![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
http://millersoils.pl/catalog/product.php?id_product=218 myslalem o takim.Ale widze ze kolega Luckystrike1979 smiga s3 i tez wie co dobre. Dlatego mam mentlik co zalac. Ale reasumujac co wybiore z tych 2 to bedzie dobrze co???? I czy ten olej w linku to taki co polecales??? Pamiętaj, aby wymienić też filtr oraz nie lej za dużo oleju . http://ew5.earlweb.com/recommendations.php...=7&brand=45 |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 15 November 2011 ![]() |
Nie no kolego jestem w tych sprawach pedantem,zawsze wymieniam wszystko co trzeba, czesto po kilku tys km. Filtr oleju Kn olej tylko naj. Dzieki za zainteresowanie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 08 October 2011 ![]() |
jest jeszcze jedna dobra alternatywa wysokiej jakości
http://www.sklepzolejami.pl/Racing_10W60_4L-36.html -------------------- narkotyczny zapach dogrzanych slicków...
powered by PENRITE vmistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2012 mistrz klasy 2-1300 Classicauto Cup 2015 |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
taki ulep do seryjnego silnika ?
no proszę cię... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 20 April 2009 Skąd: Jasło ![]() |
Odgrzewam kotlecika
Zrobiłem autem 10tys km. od operacji zmiany 10w40 esso na 5w40 motul 8100 x-cess. Przy cieknacej uszczelce pod deklem i z pod podstawki filtra oleju musialem dolac 800mL. Calkiem niezle. Natomiast po ok 2tys km wydaje mi sie ze zaczał mi chrobotac lancuch napinacza rozrzadu (badz po prostu przyszedl jego czasu). Pozatym doszły mnie słuchy o podrabianych motulach i nie wiem czy nastepnym razem juz po zmianie napinacza łancucha + lancucha wałków rozrządu nie zaleje cos innego. Myśle zalać Millers Trident 5w30 longlife (full syntetyk- w przypadku gdy ma dopisek longlife). Myśle ze to bedzie dobry wybór ? Bo mam go w dobrej cenie od dystrybutora wiec moglbym wziac ? Mam jeszcze pytanie z innej beczki - Pacjent Toyota Corolla E12 2005r 1.6 16v wg instrukcji olej 5w30. Na stronie millersa wyskakuje wlasnie 5w30 trident longlife full syntetyk. Na mobilu wyskakuje 5w30 3000XE ale okazuje sie ze jest to półsyntetyk ! Polecaja w serwisie aso lać do tego popularny mobil 5w50 peak life (czyli nowa wersja starego mobila rally). Pytanie ? Czy lać popularnego 5W50 mobil peak life (nowosc wiec jeszcze moze nie zdazyli podrobić ?) czy kupić millersa tridenta longlife 5W30 i spać spokojnie ? Auto ma przejechane 35tys km od nowości i fajnie by było zalać jakis dobry olej. Bezduszny co radzisz ? -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
usunąć
-------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
usunąć
-------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Jak sie boisz podróbek i chcesz dobry olej to kup poprostu od regionalnego dystrybutora Liqui Moly i tyle, bez wynalazkow, longlifeów i innych cudów, po co ci longlife bedziesz go wymienial co 30 000km?
-------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
Słonik - a byłeś chociaż na stronie millersa i sprawdzałeś olej to tego auta i co ile sie go wymienia na stronce millersa ? To że jest dopisek longlife w przypadku millersa nie znaczy że wymienia sie go co 30tys. Longlife w tym przypadku oznacza olej w pełni syntetyczny ! 5W30 millersa bez dopisku longlife to półsyntetyk. Dlatego pisałem o longlifie 5w30
![]() Dla mnie akurat łatwiej jest kupić millersa niż liqui moly bo mam znajomka co może mi załatwić legalnego millersa , a u mnie w regionie to wogole jak pytam o motul badz cokolwiek innego od castrol/mobil to robia wielkie oczy ![]() Nie mniej jednak dzieki za porade , rozgladne się za liqui moly może akurat znajde gdzies w regionie ![]() -------------------- GREGOR10.PL ChipTuning Hamownia Modyfikacje VW AUDI BMW MERCEDES PORSCHE
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Nie byłem na stronie i nie czytalem co oznacza dopisek longlife, moj blad zachowalem się schematycznie. Jak bys nie znalazl LM u siebie a chcesz to moge ci wyslac bo mam dojscie.
