Shoutbox 0 nowych PW 

62 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Opinie o narzędziach i pytania o marki
gość_M-Technic_*
post Sun, 20 Jun 2010 - 18:57
Post #101

W tej cenie to NEO chyba znajdziesz a jakosciowo nie jest zle ostatnio kupilem grzechotke bo proxxona bylo szkoda przedluzka 2 m i ogien, nie poddala sie wink.gif
Niewiem czy Neo sprzedaje w zestawie tylko, choc osobiscie polecam dolozyc 100 do budzetu, ja wyrwalem taki zestaw za 329 zl:
http://www.allegro.pl/item1077097410_proxx...ka_kpl_6sz.html
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 20 Jun 2010 - 18:57
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
grzywaczewski
post Sun, 20 Jun 2010 - 20:38
Post #102

Forum Killer

CYTAT(piotres @ Sun, 20 Jun 2010 - 18:21) *
A ja potrzebuje zakupic zestaw kluczy oczkowych z grzechotka (koniecznie 16,17,18,19 musza byc w zestawie) .

OK 200zl, max 250zl do wydania .

Klucze musza byc mozliwie jak najciensze (a szczegolnie ich czesc "robocza") bowiem wg mnie od tego rowniez w znacznym stopniu zalezy porecznosc i przydatnosc tego typu klucza.

Co byscie polecali ??

Jezeli te nie beda za grube http://www.allegro.pl/item1086650233_zesta...acom_64_j4.html to bym sie nie zastanawial dalej. Troche wiecej niz planowales, ale dwa mniejsze zawsze mozesz odsprzedac. Cena brutto wiec poszukaj znajomego, ktory wzialby to w koszty i zwrocil Ci VAT. Facom to jednak Facom smile.gif a przeskakujaca pod obciazeniem grzechotka moze skonczyc sie pokaleczonym lapskiem.

--------------------
EJ20G, EJ253, C16SE

+Quote Post
ZoLt4R
post Sun, 20 Jun 2010 - 20:47
Post #103

Forum Killer

Jezeli oczkowe z grzechotką to tylko z łamaną główką, pozniej bedziesz zalowal ze od razu takich nie kupiłeś.

--------------------
ITAL Performance

www.ital-performance.pl

+Quote Post
Czacza
post Sun, 20 Jun 2010 - 22:04
Post #104

Forum Killer

Mam takie z łamaną i sztywną. I powiem szczerzem że gdybym miał wybrać, to ze sztywną. Czasem w trudno dostępnym miejscu (jak nie ma jak wsadzić drugiej łapy do trzymania grzechotki na śrubce) to lubią sobie złazić.

--------------------
Tire smoke and coffee. Breakfast of champions

+Quote Post
ZoLt4R
post Sun, 20 Jun 2010 - 22:11
Post #105

Forum Killer

no jak głowka lata jak zyd po pustym sklepie to nie ma sie co dziwić smile.gif Ja mam takie z wurtha/zebry i nawet dzialaja niezle.

--------------------
ITAL Performance

www.ital-performance.pl

+Quote Post
piotres
post Sun, 20 Jun 2010 - 22:27
Post #106

Super User

CYTAT(ZoLt4R @ Sun, 20 Jun 2010 - 20:47) *
Jezeli oczkowe z grzechotką to tylko z łamaną główką, pozniej bedziesz zalowal ze od razu takich nie kupiłeś.

Masz na mysli takie ? http://www.allegro.pl/item1060287571_klucz...ub_proxxon.html

Widze jeszcze z lamana sa NEO i Beta nieco tansze od Proxxona - co myslicie ? Co lepsze beta czy neo ? 410zl za proxa to jednak troche za duzo jak dla mnie, pozatym strasznie dlugie sie te klucze wydaja byc ...a to rowniez minus.

A o tym facomie za 295zl myslalem ..tylko kurcze rzeczywiscie moze z lamana glowka by byly lepsze.

Zwykle proxxony sa wg mnie nieco denne bo maja ta koncowk z grzechotka lekko odgieta .

