![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
https://wyborcza.pl/7,75968,27845900,pienia...eRedirects=true Co do leasingu to akurat jak najbardziej banku czy firmy leasingującej powinno interesować jak ktoś użytkuje pojazd ![]() ![]() firmę tak ale tor wyścigowy ? A wiesz ile osób jeździ autem w leasingu normalnie sie ścigają a potem na koniec oddają na remont blacharski i oddają auto ? znam takich ;-) -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
z innej pary kaloszy ale o leasingu w niedzielę na Show w Modlinie przyjechał niejaki Yoshi swoją GT86 w leasingu i zostało mu zadane pytanie czy bank wie że On tym autem się ściga i że musi dostarczyć stosowne pismo bo inaczej nie pojedzie. Swoją drogą co włodarzy toru obchodzi czy gość będzie musiał z własnej kasy wybecelować za uszkodzone auto ? A u nas ile jeździ 20+latków ? Nawet u mnie na wsi jest to dosyć spora rzadkość chyba że kompletny zabytek jak moja 205 albo kogoś Golf IIi są to osoby które tymi autami rzadko kiedy przekraczają setkę oczywiście z wyjątkiem mnie...Natomiast faktycznie jedno 20+ się wybija - stare Beemy tak tego jest więcej często w mocnych silnikach bardzo często po tuningu fele naciągi opony wydechy ogólnie mocno zadbane egzemplarze którym do starych rupieci daleko. No chyba że weźmiemy na świecznik obywateli Ukrainy - tu faktycznie jest się czego bać - stare zapuszczone auta którymi lubią szybko jeźdźić - ale tak to jest jak płacą ledwo 20 zeta za godzina, wynajem mieszkania to połowa pensji często. Strach sie przyznac ale moj speedster juz ma 20lat. Ech te latka leca szybko -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Strach sie przyznac ale moj speedster juz ma 20lat. Ech te latka leca szybko kup sobie nowego Yarisa i poczuj się bezpiecznie ![]() Ja ze swoim 30-latkiem jestem potencjalnym mordercą wszystkiego co się rusza po drodze i przy drodze.... Ech ta statystyka.....Zientarski pewnie też jakimś starym gratem na Służewcu leciał że się tak rozp....lił -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
Ale w prostych kategoriach tłumacząc to powiem tak - jedzie debil w aucie porządnym i coś na tym wąskim gardle zjazdu z autostrady sp..li i całe Twoje gonienie do pracy na nic i stoisz. Dlaczego jego frajda ma być ważniejsza niby niż Twój dojazd do pracy? dobry punkt. Kiedyś oglądałem Uwaga Pirata, gdzie złapali kolesia, który przeleciał na czerwonym. Zaczął się tłumaczyć, że on nie powoduje korków, tylko usprawnia ruch. To go policjanci uświadomili, że przez takie "usprawnianie ruchu" oni mają robotę, bo jeżdżą do wypadków, które korkują centrum na kilka godzin ![]() -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Jakoś nigdy jeszcze nie zablokowałem autostrady
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 26 October 2015 ![]() |
Jakoś nigdy jeszcze nie zablokowałem autostrady ![]() ![]() Nie w mieście... Sam byłem świadkiem jak taksówka wyskoczyła na "późnym zielonym" a facet ciął pustym lewym pasem. Że mu się żółte zapaliło to dał gazu i panowie się ładnie spotkali. PS. Sam jak dojeżdżam do skrzyżowania na czerwonym, spoglądam na światła na przejściach, niektóre działaja jak stopery ;P Jak widzisz, że świeci sie czerwone to nie musisz hamować bo za te 2-3s masz zielone. No ale czasem wkurw bo Ci wyskoczy taki co to korków nie stwarza jak przeleci na czerwonym ![]() -------------------- Projekt: Mustang SN95 '94 coupe 302W 280KM
Daily: 300C '05 Wagon 5.7 AWD 360KM Praca: Rimac <TBD> |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
reanimacja tematu moment vs moc
![]() Jak takie artykuły piszą specjaliści, to się nie dziwię, że później moment jest kluczowy w dyskusjach pod warsztatem. https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatac...od-mocy/gvy4y8l Argument ciekawy ,diesele sa uzywane w maszynach,bo z nieduzej pojemnosci generują duzy moment. 1.9 sdi ma 133Nm, to jakies 70Nm z litra. Autor się nawet nie podpisał ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 08:01 |