Shoutbox 0 nowych PW 

5 Stron V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
> Montaż pasów szelkowych..?? można tak..??
BeNeK23
post Tue, 26 Aug 2014 - 17:34
Post #81

User

Trovchę odkop ale po co zakładac nowy temat wink.gif
nie wiem czy napisałem w dobrym dziale , ale IMo najbardziej tu pasował wink.gif
Zakupiłem ostatnio fake takaty 5 pkt.
Czy mogą być tak zamontowane ?

I jak zamontować pas biodrowy od strony pasażera ? Bo od strony drzwi kierowcy pasuje w ten pałąk po którym przesuwają się OEm pasy .
Jak macie zrobione to u siebie ?
Liczę na waszą pomoc bo w poniedziałek mam trening na torze a chciał bym już pojechać w szelkach .
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 26 Aug 2014 - 17:34
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
E30 owner
post Tue, 26 Aug 2014 - 19:34
Post #82

Forum Killer

Pasy tak być zamontowane nie mogą. Kąt jest większy niż 10st od poziomu. Musisz je łapać wyżej. Może rozpórka nie byłaby złym miejscem, wygląda na solidną. Pas biodrowy może będzie dobrze jeśli z jednej strony przykręcisz w miejsce ori pasa, a z drugiej w miejsce gdzie przykręcona jest klamra fabrycznych pasów.

Niestety z szelkami jest problem żeby były prawidłowo umocowane.

--------------------
_http://400metrow.pl

+Quote Post
hater
post Tue, 26 Aug 2014 - 20:17
Post #83

Frequent User

Zrób to raz a dobrze... Pasy ramienne nie mogą mieć więcej niż 45st. optymalnie jest do 10st. Mocowanie w oryginalne miejsca mocowań tylnych pasów jest ok i przechodzi na bk. W twoim przypadku jednak jest to źle zrobione bo pasy powinny iść w miarę prosto za fotelem, możesz spróbować przykręcić mocowanie lewego ramiennego pasa w miejsce dolnego mocowania tylnego pasa. Jednak najlepszą opcją jest tylna rozpórka.
Prawdopodobnie w tunelu nie masz oryginalnego miejsca na pas biodrowy, bo ten był przymocowany do fotela więc kupujesz śrubę oczkową UNF 7/16 i do tego nakrętkę z przyspawaną blachą i mocujesz zgodnie z zał. J. Nie ma co tutaj wymyślać nic innego.

http://pzm.pl/pliki/zg/samochody/regulamin...art253_2012.pdf

http://www.rallyshop.pl/index.php?p153540,...lytka-sruba-qms

--------------------
e36 318Ti zabawka -było
E36 325 sedan - nowa zabawka

+Quote Post
usuniety
post Sat, 09 May 2015 - 18:56
Post #84

Forum Killer

Chcę założyć szelki w Peugeot 206.
Od strony progu i z tyłu auta mam oryginalne mocowania, które wykorzystam.
Od strony tunelu niestety nie mam nic, więc zostają płytki + oczkowa śruba.
Wystarczy otwór średnicy gwintu oczka + płytka od spodu? Spawanie chyba nie jest konieczne?

+Quote Post
kordos555
post Wed, 13 May 2015 - 22:09
Post #85

User

Nie trzeba spawać nic do auta. Wystarczy tak jak piszesz, dziurka o średnicy gwintu śruby z oczkiem i od spodu płytka z nakrętką

+Quote Post
usuniety
post Sun, 14 Jun 2015 - 09:04
Post #86

Forum Killer

CYTAT(kordos555 @ Wed, 13 May 2015 - 22:09) *
Nie trzeba spawać nic do auta. Wystarczy tak jak piszesz, dziurka o średnicy gwintu śruby z oczkiem i od spodu płytka z nakrętką

Tak też zrobiłem.
Od progu wspawane płytki + harness bar mocowany do tylnych słupków i oryginalnych mocowań pasów z tyłu.

