![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Nie chodzi o miękkość tylko o to, jak to wygląda w klasie premium i że oszczędności zaczynają być widoczne gołym okiem. Ja tego nie muszę dotykać, ale auto za circa 400-500k w porządnej wersji bez możliwości innego wykończenia niż ciosany plastik to słaby temat, nie wiedziałem, że to w ogóle może podlegać dyskusji ![]() Twój wpis idelanie pasuje do oceny wnętrza E60 przed liftem. Tam to dopiero był ciosany plastic fantastic ![]() -------------------- A110S
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Twój wpis idelanie pasuje do oceny wnętrza E60 przed liftem. Tam to dopiero był ciosany plastic fantastic ![]() Ja porównuję do generacji wstecz....G30, F10 i to jak wyglądało ich wykończenie w momencie gdy trafiały na rynek. Każdy chyba wie o czym mówię, a każdy kto obcuje z BMW to samo mówi o najnowszych seriach BMW względem poprzedników. To tyle i aż tyle. Dopisałem to w zestawieniu np. do A6 C8. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 July 2008 Skąd: LBN ![]() |
Nie chodzi o miękkość tylko o to, jak to wygląda w klasie premium i że oszczędności zaczynają być widoczne gołym okiem. Ja tego nie muszę dotykać, ale auto za circa 400-500k w porządnej wersji bez możliwości innego wykończenia niż ciosany plastik to słaby temat, nie wiedziałem, że to w ogóle może podlegać dyskusji ![]() W markach premium w ogóle nie powinno to polegać żadnej dyskusji ale cóż… Jak widać jeszcze się tym chwalą, że w segmencie premium są eko i wykorzystują materiały z recyklingu. Niedługo będzie się trzeba przemianować z premium na marki eko bo dla mnie osobiście to nie idzie w parze i ja oczekiwałbym tu raczej deklaracji o naturalnej skórze itd, która notabene jest dużo bardziej eko, niż plastik. Rozmowa jest o samochodach ale spójrzcie dla przykładu na ciuchy, czy buty-też wszędzie plastik fantastic, poliester (i nie chodzi mi o ciuchy technicznych), a buty ze „skóry” plastikowych świń. Niestety to jest znak obecnych czasów… |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Wed, 19 August 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Bo premium odnosi się do ceny, a nie do jakości
![]() -------------------- _http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16 było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra" |
|
|
![]()
|
|
No w dzisiejszych czasach dokładnie tak niestety jest…
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Bardziej do marki i prestiżu, bo cena niektórych premium jest dziś konkurencyjna z popularnymi markami np. Golf R i Audi S3.
|
|
|
![]()
|
|
Racja ale nie jest to kwestia ceny S3, tylko chorej już ceny Golfa R. Jeszcze nie tak dawno Civic Type R IX, czy X kosztował nowy lekko ponad 160k PLN, a po rabacie można było go wyrwać za ca 145k PLN, po dobrym ok 135k PLN (sam miałem taką ofertę). Dziś CTR XI startuje od 260k PLN, a o rabacie na poziomie 10-12% można raczej zapomnieć…
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
Jakis czas temu skonfigurowalem sobie octavie (nie RS) zwykla 2.0TSI 4x4 i wyszlo o ile dobrze pamietam 190k
Takze ceny to juz dawno odkleily sie od rzeczywistosci A Passat w Chinach w przeliczeniu na pln wychodzi podobno 80k, Tiguan podobnie -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
No 190k PLN za samochód z kurą na masce to już grubo ale nic na to nie poradzimy niestety…
Ceny, cenami ale dla mnie problem polega głównie na tym, że decydując się na markę premium i płacąc za to odpowiednio więcej oczekuję jakości i materiałów premium, a nie obszycia foteli materiałem z butelek PET z recyklingu i jeszcze tego, że marka się tym chwali. To jest bardzo słabe bo ekologia ekologią ale to jest zwyczajna „krótkowzroczność”-buty z ceraty choć wyglądają, jak skórzane, po roku, czy max 2 nadają się jedynie do śmietnika, za to porządne buty z dobrej jakości naturalnej skóry, o które odpowiednio się dba, użytkowane 5 lat mogą wyglądać jak nowe. Komfort użytkowania jednych i drugich również jest nieporównywalny. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
No jak byś nie pisał to materiał z recyklingu zawsze będzie bardziej ekologiczny od naturalnej skóry zwierząt hodowlanych. Poczytaj sobie w necie ile trzeba zużyć wody i ile taka krowa wypierdzi metanu w atmosferę zanim wyprodukuje metr kwadratowy skóry. To jest już drogi substytut i musimy się przyzwyczaić, że taka będzie ale w Benku czy jakieś Fujarze a nie masowym BMW.
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Racja ale nie jest to kwestia ceny S3, tylko chorej już ceny Golfa R. tak, dokładnie o tym piszę. Ceny się już mocno zbliżyły, pozostało logo i jego siła. Dlatego cena nie jest dziś wyznacznikiem premium (przynajmniej w jakimś sensownym zakresie). Ale nie rozpoczynajmy tematu Premium ![]() |
|
|
![]()
|
|
To zdecydownie temat na inną dyskusję.
Były ostatnio dwa S3 8Y na aukcjach poleasingowych-sedan i hatchback, obydwa 2021 ale niestety się spóźniłem. Poszły za śmieszne pieniądze. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
A może coś z USA
-------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, nie widzę potrzeby zakupu samochodów z EU w USA. Raz, że problem z leasingiem, dwa, później z odsprzedażą bo choć sam tego nie demonizuję i nie mam takiego podejścia, to ludziom w dużej mierze auto z USA kojarzy się z popowodziowym złomem ulepionym w najlepszym wypadku z dwóch sztuk.
Szukam czegoś zupełnie nieruszonego, z PL salonu, najlepiej jeszcze na gwarancji i z pakietem serwisowym. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
a co sądzicie o mustangu polifcie tym 10-biegowym?
ja w sumie raz jechalem i całkiem ciekawie to wygladalo. No moze poza spalaniem. Wlasciciel mowil ze w miescie 20l to norma. A on nie paluje bezmyslnie. -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
-------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Nie wypowiem się bo jeździłem tylko przedliftem i nawet był ten samochód swego czasu na mojej liście (podobnie jak Challenger i Charger) ale średni to dla mnie interes-daily palące 20l/100km przy normalnej jeździe w mieście.
Wiem, że kupiąc takie auto spalanie nie jest istotne, wg mnie fajne to jest na któryś kolejny samochód-weekendowy/zabawkę ale nie na daily i oczywiście ktoś może zaraz wyskoczyć z argumentem, że mnie nie stać, stąd taka opinia. Stać, stać ale uważam, że jest mnóstwo lepszych i lepiej jeżdżących samochodów, niż Mustang, które w dodatku będą palić mniej. Chociażby wspominane tutaj M2… BTW-dostałem dobrą ofertę na nowe M2. Konfig za 408k PLN , oferta za 339k PLN. Biję się z myślami i kalkuluję bo mam teraz inne, pilniejsze wydatki ale nie powiem, kusi i to bardzo… |
|
|
![]()
|
|
Tak bez złośliwości, ale czy tylko ja uważam, że nowe M2 wygląda nie tyle źle, co tragicznie? Kurde, jakbym widział efekty zakupów na allegro w dziale wiejski tuning 20 lat temu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 19 August 2015 ![]() |
Jest szpetne ale nie aż tak jak w dniu premiery
![]() ![]() |
|
|
![]()