![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
O ja pierdole. Podłoga idzie cała do osłonięcia na płasko? tak, mam już wszystkie materiały na całą podłoge i splitter, dyfuroz zostanie na zime - na razie będzie bez, Yaca, naprawdę nie będzie Ci szkoda Tym trackdayowac?? I chyba razem z Tobą liczę na silne ocieplenie klimatu bo zima i sól tuż tuż.. ![]() szkoda mi bardziej tracić czas na patrzenie w pomnik, auto zbudowane do jazdy i takie ma przeznaczenie ![]() soli to nie zobaczy raczej bo i tak po publicznych drogach nie będzie jeździć i pozostaje tylko laweta, przyznam szczerze że dla mnie chłodniejsze dni to raczej plus bo w 35'C to jakoś średnoo się chce wchodzić do samochodu bez klimy ![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
przyznam szczerze że dla mnie chłodniejsze dni to raczej plus bo w 35'C to jakoś średnoo się chce wchodzić do samochodu bez klimy ![]() Juz to przerabialem, dlatego teraz nie wazne jak mocno hardcorowo pojde w aucie, klima zostaje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Kielce zimą bywają solone i to zdrowo.
Co do dróg, to poważnie w ogóle cośtam na drodze się chyba jednak przejedziesz na bezsolnych?, bez przesady, auto rejestrowane, żeby tego czasem nie wykorzystać. A trackadyowanie to co rusz jakieś szkody niestety, więc się zastanawiam czy nie szkoda trochę tak detalicznego podejścia i 2 lat robót, jednak, jak zaraz tu się urwie, tam wgniecie , siam przyapali, gdzie indziej dotnie żeby był lepszy do czegoś dostęp czy żeby jakąś rurkę puścić inaczej itd itp. Tzn _mi by szkoda było_ włożonego czasu , ale nie mam chyba odpowiednich pokładów cierpliwości po prostu ![]() ![]() ![]() -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
To wlokno weglowe? Gdzie kupowales tak duze plyty?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Kielce zimą bywają solone i to zdrowo. Co do dróg, to poważnie w ogóle cośtam na drodze się chyba jednak przejedziesz na bezsolnych?, bez przesady, auto rejestrowane, żeby tego czasem nie wykorzystać. A trackadyowanie to co rusz jakieś szkody niestety, więc się zastanawiam czy nie szkoda trochę tak detalicznego podejścia i 2 lat robót, jednak, jak zaraz tu się urwie, tam wgniecie , siam przyapali, gdzie indziej dotnie żeby był lepszy do czegoś dostęp czy żeby jakąś rurkę puścić inaczej itd itp. Tzn _mi by szkoda było_ włożonego czasu , ale nie mam chyba odpowiednich pokładów cierpliwości po prostu ![]() ![]() ![]() dzięki, kibicuje przy projekcie i życze cierpliwości ![]() w temacie jazdy po publiczych drogach jak wiemy: klatka = nielegal ![]() To wlokno weglowe? Gdzie kupowales tak duze plyty? żadna tajemnica, na insta oznaczałem chłopaków z FiberCustoms ale tutaj zapomniałem ![]() tak, część elementów została wykonana full z węgla, podłoga ze względu na koszty dostała wykończenie węglem tylko w widocznych miejscach - w zależności od wielkości elementu oraz jego oczekiwanej sztywności praktycznie każdy element podłogi ma inną konstrukcje warstw, to co jest wspólne dla całości to aramid od spodu, a potem plaster miodu, szkło lub węgiel itd. nie mam doświadczenia z płąską podłogą wiec parę błedów na pewno wyjdzie z czasem, myśle że splitter mogłem jednak zrobić troche cieńszy/lżejszy ale zależało mi na dużej sztywności bo jest to największy element podłogi który zaczyna się 12cm przed przednim zderzakiem a kończy praktycznie na ścianie grodziowej i ma 2 metry szerokości, plus podtrzymanie bocznych "lotek i canardsów" - finalnie jak już wszystko bedzie wycięte wrzucę na wage i zobaczymy -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 17 February 2006 Skąd: warszawa ![]() |
dzięki, kibicuje przy projekcie i życze cierpliwości ![]() w temacie jazdy po publiczych drogach jak wiemy: klatka = nielegal ![]() żadna tajemnica, na insta oznaczałem chłopaków z FiberCustoms ale tutaj zapomniałem ![]() tak, część elementów została wykonana full z węgla, podłoga ze względu na koszty dostała wykończenie węglem tylko w widocznych miejscach - w zależności od wielkości elementu oraz jego oczekiwanej sztywności praktycznie każdy element podłogi ma inną konstrukcje warstw, to co jest wspólne dla całości to aramid od spodu, a potem plaster miodu, szkło lub węgiel itd. nie mam doświadczenia z płąską podłogą wiec parę błedów na pewno wyjdzie z czasem, myśle że splitter mogłem jednak zrobić troche cieńszy/lżejszy ale zależało mi na dużej sztywności bo jest to największy element podłogi który zaczyna się 12cm przed przednim zderzakiem a kończy praktycznie na ścianie grodziowej i ma 2 metry szerokości, plus podtrzymanie bocznych "lotek i canardsów" - finalnie jak już wszystko bedzie wycięte wrzucę na wage i zobaczymy ja cały spód wykonałem z alu, ciekaw jestem jaka będzie róznica vs Twój z carbonu -------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB www.facebook.com/radzioFLATOUT www.patronite.pl/radzioFLATOUT |
|
|
![]()
|
|
wcale nie bede zdziwiony jeśli bedzie lżejszy, wszystko zalezy co chcemy osiągnąć, w twojej rajdowej MX podejrzewam że grubość np. pod silnikiem/miską będzie znacznie odbiegać od tego co u mnie
![]() btw. pasy, gaśnica, otuliny na miejscu, coraz bliżej wyjazdu na "strojenie" ![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
gruuuubo. ja tam tęsknię za pięknym autem na zawodach i Tobie zazdroszczę
-------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Przy takich nakładach to jakiś prosty nawet system gaśniczy byłoby fajnie, ale może nie chciałeś już przedłużać robót i wyjechać w końcu.
