Shoutbox 0 nowych PW 

27 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Honda S2000
kontrolm
post Thu, 18 May 2023 - 11:13
Post #361

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(prnit @ Thu, 18 May 2023 - 11:07) *
a ja powiem tak, tak to jest pięknie zrobione że szkoda tego na tor, piękne auto!

ale to takie auta błyszczą potem na torze.

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 18 May 2023 - 11:13
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
piwo
post Thu, 18 May 2023 - 11:24
Post #362

I live here !

na tor nigdy nie ma sensu glaskac auta.

inna kwestia jak ktos robi po prostu ladnie bo inaczej nie umie i tak wychodzi od poczatku za co szacun smile.gif

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl

+Quote Post
prnit
post Thu, 18 May 2023 - 16:20
Post #363

Forum Homee

biedne 997 turbo, dlatego moim zdaniem szkoda jest pałować takie drogie auta na torze, jeden błąd i kilka stów w plecy, nie mówiąc o przeciążeniach na silniku który nie kosztuje 10 tysi tylko 100 czy na heblach ktore kosztują koło 8 tysi....jednak to nie auto na pałowanie, wolałbym kupić mx5 i się bawić.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Tommo
post Thu, 18 May 2023 - 16:33
Post #364

Forum Clubber

CYTAT(prnit @ Thu, 18 May 2023 - 16:20) *
biedne 997 turbo, dlatego moim zdaniem szkoda jest pałować takie drogie auta na torze, jeden błąd i kilka stów w plecy, nie mówiąc o przeciążeniach na silniku który nie kosztuje 10 tysi tylko 100 czy na heblach ktore kosztują koło 8 tysi....jednak to nie auto na pałowanie, wolałbym kupić mx5 i się bawić.

Mazdę też można skasować. Wszystko zależy od możliwości finansowych właściciela a jednak każdy finalnie chciałby mieć szybsze auto na torze niż wolniejsze smile.gif

--------------------
A110S

+Quote Post
prnit
post Thu, 18 May 2023 - 20:02
Post #365

Forum Homee

co innego skasować mazde za 30K a nie porsche 997 turbo za 300, nie mówiąc o takich rzeczach ze jak poleci silnik w mazdzie to kosztuje to 5 tys a w 997 turbo może i 100, takie tam małe różnice...ale oczywiscie mozna sie bawić bo klub porsche organizuje cały czas pojezdzawki i jest dużo chętnych na pałowanie aut, mnie np. na taką zabawę po prostu nie stać, na mazde byłoby mnie stać taka różnica.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 18 May 2023 - 21:23
Post #366

Forum Clubber

CYTAT(piwo @ Thu, 18 May 2023 - 05:34) *
tylko ze Lusitzring jest jutro. co on potestuje. moze jakby dzis wolne wzial to moze cos na drodze udaloby sie kilometrow nabic. ale jakby cos wyszlo nie wiem czy by byl czas na tego naprawe. tam tez jeszcze trzeba dojechac i wiekszosc osob wyjezdza dzisiaj i nocuje w poblizu.

Chodziło mi o to że nie _przed_ tym Lusitzring , a _zamiast_ , a na takie duże i szybkie TD jak Trackmasters, już poustawianym, potestowanym ile się da wcześniej jechać. Bez pospiechu w szykowaniu. Przy okazji na drogach by się ładne auto pokazało trochę smile.gif

Jak nie będzie czasu na naprawę tego co wyjdzie kilka dni wcześniej czy nawet jeden na drodze, to na torze tym bardziej nie będzie. A naprawy torowe wiadomo jak przebiegają, czas, nerwy , brak narzędzi itd itp .

