pistolecie. Jak zas wyglada uzywanie nasadek udarowych na recznej pokretce? Sa jakies minusy? -------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sun, 27 August 2006 Skąd: kuj-pom ![]() |
1. Ja mam dynamometryka Jonnesway'a i sobie bardzo chwale. Test kalibracji po 1,5 roku użytkowania zmieścił się w dopuszczalnym zakresie różnic więc szkoda tylko że nie jest lewo/prawo bo by się przydało już kilka razy.
2. Nitownice też mam Jonnesway'a małą i po takiej ilości nitów jakie przerobiła sobie chwale. 3. rozwalisz pokrętło zamiast nasadki? Przymierzam się do zestawu nasadek Jonneswaya http://allegro.pl/item1180143356_nasadki_1..._94_czesci.html co o nim sądzicie? mam jeszcze kilka pozycji w garażu z Jonneswaya i sobie bardzo chwalę więc myślę że tym razem się nie zawiodę? -------------------- Blue Fiesta xr1800
Jest Eibach, jest gleba... ... Jest KONI, jest przyczepność ;) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 24 July 2025 - 23:11 |