![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 26 November 2021 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Fri, 31 December 2021 ![]() |
Narazie drugim przelotem... to takie dwa niewielkie Turboworksy. Docelowo kiedyś chciałbym to ogarnąć porządnie począwszy od kolektora, razem z izolacja termiczną. Ale zobaczymy co uda się Niutonowi z tego wycisnąć. Rozwiązania tymczasowe są z reguły najtrwalsze
![]() -------------------- Toyota MR2 ZW30
1ZZ: Tor Łódź 1.01.55, Tor Poznań 1.57.82 2ZZ: Tor Łódź 1.00.11 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
ze swojej strony mogę polecić TwinLoopa z Turboworksa. Jeden wydech zamiast dwóch i robi robotę - praktycznie brak dronowania.
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
OK, dzięki.. zobaczymy jak pójdzie z tymi.. to są w zasadzie dwa tłumiki środkowe, oczywiście przeloty.
-------------------- Toyota MR2 ZW30
|
|
![]()
|
|
z niewielkimi turboworksami mam takie doświadczenie że szybciej to demontowałem niż zakładałem bo próbowało łeb urwać
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
na jednym było 97dB, na dwóch jest znacznie ciszej.. nie wiem ile dokładnie. Pomiar statyczny. Zobaczymy. Sam nie mogę się doczekać.
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Fri, 26 November 2021 ![]() |
Narazie drugim przelotem... to takie dwa niewielkie Turboworksy. Docelowo kiedyś chciałbym to ogarnąć porządnie począwszy od kolektora, razem z izolacja termiczną. Ale zobaczymy co uda się Niutonowi z tego wycisnąć. Rozwiązania tymczasowe są z reguły najtrwalsze ![]() Dodatkowy tlumik to dobry pomysl, zastanawiam sie jak rozwiazac problem glosnosci u siebie, ale tak zeby mozna bylo latwo wymontowac cos jak db killer i chyba sprobuje zrobic db killer z taniego kata z aliexpress. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Polecam turbine lub katalizator. Obie rzeczy fajnie tlumia halas
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
same "zakrety" rury juz sporo daja
![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Ja miałem na początku takie "zakręty" :
https://yt3.ggpht.com/ytc/AIdro_m4ppjnErXSf...fff-no-rj-rp-mo za cicho to nie było , ale na Silesii przeszedl badanie, chyba głównie z tego powodu ze końcówka skierowana pod podłogę (tak mało aerodynamicznie) i glówkowali gdzie czujnik skierować ![]() W tych "przelotach" to jest wypełnienie ? one są rozkręcalne i z możliwością wymiany wypełnienia? bo trochę to daje mam wrażenie. Ale się zużywa i trzeba co jakiś czas wymieniać. No i ta rozkręcalność czasem ma swoje wady jak marnie zrobione - ja ten motocyklowy na nity pozapinałem i puściły na trackday'u , ale między sesjami naprawialne (gorzej z wydechem pod autem, choć w czasie jak ja się z tym tłumikiem meczylem siedząc na krzesełku przy nim i stękając że muszę się zginać, pewien szybki kierowca w pomarańczowej dość pustej megance ,w klaplach i krótkich spodenkach wszedł pod auto i za chwilę chodził z lewarkiem biegów z linkami.. kurde jak tu giętkość ciała zwiększyć , coś przypuszczam że może to mieć związek z czasami okrązeń ![]() -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Polecam turbine lub katalizator. Obie rzeczy fajnie tlumia halas turbina szczególnie ciut większa to może 3db wytłumi ![]() Też tak myślałem dopóki turbin nie zacząłem zakładać ![]() Katalizator zwykły taki restrykcyjny tak ale już sportowy ceramiczny o dużym przepływie to tylko te Hondowskie jazgotanie wycisza ale poza tym to niewiele. COś tam daje ale nie tyle co by się człowiek spodziewał. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
A sezon rozpoczety
https://protimer.pl/bio/export/results_online/1271/13990 -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 30 December 2009 ![]() |
Jarek Mr2 3 miejsce w klasie. Całkiem spoko
-------------------- @CoiloversPL
MR2 Spyder 1ZZ Tor łódź 1:00:9 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 22 November 2002 ![]() |
na jednym było 97dB, na dwóch jest znacznie ciszej.. nie wiem ile dokładnie. Pomiar statyczny. Zobaczymy. Sam nie mogę się doczekać. Przerabiałem trochę tych tematów: bez tłumików, z dwoma tłumikami, z jednym itd. Szkod zabawy, koszystając z miejsca które tam jest, można zrobić jeden porządny tłumik, który ładnie wyciszy układ i nie będzie pełnił funkcji dodatkowego grzejnika w postaci kolometrów rurek, kolanek i kilku tłumików. -------------------- Ecu-Tune.Pl
|
|
|
![]()
|
|
Tak docelowo będzie... $$$....
|
|
![]()
|
|
Jarek Mr2 3 miejsce w klasie. Całkiem spoko Właśnie dziwne bo w Sobotę pojechał 1.55 a w Niedziele, gdzie zdaje się były lepsze warunki 1.59. No nic... dla mnie 1.55 to póki co cel na Silesii, brałbym w ciemno. -------------------- Toyota MR2 ZW30
|
|
![]()
|
|
Przerabiałem trochę tych tematów: bez tłumików, z dwoma tłumikami, z jednym itd. Szkod zabawy, koszystając z miejsca które tam jest, można zrobić jeden porządny tłumik, który ładnie wyciszy układ i nie będzie pełnił funkcji dodatkowego grzejnika w postaci kolometrów rurek, kolanek i kilku tłumików. kogo polecasz do wykonania takiego tłumika ? Jakieś szczegóły Twojego tłumika ? Zwykły przelot z dużą puchą czy jakieś przewężenia, zawory itp ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 23 December 2024 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 16 October 2009 ![]() |
kontrolm, pelna skrzynka u Ciebie i pw nie wyleci
kumplowi tu robili komplet w PC od zera z duzym i bzadowolony https://www.instagram.com/reel/DHJVO1pI25L/?utm_source=ig_web_copy_link |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 02:04 |