Shoutbox 0 nowych PW 

7 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Closed TopicStart new topic
> E46 335d ukonczone !!!!!!
przemooo
post Wed, 26 Nov 2008 - 20:39
Post #61

User

CYTAT(Pain @ Tue, 18 Nov 2008 - 23:35) *
w korkach jak w korkach, ale zimą jak spadnie mżawka i momentalnie zamarznie smile.gif ?
a tam pewnie oponki nie mniejsze niz 225

Oponki oczywiście nie mniejsze niż 245 smile.gif, ale nie ma strachu przecież prawko kupione na Różyckiego smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 26 Nov 2008 - 20:39
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Pain
post Thu, 18 Dec 2008 - 00:34
Post #62

Rookie

hehehe cudo ;] na grubych kapciach e46 wyglądają cudownie
tylko łańcuszki nie zawsze pasują biggrin.gif

--------------------
...gdyby Bóg popierał napęd na przód, to chodzilibyśmy na rękach... :]
a 4x4 ? hmmm no cóż, ktoś musi łazic na czworaka (abdul:P)

+Quote Post
ctv
post Wed, 21 Jan 2009 - 23:02
Post #63

Forum Homee

Auto zrobione naprawde ze smakiem az miło popatrzec,czekam na wykres płasko +10nm wink.gif
pozdrawiam

+Quote Post
PM MOTORSPORT
post Fri, 23 Jan 2009 - 17:46
Post #64

Frequent User

Czekamy na wykresiki mocy mamy nadzieje ze sprzegiełko wytrzyma te 800NM wink.gif

+Quote Post
goral-eta
post Mon, 02 Feb 2009 - 22:39
Post #65

User

Chciałbym tylko zobaczyć jak to autko objeźdza M3 z wielkim czarnym kopiciem z wydechu...... A projekt super może wstawić Ci moje e46???smile.gif

--------------------
m60b40 e30

+Quote Post
tdik
post Mon, 09 Feb 2009 - 22:47
Post #66

Forum Clubber

teraz bedzie produkcja masowa e 46 335d.. fajnie byloby wsadzic taka motorownie do budy e46 m3

--------------------
Z3 coupe :) jest
Z4 coupe :) jest

+Quote Post
BeeMiX
post Mon, 09 Feb 2009 - 23:40
Post #67

Moderator

CYTAT(tdik @ Mon, 09 Feb 2009 - 22:47) *
teraz bedzie produkcja masowa e 46 335d.. fajnie byloby wsadzic taka motorownie do budy e46 m3

eee... E46 M3 ma zapierdalać a nie być oszczędnym turbognojem blink.gif

--------------------
97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500
08 S500L

+Quote Post
krrizz
post Sun, 22 Mar 2009 - 18:41
Post #68

User

jak się projekt dalej ma??

--------------------
GT FOUR

+Quote Post
przemooo
post Sun, 22 Mar 2009 - 19:02
Post #69

User

jak się projekt ma hmm.... dobre pytanie smile.gif

Niestety mam mały problem ze skrzynią, tzn. sprzęgło trzyma super, ale jest to jednomasówka która gryzie się troszkę z resztą sad.gif
Drgania, które normalnie wybierane są przez dwumas, niestety przenoszą się po wałku sprzęgłowym na skrzynie i objawia się to stukami na biegu jałowym. Już wszystkiego próbowałem, i jutro wkładam automat smile.gif Mam już dość walki ze sprzęgłem/skrzynią. Oryginalnie silnik ten wychodzi z automatem i chyba już wiem, czemu specjaliści z BMW nie wstawiają manuala smile.gif bo jest z ni za dużo problemów. Także jutro porobię troszkę zdjęć z montażu nowej skrzyni i dam znać jak to się dalej spisuję. Jeżeli Ktoś jest zainteresowany to będę miał na sprzedaż bardzo fajne sprzęgło na jednomasie + tarcza spiekowa ( 4 spieki ) 240mm + docisk który wytrzyma 700Nm. Pasuje do większości BMW, zarówno benzyna jak i diesel. Niestety skrzynie w 330D są ok, ale tylko przy dwumasie smile.gif Jutro fotki smile.gif pzdr