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
kontrolm
post Fri, 19 May 2023 - 09:30
Post #367

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(prnit @ Thu, 18 May 2023 - 20:02) *
co innego skasować mazde za 30K a nie porsche 997 turbo za 300, nie mówiąc o takich rzeczach ze jak poleci silnik w mazdzie to kosztuje to 5 tys a w 997 turbo może i 100, takie tam małe różnice...ale oczywiscie mozna sie bawić bo klub porsche organizuje cały czas pojezdzawki i jest dużo chętnych na pałowanie aut, mnie np. na taką zabawę po prostu nie stać, na mazde byłoby mnie stać taka różnica.

sądzę że kogoś kogo stać na Porsche boili to dokładnie tak kogoś kogo stać na Mazdę. O ile nie mniej. Bo ten z Porsche za ten złom nadal kupi jeszcze ze dwie mazdy laugh.gif

--------------------

+Quote Post
prnit
post Fri, 19 May 2023 - 11:18
Post #368

Forum Homee

no mnie niby stać na porsche ale na jazde nim po torze mnie nie stać takze nie zgodze się z twoją opinią, szkoda mi tego auta i wiem ile kosztują do niego częśći jak cos się rozwali, nie mówiąc o totalnej rozwalce auta bo to juz byłbym mocno w plecy i bym sobie takiej głupoty nie wybaczył, nie po to pracowałem na to auto tyle lat zeby je rozwalić w minutę..nikt mi tych pieniędzy nie dał ani nie wygrałem na loterii także szkoda by mi było auta i tyle, co do mazdy to mysle ze przy dobrze zrobionej mazdzie fun z jazdy takim autem wcale nie jest mniejszy niz porsche

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Tommo
post Fri, 19 May 2023 - 11:59
Post #369

Forum Clubber

CYTAT(prnit @ Fri, 19 May 2023 - 11:18) *
no mnie niby stać na porsche...

I tu pies pogrzebany, jak to stare przysłowie mówi biggrin.gif

--------------------
A110S

+Quote Post
prnit
post Fri, 19 May 2023 - 12:28
Post #370

Forum Homee

Mam już kilka lat to auto i nie narzekam także się nie przejmuj o moje finanse...a jak nie kumasz o co mi chodzi to zobacz ile kosztuje silnik mezgera jaki siedzi w takim 997 turbo...za sam silnik można by kupić 5 Mazd i je męczyć na torze.. dlatego 100x wolałbym śmigać mazda i się nie przejmowac

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
CZUCZU
post Fri, 19 May 2023 - 15:13
Post #371

Moderator

Wyluzujcie ot

+Quote Post
ap2
post Fri, 19 May 2023 - 21:35
Post #372

User

CYTAT(prnit @ Fri, 19 May 2023 - 12:28) *
Mam już kilka lat to auto i nie narzekam także się nie przejmuj o moje finanse...a jak nie kumasz o co mi chodzi to zobacz ile kosztuje silnik mezgera jaki siedzi w takim 997 turbo...za sam silnik można by kupić 5 Mazd i je męczyć na torze.. dlatego 100x wolałbym śmigać mazda i się nie przejmowac

Wiesz, są ludzie, którzy nie zbierają 'jak jakiś Albańczyk' na jazdę Porsche czy tam czym droższym i lepszym po torze... Mając > 1 mln na miesiąc mają w d... czy to auto to jakiś kult, woo-doo czy coś innego. Po prostu mają to wydają. Bez filozofii. To takie proste.

+Quote Post
prnit
post Sat, 20 May 2023 - 10:24
Post #373

Forum Homee

To gratki że jesteś w tej grupie. Masz łeb do interesów. laugh.gif szanuje.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Mis
post Sat, 20 May 2023 - 17:17
Post #374

Forum Clubber

Trigger przy strojeniu nie sprawiał problemów odnośnie pływającego zapłonu na WOT?
Ostatnio na filmiku Su2performance był z tym problem.
Chociaż z drugiej strony auto strojone w EcuMasterze to sobie poradzą z tym, bo mają wiedzę i możliwości z kosmosu. smile.gif

