![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 06 September 2014 Skąd: Siedlce ![]() |
Wedlug mnie super wynik
![]() ![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 19 June 2004 Skąd: wodzisław ![]() |
super gratuluje...
ciekawi mnie tylko czy w Rybniku ogarniają tą hamownie i czy wyniki są realistyczne... -------------------- civic only for track
www.facebook.com/EVORART |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 04 July 2009 ![]() |
I jak tam regeneracja turbo? Wywazales je?
-------------------- Wszystkie moje posty są moja subiektywną opinia proszę ich nie łączyć z żadną firmą i osobami...
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 19 December 2013 Skąd: Włoszczowa ![]() |
Gratuluję tych kresek. Tak przypuszczałem że może być tych koników ponad 200.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 12 September 2009 Skąd: www.Mickey-Garage.pl ![]() |
wariat nie skoda
![]() -------------------- WWW.MICKEY-GARAGE.COM
Części wykonywane indywidulanie Racing Custom Parts zapraszam ![]() ![]() Tsunami 0-100km/h - 1.7sec - 1231KM 1171Nm - ET@8,471 / 275km/h |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 11 March 2005 Skąd: SRC ![]() |
Dzięki Panowie
![]() Wedlug mnie super wynik ![]() ![]() U mnie zawieszenie jest już na półosiach suchych, całkowicie inne, i tego problemu nie ma. W skrzyni albo, nawet w samym zawieszeniu jakby zaczyna sie odzywać jakieś łożysko, ale poza tym ciągle ok. super gratuluje...ciekawi mnie tylko czy w Rybniku ogarniają tą hamownie i czy wyniki są realistyczne... Operator robił wrażenie ogarniętego, zwracał uwage na egt, temperature wody, temperature w dolocie itd. Wybraliśmy sie rodzinnie w 3 auta i 740i ojca na Pb pokazalo 3km mniej niż seria, a na lpg równo 10 mniej, a z kolei e91 320d brata 18km i 30nm mniej niż seria, ale było czuć od poczatku że ją coś boli..Potem ogladaliśmy wyniki tych samych 2.0d na tej hamowni i praktycznie nigdzie nie było serii, a generalnie podglądalem wykresy kilkunastu aut tam mierzonych i prawie żadnie nie osiągało serii, więc chyba można przyjać że ich sprzęt nie zawyża wyników.. I jak tam regeneracja turbo? Wywazales je? Poskładałem jak było, dokładnie zaznaczając położenie koła kompresji do wirnika, do tego stara nakrętka na kleju i pompuje stabilnie 1 bar, a były chwile że więcej ![]() -------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 15 February 2007 Skąd: Olsztyn ![]() |
Wynik zacny
![]() Jak ja uturbiałem swoja skodę wszyscy mówili, że to nie ma prawa jeździć.... a można było wyciągnąć jeszcze więcej, ale to dawne czasy... ![]() -------------------- e36 coupe m50b25T
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 03 June 2013 Skąd: Kraków ![]() |
Jak wyglada sprawa zasilania bo pompka pewnie elektryczna.
Prucz regulatora cisnienia jest zrobiony jakiś trójnik z przelewem paliwa. Tez bede robił itb na gaźnikach z moto i ciekawi mnie jak to rozwiazac. |
|
|
![]()
|
|
Jak wyglada sprawa zasilania bo pompka pewnie elektryczna. Prucz regulatora cisnienia jest zrobiony jakiś trójnik z przelewem paliwa. Tez bede robił itb na gaźnikach z moto i ciekawi mnie jak to rozwiazac. Tak, pompka elektryczna. Konieczny jest regulator ciśnienia paliwa pod gaźniki na którym można ustawić te 0,2-0,3 bara Mój regulator ma odejście na przelew + wejscie na nadciśnienie żeby w każdych warunkach było tyle paliwa, aby ciśnienie doładowania+0,3b = ciśnienie paliwa jakie idzie na gaźniki. ![]() -------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 19 June 2013 ![]() |
A ile kosztowało cię uszczelnienie gaźników??
|
|
|
![]()
|
|
A ile kosztowało cię uszczelnienie gaźników?? W sumie to prawie nic - wymieniłem większość oringów, a w tym sezonie prewencyjnie uszczelki pod dekielkami komór pływakowych za całe 15zł sztuka ![]() Cały zestaw do uturbienia takiego silnika w tylnonapędowej Skodzie jest na sprzedaż, czyli kolektor ssący+łączniki silkonowe, gaźniki z airboxem z zamontowanym TPS, regulator ciśnienia paliwa, pompa paliwa, ecu do sterowania zapłonem, aparat zapłonowy, węże paliwowe, oraz listwa podciśnieniowa z wyjsciem na serwo. -------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
![]()
|
|
Pompa z jakiegoś jednopunktowca?
|
|
|
![]()
|
|
Pompa z jakiegoś jednopunktowca? Prawdopodobnie tak. Daje do 2 barów -------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za info, może niedługo też ogarnę temat itb u siebie :-)
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 27 October 2008 ![]() |
Wynik godny zazdrości :-) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 31 December 2008 Skąd: MIRAGE ![]() |
Megafajny project. Najcichociemniejszy na forum chyba....
Powodzenie życzę I jeszcze więcej mocy -------------------- Mirage Saab 900NG GT400 - Wolnossąca to może być kobieta - NO TURBO = NO FUN
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 06 December 2003 ![]() |
Ta skrzynia 5 biegów od skody rapid daje rade bezawaryjnie przenosić te ponad 200KM i ponad 250nm ?
![]() -------------------- z3 rdst 2.8 +126p 1.2/5 speed +Clio sport ph2 172
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
skrzynia znosi uturbione vr6...
|
|
|
![]()
|
|
Ta skrzynia 5 biegów od skody rapid daje rade bezawaryjnie przenosić te ponad 200KM i ponad 250nm ? ![]() Tak, ale docisk to koreańska seria. Sądze po podpisie że jakiś swap do malucha? ...ech a potem nie dziwne ze podaż tych skrzyń znikoma i ceny jakieś też abstrakcyjne skrzynia znosi uturbione vr6... ![]() -------------------- Skoda 120 1.4T
525d F11 |
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Thu, 21 August 2003 Skąd: Stalowa Wola ![]() |
Ja ta skrzynie miałem w maluchu z 900. Widziałem vr6 turbo pogooglaj
|
|
|
![]() ![]() |