Shoutbox 0 nowych PW 

27 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Honda S2000
moritz86
post Sun, 20 Jun 2021 - 09:12
Post #161

Forum Killer

Klime to trzeba bylo zostawić.

--------------------
Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 20 Jun 2021 - 09:12
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Yaca
post Sun, 20 Jun 2021 - 09:21
Post #162

Super User

biorąc pod uwage ten "ciepły" tydzień odrazu przypomniały mi sie wypady na tor poprzednim samochodem bez klimy wiec wiem jak to jest, eska długo miała klime i jak by nie fakt że auto nie jest już "streetowe" to na pewno bym jej nie wyciągął, z drugiej strony wszystkie cześci mam, zawsze można wrócić

--------------------
insta: @blackcartel.pl

+Quote Post
pinin
post Mon, 21 Jun 2021 - 08:38
Post #163

Forum Clubber

CYTAT(Yaca @ Sun, 20 Jun 2021 - 09:21) *
biorąc pod uwage ten "ciepły" tydzień odrazu przypomniały mi sie wypady na tor poprzednim samochodem bez klimy wiec wiem jak to jest, eska długo miała klime i jak by nie fakt że auto nie jest już "streetowe" to na pewno bym jej nie wyciągął, z drugiej strony wszystkie cześci mam, zawsze można wrócić

Właśnie na torze, przy czarnym kolorze tej klimy będziesz najbardziej żałował wink.gif
Kilka kilogramów więcej, ale za to nie będziesz się gotował w 60+ stopniach w kokpicie.

--------------------
| Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento

www.facebook.com/dragracingsafety

+Quote Post
Andrzejsr
post Mon, 21 Jun 2021 - 10:46
Post #164

Forum Clubber

I w kombinezonie z kaskiem ... zwłaszcza na TD gdzie siedzi się w kolejce do startu brrr..... Niby są inne sposoby, ja tylko 2x wypróbowałem własnej roboty CoolShirt - coś tego typu :

https://www.ghidinelli.com/2011/02/28/diy-cool-shirt-system
https://jimmypribble.com/blog/2011/01/diy-cool-shirt/

Ale to kolejna rzecz o której trzeba pamiętać, zainstalować, zapinać, ubrać, choć naprawdę efekt jest niesamowity, jakby się siedziało w chłodnej wodzie smile.gif

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
jackkpl
post Mon, 21 Jun 2021 - 11:47
Post #165

I live here !

CYTAT(Andrzejsr @ Mon, 21 Jun 2021 - 10:46) *
I w kombinezonie z kaskiem ... zwłaszcza na TD gdzie siedzi się w kolejce do startu brrr..... Niby są inne sposoby, ja tylko 2x wypróbowałem własnej roboty CoolShirt - coś tego typu :

https://www.ghidinelli.com/2011/02/28/diy-cool-shirt-system
https://jimmypribble.com/blog/2011/01/diy-cool-shirt/

Ale to kolejna rzecz o której trzeba pamiętać, zainstalować, zapinać, ubrać, choć naprawdę efekt jest niesamowity, jakby się siedziało w chłodnej wodzie smile.gif

W westfieldzie chyba nie ma potrzeby na coolshirt. Te wozy mają super klimatyzację , nawet 30 stopni w kombinezonie nie wysiadam spocony z auta smile.gif.
Co innego w zamkniętym aucie. Przejechałem jedną sesję zamkniętym oplem w dość chłodny dzień, to niestety wysiadłem już lekko zgrzany.
Klimatyzacja nie wiem,czy ma sens. Wychłodzenie całej kabiny jest bardzo trudne. Porządny nawiew na twarz i tułów powinien załatwić sprawę.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Andrzejsr
post Mon, 21 Jun 2021 - 12:10
Post #166

Forum Clubber

Dlatego użyłem tylko 2 razy w Alfie wink.gif Wtedy się tematem przegrzania interesowałem żywo i wychodziło że najważniejsze (poza piciem ) to białe auto, cień na postoju, no i później te nawiewy w kask coolshirty itp.