--------------------
RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance

+Quote Post
Yaca
post Sun, 21 May 2023 - 08:49
Post #375

Super User

CYTAT(Mis @ Sat, 20 May 2023 - 17:17) *
Trigger przy strojeniu nie sprawiał problemów odnośnie pływającego zapłonu na WOT?
Ostatnio na filmiku Su2performance był z tym problem.
Chociaż z drugiej strony auto strojone w EcuMasterze to sobie poradzą z tym, bo mają wiedzę i możliwości z kosmosu. smile.gif

Nie było żadnych problemów, sprawdzaliśmy zapłon zaraz po odpaleniu pierwszy raz silnika, póżniej przy przy strojeniu na ulicy i ostatecznie na hamowii, zero problemu z zapłonem.
Również oglądałem ten film, znam właściciela niebieskiej s2000 i jestem z nim w kontakcie ponieważ wycięcie zęba nie przyniosło efektu i staram sie mu pomóc... nie chce komentowąc tej sytuacji ani zachowania tunera bo mam za mało wiedzy w tym temacie..... zastanawia mnie tylko kwestia dlaczego mimo wszystko tuner nie zwraca się z problemem do Ecumastera? dlaczego łatwiej jest wypuścić film w neta który mówiąc delikatnie obwinia Ecumastera niż napisać? skoro pod filmem ludzie z Ecumastera piszą że nie trzeba nic wycinać i warto sie zwrócić do pomocy technicznej to WTF ?? dziwne zachowanie .. czyż nie ? (silniki mamy z tych samych roczników przed DBW, ta sama przejsciówka bo jest ona "stworzona" przez Arka na bazie mojego silnika i jeździ to już w kilku samochodach z powodzeniem)

------
wczoraj pogoda pozwoliła na sprawdzenie kilku rzeczy i wygląda na to że udało się usunąć problem z ABS-em i co mnie bardzo cieszy znalałem przyczynę braku wspomagania i podniana na inny moduł przyniosła efekt, poza tym zrobiło się gorąco (25'C) i potwierdziła konieczność robienia nawiewu na miske i zakładania chłodnicy która w sumie byłą już w tym samochodzie przed odbudową ale stwierdziłem ze na razie nie bede się z tym piepszył bo wiadomo utrudnia wymiane oleju a zależało mi żeby pierwsze uruchomienia silnika i spuszczanie oleju z weryfikacją miski były bez dodatkowej roboty..

stay tuned smile.gif

--------------------
insta: @blackcartel.pl

+Quote Post
AleksyE36
post Tue, 23 May 2023 - 16:02
Post #376

User

O proszę, nie wiedziałem, że jesteś na racingforum, w końcu będę mógł się dowiedzieć czegoś więcej niż z instagrama biggrin.gif Pisałem do Ciebie - @coupleshootscars
Też celowałem w Slovakie, ale jak zwykle plany się zmieniają, a auto dalej nie gotowe. W końcu na którejś rundzie się spotkamy cool.gif

Przepiękne jest to auto, detale, gadżety i graty wsadzone... Coś wspaniałego wub.gif

+Quote Post
Yaca
post Mon, 12 Jun 2023 - 16:16
Post #377

Super User

CYTAT(AleksyE36 @ Tue, 23 May 2023 - 16:02) *
O proszę, nie wiedziałem, że jesteś na racingforum, w końcu będę mógł się dowiedzieć czegoś więcej niż z instagrama biggrin.gif Pisałem do Ciebie - @coupleshootscars
Też celowałem w Slovakie, ale jak zwykle plany się zmieniają, a auto dalej nie gotowe. W końcu na którejś rundzie się spotkamy cool.gif

Przepiękne jest to auto, detale, gadżety i graty wsadzone... Coś wspaniałego wub.gif

