Shoutbox 0 nowych PW 

37 Stron V  « < 23 24 25 26 27 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Mocny samochód do 20 tyś na sleepera
As_
post Sun, 21 Nov 2021 - 22:20
Post #481

Forum Homee

jak ktoś jeździ w miarę powtarzalne trasy to raczej wie gdzie się można spodziewać.
W Warszawie jak ktoś lata 100+ po zwykłych ulicach typu Marszałkowska, JP2, Jerozolimskie, Niepodlegołości, Puławska, Dolinka Służewiecka itp to radaru nie trafi. Przy wyjątkowym pechu może co najwyżej się nawinąć jakiś nieoznakowany z kamerą.
Więc jak ktoś się lubi ścigać ze świateł to ma gdzie to robić przy minimalnym ryzyku mandatu / zabrania prawka.

--------------------
papierowe konie + oszukane 4x4
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 21 Nov 2021 - 22:20
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
As_
post Sun, 21 Nov 2021 - 22:21
Post #482

Forum Homee

jak ktoś jeździ w miarę powtarzalne trasy to raczej wie gdzie się można spodziewać.
W Warszawie jak ktoś lata 100+ po zwykłych ulicach typu Marszałkowska, JP2, Jerozolimskie, Niepodlegołości, Puławska, Dolinka Służewiecka itp to radaru nie trafi. Przy wyjątkowym pechu może co najwyżej się nawinąć jakiś nieoznakowany z kamerą.
Więc jak ktoś się lubi ścigać ze świateł to ma gdzie to robić przy minimalnym ryzyku mandatu / zabrania prawka.

--------------------

+Quote Post
As_
post Sun, 21 Nov 2021 - 22:56
Post #483

Forum Homee

...

--------------------

+Quote Post
MisioLBN
post Mon, 22 Nov 2021 - 07:48
Post #484

Forum Homee

CYTAT(As_ @ Sun, 21 Nov 2021 - 22:21) *

Jana Pawla swoiego czasu co niedziele do roboty rano 200+ latalem i nawet radiowozu nie widzialem.

+Quote Post
jackkpl
post Mon, 22 Nov 2021 - 08:07
Post #485

I live here !

Też zauważyłem względny spokój na s-kach w ostatnich czasach. W typowe długie weekendy jest spokój i jazda raczej przepisową z powodu duzego natężenia ruchu. W lato zdarzało się trafiać wielu amatorów szybkiej jazdy. Np Sharan jadący 10m z tyłu przy 160 na budziku , bo on będzie wyprzedzał smile.gif. Albo avensisy ,które miały jakiś wadliwy tempomat (185 na prostej i 175 pod górkę) wink.gif.
Teraz w normalny weekend przy niewielkim ruchu jadąc przepisowe 130 na liczniku byłem jednym z najwolniej jadących smile.gif. Prawie nikogo nie wyprzedzałem,poza ciężarowymi.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
ledziu
post Mon, 22 Nov 2021 - 09:51
Post #486

Forum Homee

CYTAT(MisioLBN @ Mon, 22 Nov 2021 - 07:48) *
Jana Pawla swoiego czasu co niedziele do roboty rano 200+ latalem i nawet radiowozu nie widzialem.

"Spoko" jak na JP2 w Waw.

+Quote Post
Tom-Lee
post Mon, 22 Nov 2021 - 10:13
Post #487

Forum Killer

Ja mam akurat odmienne zdanie, w kulturze jazdy nic sie nie zmienilo. Wszyscy zadupcaja jak zadupcali.

Siedzenie na zderzaku na milimetry to standard. Nawet jadac ostatnia A4 mialem 3 takie sytuacje w ciagu niecalej godziny.

No i Skoda jest jedna z najszybszych zdecydowanie marek.

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
MisioLBN
post Mon, 22 Nov 2021 - 10:27
Post #488

Forum Homee

CYTAT(Tom-Lee @ Mon, 22 Nov 2021 - 10:13) *
Ja mam akurat odmienne zdanie, w kulturze jazdy nic sie nie zmienilo. Wszyscy zadupcaja jak zadupcali.

Siedzenie na zderzaku na milimetry to standard. Nawet jadac ostatnia A4 mialem 3 takie sytuacje w ciagu niecalej godziny.

