![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 16 October 2011 ![]() |
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
To nie rozumiem ja piszę bzdury bo ustawki są be, pomiar na jakiejś imprezie też be ty za to strzeliłeś wywód z kategorii pewniaków 100% z RL i jest git. Nie rozumiem przesłania tych linków. Jeden filmik z ustawki bez toru kreska + rolka drugi filmik z toru ze sprzętem ćwiartka + rolka. Rolka podobnie, kreska mniej podobnie ale w tą samą stronę co w poprzednim linku, a ćwiara tylko na jednym filmie. Tak w ogóle dopiero sprawdziłem co podajesz dla Z06 i są to deklaracje producenta, na Twojej nieulubionej stronie podają Średnio 12.0s Filmiki dobitnie pokazuje, że już kilkuletnie auta mocno różnią się osiągami, więc jeśli nie masz hamowni to nie wiesz czy trafiłeś na zmęczoną sztukę czy zdrową. Ty uważasz, że te rolki wypadły podobnie - no nie mam pytań ![]() Temat podlega ciągłej ewolucji: Moc, moment, wykresy, F1, skrzynie i na koniec klasyka - 1.8T Manual dziś przegrywa na prawie każdym polu, stare automaty to już w ogóle przepaść - topowe w 2000r BMW 750iA dostanie bęcki od podstawowego dzisiaj 730d... |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Manual dziś przegrywa na prawie każdym polu, stare automaty to już w ogóle przepaść - topowe w 2000r BMW 750iA dostanie bęcki od podstawowego dzisiaj 730d... To prawda ale przyznam się, że od kilku lat jeżdżę tylko automatami i ostatnio zatęskniłem za fajnym manualem ale tylko w zabawce na tor czy weekend. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Tue, 11 January 2005 Skąd: łódzkie ![]() |
a co złego w tym aucie jest ? obawiam się, że te 150KM może wystarczyć co najwyżej na akwizytorów w Fabiach i Clio, natomiast średni szczebel menadżerski w Superbach i Mondeach będzie poza zasięgiem - no chyba, że skorzystamy z nieczystych zagrywek w rodzaju wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, albo wyprzedzanie pasem awaryjnym ![]() -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
obawiam się, że te 150KM może wystarczyć co najwyżej na akwizytorów w Fabiach i Clio, natomiast średni szczebel menadżerski w Superbach i Mondeach będzie poza zasięgiem - no chyba, że skorzystamy z nieczystych zagrywek w rodzaju wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, albo wyprzedzanie pasem awaryjnym ![]() to auto zwykłym chipsem i zmianą downpipe i kata robisz na 195KM i wtedy uwierz mi karci srogo paski i superby ważące 500kg więcej o powierzchni czołowej nie wspominając. Nawet w sporo cięższym A3 to już było coś dającego dużo frajdy na trasie. W serii 150 KM nie jedzie to wogóle nawet jak na tą moc -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Tak w ogóle dopiero sprawdziłem co podajesz dla Z06 i są to deklaracje producenta, na Twojej nieulubionej stronie podają Średnio 12.0s Filmiki dobitnie pokazuje, że już kilkuletnie auta mocno różnią się osiągami, więc jeśli nie masz hamowni to nie wiesz czy trafiłeś na zmęczoną sztukę czy zdrową. Ty uważasz, że te rolki wypadły podobnie - no nie mam pytań ![]() Temat podlega ciągłej ewolucji: Moc, moment, wykresy, F1, skrzynie i na koniec klasyka - 1.8T Manual dziś przegrywa na prawie każdym polu, stare automaty to już w ogóle przepaść - topowe w 2000r BMW 750iA dostanie bęcki od podstawowego dzisiaj 730d... Za chwilę się dowiem że pełnia księżyca miała wpływ na percepcje kierownika... a kolor auta odbijał się w sprzęcie pomiarowym i zakrzywiał czasoprzestrzeń. krótko: auta o których wspominałem były nowe albo prawie nowe a ls7 był sprawdzany po modach i przed modami. Czyli hamka a potem pomiary włącznie z torem. Teraz pewnie napiszesz o następnych "być może było to i tamto oraz sramto". Zawias też był zmieniany i ustawiany na pincet sposobów. W żadnym tych sposobów w warunkach ulicznych nie jesteś się w stanie zbliżyć do tego co dzieci się ciesza w tabelkach. I tyle. Rozmowa z Tobą jest tak trochę jak z takim jednym panem o cenie chleba : https://www.youtube.com/watch?v=fkmqtcsJ4Ao |
|
|
![]()
|
|
to auto zwykłym chipsem i zmianą downpipe i kata robisz na 195KM i wtedy uwierz mi karci srogo paski i superby ważące 500kg więcej o powierzchni czołowej nie wspominając. obawiam się, że przy nowym taryfikatorze, nie będzie kogo karcić ![]() ![]() ale wracając - jednak wolałbym Astrę 200KM za 10-12 tysiąków liznąć czipsem na 240KM. Kompaktem zdecydowanie przyjemniej jeździ się w trasie niż Polówką, a zdaje się, że autor coś pisał o trasach (choć na 20 stronie wątka to akurat jest totalnie bez znaczenia ![]() -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Szczerze to jak na razie się nic nie zmieniło
