![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 10 March 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT("Jacek1":1gfq7702) Kolejne wieści od Myszkiera. śledzę ten temat od początku i ciekaw byłem jakie CYTAT("Jacek1":1gfq7702) Właśnie z nim rozmawiałem i powiedział, że nie odda mi nawet tych 300PLN po przeczytaniu tego wątku. Dodał, że ma już załatwioną ekspertyzę, że winą rozwalenia się tej turbiny był zły montaż i że spotkamy się w sądzie. Powiem tak - to jest szczyt bezczelności wziąć pieniądze za coś czego się nie robiło a potem jeszcze sądem straszyć. CYTAT("Jacek1":1gfq7702) Kiedy powiedziałem, że chce zrobić ekspertyze u niezależnego eksperta powiedział, że nic teraz nie zrobie bo turbina jest u niego i że to był mój błąd, że ją do niego odesłałem. No tak - Twój największy błąd polegał na tym że mu uwierzyłeś - ale każdy ja też jest mądry po szkodzie... CYTAT("Jacek1":1gfq7702) Powtórzył jeszcze, że to nie mógł być jego błąd bo wogóle tej turbiny nie rozbierała tylko sprawdzał. za 500PLN??? CYTAT("Jacek1":1gfq7702) Spytałem wtedy to dlaczego wcześniej mówił, że te 500PLN będzie za wymianę uszczelniaczy oraz wymianę obudowy części gorącej. Na to on się spytał czy mam to na piśmie Taak rozumiem że wpychał Ci do ręki papier na którym był określony zakres usługi i cena a Ty mu powiedziałeś żeby się paczkował bo nie weźmiesz tego świstka??? CYTAT("Jacek1":1gfq7702) Spytałem go jeszcze dlaczego nie wymienił tych uszczelniaczy skoro ta turbina nie była w dobrym stanie bo teraz szrot za 250PLN nie puszcza oleju a tamta puszczała. A on stwierdził tylko że teraz wogóle już go to nie obchodzi Bo niby dlaczego miłoby go to teraz obchodzić??? Kasę ma? - tak Turbinę ma? tak! To mu możesz skoczyć - sorry ale tak najprawdopodobniej jest. CYTAT("Jacek1":1gfq7702) Także nie dość, że straciłem trubinę, kupe pieniędzy to jeszcze będe musiał się ciągać po sądach
I jak znam żecie to w tej chwili już nic mu nie udowodnie bo napewno odpowiednio spreparował tą turbinę, żeby wyszło na jego. Może przecież nawet podstawić inną turbinę Powodzenia- tylko tyle mogę życzyć. Może gdyby wszyscy nabici w butelkę przez tego "fachowca" przyszli do sądu byłoby ciekawie??? -------------------- Motto: opinie są jak dziury w d***e każdy ma własną
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 20 March 2003 Skąd: Wrocek ![]() |
To sobie piękną reklamę pan Myszkier zrobił, nic tylko wysyłać mu turbinę !!
-------------------- Jetronik employee
>>Tu byłem<< Ninja EVO(A Honda Hunter & V8 Eater) <b>[url=http://www.srtw.pl/portal.php:27mqq1nl]Streetracing Team Wrocław[/url:27mqq1nl]</b> |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
To juz ostre przegiecie.. ehhhh
Dopisano po 3 minutach: Jak pierwszy raz pisalem o doświadczeniach z panem Myszkierem to myslałem sobie że nikt już do niego nie wyśle...ale sporo osob go tu broniło i jakieś niesamowite uzsadnienia wypisywało...heh... ciekawe czynagle spadnie ilość klientów w Kolbudach... -------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 08 March 2004 Skąd: WWA ![]() |
CYTAT("Jacek1":1z72zwyd) Kolejne wieści od Myszkiera.
Właśnie z nim rozmawiałem i powiedział, że nie odda mi nawet tych 300PLN po przeczytaniu tego wątku. Dodał, że ma już załatwioną ekspertyzę, że winą rozwalenia się tej turbiny był zły montaż i że spotkamy się w sądzie. Kiedy powiedziałem, że chce zrobić ekspertyze u niezależnego eksperta powiedział, że nic teraz nie zrobie bo turbina jest u niego i że to był mój błąd, że ją do niego odesłałem. Powtórzył jeszcze, że to nie mógł być jego błąd bo wogóle tej turbiny nie rozbierała tylko sprawdzał. Spytałem wtedy to dlaczego wcześniej mówił, że te 500PLN będzie za wymianę uszczelniaczy oraz wymianę obudowy części gorącej. Na to on się spytał czy mam to na piśmie Spytałem go jeszcze dlaczego nie wymienił tych uszczelniaczy skoro ta turbina nie była w dobrym stanie bo teraz szrot za 250PLN nie puszcza oleju a tamta puszczała. A on stwierdził tylko że teraz wogóle już go to nie obchodzi Także nie dość, że straciłem trubinę, kupe pieniędzy to jeszcze będe musiał się ciągać po sądach I jak znam żecie to w tej chwili już nic mu nie udowodnie bo napewno odpowiednio spreparował tą turbinę, żeby wyszło na jego. Może przecież nawet podstawić inną turbinę OMG... zamurowalo mnie... Szczerze wspolczuje... w takich sytuacjach az trudno sie powstrzymac, zeby komus nie przylac po pysku... -------------------- toyota-starlet.pl
ET: 13.4 Starlet EP91 4AGE Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 16 January 2003 Skąd: Sochaczew ![]() |
CYTAT("Hubeeert":bnqo04gy) No tak - Twój największy błąd polegał na tym że mu uwierzyłeś - ale każdy ja też jest mądry po szkodzie... Też mu własnie dzisiaj powiedziałem, że mój największy błąd polegał na tym, że mu zaufałem. A on to odparł, że trzeba było wcześniej o tym myśleć. CYTAT("Azrael":bnqo04gy) Jak pierwszy raz pisalem o doświadczeniach z panem Myszkierem to myslałem sobie że nikt już do niego nie wyśle...ale sporo osob go tu broniło i jakieś niesamowite uzsadnienia wypisywało...heh... ciekawe czynagle spadnie ilość klientów w Kolbudach...