No i Skoda jest jedna z najszybszych zdecydowanie marek.

Od zmiany przepisow trzymam olbrzymi dystans pomiedzy autami. Strasznie ciezko sie tak jezdzi z uwagi na innych ktorzy poganiaja mrugaja i inne cuda... Auto przedemna wiec zwalniam zeby zrobic sobie przerwe i to taka konkretna. Jak sie zwolni to przyspiesze ale nie bd jechac na zderzaku jak cymbal.

+Quote Post
Tom-Lee
post Mon, 22 Nov 2021 - 10:37
Post #489

Forum Killer

CYTAT(MisioLBN @ Mon, 22 Nov 2021 - 10:27) *
Auto przedemna wiec zwalniam zeby zrobic sobie przerwe i to taka konkretna. Jak sie zwolni to przyspiesze ale nie bd jechac na zderzaku jak cymbal.

Tez tak robie, jade lewym pasem, woz przede mna wiec czekam...zachowujac spory dystans, mysle, ze w miare odpowiedni do predkosci. Ale za mna ktos mruga i doslownie siedzi na ogonie na mm. Z reszta ja tez sie nie wleke tylko wyprzedzam ogniem a mocy troche jest.

Wystarczy popatrzec ile jest stłuczek RZ-KRK na A4, pewnosc, ze cos sie wydarzy jest prawie 100%, szczegolnie jak sa powroty z weekendow, czy swiat.

Moim zdaniem te przepisy absolutnie nic nie zmienily. Jakby byl odcinkowy pomiar predkosci to wtedy z pewnoscia tak.

--------------------
IXgen-TypeR K20C
M240iX

+Quote Post
kontrolm
post Mon, 22 Nov 2021 - 10:50
Post #490

Forum Clubber

Ikona grupy

Tom-Lee bo może bierzesz pod uwagę zbyt krótki przedział czasu. Ja jeżdżę od 95 i to co się wtedy działo na drogach porównując do dziś to był horror. Nie było dnia bez śmiertelnego wypadku w okolicach których jeździłem. Wyprzedzane na 3-4-5 to była norma i sam byłem jej przykładem - częściej jeździłem lewym pasem niż prawym, podwójna linia nie robiła na nikim wrażenia. Odpieprzały się takie szopki że włos sie jeżył. W miastach w pełnym ruchu ulicznym urządzaliśmy takie wyścigi że do dziś dziwię się że żyjemy i mamy wszystkie kończyny I jeszcze zawsze mogłeś dostać wpier...ol na światłach od byczków którym wcześniej zajechałeś drogę.
A dziś ? Jedziesz w szunreczku a jak ktoś coś odwali to wszyscy go palcem pokazują bo jest to tak mało typowy widok w dzisiejszych czasach i jeszcze pewnie ktoś go nagrał i niedługo dostanie liścik z komendy. Wyjątkiem są oczywiście A i S - tam zawsze jest ogień i dym co zresztą lubię - po to są te trasy laugh.gif

Jak już tak piszecie o odstępie to pamiętajcie że auto z tyłu na zderzaku może właśnie z pomocą Waszego tunelu aerodynamicznego bije swój rekord prędkości albo niskiego spalania - nie psujcie tego laugh.gif

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
MisioLBN
post Mon, 22 Nov 2021 - 11:08
Post #491

Forum Homee

CYTAT(kontrolm @ Mon, 22 Nov 2021 - 10:50) *
Tom-Lee bo może bierzesz pod uwagę zbyt krótki przedział czasu. Ja jeżdżę od 95 i to co się wtedy działo na drogach porównując do dziś to był horror. Nie było dnia bez śmiertelnego wypadku w okolicach których jeździłem. Wyprzedzane na 3-4-5 to była norma i sam byłem jej przykładem - częściej jeździłem lewym pasem niż prawym, podwójna linia nie robiła na nikim wrażenia. Odpieprzały się takie szopki że włos sie jeżył. W miastach w pełnym ruchu ulicznym urządzaliśmy takie wyścigi że do dziś dziwię się że żyjemy i mamy wszystkie kończyny I jeszcze zawsze mogłeś dostać wpier...ol na światłach od byczków którym wcześniej zajechałeś drogę.
A dziś ? Jedziesz w szunreczku a jak ktoś coś odwali to wszyscy go palcem pokazują bo jest to tak mało typowy widok w dzisiejszych czasach i jeszcze pewnie ktoś go nagrał i niedługo dostanie liścik z komendy. Wyjątkiem są oczywiście A i S - tam zawsze jest ogień i dym co zresztą lubię - po to są te trasy laugh.gif

