![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
no ale s3 to jest wlasnie usportowione daily w przeciwienstwie lotusow, mx5 czy nawet caymanow
-------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 23 November 2002 Skąd: Słupsk ![]() |
no ale s3 to jest wlasnie usportowione daily w przeciwienstwie lotusow, mx5 czy nawet caymanow Otóż to. Spełnia założenia tematu. @lincoln, Dziecinne to jest krytykowanie czegoś z czym nie miało się styczności, zna się z opowiadań, nie używało się na codzień lub chociaż chwilę protestowało. A jak sam napisałeś wcześniej. Nie używałeś S3. I u mnie zero spiny, za często zmieniam wozy żeby zajmować sie jakimiś bataliami obronnymi ![]() -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Ceny samochodow najwiecej zdrozaly w czasie epidemii czyli ostatnie 5 lat a nie 14. srednie zarobki poszly gwaltownie do gory w podobnym okresie ale glownie przez podnoszenie placy minimalnej. Tyle ze ktos kto zarabia minimalna albo srednia to jezdzi 20 letnim passatem a nie nowka za 200 albo 300k A manager w corpo ktory zarabial 40k 5 lat temu dzisiaj nie zarabia 80k, tylko 45k. To racja pełna. Potężne wzrosty cen to lata 2020-2024. W 2020 to można było fabrycznie nowe INFNITI Q50 za 129 tysiecy kupic. Co dzisiaj można za tyle kupić? Slabego kompakta w podstawie i to średniej/słabej marki? Wzrost średnich zarobków to przede wszystkim wzrost minimalnej razy 3 plus duży wzrost zarobków u najlepiej zarabiajacych. Przed 2020 lekarz średnio zarabiał 8-10 tysiecy dziś srednio 50-70 tysięcy. To ostro winduje średnią zarobków do góry. Problemem jest zanik możliwości zakupowych u "średniaków". Bo zarabiaja 10 czy 20% wiecej niz w 2020 ale nowy samochód jest około dwukrotnie droższy niż wtedy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
To racja pełna. Potężne wzrosty cen to lata 2020-2024. W 2020 to można było fabrycznie nowe INFNITI Q50 za 129 tysiecy kupic. Co dzisiaj można za tyle kupić? Slabego kompakta w podstawie i to średniej/słabej marki? Wzrost średnich zarobków to przede wszystkim wzrost minimalnej razy 3 plus duży wzrost zarobków u najlepiej zarabiajacych. Przed 2020 lekarz średnio zarabiał 8-10 tysiecy dziś srednio 50-70 tysięcy. To ostro winduje średnią zarobków do góry. Problemem jest zanik możliwości zakupowych u "średniaków". Bo zarabiaja 10 czy 20% wiecej niz w 2020 ale nowy samochód jest około dwukrotnie droższy niż wtedy. Z lekarzami to się nieźle dzieje. mam w rodzinie świeżaka, internista, obecnie 500 zł na godzinę. Dom kończy budować w Konstancinie po 2,5 roku pracy w zawodzie i to przy znacznym wzroście cen nieruchomości. Chyba trochę świat staje na głowę, bo mimo wszystko internista to nie chirurg. |
|
|
![]()
|
|
Z lekarzami to się nieźle dzieje. mam w rodzinie świeżaka, internista, obecnie 500 zł na godzinę. Dom kończy budować w Konstancinie po 2,5 roku pracy w zawodzie i to przy znacznym wzroście cen nieruchomości. Chyba trochę świat staje na głowę, bo mimo wszystko internista to nie chirurg. a to ciekawe ze abonamenty w Medicoverze nie podrożały No ale fakt jak wizyta prywatna kosztuje 200PLN za 15 minut to wychodzi 800 na godzine, dzialka dla przychodnii i pewnie 500 zostaje dla lekarza. a dobry lekarz specjalista (nie od anginy) to ma 300 albo 350 za wizyte. Z drugiej strony to jednak lekarz ma wieksza odpowiedzialnosc niz Senior SEO Manager w agencji reklamowej -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
Z drugiej strony to jednak lekarz ma wieksza odpowiedzialnosc niz Senior SEO Manager w agencji reklamowej Mówiąc szczerze, to mam wrażenie, że dziś sprzedawca używanego auta z Komisu ma więcej na głowie niż internista. Temat rzeka, ale niech przykladem będzie śmierć dziewczynki po szczepionce (teraz się zacznie ![]() Bo przed szczepieniem, do którego przymusili rodziców, zawsze każą podpisać dokument, że rodzice są świadomi skutków (których im nikt nie przedstawia, mimo obowiazku) i się na to zgadzają. Efekt? dziecka nie ma, winnego nie ma, odszkodowania nie ma, a już 3 lata mijąją. Z resztą na ch*j z takim odszkodowaniem, bo to nie było auto tylko ich dziecko. A o tym co dzieje się na oddziałach, gdzie nie masz dostępu, jak zamiatane są błędy lekarskie (trywialne, typu pomylenie leku dla danego pacjenta z efektem agonalnym) nie będę wspominał, bo i tak część już mnie wzięła za szura, za pierwszą cześć wypowiedzi ![]() Swoją drogą, warto przypomnieć sobie łódzką aferę z Pavulonem (łowcy skór, którzy zabijali w karetkach ludzi dla 1000 zł, tak lekarze, nie kierowcy karetek, a lekarze) i słowa dyrektora szpitala, który przejął placówkę i powsadzał tych zwyroli - "jestem pewny, że w innych szpitalach ten proceder też był i pewnie nadal jest". |
|
|
![]()
|
|
A ilu SEOwcow poszło siedzieć za słabe back linki?
