Shoutbox 0 nowych PW 

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Warszawa Cosworth 2.9 V6 24V by GZW, Parę fotek i krótki opis naszego kolejnego dzieła :)
Cab-J
post Tue, 11 Mar 2008 - 23:20
Post #21

Frequent User

Pięknie smile.gif Zawias z tyłu zostaje piętro wyżej? Podłączam się do prośby o filmy i więcej zdjęć! smile.gif

--------------------
THE SNOWFLAKE
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 11 Mar 2008 - 23:20
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
autoR
post Tue, 11 Mar 2008 - 23:29
Post #22

Forum Killer

Sie mnie podoba wink.gif bardzo...
A gdzie takiego ładnego biorcę(kastę) znajdujecie kolego?Na ziemi lubelskiej dawno takich nie widziałem...

+Quote Post
marcin986
post Tue, 11 Mar 2008 - 23:33
Post #23

Frequent User

Mega fura, dosłownie zwala z nóg ohmy.gif . Zapodajcie jakiś filmik jak to lata. Swoją drogą szkoda, że dział "Kills" zamknięty, ta Warszawa bije wszystko nawet BMW 316 lpg As'a smile.gif

--------------------
REALITY BEATS FICTION BY FAR

+Quote Post
SLONIQ
post Wed, 12 Mar 2008 - 00:05
Post #24

Rookie

CYTAT(Dziku @ Tue, 11 Mar 2008 - 21:34) *
Edit: Co do kółek, to przespawane(odwrócone zeby rant był) stalówki z vitary, te z okrągłymi otworami buyłyby super...

na kolka proponuje mangelsiki 15"x8" lob 15"x10" modular chrom lecz zostaly one wycofane z polskiego rynku jednakze pojawiaja sie gdzie niegdzie takie fele na allegro koszt to okolo 300pl/sztuka blizniacze felgi pod nazwa "dotz dakar" mozna dostac w focie za okolo 350pln minus tych felg jest taki ze sa pomalowane no ala chrom...

a co do wawki jest jest calkiem niezla jakis czas temu mialem wawke model "203" i fordzika scorpio tyle ze mniej zapalu aby to polaczyc w jedna sprawna calosc...

pozdr...

+Quote Post
BeeMiX
post Wed, 12 Mar 2008 - 00:49
Post #25

Moderator

Szaleństwo w najbardziej niespodziewanej postaci blink.gif

--------------------
97 Ultra White SC300 + 2JZ VVTi + GT35R + 6 speed
98 Smaragd schwarz SL500
08 S500L

+Quote Post
Kosiarz
post Wed, 12 Mar 2008 - 07:38
Post #26

Forum Killer

Przy tej masie i przy tych oporach to wątpie ze ma to tyle do setki...

Ale gratulacje projektu i fantazji bo to sie liczy jak dla mnie w tym projekcie przede wszystkim !

--------------------
Fuel Games Part I am 21.05.2011 Rothenburg 1/4 ET 13,6 SCIERWOLOT
https://picasaweb.google.com/112471818709940932677/SIERRACOSWORTHKOSIARZ
http://www.youtube.com/user/Kosiarzzz

http://tnij.org/cosworth Mój projekt

+Quote Post
SebastianS
post Wed, 12 Mar 2008 - 09:13
Post #27

User

Panowie, dziękuję za komentarze, są naprawdę bardzo miłe.

Pora poodpowiadać:

CYTAT(Kosiarz @ Wed, 12 Mar 2008 - 07:38) *
Przy tej masie i przy tych oporach to wątpie ze ma to tyle do setki...

Ale gratulacje projektu i fantazji bo to sie liczy jak dla mnie w tym projekcie przede wszystkim !

Przyjacielu, zdziwię Cię. Warszawa w oryginale waży jedynie 1410 kG. Opory powietrza są zaskakująco nieduże, choć oczywiście dają znać o sobie. Odczuwalny spadek ilości jadu pod maską pojawia się na 5 biegu, powyżej prędkości rzędu 165-170 km/h. Do setki robi na 2 biegu i opory powietrza nie grają tu takiej roli. Sam pomiar był robiony "ręcznie" na zasadzie 6-krotnego zdejmowania prędkości 100 stoperem i wyciągnięcia średniej, na tym samym odcinku drogi, który wydawał nam się płaski. Zgadzam się, że jest to metoda nieco wsiowa, ale w końcu jesteśmy na wsi smile.gif

CYTAT(SLONIQ)
na kolka proponuje mangelsiki 15"x8" lob 15"x10" modular chrom lecz zostaly one wycofane z polskiego rynku jednakze pojawiaja sie gdzie niegdzie takie fele na allegro koszt to okolo 300pl/sztuka blizniacze felgi pod nazwa "dotz dakar" mozna dostac w focie za okolo 350pln minus tych felg jest taki ze sa pomalowane no ala chrom...

Owszem, był projekt założenia felg Mangelsa (modelu modular), ale niestety...
Chcę wszystkich przstrzec przed pojawiającymi się jeszcze na rynku niedobitkami tych felg. Dosłane nam przez klienta fele miały wadę fabryczną - o jakieś 2-3mm większy rozstaw otworów. NIE KUPUJCIE TEGO SZAJSU!

