Shoutbox 0 nowych PW 

27 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Honda S2000
Yaca
post Wed, 21 Sep 2022 - 15:35
Post #281

Super User

CYTAT(siewcu @ Sat, 17 Sep 2022 - 22:31) *
O ja pierdole. Podłoga idzie cała do osłonięcia na płasko?

tak, mam już wszystkie materiały na całą podłoge i splitter, dyfuroz zostanie na zime - na razie będzie bez,

CYTAT(Andrzejsr @ Wed, 21 Sep 2022 - 01:52) *
Yaca, naprawdę nie będzie Ci szkoda Tym trackdayowac??
I chyba razem z Tobą liczę na silne ocieplenie klimatu bo zima i sól tuż tuż.. sad.gif

szkoda mi bardziej tracić czas na patrzenie w pomnik, auto zbudowane do jazdy i takie ma przeznaczenie wink.gif

soli to nie zobaczy raczej bo i tak po publicznych drogach nie będzie jeździć i pozostaje tylko laweta, przyznam szczerze że dla mnie chłodniejsze dni to raczej plus bo w 35'C to jakoś średnoo się chce wchodzić do samochodu bez klimy laugh.gif

--------------------
insta: @blackcartel.pl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 21 Sep 2022 - 15:35
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
kremat0r
post Wed, 21 Sep 2022 - 16:24
Post #282

Forum Killer

CYTAT(Yaca @ Wed, 21 Sep 2022 - 15:35) *
przyznam szczerze że dla mnie chłodniejsze dni to raczej plus bo w 35'C to jakoś średnoo się chce wchodzić do samochodu bez klimy laugh.gif

Juz to przerabialem, dlatego teraz nie wazne jak mocno hardcorowo pojde w aucie, klima zostaje smile.gif Nawet jak bedzie gola blacha, musi byc chlodno.

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 22 Sep 2022 - 21:11
Post #283

Forum Clubber

Kielce zimą bywają solone i to zdrowo.
Co do dróg, to poważnie w ogóle cośtam na drodze się chyba jednak przejedziesz na bezsolnych?, bez przesady, auto rejestrowane, żeby tego czasem nie wykorzystać.
A trackadyowanie to co rusz jakieś szkody niestety, więc się zastanawiam czy nie szkoda trochę tak detalicznego podejścia i 2 lat robót, jednak, jak zaraz tu się urwie, tam wgniecie , siam przyapali, gdzie indziej dotnie żeby był lepszy do czegoś dostęp czy żeby jakąś rurkę puścić inaczej itd itp. Tzn _mi by szkoda było_ włożonego czasu , ale nie mam chyba odpowiednich pokładów cierpliwości po prostu smile.gif dlatego podziwiam Twoją ! (przygotowuję proste auto drogowego przeznaczenia podobne do Westfielda...kurde, 5 wyścigówek bym w tym czsie zrobił smile.gif a szacowałem że raz dwa i będzie ... to straszne ile czsasu zajmuje jak coś musi być spasowane, kolory zgadzać, lampki świecić, fotele regulować, nie dymić i w ogóle )
smile.gif

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
piwo
post Fri, 23 Sep 2022 - 05:39
Post #284

I live here !

To wlokno weglowe? Gdzie kupowales tak duze plyty?

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl

+Quote Post
piwo
post Sun, 25 Sep 2022 - 08:13
Post #285

I live here !

CYTAT(Yaca @ Thu, 16 Jun 2022 - 15:27) *
wub.gif

To jakas tajemnica?

--------------------
1/4 2024r 300KM 12,394s

+Quote Post
Yaca
post Mon, 26 Sep 2022 - 11:37
Post #286

Super User

CYTAT(Andrzejsr @ Thu, 22 Sep 2022 - 21:11) *
Kielce zimą bywają solone i to zdrowo.
Co do dróg, to poważnie w ogóle cośtam na drodze się chyba jednak przejedziesz na bezsolnych?, bez przesady, auto rejestrowane, żeby tego czasem nie wykorzystać.
A trackadyowanie to co rusz jakieś szkody niestety, więc się zastanawiam czy nie szkoda trochę tak detalicznego podejścia i 2 lat robót, jednak, jak zaraz tu się urwie, tam wgniecie , siam przyapali, gdzie indziej dotnie żeby był lepszy do czegoś dostęp czy żeby jakąś rurkę puścić inaczej itd itp. Tzn _mi by szkoda było_ włożonego czasu , ale nie mam chyba odpowiednich pokładów cierpliwości po prostu smile.gif dlatego podziwiam Twoją ! (przygotowuję proste auto drogowego przeznaczenia podobne do Westfielda...kurde, 5 wyścigówek bym w tym czsie zrobił smile.gif a szacowałem że raz dwa i będzie ... to straszne ile czsasu zajmuje jak coś musi być spasowane, kolory zgadzać, lampki świecić, fotele regulować, nie dymić i w ogóle )
smile.gif

dzięki, kibicuje przy projekcie i życze cierpliwości biggrin.gif
w temacie jazdy po publiczych drogach jak wiemy: klatka = nielegal sad.gif

CYTAT(piwo @ Fri, 23 Sep 2022 - 05:39) *
To wlokno weglowe? Gdzie kupowales tak duze plyty?

