Shoutbox 0 nowych PW 

14 Stron V  « < 11 12 13 14 >  
Reply to this topicStart new topic
> Usportowione/sportowe daily-Civic Type R FK8/Audi S3 8Y/BMW f40 M135i
admar
post Tue, 17 Dec 2024 - 21:49
Post #241

User

Nie porównuj zwykłego typera do wymienionych aut. Żadna to legenda. Kompletnie inne przypadki.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 17 Dec 2024 - 21:49
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Tom-Lee
post Tue, 17 Dec 2024 - 21:53
Post #242

Forum Killer

A sa niezwykle Tajpery? Wydawalo mi sie, ze to jest calkiem przyzwoity woz, chociaz akurat X generacja mi nie lezy. Honda zawsze trzymala cene.

Civic jest czescia JDMu, wiec jest na swoj sposob kultowy.

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
admar
post Tue, 17 Dec 2024 - 21:56
Post #243

User

Wóz jak najbardziej przyzwoity, ale myślę, że porównujemy je bardziej do Renault rs czy golfów gti a nie do tak specjalnych i niskonakładowych samochodów jak BMW M1, Clio v6 czy nawet BMW M czy lancerów evo.

+Quote Post
Tom-Lee
post Tue, 17 Dec 2024 - 22:01
Post #244

Forum Killer

Z perspektywy kogos kto sobie nie kupil takiego samochodu w 2019 za okolice 159k ciezko sie pogodzic z tym, ze teraz trzeba zaplacic 90% wartosci za 5 letni woz.

Tak to wyglada.

No ale chyba tylko autor watku mysli, ze probujemy mu tutaj cos ozenic po zawyzonej cenie. wink.gif

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
PatLove
post Tue, 17 Dec 2024 - 22:35
Post #245

Super User

Nie, autor wątku tak nie myśli, jak widzisz sam rozważałem CTRa X i to po raz drugi. W 2019r mogłem wziąć nówkę za 135k PLN.

+Quote Post
Tom-Lee
post Tue, 17 Dec 2024 - 22:56
Post #246

Forum Killer

Ty to na wszystko masz promocje. ;-)

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
PatLove
post Wed, 18 Dec 2024 - 07:46
Post #247

Super User

Rabatu na poziomie 15% promocją bym nie nazwał ale ok.

Jedni potrafią, inni nie…

+Quote Post
Joker
post Wed, 18 Dec 2024 - 09:57
Post #248

Forum Clubber

CYTAT(ju-by @ Tue, 17 Dec 2024 - 18:25) *
Obrona szpachlowanych na 800 mikronów aut to nieudolne usprawiedliwienie stanu swoich cukiereczków.

Jaka obrona? Opisaliśmy wynik na urządzeniu do pomiaru lakieru gdy ktoś naprawia tylne nadkole nawet po obcierce. Ulepy i wydzwonione auta z wypożyczalni to inny temat. Naciągasz rzeczywistość pod siebie. O "swoich cukiereczkach" już nie wspomnę, bo gadasz od rzeczy jak potłuczony, z resztą od lat Ci to większość zarzucała, Ty dalej swoje.

Dobrze, że nie dajesz sobie wmówić, że utratę wartości liczy się od ceny nowego auta w chwili zakupu 5-latka. Co za bzdura, trzeba być wybitnie odklejonym żeby głosić takie teorie.

Wybitnie to jesteś zacofany w pojęciu o obecnym rynku i daruj sobie wycieczki osobiste bo prostactwo z Ciebie wychodzi, ciekawe czy na żywo takie dyskusje prowadzisz frywolnie bez szacunku do oponenta (tu ch.. wie czemu wycelowałeś we mnie, ale widzę leczysz stare kompleksy, zdążyłem przypomnieć).
Ludzie łyknęli w wielu przypadkach bardzo niekorzystne finansowania, próbują odzyskać "swoje", do tego napływ ulepów z USA wywalił pułap cen aut EU używanych, które sobą coś reprezentują - tego nie przeskoczysz i jak najbardziej widać trend na rynku, że spadki np. dla aut 5-letnich teraz są dużo mniejsze niż działo się to 5 lat temu dla analogicznie tego samego przypadku. Wiedzą to prawie wszyscy w branży moto, ale wpadasz Ty i starasz się za pomocą wycieczek osobistych naginać rzeczywistość.

Sam ostatnio szukałeś auta w konkretnych widełkach i szybko uznałeś, że przy obecnych cenach nie da się powielić scenariusza jaki miałeś np. z Lexusem.

Trzeba szukać a nie brać co popadnie i nie słuchać takich mędrców jak forumowy "Brylant".

