![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Wed, 15 September 2021 ![]() |
No szkoda, że Tor Modlin jest jakoś wrogo nastawiono do time attack. Jak napisałem o listę bestów to powiedzieli, że takiej nie prowadzą (oprócz tego niby 57 sekund megane), bo są obiektem szkoleniowym, a tor jest treningowy. Dodatkowo, że wolą zostać przy organizacji pucharu toru modlin, niż promować formułę Time Attack, ale nie rozumiem jak jedno wyklucza drugie.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
to troche dziwne jest rzeczywiscie. ale to juz kwestia wlascicieli czy tam osob wysoko postawionych ktorzy maja pewnie jakies korzenie sportowe jak Kuzaj. kazdy z nich ma pewnie swoja wizje.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
to troche dziwne jest rzeczywiscie. ale to juz kwestia wlascicieli czy tam osob wysoko postawionych ktorzy maja pewnie jakies korzenie sportowe jak Kuzaj. kazdy z nich ma pewnie swoja wizje. jak dla mnie to trochę zmarnowana okazja do zwiększenia zainteresowania torem, ale też może to być wymówka, żeby nie inwestować w oficjalny pomiar czasu, bo takiego nadal nie ma na Modlinie |
|
|
![]()
|
|
Inna kwestia tor lodz ma jakas oficjalna liste? Tor poznan ma liste?
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Inna kwestia tor lodz ma jakas oficjalna liste? Tor poznan ma liste? Jest chyba lista wewnętrzna, albo jak ktoś pobije rekord, to Tor Łódź oficjalnie informuje. Tam akurat jest najlepiej w kraju - mają własny pomiar i identyczną nitkę co trackday. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Poprosze linka do tej listy
|
|
![]()
|
|
Inna kwestia tor lodz ma jakas oficjalna liste? Tor poznan ma liste? Dla Poznania i dla Łodzi jest oficjalne stanowisko od torów o rekordach, ale pełnej rozpiski nie mogę namierzyć Łódź: https://tor-lodz.pl/aktualnosci/259-rekord-toru-lodz Poznań: https://www.aw.poznan.pl/tor-poznan-1 + https://lapmeta.com/en/track/variation/236?...t&view=list |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Dla Poznania i dla Łodzi jest oficjalne stanowisko od torów o rekordach, ale pełnej rozpiski też nie mogę namierzyć Poznań: https://www.aw.poznan.pl/tor-poznan-1 + https://lapmeta.com/en/track/variation/236?...t&view=list jest jeszcze na wiki parę czasów ![]() https://pl.wikipedia.org/wiki/Tor_Pozna%C5%84 -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
ale jako takiej aktualnej i wiarygodnej zbiorczej listy nie ma. ani tu ani tu. tyle ze jest pomair czasu to kazdy sobie cos tam porownuje na wlasna reke. a na modlinie porownywac mozna tylko czasy z race chrono czy stopera.
|
|
![]()
|
|
ale jako takiej aktualnej i wiarygodnej zbiorczej listy nie ma. ani tu ani tu. tyle ze jest pomair czasu to kazdy sobie cos tam porownuje na wlasna reke. a na modlinie porownywac mozna tylko czasy z race chrono czy stopera. Różnica jest taka, że Poznań i Łódź ma jakąś orientację o rekordach i aktywnie promują time attack u siebie, a Modlin z time attack nie za bardzo chce mieć cokolwiek wspólnego i jako rekord podają czas odklejony od rzeczywistości, bez miejsc po przecinku. Wiadomo, koncepcja na tor to szkolenia, ale wydaje mi się, że minimalnym zaangażowaniem ze strony toru można by rozhulać rywalizację na czasy, jasno określić zasady i konfiguracje toru, raz na jakiś czas zorganizować pomiar czasu jak na pucharze etc.. To by tylko gdzieś tam mogło zwiększyć zainteresowanie jazdą na Modlinie, ale nie mi o tym decydować. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Jak się pytałem w Modlinie organzatora PTM Maćka o pomiar to pokazał mi wyasfaltowaną linię na prostej przed budynkiem mówiąć nie całkiem wprost że sprawa jest w toku.
Ale z drugiej strony tam jest chyba jakaś niejasna kwestia za jakie/kogo pieniądze ten tor został wybudowany i może bicie rekordów nie mieści się w jakiś/kogoś założeniach. Bo napewno nie o koszt sprzętu do pomiarów bo według mnie pieniędzy to im nie brakuje. A przecież wiadomo nie od dziś że jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o... ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki i podrzucam relację. Niestety nie udało się poprawić zeszłorocznego besta, bo gdy tor zaczął przesychać i przesiadłem się na gładki, strzelił na spawie wątpliwej jakości wahacz firmy Silverproject. Na szczęście incydent był przy niskiej prędkości i obeszło się bez większych szkód. Oszczędzanie jak zwykle mi bokiem wyszło... Teraz zamówiłem tytanowy wahacz SPL i już z tą firmą zawsze mam spokój. ![]() Druga strona też już na włosku się trzymała ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
obspawaliście i pojeździłeś jeszcze trochę ?
Na jakiej oponie jechałeś na mokrym ? -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
obspawaliście i pojeździłeś jeszcze trochę ? Na jakiej oponie jechałeś na mokrym ? Nie spawałem bo to już była prawie końcówka zawodów, gdy zupełnie puścił. Trasę 800 km też nie chciałem robić z zaspawanym na szybko wahaczem, więc autko puściłem do Polski lawetą. Jechałem na mocno zmęczonych deszczach Hankook W52 260/660 R18 |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
O kurcze, dobrze że w wolnym przejeździe !
Ta śrubka niewiele grubsza niż w o tonę czy pól tony lżejszym kitkarze , a jeszcze z mocą i z przyczepnymi oponami wszystko kilka razy bardziej obrywa przecież. Tak patrząc po amatorskich "projektach" to urwanie mocowania czy częsci wahacza dość częsta sprawa w modyfikowanych zawieszeniach. Z drugiej strony jak ogladałem Formulę Renault kiedyś z bliska , to się dziwiłem troche jak drobne śrubki na końcach wahaczy ma, a przecież tam docisk i slicki i do wyścigów a nie timeattacków auto przeznaczone. Ale służby na torze Most widać konkretne! , na Poznaniu jeden kierowca po dachowaniu na HHC musiał sam sobie kogoś do wyciągania z krzaków i ich karczowania znajdować, gdzie jakiś dźwig w ogóle taki profi :-/ ciekawe jakby mu się coś stało, to co auto zostaje w krzakach aż wyzdrowieje? -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Thu, 21 February 2013 Skąd: Błonie ![]() |
I to jest własnie najciekawsze , patrząc na ceny wjazdu na tor i ilość aut która się przewija nie jestem w stanie uzasadnić dlaczego w PL nie mają takiego sprzętu xD (zwłaszcza ze to nie jest jakiś extremalnie drogi sprzęt - nie musi być przecież nowy)
|
|
|
![]()
|
|
bo Polska to dziki kraj i tak też nas traktują.
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Bo ludzie mieliby pretensje za wjazd na trackday droższy 2x przez takie sprzęty do wyciągania aut po dzwonach (ich zakup, serwis i obsługa kosztują).
![]() -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
przecież wjazd na Silesię tudzież Poznań często wcale nie jest tani. Tak prawdę mówiąc na żaden znany tor u nas nie jest tanio i jeszcze jak coś uszkodzisz to płacisz z własnej kieszeni. Ale na co drugim torze stoją wypaśnięte fury właścicieli tudzież toru, do tego chyba każdy skorzystał mocno z dotacji przy budowie toru a pewnie też i później więc jak ktoś napisał te parędziesiąt tysi za jakiś używany sprzęt to nie wydatek ?
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 09:04 |