|
|
|
![]()
|
|
Ja o SEO-wcach nie wspominałem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 July 2008 Skąd: LBN ![]() |
Widzę, że wątek rozwija skrzydła w kolejnym temacie
![]() |
|
|
![]()
|
|
Jaki budżet? odświeżę temat tu i ówdzie.
|
|
|
![]()
|
|
W serii obydwa samochody jadą bardzo podobnie, jeżeli chodzi o przyśpieszenie.
Subiektywnie-S3 8Y ma dużo większy potencjał ALE m135i wydaje się lepiej prowadzić, ma bardziej responsywny układ kierowniczy, lepiej wykonane wnętrze, lepsze materiały i wg mnie to wnętrze jest po prostu ładniejsze. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Dobre ceny, za tyle warto je brać.
|
|
|
![]()
|
|
Sprzedaż aut „trochę” stoi więc łatwiej coś wynegocjować, aczkolwiek trzeba uważać na te hh z
segmentu premium (nie wiem czy na inne segmenty również) bo mnóstwo jest samochodów niby z PL salonu, serwisowanych, z przyjemnymi przebiegami rzędu 40-60k km, nawet na gwarancji i z pełną historią serwisową, a po wnikliwym prześwietleniu okazuje się, że jeździły w wypożyczalniach, najczęściej we Francji albo w Hiszpanii… |
|
|
![]()
|
|
ja dwa lata temu zaplacilem 128 za golfa '18r
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 27 April 2007 Skąd: Kraków ![]() |
Na ten moment mam dogadane zarówno S3, jak i M135i na 120k pln brutto. Obydwa 2021, PL salon, bezwypadek i obydwa dobrze wyposażone, BMW nawet ciut lepiej, niż Audi. takie s3 to chyba offmarket coś, bo nie widzę tak tanich -------------------- kiedyś było...Megane3RS #RB7
|
|
|
![]()
|
|
Tak, offmarket ale temat już nieaktualny więc pewnie zaraz wypłynie na portale...
Po mocniejszym przyciśnięciu sprzedającego samochód okazał się być po dzwonie-strzelone poduchy boczne, uszkodzone zawieszenie, skrzynia, napęd itd. Oczywiście na początku była klasyczna gadka-"delikatna szkoda, drzwi wymienione na takie w kolorze, tylny błotnik wyciągnięty i lekko tryśnięty". Prześwietliłem również już 3 sztuki M135i, z czego jedna też była offmarket i okazało się, że wszystkie miały po kilka szkód we Francji. Ogólnie zaczynają wypływać na rynek wózki po pewnej głośnej aferze... |
|
|
![]()
|
|
Szukam cały czas S3 ale szczerze mówiąc jakoś marnie to wychodzi-same śmietniki. Nawet ostatnia sztuka offmarket już po modach podeslana od jednej z firm zajmujących się modyfikacjami okazała się być po konkretnym dzwonie-wnęka drzwi i próg do 360 mikronów, a słupek C nawet 700. Masakra…
Póki co mam namierzone F44 M235i nadające się do kupna i jeżeli nie znadję odpowiedniego Audi, to pewnie wleci BMW. No cóż… |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Mon, 18 April 2011 Skąd: Gdańsk ![]() |
Czy wszystkie s3 to same śmietniki? Raczej nie. Czy wszystkie tanie s3 to śmietniki? Najprawdopodobniej tak.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 05 September 2025 - 07:43 |