![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
W tej cenie to NEO chyba znajdziesz a jakosciowo nie jest zle ostatnio kupilem grzechotke bo proxxona bylo szkoda przedluzka 2 m i ogien, nie poddala sie
![]() Niewiem czy Neo sprzedaje w zestawie tylko, choc osobiscie polecam dolozyc 100 do budzetu, ja wyrwalem taki zestaw za 329 zl: http://www.allegro.pl/item1077097410_proxx...ka_kpl_6sz.html |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 23 September 2009 Skąd: Łódź ![]() |
A ja potrzebuje zakupic zestaw kluczy oczkowych z grzechotka (koniecznie 16,17,18,19 musza byc w zestawie) . OK 200zl, max 250zl do wydania . Klucze musza byc mozliwie jak najciensze (a szczegolnie ich czesc "robocza") bowiem wg mnie od tego rowniez w znacznym stopniu zalezy porecznosc i przydatnosc tego typu klucza. Co byscie polecali ?? Jezeli te nie beda za grube http://www.allegro.pl/item1086650233_zesta...acom_64_j4.html to bym sie nie zastanawial dalej. Troche wiecej niz planowales, ale dwa mniejsze zawsze mozesz odsprzedac. Cena brutto wiec poszukaj znajomego, ktory wzialby to w koszty i zwrocil Ci VAT. Facom to jednak Facom ![]() -------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 18 January 2006 Skąd: Toruń ![]() |
Jezeli oczkowe z grzechotką to tylko z łamaną główką, pozniej bedziesz zalowal ze od razu takich nie kupiłeś.
-------------------- ITAL Performance
www.ital-performance.pl |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
Mam takie z łamaną i sztywną. I powiem szczerzem że gdybym miał wybrać, to ze sztywną. Czasem w trudno dostępnym miejscu (jak nie ma jak wsadzić drugiej łapy do trzymania grzechotki na śrubce) to lubią sobie złazić.
-------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
no jak głowka lata jak zyd po pustym sklepie to nie ma sie co dziwić
![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 06 December 2003 ![]() |
Jezeli oczkowe z grzechotką to tylko z łamaną główką, pozniej bedziesz zalowal ze od razu takich nie kupiłeś. Masz na mysli takie ? http://www.allegro.pl/item1060287571_klucz...ub_proxxon.html Widze jeszcze z lamana sa NEO i Beta nieco tansze od Proxxona - co myslicie ? Co lepsze beta czy neo ? 410zl za proxa to jednak troche za duzo jak dla mnie, pozatym strasznie dlugie sie te klucze wydaja byc ...a to rowniez minus. A o tym facomie za 295zl myslalem ..tylko kurcze rzeczywiscie moze z lamana glowka by byly lepsze. Zwykle proxxony sa wg mnie nieco denne bo maja ta koncowk z grzechotka lekko odgieta . ____________________________________ Zoltar pisal o Wurthu wiec znalazlem : http://www.allegro.pl/item1074799293_wurth...ka_i_przeg.html Powiedzcie mi co to za LOL ![]() Uwaga: Mamy do czynienia ze specjalnym narzędziem, którego nie można obciążać większym momentem niż maksymalnym określonym w normie DIN899. Dlatego stronę oczkową należy stosować do już poluzowanych śrub i nakrętek. WTF ??? ![]() -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
Przejrzalem allegro, rzeczywiscie chyba te grzechotki z przegubem beda lepsze
![]() Na takie wiec sie tylko nastawilem. Za taki sensowy zestaw z przegubem to tylko proxxon jest - za 407zl. za drogo jak dla mnie ![]() W nieco tanszych zestawach bety czy neo nie ma rozmiarow 16 i 18. A one sa dla mnie konieczne. Co sadzicie o firmie COVAL ? bo do zakupu ich kluczy sie najbardziej sklaniam w tej chwili. Czy one przypadkiem nie sa produkowane w Polsce ? Wole chyba je niz yato, mialem np. nitownice COVAL i byla swietna, mialem profesjonalna niby nitownice yato 2x drozsza od covala i byla kompletnie do bani i szybko sie zepsula. -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 23 September 2009 Skąd: Łódź ![]() |
NEO nizsza polka od Proxxona.