No właśnie pech chaciał, że przed wysłaniem do niego turbiny nie znalazłem twoich opinii o nim. Znalazłem same pochlebne, a wręcz gdzieś ktoś (chyba Bullit) określił go jako najlepszego fachowca w Polsce. Może to wszystko zależy od tego jaki ma humor robiąc turbinę. A może od szczęścia - uda się dobrze zrobić albo się nie uda. -------------------- MG ZS 180
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 03 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
Ja pytałem się kilku osób znanych w polskich motorsportach i wszyscy mieli o nim dobrą opinię. :-( Nie wiem co się popsuło w tych Kolbudach, ale kiedyś ponoc tam super rzeczy powstawały :-/
-------------------- Jakub "Azrael" Zawiła-Niedźwiecki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Wed, 02 July 2003 Skąd: Warszawa ![]() |
No tak, kolejny wodz w stylu Grabowskiego.
Szkoda -------------------- BMW 323 TI
Byly: AC Schnitzer S3 E34 (240 HP) Ford Sierra RS Cosworth 2WD (270 HP) Suzuki Swift GTI MKIII |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
jak ma sumienie Cie sądzic niech sadzi-dupek
przyznał sie jawnie do oszystwa a teraz świruje partacz i tyle. ja bym rozesłał link do tej rozmowy na wszystkie fora motoryzacyjne. ciekawe kto na tym bardziej ucierpi, Ty na sprawie sadowej, czy firma zajmujaca sie regenerowaniem miedzyinnymi. pozdro -------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 08 March 2004 Skąd: WWA ![]() |
Wez pod uwage, ze i tak wiekszosc klientow Myszkiera to najprawdopodobniej firmy przewoznicze, a one takich for raczej nie czytaja (chyba ze jest gdzies forum.tir.pl ). Niestety moze sie zdazyc tak, ze taka akcja nie zaszkodzi mu w znaczacy sposob... aczkolwiek wypadaloby ludzi na innych forach poinformowac, moze komus oszczedzi to nerwow.
-------------------- toyota-starlet.pl
ET: 13.4 Starlet EP91 4AGE Turbo |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 20 March 2004 Skąd: Gdynia ![]() |
Przykra sprawa, wspołczuję. Naturalnie poinformuj kogo się da, tyle możesz/powinieneś zrobić.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 11 October 2002 Skąd: z Reguły ![]() |
CYTAT("Jacek1":223vs1sh) Też mu własnie dzisiaj powiedziałem, że mój największy błąd polegał na tym, że mu zaufałem. A on to odparł, że trzeba było wcześniej o tym myśleć.
Bo to Polska właśnie I jak tu ma być dobrze A sądem się Jacek nie przejmuj bo straszyć to każdy umie i stawiam krzynkę gorzałki że na tym Pan M zakończy bo żeby iść to trzeba mieć z czym i o co! -------------------- ///M
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 22 November 2002 Skąd: PŁOCK ![]() |
ktoś serdeczny musiał im dać cynk, że tu na forum rozwija się dyskusja o ich wtopach.
-------------------- IBIZA 1.4 8V
16,93 ET__Bemowo 16.09.2006 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 04 April 2004 Skąd: Lublin ![]() |
CYTAT("Jacek1":1ufp4o0x) Kolejne wieści od Myszkiera.
Właśnie z nim rozmawiałem i powiedział, że nie odda mi nawet tych 300PLN po przeczytaniu tego wątku. Dodał, że ma już załatwioną ekspertyzę, że winą rozwalenia się tej turbiny był zły montaż i że spotkamy się w sądzie. To raczej ty Myszkiera powinieneś do sądu podać, a nie on ciebie. A z "załatwioną" ekspertyzą lepiej by się nie kompromitował. A pozatym powinien ci oddać twoją własność |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 19 November 2003 Skąd: IL USA ![]() |
Nie ma w Polsce jakiejś instytucji obrony konsumenta? Przecież ten gostek sobie leci na całego! Jak masz świadków (kolegów, inny warsztat itp.) to sam powinieneś założyć sprawę.