No widać kolega szuka i rynek pokazuje, że w dolnych widełkach cenowych dyktowanych przez rynek nie ma aut wartych uwagi. Co dowodzi tego co piszę ja i wielu innych w tym wątku, ale nagle wchodzisz Ty i wyjeżdżasz znowu z "Brylantem".

Kiedyś robiłeś z siebie błazna, wstawki z Passatem na każdym kroku i głupio-mądre bzdety samozwańczego redaktora, które nie były nawet śmieszne. Dziś jesteś dorosłym chłopem więc oprócz tego, że to nie jest śmieszne to jest wręcz żałosne, z prostactwa widać się nie wyrasta.

+Quote Post
The Driver
post Wed, 18 Dec 2024 - 10:18
Post #249

Frequent User

Mnie ciekawi czy takie wyceny działają w dwie strony, tzn. czy jak by kolega PatLove miał sam taką zadbaną sztukę jakiej szuka, na sprzedaż, to czy by zrobił promocję na 120k, czy jednak wcelował się w średnią rynkową?

+Quote Post
Tom-Lee
post Wed, 18 Dec 2024 - 10:32
Post #250

Forum Killer

CYTAT(PatLove @ Tue, 17 Dec 2024 - 22:35) *
W 2019r mogłem wziąć nówkę za 135k PLN.

Pomyslalem, ze zobacze cos takiego z Twojej strony sporo wczesniej niz napisales swoj post. I nie dales mi dlugo czekac.

CYTAT(PatLove @ Wed, 18 Dec 2024 - 07:46) *
Rabatu na poziomie 15% promocją bym nie nazwał ale ok.

Jedni potrafią, inni nie…

Ty z pewnoscia potrafisz opowiadac farmazony.

Honda zawsze byla niechetna do dawania rabatow, ale dla Ciebie jak juz wspominalem rabacik sie znalazl. I to jak na moje standardy nie byle jaki. Gratuluje wyczucia rynku. Nie mowie, ze to niemozliwe, nazwijmy to koincydencja zdarzen.

Nowe S3 za 200k bez łachy na full wypasie, RS3, M240i i 340 tez sie znajdzie w tym budzecie. Bo gdybys mial podniesc budzet to bys szukal BMW. To sporo musialbys mordo ten budzet sobie podniesc.

Tak samo jak bezwypadkowe uzywki z polskiego salonu, z mlodym rocznikiem i niskim przebiegiem. Na gwarancji. Za 120k.

CYTAT(The Driver @ Wed, 18 Dec 2024 - 10:18) *
Mnie ciekawi czy takie wyceny działają w dwie strony, tzn. czy jak by kolega PatLove miał sam taką zadbaną sztukę jakiej szuka, na sprzedaż, to czy by zrobił promocję na 120k, czy jednak wcelował się w średnią rynkową?

Autor sie nam odkleil, ma kiepska kombinacje cech, jest uparty, gluchy na argumenty i slepo wierzy w swoja teorie.

Gdyby sprzedawal to by wolal 2 paki.

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
PatLove
post Wed, 18 Dec 2024 - 11:08
Post #251

Super User

Pisałem już o tej ofercie na CTRa gdzieś na początku wątku więc ze szklanej kuli tego nie wywróżyłeś.

To, że ty nie masz pewnych możliwości, nie oznacza, że ktoś inny nie może ich mieć, akurat w przypadku Hondy tak się składa, że dobry znajomy był tam wtedy dyrektorem...

Tak, nowe S3 są dostępne po ca 200k PLN ale nigdzie nie napisałem, że full wypas. Pokaż mi również post, w którym stwierdzam, że RS3, m240i, m340i też się znajdzie w tym budżecie. Wyrywasz zdania z kontekstu, dorabiasz sobie swoje teorie i mierzysz ludzi swoją miarką, w której, skoro Ty czegoś nie możesz, to uważasz, że inni też. Uwierz mi, że tak nie jest.

P.S.
Będziesz chciał/potrzebował kupić konkretną biżuterię albo "kamyki" inwestycyjne, to odezwij się na PW. Wtedy też zastanowisz się skąd ja mogę, a inni nie i raczej średnio uwierzysz w oferty, które ode mnie otrzymasz, dopóki nie dostaniesz swojego zamówienia do ręki...

+Quote Post
nomad66
post Wed, 18 Dec 2024 - 13:45
Post #252

Forum Killer

kupiłem nie raz auto w szpachli, widząc to w momencie zakupu. Potem te auta przez wiele lat służyły dobrze, nic się nie działo z tą szpachlą. Poza świadomością, że jest.
Owszem, nigdy nie kupiłem auta ze szpachlą na dachu, zawsze jakiś błotnik, max maska. Po prostu patrzę, czy auto jest proste i jeździ dobrze, patrzę z kanału co się dzieje pod spodem.

