![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Jeździłem tą Camry nowa. Całkiem fajny wóz do miasta. Na taxi rewelka. Trochę poprawiło się wyciszenie, skrzynia dalej wyje, brak matrixów. Wyje silnik bo tak pracuje ta skrzynia biegów. Ale jest to genialne i niezawodne ustrojstwo. -------------------- A110S
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 23 November 2002 Skąd: Słupsk ![]() |
No i co z tego. Dziecko wyje - dorasta - nie wyje.
A to auto dalej wyje ![]() Na taxi ok. W trasę dobre dla dziadka. -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
Nie no jasne 6,9 do setki...dramat jakiś na trasie
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
no dla rozsadnych ludzi dobre auto dla duzych dzieci niedobre. wciskalem dosc sporo w podloge i mi nie wylo. co najwyzej obroty sie podnosily. ale kumam ze mozna chciec ciszej. na pewno audi a6 bmw 5 merc e beda cichsze przy 180km/h.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Tue, 11 June 2013 ![]() |
Kiedyś myślałem żeby kupić Camry. Jeździłem tym przed liftem i tam wg mnie wystarczyło w trasie dotknąć gazu i wyło. Możliwe że można się nauczyć tak przyspieszać żeby wyło mniej. Podobno w trybie Eco obroty tak szybko nie lecą do góry. Druga sprawa że z czasem pewnie bym się przyzwyczaił, ale jak szukałem auta to jednak bardziej w trasy niż na miasto i wybrałem coś innego.
|
|
|
![]()
|
|
@ Tommo, nie wiem gdzie jeździsz w trasy ale akurat parametr 6,9 do 100 to ma w niej dla mnie najmniejsze znaczenie.
Ja tym Camry jechałem Ska i A1 i to jest dramat jak przyspieszasz 110-160 ![]() Tak jak napisałem. Do miasta super, dla dziadka który muska gaz super. Dla mnie nie super. No i nie ma matrix więc odpada jako nowoczesne auto, przynajmniej dla mnie - i to największa wada tego wozu pomijając wycie. -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 February 2009 Skąd: Pomorze ![]() |
Pojeździłem trochę, według mnie całkiem przyjemne auto jak człowiek nie ciśnie cały czas gaz w podłogę, mnie naprawdę zachęcał do relaksacyjnej jazdy. Co do świateł to ledy działają w nim lepiej niż np matrixy w A8 poprzedniej generacji - rozwój technologii robi swoje.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
problem nie tylko camry ale każdej Toyoty leży w wygłuszeniu...a raczej jego braku. Na tej samej zasadzie hybryda w Fordzie i nic nie wyje i jeszcze spor mniej pali ni Toyota. Taka Kuga i to w tradycyjnym 4x4 przy 140-160 potrafi palić mniej niż 7 litrów wiadomo w zalężności od wiatru (bo kto ma SUVa ten się w wietrzny dzień nie śmieje
![]() I zasadniczno - to nie skrzynia wyje - tylko silnik. Zreszta ta skrzynia wogóle nie jest skrzynią biegów co oznacza że jest automatem który nigdy się nie psuje ![]() I żadna skrzynia nie zmienia szybciej biegów przód tył. Tu masz je do dyspozycji natychmiast poniewaz w tej "skrzyni" nic się nie przesuwa i nie załącza. Ona nie ma ani jedego elektrozaworu i inyych elementów przesuwno-rozłączająco- załączających. Wszystko w środku jest spięte na stałe. Genialna w swojej prostocie konstrukcja i nawet jak Wam trochę głośno powyżej 140 bo przy tylu jest tam cicho to docencie ten fakt. Tylko Lexusy hybrydy takie jak 600h zdolne jezdzić znacznie powyżej 200 mają dołożony jeden tak jakby nadbieg właśnie po to żeby w trasie nie wyło. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
@lincoln weź proszę wytłumacz jak statyczne ledy z Camry z systemem AHB, który ma zapał do pracy na poziomie tego który pamiętam z mojej RSki 2015 rok
![]() Może w dzień jechałeś tym A8 albo w oświetlonym mieście i długich na matrycach nie odpalił ![]() -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
SUV przy 160km/h pali poniżej 7l - serio ciężko mi w to uwierzyć.