Co do turbo to jak go nie odda to dołóż sprawę o kradzież. Jest to oszustwo grubymi nićmi szyte i obliczone na wystraszenie ciebie byś nic nie robił. -------------------- Rafal
|
|
|
![]()
|
|
![]() Moderator Dołączył: Sat, 03 January 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
Jacek1 nie przejmoj sie tym straszeniem sadem. Powiedz mu zeby oddal twoja wlasnosc i tyle bo takie straszenie to moze sobie w "cztery litery" wsadzic. I o co mial by cie oskarzac? O to ze kulkularnie opisales sprawe na lamach forum? O to ze spier***** robote, wzial kase i udaje glupiego?
CYTAT Spytałem wtedy to dlaczego wcześniej mówił, że te 500PLN będzie za wymianę uszczelniaczy oraz wymianę obudowy części gorącej. Na to on się spytał czy mam to na piśmie
Pismo, srismo. Przy zawieraniu umow na odleglosc nie jest to wymagane a rozmowa telefoniczna z panem M. jest juz wiarzaca dla obu stron. Ty sie z niej wywiazales a on nie wiec cala wina jest po jego stronie. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT("MARCIN--Ibiza":kza6lm03) ja bym rozesłał link do tej rozmowy na wszystkie fora motoryzacyjne. Wysłałem ten post no forum.tuning.pl i rajdy.hoga.pl Więcej nie znam. CYTAT("Krystian":kza6lm03) A sądem się Jacek nie przejmuj bo straszyć to każdy umie i stawiam krzynkę gorzałki że na tym Pan M zakończy bo żeby iść to trzeba mieć z czym i o co!
No właśnie też nie wiem co on by chciał uzyskać przez sąd. Przez telefon coś przbąkiwał o przeprosinach, że bezpodstawnie posądziłem go o zniszczenie turbiny. Ale w sumie to przecież ja nigdzie nie napisałem, że na 100% turbina rozpadła się przez niego. Opisałem tylko krok po kroku przebieg wydarzeń, a że wnioski same się nasuwają to nie moja wina. Coraz poważniej zastanawiam się żeby skierować sprawę do sądu. Do tej pory nie chciało mi się zawracać głowy ale chyba się nie obędzie bez tego. Wygląda na to, że niektórzy polscy tunerzy/mechanicy wolą wydawać pieniądze na prawników niż za te pieniądze poprawić jakość wykonywanych usług. Gdyby dobrze wykonywali swoją robotę, a w razie wpadki potrafili przyznać się do winy i zwrócić kasę, to nie musieliby wtedy swojego "dobrego" imienia bronić w sądzie. -------------------- MG ZS 180
|
|
|
![]()
|
|
Jak na razie jeżeli masz dowód nadania paczki z turbiną możesz wysłać do niego pismo z żądaniem zwrotu turbiny w terminie powiedzmy tygodnia.
Potem jeżeli nie odda - Policja i oskarżasz go o przywłaszczenie cudzej własności a to jest ścigane z urzędu jako kradzież. jak masz taką możliwość - jakiegoś kolegę prawnika albo federację konsumenta w pobliżu - skonsultuj się i podejmij kroki w kierunku udupienia Pana Madafaka "Fachowca od Turbosprężarek i ich regeneracji" On najwyżej może wystąpic do sądu z powództwa cywilnego o zniesławienie ale z tego co tu czytałem to będzie miał duże problemy żeby akurat Tobie cokolwiek udowodnić. -------------------- Motto: opinie są jak dziury w d***e każdy ma własną
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sun, 01 February 2004 Skąd: z za Winkla ![]() |
Raczej nie wystąpi o zniesławienie bo złamanego grosza nie dostanie. Nie jest nawet osobą publiczna tylko partaczem. Nie ma co wysyłac listów tylko pojawic sie z policja po odbiór turbiny z jakims kwitniem i wystąpić do sądu i zwrot pieniedzy. A przy okazji mozna go nadać do urzędu skarbowego bo skoro nie wystawił faktury ani rachunku to znaczy ze na lewo robi wiec niech mu wejda z mikroskopem do dupy.
-------------------- АВТОПИЛОТ ВКЛЮЧЕН team
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("ChEsTeR_N":2sbnhyxr) Nie ma co wysyłac listów tylko pojawic sie z policja po odbiór turbiny z jakims kwitniem i wystąpić do sądu i zwrot pieniedzy. A przy okazji mozna go nadać do urzędu skarbowego bo skoro nie wystawił faktury ani rachunku to znaczy ze na lewo robi wiec niech mu wejda z mikroskopem do dupy.
Kwit trzeba najpierw mieć - jak jest dowód nadania a nie ma okreslonego pisemnie okresu naprawy to trzeba mu dac czas na zwrot niestety. Ze Skarbówką to bardzo dobry pomysł IMO -------------------- Motto: opinie są jak dziury w d***e każdy ma własną
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT("Hubeeert":2h7sw7cw) Ze Skarbówką to bardzo dobry pomysł IMO
Przyznam, że też już mi to wcześniej przyszło do głowy -------------------- MG ZS 180
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 10 September 2025 - 00:29 |