![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sun, 06 March 2005 Skąd: B-stok ![]() |
Powiedzcie mi jakie sa orientacyjne koszta w zakupie silnika s14 powiedzmy u niemcow. Na allegro jest jedna sztuka ale ma kosztowac 15 tys ze skrzynia to troche duzo. Za tyle mozna kupic M54B30 wsadzic go i niezle zmodzic, wiem ze nie o to chodzi, ale cena 15 tys za silnik ktory nie ma pewnosci ze bedzie ok to wedlug mnie sporo. Mam bude od m3, chce zrobic cala na oryginal, ale mam dylemat co do silnika.
-------------------- Zbieram wszystkie zabawki na wiosne...
Sprzedam: E30 325ix Coupe 6500zl Golf 4 1.8T 2002r ok 200KM -23000zl |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
CYTAT("_robi_":21av3ce3) Powiedzcie mi jakie sa orientacyjne koszta w zakupie silnika s14 powiedzmy u niemcow. Na allegro jest jedna sztuka ale ma kosztowac 15 tys ze skrzynia to troche duzo. Za tyle mozna kupic M54B30 wsadzic go i niezle zmodzic, wiem ze nie o to chodzi, ale cena 15 tys za silnik ktory nie ma pewnosci ze bedzie ok to wedlug mnie sporo. Mam bude od m3, chce zrobic cala na oryginal, ale mam dylemat co do silnika.
Ten silnik S14 na allegro jest właśnie z czerwonego M3 o którym jest ten temat, zapytaj właściciela bo podobno miał być silnik odremontowany |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi sie to dziwne, wlasciciel jezdzil z tym silnikiem, pozniej cos zaczelo stukac itd wiec zainwestowal w drugi silnik od e36, a tutaj zrobil niy remont i go sprzedaje? Ja wolal bym kupic odpowiednio taniej taki silnik i zrobic sam remont, wtedy wiedzial bym co bylo a co nie robione. Kupic tak naprawde kota w worku za 15 tys to troche sporawo i wlasnie dla tego jezdzi tak malo E30 M3 z oryginalnym silnikiem.
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 10 December 2003 Skąd: Radom ![]() |
CYTAT("_robi_":26emxlrw) Powiedzcie mi jakie sa orientacyjne koszta w zakupie silnika s14 powiedzmy u niemcow. Na allegro jest jedna sztuka ale ma kosztowac 15 tys ze skrzynia to troche duzo. Za tyle mozna kupic M54B30 wsadzic go i niezle zmodzic, wiem ze nie o to chodzi, ale cena 15 tys za silnik ktory nie ma pewnosci ze bedzie ok to wedlug mnie sporo. Mam bude od m3, chce zrobic cala na oryginal, ale mam dylemat co do silnika. Kwotowo wyglada to tak.Są miejsca ,gdzie można kupić 23 S14 w super stanie z gwarancją jest to wydatek ok.10 tys.euro.Silniki o różnym stopniu niesprawności ale jeszcze "rokujące" można kupić czasami od 4 tys.euro.Większość z pojawiających się na ebayu to jednak zwłoki.Koszt części do naprawy głównej silnika i głowicy to minimum 8 tys.euro.Niestety podaż tych silniczków bardzo maleje i ceny bedą jeszcze wieksze.Mój motor 25 s14 jakieś 8 lat temu(2 lata po zakupie) dałem Niemcom pod Berlinem do sprawdzenia.W Polsce nie znalazłem wtedy nikogo z doswiadczeniem w temacie.Rozebrali go na czynniki ,stwierdzili -------------------- M3 E30 Sport Evolution 1990 with A gruppe motor -ex
MB W140 600 SEL 1992 AMG 441PS 600 Nm-now Ferrari 512 TR Testarossa Koenig Special 1991 500 PS 570 Nm-now and foreve |
|
|
![]()
|
|
Wiec silnik za cene 15 tys ze skrzynia to znaczy ze mona sie spodziewac kaszany? W takim razie juz wiem dla czego tak ciezko znalezc M3 w ori motorem.
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Fri, 31 December 2004 Skąd: Koszalin ![]() |
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3533362 - i tu serce nie te, podobno nawet tył - lampy! Podobne "kwiatki" kwitną jeden po drugim
-------------------- M3 E30- 20Vcq- derby- SC 0,9
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 10 December 2003 Skąd: Radom ![]() |
właśnie taki rokujący silnik S14 jest do wzięcia niedrogo
wiadomo ,że trzeba trochę dołożyć ale znam sprzedawcę,kupowałem w jego sklepie kilka gratów i jest rzetelny http://cgi.ebay.pl/BMW-M3-E30-S14-Motor-en...3QQcmdZViewItem -------------------- M3 E30 Sport Evolution 1990 with A gruppe motor -ex
MB W140 600 SEL 1992 AMG 441PS 600 Nm-now Ferrari 512 TR Testarossa Koenig Special 1991 500 PS 570 Nm-now and foreve |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 21 May 2006 Skąd: Roscimin ![]() |
Chłopaki żeby było jasno to jest ta beema http://www.mercedesstory.pl/reinkarnacja_bmw.php jak dla mnie bomba koles pojechal po całosci niema zadnych tajemnic z tym autem wczesniej były
![]() ![]() -------------------- VladTheImpaler
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 05 September 2007 Skąd: SS ![]() |
Mistrzostwo Swiata!!!