Panowie jak to jest z przeglądem, potrzebuję papier od warsztatu z uprawnieniami do demontażu tylnej kanapy i bez problemu mi wbijają dwa miejsca?

+Quote Post
GrzesiekK.
post Sun, 14 Jun 2015 - 09:32
Post #87

Forum Homee

CYTAT(usuniety @ Sun, 14 Jun 2015 - 09:04) *
Tak też zrobiłem.
Od progu wspawane płytki + harness bar mocowany do tylnych słupków i oryginalnych mocowań pasów z tyłu.

Panowie jak to jest z przeglądem, potrzebuję papier od warsztatu z uprawnieniami do demontażu tylnej kanapy i bez problemu mi wbijają dwa miejsca?

Nie przerabiasz auta na ciężarowe (z kratką) więc od nikogo takiego papieru nie potrzebujesz smile.gif Jedziesz na SKP i prosisz diagnostę o przeprowadzenie dodatkowego badania ze względu na poczynione zmiany w aucie - demontaż tylnej kanapy, zmniejszenie ilości miejsc do 2 - diagnosta robi takie badanie, zdjęcia do niego, otrzymujesz papier A4 z opisem i zdjęciami z przebytego dodatkowego badania technicznego, z tym idziesz do WK wraz z dowodem rejestracyjnym i książką pojazdu, dostajesz nowy DR ze zmienioną ilością miejsc i wpis do książki pojazdu o poczynionych zmianach. Przerabiałem to z moim Clio, dodatkowo zmniejszyłem sobie masę własną pojazdu na podstawie wagi realnej wyznaczonej u nich w dniu badania.

--------------------
Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....

+Quote Post
usuniety
post Sun, 14 Jun 2015 - 09:46
Post #88

Forum Killer

CYTAT(GrzesiekK. @ Sun, 14 Jun 2015 - 09:32) *
Nie przerabiasz auta na ciężarowe (z kratką) więc od nikogo takiego papieru nie potrzebujesz smile.gif Jedziesz na SKP i prosisz diagnostę o przeprowadzenie dodatkowego badania ze względu na poczynione zmiany w aucie - demontaż tylnej kanapy, zmniejszenie ilości miejsc do 2 - diagnosta robi takie badanie, zdjęcia do niego, otrzymujesz papier A4 z opisem i zdjęciami z przebytego dodatkowego badania technicznego, z tym idziesz do WK wraz z dowodem rejestracyjnym i książką pojazdu, dostajesz nowy DR ze zmienioną ilością miejsc i wpis do książki pojazdu o poczynionych zmianach. Przerabiałem to z moim Clio, dodatkowo zmniejszyłem sobie masę własną pojazdu na podstawie wagi realnej wyznaczonej u nich w dniu badania.

Zgłaszałeś zmiany w ubezpieczalni? Tzn. ksero nowego dowodu?

+Quote Post
GrzesiekK.
post Sun, 14 Jun 2015 - 11:27
Post #89

Forum Homee

Przy zawieraniu nowej polisy OC jakoś miesiąc po tych zmianach, zaznaczone we wniosku zostało że pojazd posiada 2 miejsca - na samą wysokość składki nie wpłynęło to w moim przypadku.

--------------------
Renault Clio Sport 2 - rajdówka w ciągłej budowie ....

+Quote Post
tjwasiak
post Sun, 14 Jun 2015 - 14:34
Post #90

Forum Clubber

Wszystko zależy od diagnosty niestety - są tacy którzy bez faktury z warsztatu nie przeprowadzą badania niestety.

--------------------
question = ( to ) ? be : ! be;

+Quote Post
kris4cars
post Sun, 14 Jun 2015 - 20:01
Post #91

Super User

Ojciec przerabiał w swoim aucie w drugą stronę (zmiana z 7 na 8 miejsc) i musiał wypełnić tylko kwit że dokonał modyfikacji bla bla bla. Modyfikacja polegała na wpięciu ławki zamiast 2 kapitanów xD

+Quote Post

5 Stron V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 16:00