![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 26 October 2010 Skąd: Kielce ![]() |
Trovchę odkop ale po co zakładac nowy temat
![]() nie wiem czy napisałem w dobrym dziale , ale IMo najbardziej tu pasował ![]() Zakupiłem ostatnio fake takaty 5 pkt. Czy mogą być tak zamontowane ? ![]() ![]() ![]() I jak zamontować pas biodrowy od strony pasażera ? Bo od strony drzwi kierowcy pasuje w ten pałąk po którym przesuwają się OEm pasy . Jak macie zrobione to u siebie ? Liczę na waszą pomoc bo w poniedziałek mam trening na torze a chciał bym już pojechać w szelkach . |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 01 January 2013 Skąd: SAS garage :) ![]() |
Pasy tak być zamontowane nie mogą. Kąt jest większy niż 10st od poziomu. Musisz je łapać wyżej. Może rozpórka nie byłaby złym miejscem, wygląda na solidną. Pas biodrowy może będzie dobrze jeśli z jednej strony przykręcisz w miejsce ori pasa, a z drugiej w miejsce gdzie przykręcona jest klamra fabrycznych pasów.
Niestety z szelkami jest problem żeby były prawidłowo umocowane. -------------------- _http://400metrow.pl
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 18 August 2009 Skąd: Sobótka ![]() |
Zrób to raz a dobrze... Pasy ramienne nie mogą mieć więcej niż 45st. optymalnie jest do 10st. Mocowanie w oryginalne miejsca mocowań tylnych pasów jest ok i przechodzi na bk. W twoim przypadku jednak jest to źle zrobione bo pasy powinny iść w miarę prosto za fotelem, możesz spróbować przykręcić mocowanie lewego ramiennego pasa w miejsce dolnego mocowania tylnego pasa. Jednak najlepszą opcją jest tylna rozpórka.
Prawdopodobnie w tunelu nie masz oryginalnego miejsca na pas biodrowy, bo ten był przymocowany do fotela więc kupujesz śrubę oczkową UNF 7/16 i do tego nakrętkę z przyspawaną blachą i mocujesz zgodnie z zał. J. Nie ma co tutaj wymyślać nic innego. http://pzm.pl/pliki/zg/samochody/regulamin...art253_2012.pdf http://www.rallyshop.pl/index.php?p153540,...lytka-sruba-qms -------------------- e36 318Ti zabawka -było
E36 325 sedan - nowa zabawka |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 28 December 2011 Skąd: Katowice ![]() |
Chcę założyć szelki w Peugeot 206.
Od strony progu i z tyłu auta mam oryginalne mocowania, które wykorzystam. Od strony tunelu niestety nie mam nic, więc zostają płytki + oczkowa śruba. Wystarczy otwór średnicy gwintu oczka + płytka od spodu? Spawanie chyba nie jest konieczne? |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 09 October 2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Nie trzeba spawać nic do auta. Wystarczy tak jak piszesz, dziurka o średnicy gwintu śruby z oczkiem i od spodu płytka z nakrętką
|
|
|
![]()
|
|
Nie trzeba spawać nic do auta. Wystarczy tak jak piszesz, dziurka o średnicy gwintu śruby z oczkiem i od spodu płytka z nakrętką Tak też zrobiłem. Od progu wspawane płytki + harness bar mocowany do tylnych słupków i oryginalnych mocowań pasów z tyłu. Panowie jak to jest z przeglądem, potrzebuję papier od warsztatu z uprawnieniami do demontażu tylnej kanapy i bez problemu mi wbijają dwa miejsca? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Tak też zrobiłem. Od progu wspawane płytki + harness bar mocowany do tylnych słupków i oryginalnych mocowań pasów z tyłu. Panowie jak to jest z przeglądem, potrzebuję papier od warsztatu z uprawnieniami do demontażu tylnej kanapy i bez problemu mi wbijają dwa miejsca? ![]() Nie przerabiasz auta na ciężarowe (z kratką) więc od nikogo takiego papieru nie potrzebujesz ![]() -------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
Nie przerabiasz auta na ciężarowe (z kratką) więc od nikogo takiego papieru nie potrzebujesz ![]() Zgłaszałeś zmiany w ubezpieczalni? Tzn. ksero nowego dowodu? |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 09 December 2007 ![]() |
Przy zawieraniu nowej polisy OC jakoś miesiąc po tych zmianach, zaznaczone we wniosku zostało że pojazd posiada 2 miejsca - na samą wysokość składki nie wpłynęło to w moim przypadku.
-------------------- Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 15 October 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Wszystko zależy od diagnosty niestety - są tacy którzy bez faktury z warsztatu nie przeprowadzą badania niestety.
-------------------- question = ( to ) ? be : ! be;
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sun, 11 January 2015 Skąd: Zbąszyń ![]() |
Ojciec przerabiał w swoim aucie w drugą stronę (zmiana z 7 na 8 miejsc) i musiał wypełnić tylko kwit że dokonał modyfikacji bla bla bla. Modyfikacja polegała na wpięciu ławki zamiast 2 kapitanów xD
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 16:00 |