Zazdroszcze takiego E30! -------------------- www.premium-detailing.pl
Coupe 20VT, M5 e60, Pug 106 Rallye |
|
|
![]()
|
|
i jaka jest prawdziwa wartośc tego auta ????
-------------------- VladTheImpaler
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sat, 02 February 2008 ![]() |
@Vlad:
Nie pytaj o cene!! Cieszmy sie ze w Polsce sa fani BMW i robia takie bryczki z bawarii. Temu panu serdecznie gratuluje autka i serca ktore wlozyl w odbudowe tego samochodu |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
i jaka jest prawdziwa wartośc tego auta ???? Na pewno dużo dużo mniejsza niż oryginalnego E30 M3. A prawdziwa wartość to tyle ile ktoś jest w stanie zapłacić.. ja myślę, że 30 tysięcy złotych to góra co można dostać za E30 nie będące M powerem. -------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 27 November 2006 Skąd: [SRB] Adam ![]() |
Na pewno dużo dużo mniejsza niż oryginalnego E30 M3. A prawdziwa wartość to tyle ile ktoś jest w stanie zapłacić.. ja myślę, że 30 tysięcy złotych to góra co można dostać za E30 nie będące M powerem. To E30 jest M-powerem z silnikiem M-power. Nie dam sobie wmówić że tak nie jest. Nie jest to oryginał ale jest to M-power - sportowe, wyczynowe BMW. Czy auta startujące w DTM czy innych podobnych imprezach gdzie zakres przeróbek jest podobny to nie M3? Co do ceny - ktoś kto by go kupił za 30tys byłby ogromnym szczęściarzem - patrząc na zakres przeprowadzonych prac i użytych elementów to pewnie połowa ceny, a przebieg symboliczny bo właściciel ma wiele samochodów które remontuje i którymi jeździ (mieszkam niedaleko i wiem co tam się przewija przez plac). Zgadzam się z tym, że jak byłby to oryginał w idealnym stanie byłby wart więcej, co nie zmienia faktu że to M3 jest naprawde pięknym i unikatowym samochodem |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Mon, 14 October 2002 Skąd: Faaker See ;) ![]() |
To wszystko prawda, ale samochody kultowe zawsze droższe są w stanie 100% oryginał niż jakakolwiek rzeźba. I uważam, że za taką cenę (ani okolice) nikt tego auta nigdy nie kupi bo już dysponując takim budżetem można sobie samemu zbudować E30 nawet dużo szybsze od tego. Na miejscu właściciela też bym wcale nie chciał sprzedawać tego E30, ale jak będzie musiał sprzedać to uważam że pójdzie za maks 40 tys. jeśli trafi na amatora. A o amatora który może sobie pozwolić na to żeby wywalić tak 40 tysi w powietrze na zabawę nie tak łatwo wcale.
-------------------- '93 e36 325i - kolejna próba :)
'94 e34 v8 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Sun, 09 March 2003 Skąd: Londyn ![]() |
Tutaj sie zgodze z Rennenem. Na przerabianych/ulepszanych samemu autach przewaznie sie traci.
Dlatego juz dawno zdecydowalem ze auta sportowe bede albo kupowal juz zrobione ( w znaczeniu ze ktos juz na nich stracil sprzedajac je mi ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 April 2008 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
Dla mnie BMW M3 E30 (BMW Motorsport 3) tylko z S14. Poza tym M-Power (Motorsport Power) to silnik, a nie samochód. Zakres przeróbek wyścigowych, czy rajdowych M3 był znacznie większy. Oczywiście nie było mowy o zmianie silnika na 6-cyl. (homologacja).
-------------------- Rally drivers do it sideways.
|
|
|
![]()
|
|
W tych czasach używanie wyczynowo S14 chociażby rekreacyjnie kosztuje majatek to raczej eksponat muzealny(tylko mnie niezabijcie)gdyż ceny ładnie zachowanych egzemlarzy siegają chorendalne ceny a taka S52 to mozna sie na codzień pocieszyc i jeszcze cos wycisnąc z niego ale ciagle w legendarnym opakowaniu e-30 M3
![]() -------------------- VladTheImpaler
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 06 March 2006 Skąd: z lasu ![]() |
może to nie m3 ale całkiem niezłe http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=381845962
-------------------- Golf II 1,6 (chrupek )--> Volvo V40 (gorzelnik)--> W140 320 SE (pancernik)--> Audi A8 4,2(nazwy brak)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Thu, 10 April 2008 Skąd: Nowy Dwór Maz. ![]() |
może to nie m3 ale całkiem niezłe http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=381845962 Idealny do PPZM i nie kundel. -------------------- Rally drivers do it sideways.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 10 February 2004 Skąd: Trójmiasto ![]() |
czy to auto jest nadal do sprzedania?