Swoją drogą ja się kiedyś zastanawiałem nad różnicami butli do gaśnicy a butli do sytemu. Pytałem u sprzedawców i za wiele się nie dowiedziałem poza tym że "inne". Inne rączki mają bo muszą 2 linki do systemu móc wejść i wyzwolić i taki drucik - zapadka zatrrzymać zbliżone ramiona , ale to można przerobić. A zamiast dyszy rurka. Ale czy wewnątrz w butlach jakieś różnice są ? środek ten sam AAAAcośtam, na obu manometr z ciśnieniem... Chyba obie mogą operować w dowolnej pozycji nie tylko w pionie ? -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 06 February 2013 Skąd: Namysłów ![]() |
Kto będzie stroil ?
-------------------- Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.
|
|
|
![]()
|
|
gruuuubo. ja tam tęsknię za pięknym autem na zawodach i Tobie zazdroszczę a ja zazdrosze zawodów ![]() Przy takich nakładach to jakiś prosty nawet system gaśniczy byłoby fajnie, ale może nie chciałeś już przedłużać robót i wyjechać w końcu. system gaśniczy super sprawa i chciałbym kiedyś mieć zwłaszcza że ostatni raz jak jechałem tym wozem to po wypadnięciu przy ponad 100km/h na Ułęzu i zapaleniu sie oleju dość szybko wychodziem ze środka i tylko dzięki pomocy udało się ugasić szybko ogień, tak więc mam to cały czas w głowie ale na razie musi wystarczyć większa gaśnica, tak jak napisałeś chce już wyjechać chociażby na pierwsze testy ![]() Kto będzie stroil ? mój kumpel Arek/Młynek -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 February 2016 Skąd: Piła ![]() |
Z gaszenia to dobrze chociaż Proteng'a dać.
|
|
|
![]()
|
|
To te tuby które przepalając się uwalniają środek gaśniczy?
"System" to brzmi groźnie ale to tylko trochę rurek , złączek i ze trzy dysze (dwie na silnik i jedna na kierowcę) i jednak kontrola kiedy odpalić i znacznie większą objętość środka gaśniczego. Tylko nie wiem czy w butli systemu i butli j.w. są wewnątrz jakieś różnice? Wie ktoś? -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 07 March 2009 Skąd: Czechy ![]() |
Z pozarem nie ma zartow, kiedys znajomy wylecial w zboze swoim e30, i pomimo szybciej akcji, ledwo, ledwo dogasilismy auto, a mielismy z hmm parenascie duzych gasnic.
To sie dzieje mega szybko, jak gdzies olej zlapie ogien to masakra, nie polecam. Byle nie proszkowa, jak ktos to raz czyscil, to wie ![]() Ogarnialem tak nadpalone e30 335, czasami z wlascicielem klnelismy, ze juz sie moglo cale spalic (zartem oczywiscie). Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
no w moje punto poszlo 3 gasnice 12kg, i z 10 2kg i nie bylo szans zdusic pod maska. nie wierze ze system gasniczy cokolwiek zmieni. musialby idealnie trafic w zrodlo ognia i to zadusic piana. i fakt od momentu tlenia do pozaru to maks 5 minut jest i juz tylko czekanie na straz pozarna. z auta zostaje tyle w najlepszym przypadku.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/download/fi...6&mode=view -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
|
|
![]()
|
|
Pewnie zalezy co się pali, w sumie faktycznie ten system cały ma trochę więcej czasu tylko dać kierowcy a nie ratować auto.
Co do usuwania proszku to ja byłem swiadkiem akcji gdzie najpierw go straż władowala ile wlezie, a póżniej - spłukiwała węzami strażackimi po prostu potężną ilością wody . I... auto dalej jeździło (Mitsubishi któres Evo) . Ze 2 razy widzialem małymi gaśnicami opanowane jakieś początki ognia , a raz zostało z jednej beemki znacznie mniej niż na zdj wyżej :/ i stopiony asfalt na kielcach. Na Jastrzębiu jednak jakoś spokojniej się czuję bo stoi normalny duży wóz strażacki z załogą, a na Kielcach nieraz była tylko ratownicza osobówka pewnie z kilkoma większymi gaśincami. Wtedy gdy ta beemka spłoneła doszczętnie nawet tego nie było. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
@Andrzejsr, tak to te rurki, wg mnie mają tą zalete że ich przepalenie generuje mocny podmuch rozprężonego środka co powinno mieć dość dużą skuteczność w ograniczonych przestrzeniach. No i czystość.
|
|
|
![]()
|
|
Kiedyś ktoś w Classicauto (miesięczniku) reklamował , i jakiś test nawet widziałem . na pewno nie zaszkodzi. Kiedyś tylko zastanawiałem się czy np gorąco z nad kolektora wydechowego nie przetopi takiej rurki ? masz takie założone?
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Nie montowałem jeszcze. Próg to 120c, nie wiem ile może mieć okolica wydechu jak jest cały czerwony, tak jeszcze nie katowałem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 09:24 |