Jak już tak piszecie o odstępie to pamiętajcie że auto z tyłu na zderzaku może właśnie z pomocą Waszego tunelu aerodynamicznego bije swój rekord prędkości albo niskiego spalania - nie psujcie tego laugh.gif

Jak ktos bije rekord predkosci jadac na moim zderzaku to az mnie telepie przyhamowac.... Staram sie nie byc hu... I nie prowokowac takich sytuacji takze nic takiego nie robie ale pokusa jest silna. Natomiast jak eobi sie luka i mam takiego na zderzaku to z wielka przyjemnoscia dociskam do oporu i paczam jak znika poganiacz w lusterku no jego bmw czy inna skoda jest ciut za wolna, a jeszcze jak pogania porsche to satysfakcja 2x

+Quote Post
jackkpl
post Mon, 22 Nov 2021 - 11:12
Post #492

I live here !

CYTAT(Tom-Lee @ Mon, 22 Nov 2021 - 10:13) *

To się nadal zdarza i jest bardzo irytujące. A najśmieszniejsze, gdy zdarza się w sznurku samochodów. Chwila ulgi, delikwent z tyłu zostaje na dobre 500m i kolejny sznur samochodów i powtórka , znowu jedzie 10m albo bliżej.

CYTAT(kontrolm @ Mon, 22 Nov 2021 - 10:50) *

To chyba jedyne wytłumaczenie takiego zachowania biggrin.gif.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Maciek1234
post Mon, 22 Nov 2021 - 11:35
Post #493

Forum Homee

CYTAT(kontrolm @ Mon, 22 Nov 2021 - 11:50) *
Tom-Lee bo może bierzesz pod uwagę zbyt krótki przedział czasu. Ja jeżdżę od 95 i to co się wtedy działo na drogach porównując do dziś to był horror. Nie było dnia bez śmiertelnego wypadku w okolicach których jeździłem. Wyprzedzane na 3-4-5 to była norma i sam byłem jej przykładem

stara trasa W-wa - Radom. Tam po raz pierwszy zobaczyłem wyprzedzanie na 5-tego i uwierzyłem, że tak można laugh.gif Swego czasu, wyjeżdżając z W-wy, od razu włączałem długie, żeby kowboje z przeciwka mnie widzieli laugh.gif . Ech, lata 90-te i 00-ne to były dzikie drogi. Kaszlaki, Polonezy i Żuki mieszały się z okularami 270cdi i Passatami TDI (tymi wzmocnionymi, trzy czerwone literki laugh.gif ). Jak ktoś zrobił prawko po 2010 roku, to po prostu nie ogarnia, że dzisiejsze jazdy na zderzaku, to naprawdę niegroźne przygody.

A już nie wspomnę, co się działo, gdy w Seicencie człowiek wjeżdżał na Gierkówkę. Nawet dusząc autem pakę czterdzieści*, musiał się znaleźć nauczyciel, który po prostu musiał wyprzedzić i pokazać, że pod maską ma 15 koni więcej, więc cię shamuje do zera biggrin.gif Wtedy zrozumiałem, że nie ważne jak szybko jedziesz, ważne CZYM laugh.gif

* - 20 lat temu utrzymanie przelotowej 140kph było naprawdę wysoką prędkością i kwalifikowało do bycia wśród "tych szybszych". Coś jak dzisiaj 200kph na autostradzie biggrin.gif

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post
kontrolm
post Mon, 22 Nov 2021 - 12:27
Post #494

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(Maciek1234 @ Mon, 22 Nov 2021 - 11:35) *
stara trasa W-wa - Radom. Tam po raz pierwszy zobaczyłem wyprzedzanie na 5-tego i uwierzyłem, że tak można laugh.gif Swego czasu, wyjeżdżając z W-wy, od razu włączałem długie, żeby kowboje z przeciwka mnie widzieli laugh.gif . Ech, lata 90-te i 00-ne to były dzikie drogi. Kaszlaki, Polonezy i Żuki mieszały się z okularami 270cdi i Passatami TDI (tymi wzmocnionymi, trzy czerwone literki laugh.gif ). Jak ktoś zrobił prawko po 2010 roku, to po prostu nie ogarnia, że dzisiejsze jazdy na zderzaku, to naprawdę niegroźne przygody.