CYTAT(autoR)
Sie mnie podoba bardzo...
A gdzie takiego ładnego biorcę(kastę) znajdujecie kolego?Na ziemi lubelskiej dawno takich nie widziałem...

Pozory mylą, kolego. Pod tym lakierkiem jest ciężka korozja, przed właścicielką (tak, tak, to kobieta!) jeszcze masa pracy. Rozpatrywany był generalny remont blacharki a w zasadzie odbudowanie auta u nas, ale nie zawarliśmy konsensusu w tej materii. A roboty jest koszmarnie dużo. My, zgodnie z dyspozycją klienta, ograniczyliśmy się jedynie do odtworzenia tych części konstrukcji, które były nam potrzebne do zamocowania się z układem napędowym i kierowniczym. Reszta musi być również odbudowana. Szczerze mówiąc - klient sporo przepłacił za tą warszawę tam, gdzie ją nabył. To nie pierwszy egzemplarz z jakim mam do czynienia, zapicowany z wierzchu, a zgniły w środku. Tyle, że żeby się o tym przeknać - trzeba go porozcinać:

CYTAT(Dziku)
CYTAT(SebastianS)
Kolumna kombinowana warszawa+BMW, przekładnia listwowa ze wspomaganiem ZF

Macie jakieś fotki, opis jak to zrobić, ewentualnie zrobicie po dostarczeniu wawy??

Chętnie się podejmiemy. Ogólnie to sztyca warszawy uległa skróceniu, zmieniło się jej zakończenie na wieloklin pasujący pod przegubowy wałek z BMW, a ten spotkał się już z wieloklinem przekładni. Brzmi dość nieskomplikowanie, ale trochę pracy - nie ukrywam - pochłonęło. Zaletą rozwiązania jest oryginalna część kolumny w samochodzie, oryginalna kieorwnica i obudowa kolumny bez przeróbek. Inną zaletą jest bezpieczniejsza konstrukcja - istnieje w razie uderzenia element, który ulega wyboczeniu, zerwaniu i eliminuje problem sztycy wbitej w mostek kierowcy smile.gif Koniec z klaksonami umieszczonymi pomiędzy łopatkami użytkowników warszawy smile.gif

CYTAT(pawel934)
o k...., szacunek Panowie to ma 7.7 do setki? Ciekaw jestem, jak sie prowadzi przy 210km/h.

No więc tak. Warszawa pozostaje warszawą w sensie dosyć wyokiej budy, wysokiego siedziska - więc na zakrętach nie będzie nigdy dorównywać autom współczesnym, nawet mając wprost przeszczepione z nich zawieszenia. Wiąże się to z między innymi subiektywnym odczuciem związanym z wysokością dupska nad ziemią.
Co do tego egzemplarza - jest nadspodziewanie dobrze - w końcu to nie pierwsze zawieszenie warszawy, jakie przestrajałem. Szliśmy sprawdzoną drogą. Natomiast efekt znacznie by się poprawił, jeśli w budżecie znalazłyby się środki na przestrojenie tylnych resorów, oraz wdrożenie prowadzenia mostu drążkami. Auto jest jednak już teraz przyjemnie neutralne w zakręcie, z tendencją do nadsterowności przy dodaniu gazu. Tak, jak ma być.

No i na koniec - JEDYNY filmik, jaki powstał, skręcony aparatem foto na szybkensa. Niestety - za kierownicą siedzi już klient, który jeszcze nie czuje sprzęgła, co widać i słychać... Ja, siedząc na prawym - również poczułem wink.gif Też żałuję że nie mam więcej filmików, pokazujących, na co ten samochód stać sad.gif
Proponuję ściągnąć filmik na dysk i stamtąd odpalać.

http://gzw.pl/zdjecia/Warszawy_V6/Cosworth/koncowe/1.MOV

+Quote Post
Erhabe
post Wed, 12 Mar 2008 - 11:16
Post #28

Forum Killer

Warszawka znalazla sie na wykopie smile.gif
http://www.wykop.pl/ramka/50699/warszawa-za-to-jaka

--------------------
Wojtek

F4R

+Quote Post
SebastianS
post Wed, 12 Mar 2008 - 12:30
Post #29

User

CYTAT(Groszek @ Tue, 11 Mar 2008 - 17:24) *
zbieram szczene z podłogi ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif jak taka Wawka zachowuje się przy 200 km/h ? jak wcześniejsze wasze autka nie były aż oszałamająco szybkie tak ten poprostu... uchylcie rąbka tajemnicy czy coś grubszego się kroi w waszym garażu ? rolleyes.gif
dziękujemy za to że jeszcze są pozytywnie je.bnięci ludzie w tym kraju wink.gif

Szczerze mówiąc - jest strasznie głośno - powietrze ryczy na rynienkach dachowych i wszystkich elementach nie mających zbyt wiele wspólnego z tunelem aerodynamicznym wink.gif
Ale poza tym - zaskakująco bezpiecznie się czułem - auto prowadzi się pewnie, nie węszy, nie odkleja od drogi...