Tak będzie

Tak było

+Quote Post
przemooo
post Tue, 24 Mar 2009 - 17:09
Post #70

User

Skrzynia wisi, wał skrócony, wszystko wygląda ok smile.gif Myślę, że do końca tygodnia powinienem uporać się z mechaniką i wyjazd do elektryka smile.gif Skrzynia jest sporo szersza przy silniku, więc przykręcenie dwóch górnych śrub to naprawdę nie lada wyczyn. Łapa od e60 po małych przeróbkach pasuje całkiem nieźle, wydaje się być sporo solidniejsza niż ta stosowana w E46. Kolejnych parę fotek wrzucę jak znowu będę pod wozem montował resztę gratów. Miejmy nadzieję, że moja wojna ze skrzynią/sprzęgłem w końcu się zakończy smile.gif

+Quote Post
Gallardo
post Mon, 20 Apr 2009 - 21:37
Post #71

Frequent User

Taki gruby projekt zakonczony automatem :/

+Quote Post
Spoot
post Mon, 20 Apr 2009 - 21:43
Post #72

Frequent User

CYTAT(Gallardo @ Mon, 20 Apr 2009 - 21:37) *

Ale to jest nie byle jaka skrzynia. wink.gif Także nie podchodziłbym do tego w ten sposób... smile.gif
Osobiście też wolałbym mieć automat mogący współpracować z łopatkami (rozumiem, że to jest tego typu skrzynia? smile.gif)

Piotrek.

--------------------
First project - Almera GTiR... :)
_http://www.racingforum.pl/N16-meskie-t56686.html

“Nothing is impossible for the person who doesn’t have to do it."
Tony Collins

+Quote Post
keyser
post Tue, 21 Apr 2009 - 10:46
Post #73

Forum Clubber

owszem, to dokładnie taka skrzynia, oryginał od tego silnika, będzie współpracować z łopatkami, które również pojawią się w samochodzie....

...pojawią się, jak tylko uda się ogarnąć temat... sygnał prędkości POMPA ABS ---- SKRZYNIA, bo jest z tym problem

pewnie przemo opisze potem na czym problem polegał

+Quote Post
Spoot
post Tue, 21 Apr 2009 - 11:34
Post #74

Frequent User

CYTAT(keyser @ Tue, 21 Apr 2009 - 10:46) *
owszem, to dokładnie taka skrzynia, oryginał od tego silnika, będzie współpracować z łopatkami, które również pojawią się w samochodzie....

...pojawią się, jak tylko uda się ogarnąć temat... sygnał prędkości POMPA ABS ---- SKRZYNIA, bo jest z tym problem

pewnie przemo opisze potem na czym problem polegał

Pokaż mi projekt, w którym nie napotyka się żadnych kłopotów... No chyba, że ktoś kupuje gotowy kit pod dany model samochodu przetestowany 100 razy wcześniej... Ale i przy takich patentach potrafi coś się skomplikować. smile.gif

Piotrek.

--------------------
First project - Almera GTiR... :)
_http://www.racingforum.pl/N16-meskie-t56686.html

“Nothing is impossible for the person who doesn’t have to do it."
Tony Collins

+Quote Post
tomp
post Tue, 21 Apr 2009 - 17:18
Post #75

Forum Homee

Spoot, myślę, że w tym przypadku poziom komplikacji jest na prawdę wysoki. To nie jest projekt typu - będzie ciężko ale jakoś sie to wciśnie. Tego typu swapa nikt nie chce się dotykać ze względu na skomplikowana elektronikę i jej osprzęt. Oczywiście super, że ktoś CHCE i przetrze szlak biggrin.gif

--------------------
"The smarter you play, the luckier you'll be"

+Quote Post
przemooo
post Tue, 21 Apr 2009 - 20:34
Post #76

User

CYTAT(Gallardo @ Mon, 20 Apr 2009 - 21:37) *

Heh, wierz mi, ze tak samo jak Ty chciałbym zakończyć ten projekt z manualem, ale niestety jak do tej pory nikt nie potrafi uporać się z przeniesieniem napędu tak, żeby chodziło to sprawnie. oczywiście mam sprzęgło które wytrzymuje 680Nm, ale za to skrzynia nie wytrzymuje jednomasu smile.gif Nie wiem jak wyglądałaby sprawa, mocniejszego docisku, spieka a to wszystko na dwumasie?? jedyną osobą która testowała mocniejsze sprzegło na dwumasie przy tym silniku był Berni, ale niestety nie mam do Niego kontaktu, żeby spytać jak to jeździło sad.gif Z automatem jest ten problem, że czyta prędkość z pompy ABS/DSC, która niestety jest zupełnie inna w E46 i E60. W tym tygodniu jadę kombinować z nowymi czujnikami w kołach, jeżeli to nie pomoże to nie wiem co mi zostaje sad.gif

