![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
wydech i pokrywa założone, olej w silniku, płyn chłodniczy zalany, "masy" przykręcone do nadwozia, wiązka podpięta, myśle że jutro popłynie prąd
nie ustrzegłem się błędów, jeden króciec powinien być pod innym kątem bo może kolidować z maską przy prostej złączce, 90' powinna wyeliminować temat, kanapka pod filtr potrzebowała modyfikacji ponieważ średnica filtra nie pozwalała na skręcenie całości, została bezpiecznie podfrezowana i doszedł alu dystans z oringiem z vitonu - mam nadzije że całość będzie szczelna i niezawodna -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 28 November 2012 ![]() |
Piękna robota,czystość jak na sali operacyjnej. O co chodzi z tym wycięciem w rurze wydechowej ?? Pokrywę malowaleś sam,czy to proszek vht ?
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 June 2020 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 January 2017 Skąd: wałcz ![]() |
pokrywa genialna, jak uzyskac taki efekt?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
sa lakiery proszkowe z efektem struktury, znajomy lakiernik mowi ze strukture sie da zrobic wieloma proszkami
![]() |
|
|
![]()
|
|
O co chodzi z tym wycięciem w rurze wydechowej ?? Pokrywę malowaleś sam,czy to proszek vht ? jak już wspomniał kolega wyżej, wydech został przerobiony na singla, Pokrywę malowaleś sam,czy to proszek vht ? jak uzyskac taki efekt? potwierdzam to farba VHT, położone zostały 3-4 warstwy i oczywiście wygrzane w piekarniku ![]() ------- btw. poza tym majówka zakończona bardzo pozytywnie bo po kilku latach znów usłyszałem odpalony silnik! po zalaniu płynu jeden wężyk wodny od ssaka trzeba było dokręcić poza tym TPS pokazywał głupoty ale to moja wina i błednego montażu.. poza tym wszystko ok. przed odpalaniem wykręciłem świece i odpięte zostały wtryski żeby m.in zbudować ciśnienie oleju, potem silnik odpalił praktycznie od strzała - pojawił sie wyciek z pod czujnika temp oleju i co mnie najbardziej zdziwiło cieknie chłodnica wody... muciałem gdzieś uszkodzić rdzeń bo była szczelna a jest praktycznie nowa (500km). -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
super - ta chwila cieszy. Docieranie redlinem było ?
![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
fakt, cieszy niesamowicie! słupek jest seryjny, nieotwierany wiec nie ma co docierać
![]() ![]() ![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Jezdzi juz?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
mam nadzieje że końcem tygodnia przejade pierwsze metry, miałem zagwostke z niskim ciśnieniem oleju po nagrzaniu powyżej 80'C ale chyba znam już przyczyne
![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
no to teraz ogień na tłoki ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 17 February 2006 Skąd: warszawa ![]() |
mega sztos!!! taka mx5 premium!!!
-------------------- www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB www.facebook.com/radzioFLATOUT www.patronite.pl/radzioFLATOUT |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Jaki rozmiar kapci?
-------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
mega sztos!!! taka mx5 premium!!! thx! Jaki rozmiar kapci? 265/35/18 ale bedą rózne zmiany testowane ![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
pokrywa nr. 2 zrobiona, mimo że po podcięciu maski króćce i węże się mieściły na styk warto było to poprawić, dodatkowo dzięki podpowiedzi kilku osób wywierciłem dodatkowe otwory od wewnątrz pokrywy które pozwolą aby olej mógł "wrócić" i nie napełniać zbędnie oil catch tanka, temat przetestowany przez wiele osób i przynosi efekt zwłaszcza w przypadku seryjnych motorów gdzie olej leci w dolot i przy mocnych przeciążeniach puszcza niebieski bąk
przy okazji spawania alu, udało sie przygotować drugą miske, wspawać przegrody, króciec na czujnik temp oleju, walcze też z zawiasem, wyrównaniem wysokości, kątami .. i czas chyba na pierwszą geometrie i wagi ktoś z Was wynajmuje wagi? podeślecie kontakt do kogoś ? jakieś wskazówki na start ? -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Temperatura oleju w misce? Średnio to działa...
|
|
|
![]()
|
|
Temperatura oleju w misce? Średnio to działa... A gdzie ? Wększość fabrycznych czujników jest właśnie tam. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
na zejściu z magistrali
-------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Temat wałkowany wielokrotnie, na magistrali będzie ciut cieplej ze względu na ciepło od silnika oraz wzrost ciśnienia oleju (w misce ma ciśnienie w okolicach atmosferycznego olej).
Jak dla mnie można mierzyć nawet w misce, to nie prom kosmiczny, jak w misce przekroczy 115-120 stopni to wiadomo, że na magistrali jest już mocno gorąco mu po sprężeniu go przez pompę oleju. -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 21 June 2025 - 03:07 |