![]() |
![]() ![]() |
![]() |
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
to co wlac zamiast Vr1 ? 300v ale jaki ? 10w40 ?
-------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
Millers 5/50 lub 10/60
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 06 August 2009 ![]() |
Ile uzytkowników tyle opinii
![]() Panowie pacjent to AEB po czipsie , uzywany do jazdy codziennej , bez fajerwerków ale z w miare ciężką nogą , zadne tory itp. nieraz sprint spod świateł. w tej chwili wlany szit Mobil 10W40 i zrobione na nim około 10.000km , przebieg silnika nieznany , jest po swapie , nie bierze ani grama. jaki olej bedzie najlepszy ?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2008 Skąd: Tarnowskie Góry ![]() |
7 stron tematu przejrzyj to sie dowiesz
-------------------- 10' Golf mkVI R
365ps 481Nm powered by Compsport |
|
|
![]()
|
|
własnie o to chodzi ,ze przejrzalem i napisałem w pierwszym zdaniu swojego posta co z tych 7stron wynika
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
No to już Ci piszę....
Zrób płukanie silnika i zalej dowolny olej 5/50.. a na pewno nie 10/60 |
|
|
![]()
|
|
dzieki , tak zrobie
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 24 June 2010 ![]() |
Witam
No właśnie moje AEB / program, wydech i TIP/ jeździ na Valvo 10w60 - taki był lany i ja też nalałem.. ale po przeczytaniu wątku postanowiłem teraz zmienić olej. I właśnie na jaki - czy wlać 5w40 czy 5w50?? Co sądzicie o olejach GULF - maja w ofercie oba oleje i w dobrych cenach. Auto to taki daily car ale czasem lubie ostro powciskać. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 29 December 2008 Skąd: Tarnowskie Góry ![]() |
własnie o to chodzi ,ze przejrzalem i napisałem w pierwszym zdaniu swojego posta co z tych 7stron wynika jakos caly czas jezdze na takim (valvoline vr1 10w60) i nic sie nie dzieje... -------------------- 10' Golf mkVI R
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 17 April 2005 Skąd: Trójmiasto ![]() |
Dobra powozilem sie w ciagu tego miesiaca urlopowego
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
no widzisz
![]() -------------------- 10' Golf mkVI R
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 17 September 2010 Skąd: Płońsk ![]() |
no przeczytałem wszystkie 7 stron (żeby nie było że nie czytam) zbliża mi się wymiana w moim apx (fmic dolot wydech i sporo pierdół moc po delikatnym oszukaniu seryjnego programu około 270km) przebieg 154tys km poprzednik lał castrol edge 5w40 i ja tez go raz lub 2 razy na taki zmieniłęm ale jakoś tak uważam że nie jest najlepszy i wszyscy mówią żeby tego nie lać do motoru...troszkę się wypala i na te 10 maks 15 tys bierze z 800ml...temp utrzymuje 90-100 i 2 razy mi po upalaniu na modlinie pokazało 110 i 115 stopni (zegary mam dopiero z miesiąc) no mechanik polecał valvoline 10w60 i że temp spadnie 5-10 stoni, no i zalać auto właśnie tym olejem lub 5w50 jeśli nie przekręciłem...no bo w sumie po przeczytaniu tych 7 stron wątku ciężko mi stwierdzić co będzię najlepsze bo zdania są podzielone...
|
|
|
gość_bezduszny_* |
![]()
|
![]() |
5/50 będzie dobrym olejem
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 30 October 2010 ![]() |
Na ori turbinie miałem Mobil 1 5w50 i było idealnie, wiec taki ci polecam, zrobisz mody wlejesz 300v
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 03 February 2005 Skąd: Łomża ![]() |
Przy GT2871R jest VR1 5w-50. Nie ubywa i jest git. Problem w tym że oliwki tej już nie produkują, więc albo zrobić większy zapas, lub przesiąść się na coś innego.
Valvoline 10w60 jest półsyntetykiem więc jego bym nie zalewał. |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 09 November 2008 Skąd: Rzeszów ![]() |
Mam wlanego Mobila 5w50 i jest ok. Przy wiekszych modach moze warto myslec o czyms lepszym. Na serii + program Mobil wydaje sie byc wystarczajacy i jest chyba nie najgorszym kompromisem miedzy cena a jakoscia. Slyszalem ostatnio duzo dobrego o olejach Millers i sam sie nad nim zastanawiam. Ale to raczej kolega bezduszny moze napisac cos wiecej o nich i jak one wypadaja w porownaniu z Motulem np.
-------------------- Audi Turbo quattro
Audi A3 1.8T |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 11 November 2010 ![]() |
Co osoba to inne upodobania olejowe. Ostatnio kupiłem Audi s3 i był zalany valvoline vr1 10w60. Na osłonie silnika jest naklejka serwisu Audi w niemczech, że polecają 0w30 Castrol. Może i niemiecki olej jest lepszy, ale jakoś do castroli nie mam zaufania. Ja preferuje Mobil 0w40 i nim właśnie zalałem silnik. Tak zastanawiam się czy przy następnej wymianie nie zmienić na Motul 0w30 8100 x-lite.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 05 February 2007 ![]() |
takie nietypowe pytania kroi mi sie za 1000km wymiana oliwy
orientuje się co valvoline wypuscilo na miejsce vr1 10w60 ? jakiś inny półsyntetyk równie dobry ? bo niewiem czy kupić na zapas jeszcze jedna banieczkę 5l - vr1 - ile taki olej ma ważności ?? co do innych firm to poleci ktos coś parametrami zbliżonego do vr1 ale z oferty gulf racing ? -------------------- ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 13 January 2008 Skąd: Poznań ![]() |
Co osoba to inne upodobania olejowe. Ostatnio kupiłem Audi s3 i był zalany valvoline vr1 10w60. Na osłonie silnika jest naklejka serwisu Audi w niemczech, że polecają 0w30 Castrol. Może i niemiecki olej jest lepszy, ale jakoś do castroli nie mam zaufania. Ja preferuje Mobil 0w40 i nim właśnie zalałem silnik. Tak zastanawiam się czy przy następnej wymianie nie zmienić na Motul 0w30 8100 x-lite. Jakie modyfikacje posiada ten wóz ? Fabryka jasno precyzuje, jaki lać olej do tego motoru : na chwilę obecną 5W30 504/507 i koniec z kombinowaniem na prawo i lewo... Chyba, że woz jest konkretnie zmodyfikowany, wtedy można się zastanawiać; nie uznaję modyfikacji dającej ~250KM i 360Nm jako konkretną modyfikację wymagającą lania oliwy o innej specyfikacji niż ta co podałem powyżej . 100 stron jeszcze napiszmy o swoich przeżyciach i kombinacji olejowych... ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 26 June 2025 - 13:06 |