żadna tajemnica, na insta oznaczałem chłopaków z FiberCustoms ale tutaj zapomniałem biggrin.gif

tak, część elementów została wykonana full z węgla, podłoga ze względu na koszty dostała wykończenie węglem tylko w widocznych miejscach - w zależności od wielkości elementu oraz jego oczekiwanej sztywności praktycznie każdy element podłogi ma inną konstrukcje warstw, to co jest wspólne dla całości to aramid od spodu, a potem plaster miodu, szkło lub węgiel itd. nie mam doświadczenia z płąską podłogą wiec parę błedów na pewno wyjdzie z czasem, myśle że splitter mogłem jednak zrobić troche cieńszy/lżejszy ale zależało mi na dużej sztywności bo jest to największy element podłogi który zaczyna się 12cm przed przednim zderzakiem a kończy praktycznie na ścianie grodziowej i ma 2 metry szerokości, plus podtrzymanie bocznych "lotek i canardsów" - finalnie jak już wszystko bedzie wycięte wrzucę na wage i zobaczymy

--------------------

+Quote Post
radzio_gsi
post Mon, 26 Sep 2022 - 15:17
Post #287

Forum Homee

CYTAT(Yaca @ Mon, 26 Sep 2022 - 11:37) *
dzięki, kibicuje przy projekcie i życze cierpliwości biggrin.gif
w temacie jazdy po publiczych drogach jak wiemy: klatka = nielegal sad.gif

żadna tajemnica, na insta oznaczałem chłopaków z FiberCustoms ale tutaj zapomniałem biggrin.gif

tak, część elementów została wykonana full z węgla, podłoga ze względu na koszty dostała wykończenie węglem tylko w widocznych miejscach - w zależności od wielkości elementu oraz jego oczekiwanej sztywności praktycznie każdy element podłogi ma inną konstrukcje warstw, to co jest wspólne dla całości to aramid od spodu, a potem plaster miodu, szkło lub węgiel itd. nie mam doświadczenia z płąską podłogą wiec parę błedów na pewno wyjdzie z czasem, myśle że splitter mogłem jednak zrobić troche cieńszy/lżejszy ale zależało mi na dużej sztywności bo jest to największy element podłogi który zaczyna się 12cm przed przednim zderzakiem a kończy praktycznie na ścianie grodziowej i ma 2 metry szerokości, plus podtrzymanie bocznych "lotek i canardsów" - finalnie jak już wszystko bedzie wycięte wrzucę na wage i zobaczymy

ja cały spód wykonałem z alu, ciekaw jestem jaka będzie róznica vs Twój z carbonu

--------------------
www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB
www.facebook.com/radzioFLATOUT
www.patronite.pl/radzioFLATOUT

+Quote Post
Yaca
post Sun, 02 Oct 2022 - 20:38
Post #288

Super User

wcale nie bede zdziwiony jeśli bedzie lżejszy, wszystko zalezy co chcemy osiągnąć, w twojej rajdowej MX podejrzewam że grubość np. pod silnikiem/miską będzie znacznie odbiegać od tego co u mnie smile.gif

btw.

pasy, gaśnica, otuliny na miejscu, coraz bliżej wyjazdu na "strojenie" ph34r.gif

--------------------

+Quote Post
kontrolm
post Mon, 03 Oct 2022 - 07:09
Post #289

Forum Clubber

Ikona grupy

gruuuubo. ja tam tęsknię za pięknym autem na zawodach i Tobie zazdroszczę

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
Andrzejsr
post Mon, 03 Oct 2022 - 22:01
Post #290

Forum Clubber

Przy takich nakładach to jakiś prosty nawet system gaśniczy byłoby fajnie, ale może nie chciałeś już przedłużać robót i wyjechać w końcu.

Swoją drogą ja się kiedyś zastanawiałem nad różnicami butli do gaśnicy a butli do sytemu. Pytałem u sprzedawców i za wiele się nie dowiedziałem poza tym że "inne". Inne rączki mają bo muszą 2 linki do systemu móc wejść i wyzwolić i taki drucik - zapadka zatrrzymać zbliżone ramiona , ale to można przerobić. A zamiast dyszy rurka. Ale czy wewnątrz w butlach jakieś różnice są ? środek ten sam AAAAcośtam, na obu manometr z ciśnieniem... Chyba obie mogą operować w dowolnej pozycji nie tylko w pionie ?

--------------------

+Quote Post
grzesiek84
post Tue, 04 Oct 2022 - 09:57
Post #291

Frequent User

Kto będzie stroil ?

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.

