Shoutbox 0 nowych PW 

14 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Usportowione/sportowe daily-Civic Type R FK8/Audi S3 8Y/BMW f40 M135i
Tommo
post Wed, 09 Oct 2024 - 15:03
Post #81

Forum Clubber

CYTAT(Joker @ Wed, 09 Oct 2024 - 13:50) *
Nie chodzi o miękkość tylko o to, jak to wygląda w klasie premium i że oszczędności zaczynają być widoczne gołym okiem. Ja tego nie muszę dotykać, ale auto za circa 400-500k w porządnej wersji bez możliwości innego wykończenia niż ciosany plastik to słaby temat, nie wiedziałem, że to w ogóle może podlegać dyskusji rolleyes.gif

Twój wpis idelanie pasuje do oceny wnętrza E60 przed liftem. Tam to dopiero był ciosany plastic fantastic biggrin.gif

--------------------
A110S
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 09 Oct 2024 - 15:03
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Joker
post Wed, 09 Oct 2024 - 15:10
Post #82

Forum Clubber

CYTAT(Tommo @ Wed, 09 Oct 2024 - 15:03) *
Twój wpis idelanie pasuje do oceny wnętrza E60 przed liftem. Tam to dopiero był ciosany plastic fantastic biggrin.gif

Ja porównuję do generacji wstecz....G30, F10 i to jak wyglądało ich wykończenie w momencie gdy trafiały na rynek. Każdy chyba wie o czym mówię, a każdy kto obcuje z BMW to samo mówi o najnowszych seriach BMW względem poprzedników. To tyle i aż tyle.
Dopisałem to w zestawieniu np. do A6 C8.

+Quote Post
PatLove
post Wed, 09 Oct 2024 - 18:05
Post #83

Super User

CYTAT(Joker @ Wed, 09 Oct 2024 - 13:50) *
Nie chodzi o miękkość tylko o to, jak to wygląda w klasie premium i że oszczędności zaczynają być widoczne gołym okiem. Ja tego nie muszę dotykać, ale auto za circa 400-500k w porządnej wersji bez możliwości innego wykończenia niż ciosany plastik to słaby temat, nie wiedziałem, że to w ogóle może podlegać dyskusji rolleyes.gif

W markach premium w ogóle nie powinno to polegać żadnej dyskusji ale cóż…
Jak widać jeszcze się tym chwalą, że w segmencie premium są eko i wykorzystują materiały z recyklingu. Niedługo będzie się trzeba przemianować z premium na marki eko bo dla mnie osobiście to nie idzie w parze i ja oczekiwałbym tu raczej deklaracji o naturalnej skórze itd, która notabene jest dużo bardziej eko, niż plastik.

Rozmowa jest o samochodach ale spójrzcie dla przykładu na ciuchy, czy buty-też wszędzie plastik fantastic, poliester (i nie chodzi mi o ciuchy technicznych), a buty ze „skóry” plastikowych świń. Niestety to jest znak obecnych czasów…

+Quote Post
[Yossarian]
post Wed, 09 Oct 2024 - 20:15
Post #84

Forum Homee

Bo premium odnosi się do ceny, a nie do jakości wink.gif

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
PatLove
post Wed, 09 Oct 2024 - 21:53
Post #85

Super User

No w dzisiejszych czasach dokładnie tak niestety jest…

+Quote Post
Honada
post Wed, 09 Oct 2024 - 22:12
Post #86

Forum Homee

Bardziej do marki i prestiżu, bo cena niektórych premium jest dziś konkurencyjna z popularnymi markami np. Golf R i Audi S3.

+Quote Post
PatLove
post Thu, 10 Oct 2024 - 07:17
Post #87

Super User

Racja ale nie jest to kwestia ceny S3, tylko chorej już ceny Golfa R. Jeszcze nie tak dawno Civic Type R IX, czy X kosztował nowy lekko ponad 160k PLN, a po rabacie można było go wyrwać za ca 145k PLN, po dobrym ok 135k PLN (sam miałem taką ofertę). Dziś CTR XI startuje od 260k PLN, a o rabacie na poziomie 10-12% można raczej zapomnieć…

+Quote Post
As_
post Thu, 10 Oct 2024 - 09:32
Post #88

Forum Homee

Jakis czas temu skonfigurowalem sobie octavie (nie RS) zwykla 2.0TSI 4x4 i wyszlo o ile dobrze pamietam 190k
Takze ceny to juz dawno odkleily sie od rzeczywistosci

A Passat w Chinach w przeliczeniu na pln wychodzi podobno 80k, Tiguan podobnie

--------------------
papierowe konie + oszukane 4x4

+Quote Post
PatLove
post Thu, 10 Oct 2024 - 10:13
Post #89

Super User

No 190k PLN za samochód z kurą na masce to już grubo ale nic na to nie poradzimy niestety…

Ceny, cenami ale dla mnie problem polega głównie na tym, że decydując się na markę premium i płacąc za to odpowiednio więcej oczekuję jakości i materiałów premium, a nie obszycia foteli materiałem z butelek PET z recyklingu i jeszcze tego, że marka się tym chwali. To jest bardzo słabe bo ekologia ekologią ale to jest zwyczajna „krótkowzroczność”-buty z ceraty choć wyglądają, jak skórzane, po roku, czy max 2 nadają się jedynie do śmietnika, za to porządne buty z dobrej jakości naturalnej skóry, o które odpowiednio się dba, użytkowane 5 lat mogą wyglądać jak nowe. Komfort użytkowania jednych i drugich również jest nieporównywalny.