Magia "matrixa" i znaczka na masce jak widać działa cuda ![]() |
|
|
![]()
|
|
Spoko, mam też Skodę i Merca z matrixami, także załóżmy że marka nie gra roli i ją pomijamy.
To może poza jakimiś stereotypami ![]() ![]() -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
@ Tommo, nie wiem gdzie jeździsz w trasy ale akurat parametr 6,9 do 100 to ma w niej dla mnie najmniejsze znaczenie. Ja tym Camry jechałem Ska i A1 i to jest dramat jak przyspieszasz 110-160 ![]() Tak jak napisałem. Do miasta super, dla dziadka który muska gaz super. Dla mnie nie super. No i nie ma matrix więc odpada jako nowoczesne auto, przynajmniej dla mnie - i to największa wada tego wozu pomijając wycie. To auto generalnie jest bardzo ciche i komfortowe. To słynne toyotowskie wycie przy przyśpieszaniu też nie odbiega od standardów innych aut tej klasy jeśli chodzi o poziom emitowanego hałasu. Problemem jest jego charakter czyli jednolity dźwięk na stałym poziomie co wielu osobom przyzwyczajonym do dźwięku rosnących obrotów drażni i irytuje. Miałem ten sam problem na samym początku. Co prawda w Lexusie ale to jeden pies ta sama technologia, może trochę więcej wygłuszeń. Ja generalnie w podróży słucham Marka L. I mam wywalone. Auto sumarycznie jest ciche. Hybryda nie jest na autostrady! Żadna. Więc porównywanie jej do jakiegoś mocnego Audi w tych warunkach jest nie na miejscu. Żywiołem tego samochodu jest miasto i lokalne drogi krajowe z dużym natężeniem ruchu. Tam spisuje się wyśmienicie. Sarna to nie jest zły samochód. To nie jest auto dla Ciebie. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie, chciałem się przełamać jak nawet pisałem wcześniej jak tylko zapowiedzieli nowy model, nawet można powiedzieć że czekałem na to auto. Ale odrzuca mnie od niego właśnie to o czym piszesz.
Może w następnej generacji zrobią coś ala sekwencja. Czekam dalej. -------------------- S3,
A4 |
|
|
![]()
|
|
Racxej nie zrobia. Pogorszyloby to osiagi spalanie i komfort ( szarpanie cialem). Co najwyzej wprowadza noice canceling z eesa do redukcji szumow przez wysylanie przeciwstawnych amplitud widma z glosnikow
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Spoko, mam też Skodę i Merca z matrixami, także załóżmy że marka nie gra roli i ją pomijamy. To może poza jakimiś stereotypami ![]() ![]() Ale co mam Ci napisać, jak takie odniosłem wrażenie. Dopiero BMW G30 z laserem robiło namacalną różnice. Jedni bez quattro z domu nie ruszają ze strachu, inni autami RWD Alpy zimą "zwiedzają". |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Ciekawe jak trwałość baterii w tych Camry. W priusach juz masowo padają. A takie miały być bezobsługowe, a diesle Skody i TFSI takie fatalne...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
pytanie czy mówisz o baterii głównej czy aku 12v który w ostatnich modelach nagminnie wyładowuje się doprowadzając do unieruchomienia pojazdu. co jest śmiesze bo przecież w głównej baterii jest masa prądu
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
a to nie ma już tego magicznego przycisku który prądem z baterii trakcyjnej doładowuje aku 12v?
-------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
![]()
|
|
Nie ma. W lexusach gs z 2012 roku czyli kolo 13 lat jakies 20% sprzedajacych mowi ze bateria jest slaby, do wymiany. Mozna przyjac ze 10 lat i trzeba cos tam do baterii zajrzec i czesc ogniw wymienic. Koszt z robocizna kolo 4tys zl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Tuesday, 01 July 2025 - 09:53 |