+Quote Post
Yaca
post Tue, 04 Oct 2022 - 21:43
Post #292

Super User

CYTAT(kontrolm @ Mon, 03 Oct 2022 - 07:09) *
gruuuubo. ja tam tęsknię za pięknym autem na zawodach i Tobie zazdroszczę

a ja zazdrosze zawodów smile.gif

CYTAT(Andrzejsr @ Mon, 03 Oct 2022 - 22:01) *
Przy takich nakładach to jakiś prosty nawet system gaśniczy byłoby fajnie, ale może nie chciałeś już przedłużać robót i wyjechać w końcu.

system gaśniczy super sprawa i chciałbym kiedyś mieć zwłaszcza że ostatni raz jak jechałem tym wozem to po wypadnięciu przy ponad 100km/h na Ułęzu i zapaleniu sie oleju dość szybko wychodziem ze środka i tylko dzięki pomocy udało się ugasić szybko ogień, tak więc mam to cały czas w głowie ale na razie musi wystarczyć większa gaśnica, tak jak napisałeś chce już wyjechać chociażby na pierwsze testy smile.gif

CYTAT(grzesiek84 @ Tue, 04 Oct 2022 - 09:57) *
Kto będzie stroil ?

mój kumpel Arek/Młynek

--------------------

+Quote Post
pszczelaszkov
post Wed, 05 Oct 2022 - 23:32
Post #293

Super User

Z gaszenia to dobrze chociaż Proteng'a dać.

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 06 Oct 2022 - 00:43
Post #294

Forum Clubber

To te tuby które przepalając się uwalniają środek gaśniczy?

"System" to brzmi groźnie ale to tylko trochę rurek , złączek i ze trzy dysze (dwie na silnik i jedna na kierowcę) i jednak kontrola kiedy odpalić i znacznie większą objętość środka gaśniczego.
Tylko nie wiem czy w butli systemu i butli j.w. są wewnątrz jakieś różnice? Wie ktoś?

--------------------

+Quote Post
kremat0r
post Thu, 06 Oct 2022 - 06:49
Post #295

Forum Killer

Z pozarem nie ma zartow, kiedys znajomy wylecial w zboze swoim e30, i pomimo szybciej akcji, ledwo, ledwo dogasilismy auto, a mielismy z hmm parenascie duzych gasnic.
To sie dzieje mega szybko, jak gdzies olej zlapie ogien to masakra, nie polecam.

Byle nie proszkowa, jak ktos to raz czyscil, to wie smile.gif

Ogarnialem tak nadpalone e30 335, czasami z wlascicielem klnelismy, ze juz sie moglo cale spalic (zartem oczywiscie).

Pozdrawiam

+Quote Post
piwo
post Thu, 06 Oct 2022 - 06:57
Post #296

I live here !

no w moje punto poszlo 3 gasnice 12kg, i z 10 2kg i nie bylo szans zdusic pod maska. nie wierze ze system gasniczy cokolwiek zmieni. musialby idealnie trafic w zrodlo ognia i to zadusic piana. i fakt od momentu tlenia do pozaru to maks 5 minut jest i juz tylko czekanie na straz pozarna. z auta zostaje tyle w najlepszym przypadku.
https://www.mazdaspeed.pl/forum/download/fi...6&mode=view

--------------------
1/4 2024r 300KM 12,394s

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 06 Oct 2022 - 10:33
Post #297

Forum Clubber

Pewnie zalezy co się pali, w sumie faktycznie ten system cały ma trochę więcej czasu tylko dać kierowcy a nie ratować auto.
Co do usuwania proszku to ja byłem swiadkiem akcji gdzie najpierw go straż władowala ile wlezie, a póżniej - spłukiwała węzami strażackimi po prostu potężną ilością wody . I... auto dalej jeździło (Mitsubishi któres Evo) .
Ze 2 razy widzialem małymi gaśnicami opanowane jakieś początki ognia , a raz zostało z jednej beemki znacznie mniej niż na zdj wyżej :/ i stopiony asfalt na kielcach. Na Jastrzębiu jednak jakoś spokojniej się czuję bo stoi normalny duży wóz strażacki z załogą, a na Kielcach nieraz była tylko ratownicza osobówka pewnie z kilkoma większymi gaśincami. Wtedy gdy ta beemka spłoneła doszczętnie nawet tego nie było.

--------------------

+Quote Post
pszczelaszkov
post Thu, 06 Oct 2022 - 12:26
Post #298

Super User

@Andrzejsr, tak to te rurki, wg mnie mają tą zalete że ich przepalenie generuje mocny podmuch rozprężonego środka co powinno mieć dość dużą skuteczność w ograniczonych przestrzeniach. No i czystość.

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 06 Oct 2022 - 12:48
Post #299

Forum Clubber

Kiedyś ktoś w Classicauto (miesięczniku) reklamował , i jakiś test nawet widziałem . na pewno nie zaszkodzi. Kiedyś tylko zastanawiałem się czy np gorąco z nad kolektora wydechowego nie przetopi takiej rurki ? masz takie założone?

--------------------

+Quote Post
pszczelaszkov
post Thu, 06 Oct 2022 - 14:52
Post #300

Super User

Nie montowałem jeszcze. Próg to 120c, nie wiem ile może mieć okolica wydechu jak jest cały czerwony, tak jeszcze nie katowałem.

+Quote Post

27 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 09:24