![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Ile obecnie waży najlżejszy dostępny na rynku elektryk? Taki odpowiednik citigo czy yarisa? BMW i3 ok 1200kg, Peugeot 208 elektriko 1455kg -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
BMW i3 ok 1200kg, Peugeot 208 elektriko 1455kg A to jakaś jest tajemnica, po ile te auta sprzedają, że nie ma cen na stronach producentów ? ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sun, 03 December 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Fri, 28 November 2008 ![]() |
BMW i3 ok 1200kg, Peugeot 208 elektriko 1455kg i3 to ponad 1400kg... -------------------- Nie ma takiego okrucieństwa, do którego nie posunie się rząd, kiedy braknie mu pieniędzy
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 30 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
-------------------- KZ Kart Łódź 54.1
MX5 Łódź 58.3 / Poznań 1:47.0 / Silesia 1:54.3 Vette C5 Silesia 1:54 |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 28 December 2021 ![]() |
Pedzio ION poniżej 1100kg
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
A w takim
https://youtu.be/5JYp9eGC3Cc piszą że 1000kg, zasięg 300 mil , 1,5 sek do setki (!) i jeszcze 2 tony docisku z wyciągu w podłodze. Co do za akumulatory że tak dają radę ! I jeszcze road legal... co za kraj ![]() aa i brzmi kurcze całkiem fajnie -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Oesu jak ja się jaram tym Speirlingiem. Idealny pocket rocket według mnie
![]() -------------------- KZ Kart Łódź 54.1
|
|
![]()
|
|
wszystko zależy jakiej pojemności bateria a były 3 rodzaje i czy z REXem czy bez bo sam REX to 120kg. Najprostszy I3 60Ah bez REXa 1195kg -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
A w takim https://youtu.be/5JYp9eGC3Cc piszą że 1000kg, zasięg 300 mil , 1,5 sek do setki (!) i jeszcze 2 tony docisku z wyciągu w podłodze. Co do za akumulatory że tak dają radę ! I jeszcze road legal... co za kraj ![]() aa i brzmi kurcze całkiem fajnie masakra jak to jedzie - to bardziej pocisk niż auto. Ile to musi mieć mocy... A przecież 60kWh baterii to setki kilogramów a mimo tego masa poniżej tony. To tylko pokazuje jaki tu jest potencjał. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 February 2014 ![]() |
To fakt. A jeszcze większą masakrą jest to, że auto jedzie z taką prędkością wąską drogą, na limicie, a widzowie są odgrodzeni kilkoma metrami trawy i kostkami słomy. Bezmózgi. Le Mans 55 wisi w powietrzu.
|
|
|
![]()
|
|
To fakt. A jeszcze większą masakrą jest to, że auto jedzie z taką prędkością wąską drogą, na limicie, a widzowie są odgrodzeni kilkoma metrami trawy i kostkami słomy. Bezmózgi. Le Mans 55 wisi w powietrzu. eee tam - do czasów bgrupy i naszego podwórka lata 90-te i początek tego wieku to tu jest hiper poziom bezpieczeństwa. A ile słyszałeś informacji o śmierci polskich kibiców ? A pamiętaj że jeździł tam Kuzi więc kibic lekko nie miał ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
To fakt. A jeszcze większą masakrą jest to, że auto jedzie z taką prędkością wąską drogą, na limicie, a widzowie są odgrodzeni kilkoma metrami trawy i kostkami słomy. Bezmózgi. Le Mans 55 wisi w powietrzu. Może to jeszcze nie jego limity wcale? No i to nie chałupnicza konstrukcja jednak że kólko odpadnie czy coś takiego. Te wąskie drogi swoją drogą, to jedna z ichnich tradycji, dzięki tym tradycjom potrafią takie i inne wozy konstruować i wykonywać, i to chyba nie do odebrania nawet jakby faktycznie niebezpiecznie było . -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
wszystko zależy jakiej pojemności bateria a były 3 rodzaje i czy z REXem czy bez bo sam REX to 120kg. Najprostszy I3 60Ah bez REXa 1195kg W nagłówku masz jaka to jest wersja. Porównywałem i3s z i3s EXT. Najprostsza wersja "bez s" i bez extendera waży 1270. To fakt. A jeszcze większą masakrą jest to, że auto jedzie z taką prędkością wąską drogą, na limicie, a widzowie są odgrodzeni kilkoma metrami trawy i kostkami słomy. Bezmózgi. Le Mans 55 wisi w powietrzu. Bzdura. ![]() -------------------- KZ Kart Łódź 54.1
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Ile to musi mieć mocy... Czytałem o coś ponad 1000KM ![]() |
|
|
![]()
|
|
Czytałem o coś ponad 1000KM ![]() czyli idealne na nasze trackdaye i time attacki ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
czyli idealne na nasze trackdaye i time attacki ![]() Oo, budujesz fan cara z peżota? ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Oo, budujesz fan cara z peżota? ![]() będzie fan car jak podłączę w końcu wentyatory chłodnicy bo od kiedy zamontowałem moto chłodnice wogóle nie są potrzebne ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
W czasie jazdy przecież i tak wentylatory nie są potrzebne ? najbardziej chyba w kolejce do startu w upał albo mając podtrzymanie obiegu wody po zjeździe .
A co chłodnica motocyklowa ma, czego inna nie ma ? powyginana lepiej pasując do wylotu powietrza ?, czy ciut powierzchnię większą przez to powyginanie ? -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 18:43 |