Beta teoretycznie wyzsza, ale przykre rzeczy o niej koledzy pisza. Coval... i klucze robia, i widly, i nakolanniki ![]() Te plaskie grzechotki sa - w porownaniu do normalnych plaskich kluczy - dosc delikatne. Wiec jesli juz cos kupowac, to zdecydowanie z gornej polki, zwlaszcza ze potrzebujesz tylko 4 klucze. Snap-On, Gedore, Hazet, Stahlwille, Facom. Lepiej kupic 4 takie niz duzy zestaw posledniej marki. O ile np. dynamometryczny kupilbym by JonnesWay czy Proxxon, bo z zasady nie moze pracowac pod wiekszym obciazeniem niz przewidziano ![]() Zeby tak sie jeszcze powymadrzac, to nie jest to narzedzie typu "must". To jest fajny bajer ulatwiajacy zycie, wiec jak juz szalec... ![]() -------------------- EJ20G, EJ253, C16SE
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
www.motoallegro.pl/item954482243_tenaco_klucze_oczkowe_z_grzechotka_bahco.html Miałem do czynienia z czymś takim, nawet sprawnie to działa. PODOBNO ma 60Nm wytrzymałości, ale różne rzeczy się z tym robiło
![]() |
|
|
![]()
|
|
dokładnie są dosc delikatne i nie służą do dokręcania/odkrecania na maksa. tak samo jak grzechotka nie sluzy do tego zeby na nia 2m rure zakladac i cos odkrecac/dokrecac.
-------------------- ITAL Performance
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
dokładnie są dosc delikatne i nie służą do dokręcania/odkrecania na maksa. tak samo jak grzechotka nie sluzy do tego zeby na nia 2m rure zakladac i cos odkrecac/dokrecac. A ja wlasnie kupilem ta grzechotke do odkrecania kola zamachowego http://www.allegro.pl/item1071852353_neo_g...a_promocja.html Przedluzka i ogien ![]() Wiem ze grzechotka proxxona jest lepsza ale jednak szkoda mi jej ![]() Proxxon ma dwuletnia gwarancje i jak zniszczylem grzechotke z kluczy nasadowych prelotowych wlasnie przedluzka to o nic nie pytali i wymienili caly zestaw ![]() |
|
|
![]()
|
|
Co nie zmienia faktu zeby na grzechotki zakladac przedluzke z rury i swiadomie ja niszczyć. Tak trudno sobie zwykłe pokrętło 1/2 cala sprawić?
![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
Testuje jakosc wykonania i wytrzymalosc sprzetu
![]() aby moc sie podzielic opinia na Racingforum ![]() |
|
|
![]()
|
|
no chyba ze tak
![]() ![]() -------------------- ITAL Performance
|
|
![]()
|
|
A ja zdecydowalem. Kupuje zestaw Proxxona tych grzechotek plaskich z przegubem. Wyczailem za 380zl , odbiore osobiscie .
Troche mnie zdziwiliscie z tym ze nie mozna mocno cisnac tymi grzechotkami. To co to za klucz ? Wiadomo ze przez rure nie bede nimi dociagal, ale mysle ze dokrecac sruby nimi bede i to wcale nie lekko. Bedzie to dla mnie lekka zenada jak klucze po 60zl/szt poddadza sie przy zwyklym uzytkowaniu. A notka Wurtha o tym ze klucze mozna stosowac TYLKO do ODKRECANIA poluzowanych srub jest nieco zabawna ![]() -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 29 October 2002 Skąd: Wlkp. ![]() |
Moja zwykła grzechotka Proxxona znosi bez problemu 15 minut nawalania w nią młotkiem, odłupał mi się tylko kawałek tego guzika od ustawiania lewo, prawo ale sam mechanizm ma się dobrze
![]() -------------------- BMW
|
|
|
![]()
|
|
Zwykla to i ja mam , juz ponad rok i nic sie z nia nie dzieje (tzn. caly zestaw nasadki + grzechotki proxa).
-------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 22 March 2004 Skąd: Żory ![]() |
no jak głowka lata jak zyd po pustym sklepie to nie ma sie co dziwić ![]() Też mam Wurtha właśnie. I tak powiem szczerze - Wurth ma dupiate te narzędzia. Zwłaszcza w porównaniu z chemią Wurtha... -------------------- Tire smoke and coffee. Breakfast of champions
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Przepraszam bardzo, widziałem i macałem ponad 20stoletnią żabę Wurtha, którą były odkręcane różne dziwne rzeczy. Zero śladów zużycia...
|
|
|
gość_M-Technic_* |
![]()
|
![]() |
Stanley tez 20 lat temu byl nie do zajechania
![]() Wiec nie poruwnujmy tego co jest do tego co bylo ![]() |
|
|
![]() ![]() |