W razie czego zawsze można zbić cenę, ktoś inny też potem kupi taniej - proste. I chyba to nie zależy od rocznika. Chcesz tanio, godzisz się na taką a nie inną przeszłość. Raczej nie będzie to auto na całe życie czy jakaś inwestycja. Po prostu spełni swoje zadanie przez najbliższe 3 - 4 lata.

+Quote Post
Honada
post Wed, 18 Dec 2024 - 14:15
Post #253

Forum Homee

Akurat S3 w czerwcu miałem do opchnięcia w limuzynie za 190 tys. zł nowe z salonu, nie była to bazowa wersja. Teraz czekam na info o rabatach, jak są chetni, to pewnie 200-210 tys. zł bedzie bardzo realne za S3.

+Quote Post
PatLove
post Wed, 18 Dec 2024 - 14:26
Post #254

Super User

Można? Można...

+Quote Post
As_
post Wed, 18 Dec 2024 - 14:53
Post #255

Forum Homee

CYTAT(Honada @ Wed, 18 Dec 2024 - 14:15) *
Akurat S3 w czerwcu miałem do opchnięcia w limuzynie za 190 tys. zł nowe z salonu, nie była to bazowa wersja. Teraz czekam na info o rabatach, jak są chetni, to pewnie 200-210 tys. zł bedzie bardzo realne za S3.

A golfa kombi?

--------------------
papierowe konie + oszukane 4x4

+Quote Post
kylo
post Wed, 18 Dec 2024 - 18:05
Post #256

Super User

Nie wiem o co ta mecyja czy da się kupić nowe S3 za około 200k skoro jest tego trochę do tych 210k choćby na stronie audi dostępne od ręki.

+Quote Post
PatLove
post Wed, 18 Dec 2024 - 19:28
Post #257

Super User

Chodzi chyba głównie o to, że kolega Tom-Lee nie wieży w to, co widzi i uważa, że od tych cen nie można już uzyskać żadnego rabatu.

+Quote Post
PatLove
post Fri, 10 Jan 2025 - 18:00
Post #258

Super User

Samochód kupiony. PL salon, bezwypadek, prześwietlony w każdą możliwą stronę. Dzięki za pomoc, sugestie i uwagi.

+Quote Post
Honada
post Sat, 11 Jan 2025 - 10:52
Post #259

Forum Homee

CYTAT(As_ @ Wed, 18 Dec 2024 - 14:53) *
A golfa kombi?

Raczej nie, ale podpytam, bo gość pracuje w Audi.

CYTAT(PatLove @ Fri, 10 Jan 2025 - 18:00) *
Samochód kupiony. PL salon, bezwypadek, prześwietlony w każdą możliwą stronę. Dzięki za pomoc, sugestie i uwagi.

I co finalnie udało się kupić? Podrzuć jakieś zdjęcie smile.gif

+Quote Post
PatLove
post Sat, 11 Jan 2025 - 22:27
Post #260

Super User

Trzeba było naciągnąć budżet ale finalnie udało się kupić M235i (tak, tak, wiem, że to nie S3 8Y…) w pakiecie M-Performance (330KM/475Nm) w praktycznie full wyposażeniu poza panoramą, grzaniem kierownicy i elektrycznym zamykaniem klapy bagażnika, za to z akcesoryjnymi dodatkami jak między innymi hamulce, czy wydech.

Zdjęcie będzie, jak samochód wróci z detalingu.

P.S.
Dlaczego BMW? Wg mnie z samochodów, które ostatecznie brałem pod uwagę: S3, M135/235i i A/CLA 35 AMG, BMW najlepiej się prowadzi, ma najlepiej wykończone i najładniejsze wnętrze. Oczywiście jest to moja subiektywna opinia.
M235i spełnia wszystkie moje warunki samochodu na daily. Oczywiście potencjałem na mody nie równa się z S3 ale po lekturze zagranicznych for okazuje się, że również nie ma tak wybitnej tragedii, jak początkowo myślałem. Po DP i sofcie można zrobić ca 380KM/520-530Nm, można zrobić też soft skrzyni i można również iść grubiej-są projekty na 480-500KM, aczkolwiek nie jest to już tak proste i „tanie”, jak w Audi.

+Quote Post

14 Stron V  « < 11 12 13 14 >
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Tuesday, 01 July 2025 - 22:33