![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Nie za ciężki ten wosk?
![]() A tak na poważnie, dach wygląda mega i akurat tu bym się pobawił w ceramiki i inne zabezpieczenia, bo go po prostu szkoda... A najlepiej to całe auto tak ogarnął, bo wygląda kozacko i dużo nie trzeba w sumie, żeby tak zostało. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 15 January 2008 ![]() |
detailing nie jest czymś czym się jakoś mocno interesuje - znajomy używa tego od kilku miesięcy i jest b. zadowolony - na tą chwile nic więcej nie moge powiedzieć ![]() Jasne, dzięki za odpowiedź. Tak jak kolega Swiecu napisał, w wolnej chwili warto wniknąć w temat ceramiki. Ja mam pokryty ceramiką m. in. carbonowy kask łącznie z wizjerem i sprawdza się super. |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 February 2016 Skąd: Piła ![]() |
Jakie ryski po kamieniach, to są blizny powojenne
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
Piękne i dopieszczone auto wyjdzie. Jeden wyjazd na tor i juz nie będzie takie piękne.. szkoda to upalać, albo szkoda robić to tak pedantycznie, chyba że folia bezbarwna pójdzie na całość.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
Jakie ryski po kamieniach, to są blizny powojenne ![]() ![]() ![]() Jeden wyjazd na tor i juz nie będzie takie piękne.. szkoda to upalać, albo szkoda robić to tak pedantycznie, chyba że folia bezbarwna pójdzie na całość. takie problemy to nie problemy ![]() - układ dolotowy z centralnym wlotem powietrza ze zderzaka, - cooling plate, - lusterka APR Formula GT3, i rzecz na którą chyba najdłużej czekałem czyli GT-wing -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 26 November 2008 ![]() |
Petarda!
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sat, 10 June 2006 Skąd: Wawa ![]() |
Czy nie zastanawiałeś się nad modem układu wydechowego na jeden tłumik? aA pierwszy rzut oka wygląda na to, że dwa tłumiki są wzorem serii ale może niekoniecznie osiągów. Jeden tłumik mniej to zawsze jakiś kilogram, dwa mniej.
-------------------- Octavia II 2.0 TDI CR wół roboczy
Skyline R33 rdzewiuch stoi po to żeby mieć Fabia II RS daily Suzuki SV650S żeby mieć |
|
|
![]()
|
|
Petarda! ![]() thx! ![]() Czy nie zastanawiałeś się nad modem układu wydechowego na jeden tłumik? aA pierwszy rzut oka wygląda na to, że dwa tłumiki są wzorem serii ale może niekoniecznie osiągów. Jeden tłumik mniej to zawsze jakiś kilogram, dwa mniej. w pełni się zgadzam, seryjny wydech waży około 25kg, -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 01 October 2014 ![]() |
Kosa projekt. I ta dbałość o detale. Robi mnie takie podejście.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
A alu wydech nie przejdzie?
|
|
|
![]()
|
|
A alu wydech nie przejdzie? na tą chwile nie mam w palnie żadnych kombinacji z alu, skróce obecny wydech który będzie się kończył pod tylną osią w dyfuzorze, skoro już mowa o wydechu i wadze to wpadnie znacznie lżejszy kolektor wydechowy - HKSa 4,8kg, seryjny kolektor waży około 10,5kg, -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
sanki przednie i tylne zostały wzmocnione i obspawane, pozostałe elementy zawieszenia przygotowane pod nowe tuleje (był poliuretan, będzie uniball)
-------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 01 October 2014 ![]() |
Jaki to warsztat robi z taką dbałością o detale ? Zabezpieczanie tak ładnie taśmą wszystkiego, poprawianie otworów gwintownikiem. Widać że komuś się chce i wie jak to ważne
|
|
|
![]()
|
|
sam działam z takimi rzeczami bo mimo że mam zaprzyjaźnioną lakiernie proszkową to cieżko oczekiwać że ktoś to lepiej zrobi niż my sami - żmudna robota ale warto
![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 February 2016 Skąd: Piła ![]() |
Śrubki bajera
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Mon, 04 April 2011 ![]() |
Śrubki bajera ![]() Po zdjęciach to proszek -------------------- Fiat Coupe 2.5 20VT (Italiano DAZA) > 800HP + DSG powered by WALAS MotorSport
World first Fiat with DSG DQ250 - FB -> Fiat Coupe - YellowProject |
|
|
![]()
|
|
zgadza się - proszek
![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Sun, 03 January 2010 ![]() |
Wow mega zrobione, a śrubki piaskowales czy szkielowales przed ocynkiem czy samo wytrawianie? Bo jak widziałem śrubki nie oczyszczone to średnio to wyglądało w tu jest bajka
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 06 January 2007 Skąd: to wiesz? ![]() |
Świetny projekt, dbasz o każdy detal, tak dalej!!
-------------------- Jaguar XKR V8 Kompressor Stage1+
Porsche Cayenne II V6 TDI Stage1+ |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 12 January 2013 ![]() |
Coś pięknego, z resztą pisłaem już nieraz na instagramie.
Co do zabezpieczenia lakieru- wosk nie daje absolutnie nic poza połyskiem i łatwiejszym domywaniem. Dobra powłoka na pewno znacząco zmniejszy mikroryski przy myciu (szczególnie jeśli nie zamierzasz oddawać jej do profesjonalnego studia na każde mycie, a to przy tej czynności powstaje najwięcej defektów lakieru, jeśli nie jest wykonywana zgodnie ze sztuką). Na pewno warto pokryć nią felgi i zaciski. Folia PPF to tak naprawdę jedyne rozwiązanie, które zabezpiecza. Odpryski kamieni, mycie, wbite owady, nawet małe szkody parkingowe. Jest gruba i ma właściwości samoregenerujące. Minusem jest cena i subtelny uszczerbek na wyglądzie- praktycznie każda folia, jaką widziałem ma lekką strukturę skórki pomarańczy. złotym środkiem byłoby chyba oklejenie przodu, progów i lusterek, a na resztę dobra powłoka. Jeśli zamierzasz siedzieć komuś na zderzaku, to warto też okleić szybę czołową dedykowaną folią ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 19 June 2025 - 09:56 |