-------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 22 May 2011 Skąd: Będzin ![]() |
Słonik - a byłeś chociaż na stronie millersa i sprawdzałeś olej to tego auta i co ile sie go wymienia na stronce millersa ? To że jest dopisek longlife w przypadku millersa nie znaczy że wymienia sie go co 30tys. Longlife w tym przypadku oznacza olej w pełni syntetyczny ! 5W30 millersa bez dopisku longlife to półsyntetyk. Dlatego pisałem o longlifie 5w30 ![]() Dla mnie akurat łatwiej jest kupić millersa niż liqui moly bo mam znajomka co może mi załatwić legalnego millersa , a u mnie w regionie to wogole jak pytam o motul badz cokolwiek innego od castrol/mobil to robia wielkie oczy ![]() Nie mniej jednak dzieki za porade , rozgladne się za liqui moly może akurat znajde gdzies w regionie ![]() Jeśli nie masz IC w pobliżu -bo u nich bez problemu kupisz LM to polecam www.sklep-oleje.pl Uczciwy i rzetelny sprzedawca- powiesz że jestes odemnie i dostaniesz rabacik ![]() -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 05 February 2011 ![]() |
Siemanko , czytajac ten temat niestety nie moge dojść do tematu , który olej moge zastosowac do 1.8T AGU. Kupiłem Octavie 1.8T AGU i prawdopodobnie bedzie miała instalacje LPG wiec jaki olej bedzie najlepszy na cały rok żeby nie kombinować ? czy 5w50 czy 10w60? Przebieg bedzie ok 20kkm rocznie. Prosze o krótka i rzetelną odpowiedz. Pozdrawiam
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
5/40 lub max 5/50
zależy w jakiej kondycji jest silniki jak będzie traktowany jaka instalacja LPG, jak dostrojona |
|
|
![]()
|
|
Siemanko , czytajac ten temat niestety nie moge dojść do tematu , który olej moge zastosowac do 1.8T AGU. Kupiłem Octavie 1.8T AGU i prawdopodobnie bedzie miała instalacje LPG wiec jaki olej bedzie najlepszy na cały rok żeby nie kombinować ? czy 5w50 czy 10w60? Przebieg bedzie ok 20kkm rocznie. Prosze o krótka i rzetelną odpowiedz. Pozdrawiam Jak ma być LPG to ten z najwyższym możliwym TBN-em -proponuje jakiś 0W40. -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 May 2009 Skąd: PL ![]() |
Wlałem pare dni temu do 1.8T AGU oliwe Mobil1 3000 5W40. Wcześniej siedział Motul x-cess 5W40. Różnica w pracy silnika żadna...no może po wymianie przyjemniej chodzi ale to chyba zasługa nowego oleju niczego wiecej. Ciekawe ile go będzie pił...mam nadzieje, ze mniej niz Motula.
P.S Wie ktoś jaka ilośc oleju jest na bagnecie w 1.8T od min. do max. ? (zakropkowane miejsce). Mi wyszło, że około 0,5l co jest fajne bo myślałem, że 1l i troche zbyt duzo. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 27 December 2009 Skąd: Łomża ![]() |
min a max to dwa zagiecia na bagnecie, a nie kropki. od zagiecia do zagiecia jest 1L, chyba w kazdym vw.
-------------------- Fabia 1.8T 300+
Leon R30T EFR9180 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 02 May 2009 Skąd: PL ![]() |
Tak podejrzewałem ale sprawdzałem po kropkach. Swoją drogą po co te kropki
![]() |
|
|
![]()
|
|
A jakie macie przebiegi przy waszych silnikach jak stosujecie 5w50 badz 5w40?? Zadzwoniłem do skody i powiedział mi ze od nowści jest 5w40.
|
|
|
![]()
|
|
A jakie macie przebiegi przy waszych silnikach jak stosujecie 5w50 badz 5w40?? Zadzwoniłem do skody i powiedział mi ze od nowści jest 5w40. Ja mam 204 tyś km do ok 175 tyś jeżdziłem na M1 0w40 zero ubytku, potem postanowilem spróbowac M1 5W50- uważam że za "ciężki" jako olej całoroczny, - zero ubytku, a ze producenci zmienili bazy olejowe na "lepsze" ale dla ekologi postanowiłem pójść polkę wyżej- wlałem LM high tech Synthoil 5W40- i tak już 3 wymiane na nim smigam- rownież zero ubytków- olej zmieniem co ok 9tyś km. tylko ta zima jakoś mnie przerazila i teraz bede zmieniał sezonowo- Lato LM 5W40 zima Motul X-lite 0W30 lub Statoil Lazerway 0W30 ![]() Pacjent Octavia 1,8T 240KM 380nm ![]() -------------------- 1-sze w Polsce 1,8T + K04-530 by Digitun.pl
|
|
|
![]()
|
|
Z tego co wywnioskowałem mimo ze masz wysilony silnik to można bez oporu używać Mobil 1 5w40. Dzieki i pozdrawiam
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 27 June 2025 - 01:06 |