Zoltar pisal o Wurthu wiec znalazlem :

http://www.allegro.pl/item1074799293_wurth...ka_i_przeg.html

Powiedzcie mi co to za LOL laugh.gif :
Uwaga: Mamy do czynienia ze specjalnym narzędziem, którego nie można obciążać większym momentem niż maksymalnym określonym w normie DIN899. Dlatego stronę oczkową należy stosować do już poluzowanych śrub i nakrętek.

WTF ??? huh.gif

--------------------
z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172

+Quote Post
piotres
post Mon, 21 Jun 2010 - 00:53
Post #107

Super User

Przejrzalem allegro, rzeczywiscie chyba te grzechotki z przegubem beda lepsze smile.gif .

Na takie wiec sie tylko nastawilem.

Za taki sensowy zestaw z przegubem to tylko proxxon jest - za 407zl. za drogo jak dla mnie sad.gif

W nieco tanszych zestawach bety czy neo nie ma rozmiarow 16 i 18.

A one sa dla mnie konieczne.

Co sadzicie o firmie COVAL ? bo do zakupu ich kluczy sie najbardziej sklaniam w tej chwili. Czy one przypadkiem nie sa produkowane w Polsce ?

Wole chyba je niz yato, mialem np. nitownice COVAL i byla swietna, mialem profesjonalna niby nitownice yato 2x drozsza od covala i byla kompletnie do bani i szybko sie zepsula.

--------------------

+Quote Post
grzywaczewski
post Mon, 21 Jun 2010 - 01:08
Post #108

Forum Killer

NEO nizsza polka od Proxxona.
Beta teoretycznie wyzsza, ale przykre rzeczy o niej koledzy pisza.
Coval... i klucze robia, i widly, i nakolanniki rolleyes.gif

Te plaskie grzechotki sa - w porownaniu do normalnych plaskich kluczy - dosc delikatne. Wiec jesli juz cos kupowac, to zdecydowanie z gornej polki, zwlaszcza ze potrzebujesz tylko 4 klucze. Snap-On, Gedore, Hazet, Stahlwille, Facom. Lepiej kupic 4 takie niz duzy zestaw posledniej marki. O ile np. dynamometryczny kupilbym by JonnesWay czy Proxxon, bo z zasady nie moze pracowac pod wiekszym obciazeniem niz przewidziano wink.gif o tyle w przypadku tych kluczy bym nie zalowal. Chyba ze bedziesz luzowal zwyklym kluczem, a pozniej krecil grzechotka.

Zeby tak sie jeszcze powymadrzac, to nie jest to narzedzie typu "must". To jest fajny bajer ulatwiajacy zycie, wiec jak juz szalec... biggrin.gif

--------------------
EJ20G, EJ253, C16SE

+Quote Post
siewcu
post Mon, 21 Jun 2010 - 01:30
Post #109

Forum Clubber

www.motoallegro.pl/item954482243_tenaco_klucze_oczkowe_z_grzechotka_bahco.html Miałem do czynienia z czymś takim, nawet sprawnie to działa. PODOBNO ma 60Nm wytrzymałości, ale różne rzeczy się z tym robiło smile.gif

+Quote Post
ZoLt4R
post Mon, 21 Jun 2010 - 09:09
Post #110

Forum Killer

dokładnie są dosc delikatne i nie służą do dokręcania/odkrecania na maksa. tak samo jak grzechotka nie sluzy do tego zeby na nia 2m rure zakladac i cos odkrecac/dokrecac.

--------------------
ITAL Performance

www.ital-performance.pl

+Quote Post
gość_M-Technic_*
post Mon, 21 Jun 2010 - 09:31
Post #111

CYTAT(ZoLt4R @ Mon, 21 Jun 2010 - 09:09) *
dokładnie są dosc delikatne i nie służą do dokręcania/odkrecania na maksa. tak samo jak grzechotka nie sluzy do tego zeby na nia 2m rure zakladac i cos odkrecac/dokrecac.