+Quote Post
lagadula
post Wed, 29 Apr 2009 - 22:55
Post #77

Forum Homee

Kurcze.. ale bedzie afera... Tej skrzyni wszystkie informacje sa potrzebne. Z przepływomierza, z pedału gazu, z zegarów, z ASC itp... Bedzie problemos. Jedynie co to sterwoniki moze się dogadają biggrin.gif Sama w sobie skrzynia jest pancerna i duzo lepsza od A5S390R, ale ja chyba bym to zapiał na starym GMie. Wiem kto może starą skrzynię poprawić, wiem też jak zrobić lepszy, bardziej dynamiczny soft. Sam mam taki zestaw i nigdy bym nie zamienił na manuala, z tym silnikiem. Elektronicznie byłoby łatwiej. Ale tu masz 6 biegów tongue.gif Cóż, kombinuj. Moze się uda.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
przemooo
post Thu, 30 Apr 2009 - 18:38
Post #78

User

CYTAT(lagadula @ Wed, 29 Apr 2009 - 22:55) *
Kurcze.. ale bedzie afera... Tej skrzyni wszystkie informacje sa potrzebne. Z przepływomierza, z pedału gazu, z zegarów, z ASC itp... Bedzie problemos. Jedynie co to sterwoniki moze się dogadają biggrin.gif Sama w sobie skrzynia jest pancerna i duzo lepsza od A5S390R, ale ja chyba bym to zapiał na starym GMie. Wiem kto może starą skrzynię poprawić, wiem też jak zrobić lepszy, bardziej dynamiczny soft. Sam mam taki zestaw i nigdy bym nie zamienił na manuala, z tym silnikiem. Elektronicznie byłoby łatwiej. Ale tu masz 6 biegów tongue.gif Cóż, kombinuj. Moze się uda.

Heh, nadal nie wiem, czy skrzynia będzie działała sad.gif samochód ciągle stoi u kolegi w łodzi i czeka na "chwilkę" czasu, żeby wszystko sprawdzić. Już się przymierzałem do skrzyni z E46 330d, ale boję się czy wytrzyma, Nm jest sporo więcej, i nie chciałbym się uczyć na własnych błędach smile.gif Samo wsadzenie skrzyni do budy to naprawdę "pestka" gorzej z elektroniką smile.gif no nic, nadal czekam, jak już coś będę wiedział to dam znać...

+Quote Post
przemooo
post Tue, 02 Jun 2009 - 21:15
Post #79

User

Tak, stało się smile.gif wojna ze skrzynią wygrana smile.gif !!!!!! Niestety automat wylądował w koszu ( za dużo problemów z elektroniką ), i w to miejsce przywędrowała skrzynia GS6-53DZ HGD z E60. Niestety wiedziałem, że seryjne sprzęgło z E60 nie wytrzyma, więc trzeba było znaleźć coś co wytrzyma 680Nm na dwumasie smile.gif I tak doczytałem się, że BMW ma silnik diesla w E90 i w F01 o mocy 245KM i 520Nm, a do tego to wszystko jeździ w manualu. Zakup nowego kompletu byl naprawdę bolesny, ale jak narazie sprzęgło wytrzymuje ( nie ślizga się ), biegi chodzą super i pedał też nie potrzebuje nieziemskiej mocy, żeby go wcisnąć smile.gif Także Każdy Kto myśli o takiej przeróbce niech pomyśli, że same sprzęgło to wydatek 4500zł sad.gif Mam nadzieję, że zakończyłem moją wojnę smile.gif pozdrawiam

+Quote Post
gość_k-meal_*
post Tue, 02 Jun 2009 - 21:22
Post #80

no to gratulacje i oby juz obylo sie bez problemow.

+Quote Post

7 Stron V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 18 June 2025 - 10:32