A już nie wspomnę, co się działo, gdy w Seicencie człowiek wjeżdżał na Gierkówkę. Nawet dusząc autem pakę czterdzieści*, musiał się znaleźć nauczyciel, który po prostu musiał wyprzedzić i pokazać, że pod maską ma 15 koni więcej, więc cię shamuje do zera biggrin.gif Wtedy zrozumiałem, że nie ważne jak szybko jedziesz, ważne CZYM laugh.gif

* - 20 lat temu utrzymanie przelotowej 140kph było naprawdę wysoką prędkością i kwalifikowało do bycia wśród "tych szybszych". Coś jak dzisiaj 200kph na autostradzie biggrin.gif

Mój Ojciec lata 80-te FIat 131 MIRAFIORI 1.6 na DOHCu robił trasę Warszawa Żory (40km za Katowicami na Cieszyn) w 2:50 laugh.gif Z przyczepką wyjeżdżał w nocy jechał do Włodzisławia po kwiaty i przed 6 był na Bakalarskiej na giełdzie .... co my wiemy o prędkości laugh.gif
Ja znów uważam że nie ważne czym - ważne jak szybko ;-) Kto pamięta handlowców w Citroenach C15 którzy dokonywali cudów jeżdzący tym po 10-15kmh szybcuej niż fabryka podawała przy dobrych wiatrach oczywiście ;-)
Ja jak sobie kiedyś zaplanowałem przed delegacją że musze z Wawki do Gdańsk Centrum zrobić poniżej 3h Octavią 1.9 TDI 90KM (zresztą najlepsza późniejszye 105-115 KM nie były nic a nic szybsze ale chłały 3l więcej na 100) to miałem średnią 128kmh i zrobiłem coś a'la 2:40 z groszami. A dziś ? Po pierwsze nawalili linii ciągłych wysepek fotoradarów, nieoznakowanych radiowozów po drugie ludzie sami kręcą widorejestratorami i wysyłają na policję do tego większy ruch i po prostu się nie da...i nie ma jak...i stary juz jestem i patrzę ile spaliłem i widzę tych co mnie powyprzedzali jak stoją przede mną na światłach w Ostródzie albo gdzie bądź....
Pamiętacie filmy jeszcze przed YT gdzie gość robił Łódź Warszawa starą trasą w 45 minut ? Albo Lublin Warszawa jakimś Audi w RS bodajże w 1:30 ?
A jak się poczyta ile Zasada robił Kraków Warszawa w czasach gdy więcej płyty tam leżało niż asfaltu i były normalne przejazdy kolejowe...tak...dziś wszyscy jeżdżą bardzo wolno...

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
kylo
post Mon, 22 Nov 2021 - 13:15
Post #495

Super User

Kiedyś też drogi były inne. Np wylot z Lublina na Przemyśl brak chodników oświetlenia. Do tego wyryp konkretny i w większości ograniczenie do 90. Teraz pasy do skrętu, chodniki, barierki, oświetlone przejścia i prawie cały czas zabudowany czasem zluzowany do siedemdziesiątki. Kiedyś na tej samej drodze jadąc tą stówke na liczniku jechałeś legalnie i bezpiecznie. Teraz moja sąsiadka się dziwi jak mogą bandyci i mordercy w tym samym miejscu na lepszej drodze więcej niż 50 jechać.

+Quote Post
nomad66
post Mon, 22 Nov 2021 - 13:16
Post #496

Forum Killer

za młodego Kraków Rzeszów zrobiłem maluchem w 1:40. Jak zrobili remont drogi 3h było mało.
Kraków Tarnów teraz autostrada to jest masakra. Mi tam nerwy puszczają. Jedzie banda cymbałów lewym pasem 110km/h, każdy na zderzaku. Prawy pas pusty. Stan połowy aut woła o pomstę do nieba, kopcą, śmierdzą. Ważne, że jedzie.

