![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 23 July 2011 ![]() |
bezduszny,mam jeszcze takie pytanko.....czy ,a jak tak to jak moge przeprowadzic plukanie samemu?pytam gdyz jestem w anglii i powiem szczerze ze szef wozi czesto do tutejszych mechanikow firmowe auta.zaklad olbrzymi ,pacuje tam masa "mechanikow".....ja nie pozwolilbym im naprawic wrotek...(dlugo by opowiadac co potrafi angielski mechanik)
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
prosta sprawa
kupujesz specjalny preparat (np. ebay) i po dojechaniu do mechanika wlewasz go do silnika. silnik z zalanym preparatem pracuje jakieś 15-20 minut i spuszczasz olej jak do normalnej wymiany |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Tue, 06 July 2010 Skąd: Łowicz ![]() |
Albo samemu wymieniajac olej wlewasz plukanke przy wymianie np Liqui Moly Engine Flusch.
-------------------- B4 Competition quattro 1.8 20VT
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 23 July 2011 ![]() |
wielkie dzieki za info...zabiore sie za to w najblizszym czasie...omine tych mechanikow jednak:)) jeszcze raz wielkie dzieki za informacje
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 31 July 2011 Skąd: podkarpackie ![]() |
Witam! Ja u siebie mam wlanego Shell Helix 5w30 (silnik BFB+turbo K03s+ mocny soft) i zastanawiam się czy nie zmienić na Mobil I 5w50 ???
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 30 October 2010 ![]() |
Myślę ze dobrze zrobisz wybierając Mobil one 5W50 te rzadkie oleje są dobre do nowych silników, lub po zakuciu i mega spasowaniu, przechodzone już motory nie zawsze radzą sobie ze zgarnianiem rzadkiego oleju, ja po krótkiej przygodzie z 300V powróciłem do 5w50 i jest idealnie, przed tym dziwne zapachy z wydechu a po zlaniu go 5tyś km zeszła wodnista breja, olej kupiony w branżowym sklepie, ale może trafiłem podróbę, sam nie wiem, mobila biore z foty i nigdy nie miałem z nim problemów, a upalam już drugi sezon 300hp w 1.8T
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 31 July 2011 Skąd: podkarpackie ![]() |
Jedna padło na MOTUL 8100 X-CESS 5W-40 Olej kupowałem w IC Jutro wymiana
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 15 April 2006 Skąd: Łomża ![]() |
Też na nim śmigam
![]() ps. wymiana pełnego syntetyka przy normalnej jezdzie co 10 tys tak? |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sat, 01 October 2011 ![]() |
a co zalać do 1.8T AJL serii,po remoncie? (pierścienie,panewki idt.)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 11 June 2007 Skąd: WG ![]() |
ja po złożeniu wlałem jakiegoś taniego minerała. Silnik popracował do rozgrzania do 90 stopni i zlałem olej, następnie wlałem ponownie minerał i założyłem nowy filtr i zrobiłem chyba 200 - 300 km i kolejna wymiana. Następnie wymiana filtra i wlałem już docelowy olej. Latam na nim do dziś - M1 5W50.
-------------------- A4 Allroad 3.0TDI
KTM 520EXC |
|
|
![]()
|
|
![]() Rookie Dołączył: Tue, 15 November 2011 ![]() |
Witam czytam czytam i coraz bardziej nie wiem nic.
Za pare dni wskoczy do mnie do garazu nowy nabytek S3 APY . Zmiana oleju i rozrzad podstawa. Jaki olej do tego auta z zastrzezeniem ze samochod jak zreszta poprzedni wolnossacy bedzie jezdzilo 3-4 tygodnie w roku , wogule w zimie, moze tydzien. Naprawde naczytalem sie i zglupialem calkowicie.Wczesniej inne auto zalewalem tylko motulem ale wczoraj kolega pokazal mi takie oleje twierdzac ze to jest teraz liga w olejach http://millersoils.pl/catalog/category.php?id_category=79 Jesli tak to jaki zalac. Prosze o opinie , powaznie podchodze do takich spraw. |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
silnik seria czy jakoś zmieniony/wzmocniony ?
|
|
|
![]()
|
|
Czysta seria, w przyszlosci tylko program planuje zrobic wiec bez fajerwerkow.
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
dobrej jakości 5/40 i po problemie
nie ma potrzeby zalewać sportowego klasy premium wystarczy w zupełności |
|
|
![]()
|
|
Millers Oils CFS 5w40 5l Motorsport
Motul Valvoline Cos z tych ???? |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Millers, XADO
|
|
|
![]()
|
|
Takiej odpowiedzi oczekiwalem.Dzieki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
http://millersoils.pl/catalog/product.php?id_product=218 myslalem o takim.Ale widze ze kolega Luckystrike1979 smiga s3 i tez wie co dobre. Dlatego mam mentlik co zalac.
Ale reasumujac co wybiore z tych 2 to bedzie dobrze co???? I czy ten olej w linku to taki co polecales??? |
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
APY jaką normę EURO spełnia ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |