Shoutbox 0 nowych PW 

25 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Tesla vs Muscle Cars, Stock motor stock bateria ;-)
trbman
post Thu, 23 Jan 2025 - 11:26
Post #281

User

EV tak jak najbardziej, super się jeździ, tylko bez wciskania tego ludziom na siłę. Niech rynek sam wybierze czego potrzebuje, a nie sztuczne dotowanie, dokręcanie śruby spalinowym kolejnym euro 8,9,10... zakaz produkcji 2035 itd. Albo wciskanie ludziom, że eko, bo w ogólnym rozrachunku już takie eko nie jest.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 23 Jan 2025 - 11:26
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kontrolm
post Thu, 23 Jan 2025 - 12:13
Post #282

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(Tommo @ Thu, 23 Jan 2025 - 10:19) *
Jeździłem ostatnio E-Machem GT w najmocniejszej opcji. Wgnioty niesamowite, natomiast z doświadczeń ludzi i znajomych, szybko się zaczyna nudzić i później jeździ się spokojnie. Więc nie wiem czy to ma w ogóle sens kupowanie elektryka jako dupowóz z osiągami sportowego wozu. Mi elektryk w ogóle nie pasuje jako coś co ma dawać emocje. Bardziej wygoda, komfort i niższe koszty użytkowania.

jak i z normalnym autem choćby było najmocniejsze.Inaczej nikt by ich nie chciał tuningować. Wszystko się nudzi - taka natura człowieka.

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
kontrolm
post Thu, 23 Jan 2025 - 12:14
Post #283

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(Tommo @ Thu, 23 Jan 2025 - 05:19) *
https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/merce...y-ID6H0K5L.html

Po dwóch latach i symbolicznym przebiegu stracił połowę wartości. Trochę mało fajna ta przyszłość motoryzacji...

jest to jedno z najgorzej pomyślanych aut elektrycznych do tego tragiczny wygląd. Czego się spodziewałeś ? laugh.gif

--------------------

+Quote Post
prnit
post Thu, 23 Jan 2025 - 12:30
Post #284

Forum Homee

Straszne są te merole ev, nie wiem jak ktoś może to kupować za własne pieniądze laugh.gif

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Tommo
post Thu, 23 Jan 2025 - 12:50
Post #285

Forum Clubber

CYTAT(kontrolm @ Thu, 23 Jan 2025 - 12:14) *
jest to jedno z najgorzej pomyślanych aut elektrycznych do tego tragiczny wygląd. Czego się spodziewałeś ? laugh.gif

Nie zagłębiałem się w szczegóły. Widziałem filmik Daniela Grzyba i chwalił EQS który chyba wygrał jego test elektryków na zasięg i komfort.
A wygląd to już indywidualna kwestia. Nikt specjalnie nie projektuje brzydkiego auta. Jest opływowy i miękki w przetłoczeniach. Ktoś w końcu położył te prawie pół bańki za niego w salonie.

Tu to samo:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-i...t-ID6Go8XX.html

Bardzo ciężko jest sprzedać używanego elektryka.

--------------------
A110S

+Quote Post
kontrolm
post Thu, 23 Jan 2025 - 13:02
Post #286

Forum Clubber

Ikona grupy

bardzo cieżko jest sprzedać tak drogie używane auto chcąc za nie nadal stodołę siana. Bo jakoś te tańsze normalne normalnie pomyślane auta sprzedają się bez problemu i sa na nie chętni.
A ten merol ma gigantyczną baterię, jeszcze większą gigantyczną masę, przez co pali w trasie gigantycznie dużo prądu więc jazda nim kosztuje gigantycznie dużo. DO tego gigantyczne zużycie opon przy tej masie i tym momencie. A wbrew pozorom bogaci patrzą na te kwestie i liczą pieniądze jeszcze bardziej niż biedni. Dlatego są bogaci.
Żeby to naładować w miarę sprawnie w trasie nie czekając 8h musisz mieć dostęp do najszybszych ładowarek których u nas praktycznie nie ma albo są zajęte albo zepsute.
A to co mówi Daniel Grzyb to trzeba by przemnożyć/podzielić przez kasą którą za to otrzymał laugh.gif

--------------------

+Quote Post
prnit
post Thu, 23 Jan 2025 - 13:24
Post #287

Forum Homee

CYTAT(Tommo @ Thu, 23 Jan 2025 - 12:50) *
Nie zagłębiałem się w szczegóły. Widziałem filmik Daniela Grzyba i chwalił EQS który chyba wygrał jego test elektryków na zasięg i komfort.
A wygląd to już indywidualna kwestia. Nikt specjalnie nie projektuje brzydkiego auta. Jest opływowy i miękki w przetłoczeniach. Ktoś w końcu położył te prawie pół bańki za niego w salonie.

Tu to samo:

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/bmw-i...t-ID6Go8XX.html

Bardzo ciężko jest sprzedać używanego elektryka.

Wystaw sobie merola s klase albo 7 i sproboj go szybko sprzedać, jak jest dobry elektryk poszukiwany na rynku wtórnym to sprzedaje się go tak samo łatwo jak auto spalinowe ale jak jest wynalazek do tego brzydki to nikt tego nie che kupować, tutaj nie ma żadnej dodatkowej opowieści która próbujesz skonstruowac nieudolnie zresztą. Jakbym chciał sprzedać swoją Teslę to bym ją sprzedal bardzo szybko..znowu nieudany strzał, kolejny zresztą.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Tommo
post Thu, 23 Jan 2025 - 14:12
Post #288

Forum Clubber

To oświeć mnie i wymień które elektryki są obecnie poszukiwane i sprzedają się na przysłowiowym pniu?

Tu masz Teslę. Znikomy przebieg i prawie 150 tyś w plecy

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/tesla...1-ID6GzoR4.html

--------------------
A110S

+Quote Post
kontrolm
post Thu, 23 Jan 2025 - 14:21
Post #289

Forum Clubber

Ikona grupy

z doświadczenia wiem że BMW i3 jest chodliwy bo to chyba jedyne tak mądrze od podstaw zaprojektowane auto no i tesle - są również chodliwe.
Nissan Leaf - popularny niedrogi również nieźle się sprzedaje jako używany.

--------------------

+Quote Post
Tommo
post Thu, 23 Jan 2025 - 14:36
Post #290

Forum Clubber

CYTAT(kontrolm @ Thu, 23 Jan 2025 - 14:21) *
z doświadczenia wiem że BMW i3 jest chodliwy bo to chyba jedyne tak mądrze od podstaw zaprojektowane auto no i tesle - są również chodliwe.
Nissan Leaf - popularny niedrogi również nieźle się sprzedaje jako używany.

i3 nie jest już produkowany od kilku lat ale na Leafa masz teraz promocję 47 tyś zł ohmy.gif to jest niemal 1/3 ceny wyjściowej nowego. Masakra jakaś...
A dwulatka kupujesz za połowę ceny katalogowej nowego z salonu.

To nawet mając prąd za darmo, spadek wartości jest tak olbrzymi, że zeżre to co zaoszczędzimy z nawiązką.

--------------------
A110S

+Quote Post
kontrolm
post Thu, 23 Jan 2025 - 14:39
Post #291

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(Tommo @ Thu, 23 Jan 2025 - 14:36) *
i3 nie jest już produkowany od kilku lat ale na Leafa masz teraz promocję 47 tyś zł ohmy.gif to jest niemal 1/3 ceny wyjściowej nowego. Masakra jakaś...
A dwulatka kupujesz za połowę ceny katalogowej nowego z salonu.

czyli podobnie jak klasa premium laugh.gif
To jest Polska dziki kraj bez sieci ładowarek i bardzą złą prasą.

--------------------

+Quote Post
prnit
post Thu, 23 Jan 2025 - 15:10
Post #292

Forum Homee

CYTAT(Tommo @ Thu, 23 Jan 2025 - 14:12) *
To oświeć mnie i wymień które elektryki są obecnie poszukiwane i sprzedają się na przysłowiowym pniu?

Tu masz Teslę. Znikomy przebieg i prawie 150 tyś w plecy

https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/tesla...1-ID6GzoR4.html

laugh.gif laugh.gif wiesz Tommo jesteś smieszny w tym swoi hejtowaniu elektryków, wszystkie te twoje argumenty są takie jak janusza w 1.9tdi który pisze ze elektryki to się palą, nie można dojechać do chorwacji na raz i dlatego do niczego sie nie nadają, to jest poprostu żałosne, wrzucasz jakąs tesle z ogłoszenia, nie wiesz jaką ona ma historie, nie wiesz czy była sprowadzona z usa i czy była bita, w ogłoszeniu nie ma żadnej informacji, auto jest już 3 letnie i straciło na wartośći DOKŁADNIE IDENTYCZNIE ile straciły wszystkie auta spalinowe które kosztowały ok 400 tys zł bo pewno tyle ta tesla w PL kosztowała jesli byłą kupiona nowa czyli 25 % wartości, a teraz przejrzy sobie ogłoszenia aut które koztowały w 2022 roku w salonie 400-440 tysi i zobacz ile kosztują one dzisiaj, po 3 latach i moze przestań sie już kompromitować laugh.gif laugh.gif a co do poszukiwanych elektryków to tesle 3 czy Y się swietnie sprzedają jak mają PL historie, tak samo o dziwo dobrze trzymają sie stare tesle S, o innych autach sie nie wypowiadam, nie znam się to sie nie wypowiem takze tobie też proponuje już odpuscić i pisać w wątku o którym masz jakieś pojęcie bo o EV masz pojęcie Kompletnie zerowe. P.S nie wiem czy to ta tesla co wrzuciłeś na 100% ale numer VIN roźni sie o 1 numer i pewnie w ogloszeniu na otomoto jest specjalnie to wpisane żeby nie znależć, auto wygląda jednak identycznie, srodek ten sam, wyposażenie to samo, dach szklany, srodek w drewnie, na 99% to jest to auto, to tu masz geniuszu zdjęcia dlaczego ona kosztuje 300tysi, a teraz grzecznie przeproś.
https://bid.cars/pl/lot/1-47211923/2022-Tes...JSA1E52NF491552

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Tommo
post Thu, 23 Jan 2025 - 15:33
Post #293

Forum Clubber

Ty naprawdę widzę, że nie potrafisz dyskutować żeby kogoś nie obrazić. To jest aż żałosne jak w co drugim zdaniu robisz wycieczki osobiste. Czy ty wogóle przyjmijesz do wiadomości że mogą być ludzie którzy się z tobą nie zgadzają? Dno...
To że EV'y bardzo tracą na wartości jest już faktem. Być może Tesla jeszcze jakoś trzyma cenę, bo regularnie tanieje jako nowa ale ze względu na żałosną jakość wykonania i usterkowość, co potwierdzają statystyki dla mnie jest nie do zaakceptowania. To już bym wolał BYD Seal który jest i ładniejszy i lepiej wykonany a osiągami nie odstępuje.

--------------------
A110S

+Quote Post
prnit
post Thu, 23 Jan 2025 - 16:49
Post #294

Forum Homee

Tak, tak kup sobie chinskiego elektryka, swietny pomysł , tak swietny jak twoje wpisy, kupowanie jakiegokolwiek chinskiego elektryka uważam za najwiekszą głupotę, juz pal licho utrata wartości, pal licho ze połowa rzeczy tam działa albo nie działa co pokazują wszystkie testy ALE najważniejsze, gdzie to dziadostwo serwisować? gdzie kupować czesci? na aliexpress? laugh.gif laugh.gif ile było tych marek które były kilka lat temu a dziś nikt o nich nie słyszy? co jak firma sie wycofa z EU ? co jak polecą akumulatory gdzie nikt nie potrafi tych aut naprawiać i nie ma do nich czesci np. uzywanych bo bateria nowa moze kosztować i 20tys Euro itd itd. itd. w skrócie leć po chinczyka, powodzenia, laugh.gif laugh.gif albo kup sobie tą amerykańską teslę po dzwonie laugh.gif laugh.gif bez opcji ładowania na superchargerach i z poblokowanym softem gdzie trzeba kombinować za każdą aktualizacją aby to jakoś działało, to jest wlasnie twoja wiedza o EV to nie jest żadna wycieczka osobista, to jest fakt, jak nie masz o czymś pojęcia to sie nie wypowiadaj bo sie kompromitujesz i tyle.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Tommo
post Thu, 23 Jan 2025 - 17:15
Post #295

Forum Clubber

BYD jest największym producentem samochodów na Świecie. baterii zresztą też. Macałem, dotykałem ich Seal U i jakością materiałów, pasowaniem i elegancją byłem wręcz zadziwiony. Kolego czasy się zmieniają. To już nie jest chińska tandeta jaką mieliśmy lata temu. Używam chińskich telefonów od lat i nie odbiegają niczym poza lepszą ceną od srejfonów. I nie pisz więcej do mnie bo ja już kończę dyskusję z tobą. nara

--------------------
A110S

+Quote Post
prnit
post Thu, 23 Jan 2025 - 17:33
Post #296

Forum Homee

laugh.gif laugh.gif hejtujesz EV po czym piszesz ze sobie moze kupisz jednego? zdecyduj sie wkoncu laugh.gif laugh.gif dla mnie mozesz jezdzić i tico, jestes mi tak obojętny jak zeszłoroczny śnieg.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
The Driver
post Thu, 23 Jan 2025 - 19:17
Post #297

Frequent User

CYTAT(prnit @ Thu, 23 Jan 2025 - 17:33) *
laugh.gif laugh.gif hejtujesz EV po czym piszesz ze sobie moze kupisz jednego? zdecyduj sie wkoncu laugh.gif laugh.gif dla mnie mozesz jezdzić i tico, jestes mi tak obojętny jak zeszłoroczny śnieg.

Teraz to bardziej ty wychodzisz na fanboya. Tommo napisał zaledwie o utracie wartości i że elektryka widzi w formie taniego auta na codzień a nie auta dla frajdy, a tu wywody jak by ktoś komuś matke orbaził.

+Quote Post
prnit
post Thu, 23 Jan 2025 - 19:28
Post #298

Forum Homee

Tak, jestem fanboyem. laugh.gif laugh.gif wink.gif wink.gif to coś złego? lepiej być fanboyem z jakims doswiadczeniem w jezdzie EV niż hejerem bez zadnej wiedzy i dośwadczenia...szkoda ze ten cały tommo, tomi czy jak mu tam nie odniósł sie do tesli którą wrzucił z ogłoszenia, to są dopiero jaja laugh.gif laugh.gif wrzucił złoma z usa i sie pyta dlaczego kosztuje 300tysi, komedia.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Type-R
post Thu, 23 Jan 2025 - 21:10
Post #299

Super User

CYTAT(The Driver @ Thu, 23 Jan 2025 - 19:17) *
Teraz to bardziej ty wychodzisz na fanboya. Tommo napisał zaledwie o utracie wartości i że elektryka widzi w formie taniego auta na codzień a nie auta dla frajdy, a tu wywody jak by ktoś komuś matke orbaził.

To nie fanboy, to już dickrider biggrin.gif

+Quote Post
prnit
post Thu, 23 Jan 2025 - 21:51
Post #300

Forum Homee

skup sie lepiej na zakupie toyoty camry biggrin.gif ooo to jest dopiero samochód, wyjąca skrzynia CVT 10 sek do 100 czy ile tam to ma, hejterzy elektryków piwo itd. a jezdzą takim dziadostwem laugh.gif camry, no to dopiero jest fura idealna co daje frajdę z jazdy, przyspieszenie, te cały fun factor o którym tak hejterzy tutaj piszą, no komedia kompletna.. laugh.gif mysle ze z przyjemnosci z jazdy gdzie camry daje tak 2/10 taka tesla jest na poziomie 7-8, wiem bo jezdziłem tym cudem toyoty

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post

25 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 09:06