+Quote Post
Tommo
post Thu, 10 Oct 2024 - 11:36
Post #90

Forum Clubber

No jak byś nie pisał to materiał z recyklingu zawsze będzie bardziej ekologiczny od naturalnej skóry zwierząt hodowlanych. Poczytaj sobie w necie ile trzeba zużyć wody i ile taka krowa wypierdzi metanu w atmosferę zanim wyprodukuje metr kwadratowy skóry. To jest już drogi substytut i musimy się przyzwyczaić, że taka będzie ale w Benku czy jakieś Fujarze a nie masowym BMW.

--------------------
A110S

+Quote Post
Honada
post Thu, 10 Oct 2024 - 12:22
Post #91

Forum Homee

CYTAT(PatLove @ Thu, 10 Oct 2024 - 07:17) *
Racja ale nie jest to kwestia ceny S3, tylko chorej już ceny Golfa R.

tak, dokładnie o tym piszę. Ceny się już mocno zbliżyły, pozostało logo i jego siła. Dlatego cena nie jest dziś wyznacznikiem premium (przynajmniej w jakimś sensownym zakresie). Ale nie rozpoczynajmy tematu Premium wink.gif

+Quote Post
PatLove
post Thu, 10 Oct 2024 - 18:39
Post #92

Super User

To zdecydownie temat na inną dyskusję.

Były ostatnio dwa S3 8Y na aukcjach poleasingowych-sedan i hatchback, obydwa 2021 ale niestety się spóźniłem. Poszły za śmieszne pieniądze.

+Quote Post
Driftman
post Fri, 11 Oct 2024 - 11:51
Post #93

Forum Homee

A może coś z USA

--------------------
Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników

+Quote Post
PatLove
post Fri, 11 Oct 2024 - 13:37
Post #94

Super User

Dzięki, nie widzę potrzeby zakupu samochodów z EU w USA. Raz, że problem z leasingiem, dwa, później z odsprzedażą bo choć sam tego nie demonizuję i nie mam takiego podejścia, to ludziom w dużej mierze auto z USA kojarzy się z popowodziowym złomem ulepionym w najlepszym wypadku z dwóch sztuk.
Szukam czegoś zupełnie nieruszonego, z PL salonu, najlepiej jeszcze na gwarancji i z pakietem serwisowym.

+Quote Post
As_
post Fri, 11 Oct 2024 - 15:43
Post #95

Forum Homee

a co sądzicie o mustangu polifcie tym 10-biegowym?
ja w sumie raz jechalem i całkiem ciekawie to wygladalo.
No moze poza spalaniem. Wlasciciel mowil ze w miescie 20l to norma. A on nie paluje bezmyslnie.

--------------------
papierowe konie + oszukane 4x4

+Quote Post
Tom-Lee
post Fri, 11 Oct 2024 - 17:17
Post #96

Forum Killer

https://www.youtube.com/watch?v=iDVAkbj7fVQ

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
PatLove
post Wed, 16 Oct 2024 - 22:11
Post #97

Super User

Nie wypowiem się bo jeździłem tylko przedliftem i nawet był ten samochód swego czasu na mojej liście (podobnie jak Challenger i Charger) ale średni to dla mnie interes-daily palące 20l/100km przy normalnej jeździe w mieście.

Wiem, że kupiąc takie auto spalanie nie jest istotne, wg mnie fajne to jest na któryś kolejny samochód-weekendowy/zabawkę ale nie na daily i oczywiście ktoś może zaraz wyskoczyć z argumentem, że mnie nie stać, stąd taka opinia. Stać, stać ale uważam, że jest mnóstwo lepszych i lepiej jeżdżących samochodów, niż Mustang, które w dodatku będą palić mniej. Chociażby wspominane tutaj M2…

BTW-dostałem dobrą ofertę na nowe M2. Konfig za 408k PLN , oferta za 339k PLN. Biję się z myślami i kalkuluję bo mam teraz inne, pilniejsze wydatki ale nie powiem, kusi i to bardzo…

+Quote Post
Honada
post Thu, 17 Oct 2024 - 08:50
Post #98

Forum Homee

Tak bez złośliwości, ale czy tylko ja uważam, że nowe M2 wygląda nie tyle źle, co tragicznie? Kurde, jakbym widział efekty zakupów na allegro w dziale wiejski tuning 20 lat temu wink.gif Nawet bober nie jest taki szpetny. Przy takim budżecie poszedłbym w RS3 limo lub M340i.

+Quote Post
monev
post Thu, 17 Oct 2024 - 13:55
Post #99

Frequent User

Jest szpetne ale nie aż tak jak w dniu premiery biggrin.gif jeszcze rok albo dwa i przestaniemy mówić że jest szpetne, a zaczniemy mówić że tylko mało urodziwe wink.gif

+Quote Post
nomad66
post Thu, 17 Oct 2024 - 14:02
Post #100

Forum Killer

co nowszy model to brzydszy.
Trzeba chwilę poczekać, i wrócą do czegoś bardziej klasycznego

+Quote Post

14 Stron V  « < 3 4 5 6 7 > » 
Reply to this topicStart new topic