Co do grubszych spraw... Hm. Nie wiem, czy to grubsza sprawa, ale mamy takie miłe projekciki ze stosunkiem mocy do masy 1KM/4kG mniej więcej... Na chwilę obecną - nic więcej nie powiem biggrin.gif

+Quote Post
Titleist
post Wed, 12 Mar 2008 - 13:33
Post #30

Forum Killer

świetny projekt, łza się w oku kręci smile.gif

--------------------
Streetracing Team Wrocław

+Quote Post
Albert
post Wed, 12 Mar 2008 - 13:42
Post #31

Administrator

CYTAT(Erhabe @ Wed, 12 Mar 2008 - 11:16) *
Warszawka znalazla sie na wykopie smile.gif
http://www.wykop.pl/ramka/50699/warszawa-za-to-jaka

smile.gif

właśnie kombinuje tak tu zrobić wykop buton przy tematach

--------------------
Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl

TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260

VERKLINE

+Quote Post
grifter
post Wed, 12 Mar 2008 - 13:52
Post #32

Frequent User

Sorry za offtopa

Albert, sprawa prosta ;-)

"http://www.wykop.pl/dodaj?url=http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].''.$_SERVER['REQUEST_URI'].'&title='.$tytul.'"

(przyklad dla phpbb)

Ale ip.boardzie tez na pewno jest mozliwosc dodawania wlasnych modulow ;-)

Ps. Warszawa rewelacja! smile.gif

+Quote Post
piotrek_tsi
post Wed, 12 Mar 2008 - 17:47
Post #33

Super User

Szok !! blink.gif Gratki za tak konkretny projekt laugh.gif

--------------------
2.0 TFSI CLDA powered by R PERFORMANCE
www.VAG-racing.pl

+Quote Post
Ghost_Rider
post Wed, 12 Mar 2008 - 22:02
Post #34

Super User

PJA!!!!!!!!!!! gdzie to cudo stoi prosze powiedz! musze to na zywca zobaczyc a tak apropo to pozdro i szacun dla zimoka z mojego miasta biggrin.gif

ps. czy ona czasem nie stala kiedys na os. konstytucji 3 maja??

+Quote Post
SebastianS
post Thu, 13 Mar 2008 - 00:54
Post #35

User

CYTAT(Ghost_Rider @ Wed, 12 Mar 2008 - 22:02) *
PJA!!!!!!!!!!! gdzie to cudo stoi prosze powiedz! musze to na zywca zobaczyc a tak apropo to pozdro i szacun dla zimoka z mojego miasta biggrin.gif

ps. czy ona czasem nie stala kiedys na os. konstytucji 3 maja??

Muszę Cię zmartwić... Ziomek ją sprzedał, do mnie trafiła z inicjatywy nowego właściciela - nie do końca z Twoich okolic smile.gif

+Quote Post
mammoth
post Thu, 13 Mar 2008 - 01:34
Post #36

Forum Homee

cieawy projekt...

buda ladnie sie prezentuje (nawet jesli jest troche do zrobienia) wiekszosc warszawek ktore ostatnio ogladalem to calkowicie sita ze zgnita polramą z przodu...

coraz mniej sprawnych egzemplarzy a ceny coraz bardziej wygorowane...

--------------------
_ MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ _

+Quote Post
SebastianS
post Thu, 13 Mar 2008 - 09:55
Post #37

User

CYTAT(mammoth @ Thu, 13 Mar 2008 - 01:34) *
buda ladnie sie prezentuje (nawet jesli jest troche do zrobienia) wiekszosc warszawek ktore ostatnio ogladalem to calkowicie sita ze zgnita polramą z przodu...

coraz mniej sprawnych egzemplarzy a ceny coraz bardziej wygorowane...

Uwierz mi, lekko nie było...

+Quote Post
Albert
post Thu, 13 Mar 2008 - 11:57
Post #38

Administrator

CYTAT(Albert @ Wed, 12 Mar 2008 - 13:42) *
smile.gif

właśnie kombinuje tak tu zrobić wykop buton przy tematach

wykop.pl wygenerował 6,741 wizyt, wynik przyzwoity jak na stronę główną.

--------------------
Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl

TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260

VERKLINE

+Quote Post
Ghost_Rider
post Thu, 13 Mar 2008 - 23:18
Post #39

Super User

CYTAT
Muszę Cię zmartwić... Ziomek ją sprzedał, do mnie trafiła z inicjatywy nowego właściciela - nie do końca z Twoich okolic smile.gif

ajj szkoda... kiedys stala taka dokladnie na osiedlu i potem zniknela wiec myslalem ze to ta... fajnie by bylo ale jednak nie
no nic innego tylko pogratulowac zapalu i zyczyc niezawodnosci i powodzenia w modach smile.gif

Pozdro G_R

+Quote Post
zoharek
post Fri, 14 Mar 2008 - 16:29
Post #40

Rookie

Bardzo ciekawy projekt, ale wydaje mi się mało profesjonalnym umiejscowienie wlewu gazu 10cm od wydechu...

--------------------

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 14:55