Dzięki! Szkoda że nie udało się spotkac ale na pewno bedzie jeszcze okazja smile.gif Chętnie obadam E36 bo zrobione jest kozacko smile.gif

skoro wspomniałeś o Slovakia Ring to musze napisać kilka słów, był to kolejny wyjazd gdzie prace wtwały do ostatnich godzin, ok. 20 wieczorem siedziałem jeszcze w kanale ustawiając geometrie następnie cała noc samotnej jazdy i w sumie spałęm 30min zanim wsiadłem do wozu rolleyes.gif

generalnie samochód zrobił 2 pełne sesje a w trzeciej na pierwszy pomiarowym kółku doszło do otwarcia się maski na prostej startowej przy ok. 200km/h (weryfikowałem zapięcie sie maski przed każdą sesją), na szczęście bez dużych konsekwencji, pękła szyba czołowa, maska połamana, zawiasy lekko pogięte ale sa to stosunkowo małe straty biorąc pod uwagę że sytuacja dośc niebezpieczna, nie ufałem tym zapinkom do końca, pamiętam ze nawet byłem przez kogoś przestrzegany ale teraz już wiem ze był to błąd.

dwie pierwsze sesje to nadal było badanie samochodu czy wszystko pracuje włąścicwie, poza 1 kółkiem na Silesii był to pierwszy mocny chrzest dla tego wozu, temperatura 30'C też dawała mocno w kość, zdemontowałem podłoge i splitter bo brak odizolowanego ukł. wydechowego powodował szybkie nagrzewanie się oleju - generalnie nie było usterek, wycieków, ani nic niepokojącego... tylko jeździć i zbierać doświadczenie, tor świetny, 6km, baaardzo szybki, sporo wymagających zakrętów, szkoda że zrobiłem może 10 kółek i trzeba było wracać sad.gif

stan na dziś - zdemontowany jest cąły układ wydechowy ze względu na izolacje, szyba powinnna być jutro, maska może uda się uratować, wzmocnić węglem plus dodatkowa wentylacja rolleyes.gif poza tym bawiłęm sie corner balance na wagach, cieżko mi nawet policzyć ile razy rozkręcałem zawias robiąc korekty, przygotowałęm sobie przednie nadkola z węgla, tylne "osłony" wystających opon zlicowane z podłogą, zamontowane i połączone sa nawiewy na hamulce z przedniego zderzaka, wszystkie sworznie zostały zabezieczone osłoną termiczną, poza tym jakieś duperele czyli klamki na drzwi z wegla, osłony klatki itd...

stay tuned

--------------------
insta: @blackcartel.pl

+Quote Post
kontrolm
post Mon, 12 Jun 2023 - 16:47
Post #378

Forum Clubber

Ikona grupy

grubo z tą maską - nie zazdroszczę.

Czym zaizolujesz wydech ?

--------------------

+Quote Post
[Yossarian]
post Mon, 12 Jun 2023 - 18:49
Post #379

Forum Homee

Dlatego zapinki jak mają być ładne, to się daje aerocatch, byle ori, a nie podróby tongue.gif

--------------------
_http://autobezsens.blogspot.com/ <- nudne gadanie o niczym
Drive like lightning, crash like thunder
Civic fk2 R18A2 + Civic EG B16
było: E36 4d M44B19 - "(b)awaria", Astra F GSi 16v - "Disastra"

+Quote Post
Driftman
post Mon, 12 Jun 2023 - 19:27
Post #380

Forum Homee

Jezeli chodzi o nizsza temperature w lozyskach kol to moim doswiadczeniem najlepiej jest uzywac wysokotemperaturowego smaru firmy Kluber Librication
Czasami tarcza potrafi sie swiecic a piasta sie nie zatrze

Bylo tu juz o tym pisane a ja robie na tej firmie i jestem zachwycony. Fakt, sa ekstremalnie drogie ale i rownie dobre.
Swietny jest bialy smar do czopow walow
https://www.klueber.com/pl/pl/

--------------------
Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny.
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników.

+Quote Post

27 Stron V  « < 17 18 19 20 21 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 05:08