Auta mamy coraz lepsze, dlaczego mamy jeździć coraz wolniej? Przecież po to są autostrady. Gdzie się da, zawsze mam tempomat 160. Ostatnio bez spiny ze Świnoujścia z promu do Rzeszowa cała trasa z tankowaniem 7:10.

Europejczycy wcale wolno nie jeżdżą, po Włoszech jak podczepiam się pod miejscowych to po autostradach 160 (zdarzają się tacy co lecą 180-190, ja odpuszczam), po Austrii jak wiedzą gdzie 150, Czesi 160, Holendrzy na autostradach 120 (wszędzie ograniczenie do 100 bo ślad węglowy wacko.gif ), Hiszpanie nie raz po 180 widziałem (na moto po zadupiach po 300 walą). Najmniej szybkich widzę we Francji: tam 2 wykroczenia i prawko na 3 miesiące (np telefon i przekroczenie prędkości, nawet niewielkie) oraz na Litwie i Łotwie. Wszędzie są tacy sami ludzie, różnią się paszportami jedynie.

+Quote Post
16vg60
post Mon, 22 Nov 2021 - 13:30
Post #497

Forum Killer

Lublin - wawa 1.30 rsem, średnio... biggrin.gif

Lublin - Dziekanów Leśny 1h50 i to jescze jak nie było obwodnicy garwolina...
wyjazd z Lu przed 12tą, piątek czyli spory ruch
Zona zadzwonila o 11 ze szpitala czy do14 dam radę przyjechać, jeśli tak to wypiszą ja z synem na wekend
Mało falki nie wyprułem z golfa GTI G60 biggrin.gif i drugi raz za zadne pieniądze bym tak chyba nie pojechał hahahaha

W wawie po Wisłostradzie z jakąś vectra A 2000 po 200+ było jechane laugh.gif biggrin.gif
Ale tak jak piszecie inne czasy, człowiek bym młody i pierd..., piękne czasy biggrin.gif

--------------------
GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars
S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car
GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys

+Quote Post
Maciek1234
post Mon, 22 Nov 2021 - 13:33
Post #498

Forum Homee

ach te legendy, kto, w ile przejechał daną trasę biggrin.gif tak, to właśnie styl lat 90-tych. W dzisiejszych czasach już się tym nikt nie ekscytuje, bo teraz w zasadzie ogranicza nas tylko zbiornik paliwa biggrin.gif

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post
16vg60
post Mon, 22 Nov 2021 - 13:33
Post #499

Forum Killer

CYTAT(kylo @ Mon, 22 Nov 2021 - 13:15) *
Kiedyś też drogi były inne. Np wylot z Lublina na Przemyśl brak chodników oświetlenia. Do tego wyryp konkretny i w większości ograniczenie do 90. Teraz pasy do skrętu, chodniki, barierki, oświetlone przejścia i prawie cały czas zabudowany czasem zluzowany do siedemdziesiątki. Kiedyś na tej samej drodze jadąc tą stówke na liczniku jechałeś legalnie i bezpiecznie. Teraz moja sąsiadka się dziwi jak mogą bandyci i mordercy w tym samym miejscu na lepszej drodze więcej niż 50 jechać.

Miesiąc temu wyłapałem tam mandat i najlepsze ze jechałem autem którym jeżdżę powili i tak jak uważam za bezpieczne czyli 80km/h
Gdybym jechał innym samochodem i tak jak jeżdżę zawsze to byłoby znowu po prawku bo 100+nie jestem tam zadnym wyczynem i jakąś nadmierna prędkością

--------------------
GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars
S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car
GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys

+Quote Post
kylo
post Mon, 22 Nov 2021 - 13:41
Post #500

Super User

Wczoraj jechałem tamtędy to stali. Ja na trase bez yanosika nie wyruszam mimo że ostatnio raczej powoli jeżdżę.

+Quote Post

37 Stron V  « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 28 June 2025 - 19:38