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
obawiam się, że przy nowym taryfikatorze, nie będzie kogo karcić ![]() ![]() ale wracając - jednak wolałbym Astrę 200KM za 10-12 tysiąków liznąć czipsem na 240KM. Kompaktem zdecydowanie przyjemniej jeździ się w trasie niż Polówką, a zdaje się, że autor coś pisał o trasach (choć na 20 stronie wątka to akurat jest totalnie bez znaczenia ![]() jest jeden "malutki" problem. Siedziałeś kiedyś w takiej Astrze ? Ja za każdym razem jak tam wsiadam i widzę ten przetop deski klozetowej udający "wysokiej jakości plastik", te przyciski to mam wrażenie że Dacia Logan jest w klasie Premium ;-) A takie Audi A3 przy tym to Maybach. Ja jestem wielbicielem franzuzów z czym się nie kryję ale chylę czapkę przed ludźmi w Inglostaad którzy dopieścili dźwięk silnika choćby to był 1.6 105 KM tak że masz wrażenie jakby tam grała orkiestra symfoniczna przy takiej Astrze i jej krzykliwym Disco Polo. Takie rzeczy jak aluminiowa rama szyby i miechanizmu w drzwiach wykręcana jako calość w cztery sekundy, audio które w swoim czasie musiało robić furorę w salonie bo wiele nowszych sprzętów i z wyższych klas do dziś tak nie gra, to jak działają przełączniki pokrętełka, regulacja fotela itp tylko dopełniają całości. Niby nic....a jednak bardzo dużo. Wyciszenie ....Opel jest głośny. A nie przepraszam pomyliłem się - jest bardzo głośny ;-) Wszelkie odgłosy szumy w tym samochodzie są prawdopodobnie wzmacniane, w Audi zaś tłumione ![]() Audi o ile nie spieprzyłeś wydechu i masz nadal serię przejeżdżasz 300 km gnając po dwie paki i wysiadasz zrelaksowany, z Opla jeszcze przez pół godziny szumi CI w głowie - no w końcu zapierd....łeś ![]() Cordoba 1.8T Cupra ( w gruncie rzeczy Polo) przy Astrze w OPC to jest oaza spokoju tylko wieje tandetą w środku podobnie do Opla ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 18 October 2002 Skąd: Warszawa i okolice ![]() |
to nie ma sensu, Astra, Insignia i ogólnie OPEL to marka nr. 1 na świecie. nie ma co kontynuować.
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- Kilka wariatów w garażu.
|
|
|
![]()
|
|
Spokojnie zaraz przebijemy te magiczne 7zl
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spokojnie zaraz przebijemy te magiczne 7zl ![]() ![]() Czemu ? Przecież na RF jest równoległa rzeczywistość motoryzacyjna od taniego bmw diesla przez tanie 3,0 tdi po 1,8t za 5k i to do jazdy !!! ![]() Ba nawet 2,0 tsi z nalotem 400k.km. też dużego wrażenia nie robi a po sofcie wciąga asfalt ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Może jakby paliwo było po 10zł+ za litr to byłby mniejszy ruch na drogach
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spokojnie zaraz przebijemy te magiczne 7zl ![]() ![]() jak mi spali 12-13 LPG to się nie zapłaczę ![]() widzę znów zaczyna sie segregacja na chrupki i "prawdziwe" auta godne 200+, tych których stać latać dwie paki i tych którym powinno się zabronić bo są za biedni ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Może jakby paliwo było po 10zł+ za litr to byłby mniejszy ruch na drogach ![]() ![]() dzisiejsze grubasy oddadzą całą swoją wypłatę żeby tylko nie musieć iść do spożywczaka pod blokiem z buta ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
W sumie gaz idzie tak w górę
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
jak wprowadzali parkometry w Warszawie to mówiłem super przynajmniej nie będzie problemu ze znalezieniem miejsca. I co? I taki wuj.
Benzyna była po 1,40 parkowanie za free i było mniej samochodów w centrum niż teraz -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
W sumie gaz idzie tak w górę ![]() ![]() ![]() ![]() Przecież pensje rosną szybciej, niż ceny, to co to za dywagacje ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Paliwo jak paliwo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Paliwo jak paliwo póki te wszystkie rzeczy są dostępne, problem leży tylko w pieniądzach. A te trzeba po prostu zarabiać. ![]() Gorzej mieli nasi rodzice - paliwo na kartki, samochody na talony, części u rzemieślnika. Jak nałożą ban na sprzedaż paliw i samochodów spalinowych, to będziemy mieli powtórkę z PRL. Wtedy nawet pieniądze nie pomogą... -------------------- Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 29 June 2025 - 11:08 |