A ja wlasnie kupilem ta grzechotke do odkrecania kola zamachowego
http://www.allegro.pl/item1071852353_neo_g...a_promocja.html
Przedluzka i ogien cool.gif Dzielnie znosi wyzwanie
Wiem ze grzechotka proxxona jest lepsza ale jednak szkoda mi jej laugh.gif
Proxxon ma dwuletnia gwarancje i jak zniszczylem grzechotke z kluczy nasadowych prelotowych wlasnie przedluzka to o nic nie pytali i wymienili caly zestaw biggrin.gif

+Quote Post
ZoLt4R
post Mon, 21 Jun 2010 - 20:50
Post #112

Forum Killer

Co nie zmienia faktu zeby na grzechotki zakladac przedluzke z rury i swiadomie ja niszczyć. Tak trudno sobie zwykłe pokrętło 1/2 cala sprawić? wink.gif

--------------------
ITAL Performance

www.ital-performance.pl

+Quote Post
gość_M-Technic_*
post Mon, 21 Jun 2010 - 21:23
Post #113

Testuje jakosc wykonania i wytrzymalosc sprzetu rolleyes.gif
aby moc sie podzielic opinia na Racingforum wink.gif

+Quote Post
ZoLt4R
post Mon, 21 Jun 2010 - 21:29
Post #114

Forum Killer

no chyba ze tak wink.gif fakt faktem neo wydaje sie mega-marchwią jak za taką cene a jest całkiem przyzwoite wink.gif

--------------------
ITAL Performance

www.ital-performance.pl

+Quote Post
piotres
post Mon, 21 Jun 2010 - 22:12
Post #115

Super User

A ja zdecydowalem. Kupuje zestaw Proxxona tych grzechotek plaskich z przegubem. Wyczailem za 380zl , odbiore osobiscie .

Troche mnie zdziwiliscie z tym ze nie mozna mocno cisnac tymi grzechotkami. To co to za klucz ? Wiadomo ze przez rure nie bede nimi dociagal, ale mysle ze dokrecac sruby nimi bede i to wcale nie lekko. Bedzie to dla mnie lekka zenada jak klucze po 60zl/szt poddadza sie przy zwyklym uzytkowaniu.

A notka Wurtha o tym ze klucze mozna stosowac TYLKO do ODKRECANIA poluzowanych srub jest nieco zabawna biggrin.gif .

--------------------

+Quote Post
subek
post Mon, 21 Jun 2010 - 22:16
Post #116

Forum Killer

Moja zwykła grzechotka Proxxona znosi bez problemu 15 minut nawalania w nią młotkiem, odłupał mi się tylko kawałek tego guzika od ustawiania lewo, prawo ale sam mechanizm ma się dobrze smile.gif

--------------------
BMW

+Quote Post
piotres
post Mon, 21 Jun 2010 - 23:00
Post #117

Super User

Zwykla to i ja mam , juz ponad rok i nic sie z nia nie dzieje (tzn. caly zestaw nasadki + grzechotki proxa).

--------------------

+Quote Post
Czacza
post Tue, 22 Jun 2010 - 22:51
Post #118

Forum Killer

CYTAT(ZoLt4R @ Sun, 20 Jun 2010 - 22:11) *
no jak głowka lata jak zyd po pustym sklepie to nie ma sie co dziwić smile.gif Ja mam takie z wurtha/zebry i nawet dzialaja niezle.

Też mam Wurtha właśnie. I tak powiem szczerze - Wurth ma dupiate te narzędzia. Zwłaszcza w porównaniu z chemią Wurtha...

--------------------
Tire smoke and coffee. Breakfast of champions

+Quote Post
siewcu
post Tue, 22 Jun 2010 - 23:02
Post #119

Forum Clubber

Przepraszam bardzo, widziałem i macałem ponad 20stoletnią żabę Wurtha, którą były odkręcane różne dziwne rzeczy. Zero śladów zużycia...

+Quote Post
gość_M-Technic_*
post Tue, 22 Jun 2010 - 23:11
Post #120

Stanley tez 20 lat temu byl nie do zajechania tongue.gif
Wiec nie poruwnujmy tego co jest do tego co bylo rolleyes.gif

+Quote Post

62 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 02:09