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
Zetipe
post Mon, 21 Jun 2021 - 12:24
Post #167

Rookie

co to fluidampr? czym sie rozni od zwyklego kola? ohmy.gif

+Quote Post
Yaca
post Mon, 21 Jun 2021 - 17:44
Post #168

Super User

CYTAT(pinin @ Mon, 21 Jun 2021 - 08:38) *
Właśnie na torze, przy czarnym kolorze tej klimy będziesz najbardziej żałował wink.gif
Kilka kilogramów więcej, ale za to nie będziesz się gotował w 60+ stopniach w kokpicie.

na prawde wiem jak to jest siedzieć w czarnym samochodzie, gdzie usunąłem całkowicie wszystkie maty wygłuszające, wnętrze bez jakichkolwiek plastików, bez wspomagania, środek pomalowany tez na czarny połysk (głupie młodzieńcze lata rolleyes.gif ), bez jakichkolwiek nawiewów, nagrzewnic... bardzo dobrze pamiętam ten czas i dlatego w esce dopóki samochód nie miał klatki nawet nie brałem tego pod uwagę ale skoro zapadła decyzja o typowo torowym przeznaczeniu to zależało mi na wywaleniu tych 7-8kg zwłaszcza że słupek na razie zostanie seryjny a mocy za dużo nie ma wink.gif poza tym to nie jest nieodwracalna decyzja wink.gif

CYTAT(Zetipe @ Mon, 21 Jun 2021 - 12:24) *
co to fluidampr? czym sie rozni od zwyklego kola? ohmy.gif

zjawisko drgań harmonicznych jest znane i koła ATI czy Fluidampr znajduja zastosowanie już od bardzo dawna

--------------------

+Quote Post
Yaca
post Sun, 15 Aug 2021 - 18:33
Post #169

Super User

szybki update w temacie - baardzo długoo wyczekiwany urlop w pracy wykorzystuje leżąc pod esą laugh.gif ...ale kolejne puzzle ułożone - mimo że jakiś kosmiczny progres nie jest zrobiony to stoi za tym sporo rożnych powodów np. wadliwe wymiary podkładek z zestawu sworzni - w skrócie, w otwór w wahaczu od dołu i od góry montujemy podkładki z podtoczeniem i co ciekawe podkładka od dołu jest troche ciasna ale powiedzmy że pasuje natomiast podkąłdka od góry ma spory luzz co moim znaniem może skutkować luzowaniem się nakrętki a nikt z nas nie chce żeby np. w szybkim zakręcie przy dobrej oponie czy slicku poluzowął nam się sworzeń od cambera - niestety Eibach odpowiedział że z ich rysunkami wszystko się zgadza (potwierdzili jednocześnie że podkładki mimo że mają pasowac w ten sam otwór to mają inna średnice rolleyes.gif ) i nie widżą w tym nic złego po czym przestali już odpowiadać smile.gif tokarka, frezarka, troche nierdzewki i nowe podkłądki z grawerką gotowe:

kolejny temat który troche mnie przyhamował to lewy dolny przedni wahacz który okazał sie minimalnie ugiety a przy bardzo pasownych unibalach nie ma miejsca na jakieś różnice w wymiarach choć pewnie nie jeden warsztat zaraz użył by jakiegoś dużego młota i wkończu by im wszystko spasowało laugh.gif laugh.gif biggrin.gif na szczęście jest dawca i wahacz na drugi dzięń już był wymontowny, i zaczynamy od nowa czyli piaskowanie, malowanie proszkowe, wyprasowanie tulei i wprasowanie w nowy wahacz ... i można było skręcać zawieszenie.
montaż zawiasu cieszy już oko

nie chce się wiecej rozpisywać o duperelach bo zawsze takie rzeczy wychodzą, a szkoda tutaj wypisywać epopeje, przygotowuje kolejne elementy + czyszczenie, malowanie, pasowanie .... cygańskie klimaty prawie zakończone, silnik uzbrajany w kolejny osprzęt - jeszcze w sierpniu będzie siedział w samochodzie wink.gif

stay tuned.

--------------------

+Quote Post
bina
post Sun, 15 Aug 2021 - 19:00
Post #170

Frequent User

Prawie jak u mnie HA HA

+Quote Post
Driftman
post Mon, 16 Aug 2021 - 16:19
Post #171

Forum Homee

Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry wink.gif

--------------------
Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ?
Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny.
Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników.

+Quote Post
jackkpl
post Mon, 16 Aug 2021 - 16:35
Post #172

I live here !

CYTAT(Driftman @ Mon, 16 Aug 2021 - 16:19) *
Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry wink.gif

Niedouczeni smile.gif. Lekarstwem (czyli coś, co chwilowo złagodzi objawy) to nowa zabawka lub więcej mocy smile.gif.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
siewcu
post Tue, 17 Aug 2021 - 22:17
Post #173

Forum Clubber

Panie, a to złote, to żeby silnik nie zagłuszał audio w środku? biggrin.gif

Nawiewy na tarcze sam robiłeś?

+Quote Post
Yaca
post Sat, 21 Aug 2021 - 18:36
Post #174

Super User

CYTAT(Driftman @ Mon, 16 Aug 2021 - 16:19) *

laugh.gif

CYTAT(jackkpl @ Mon, 16 Aug 2021 - 16:35) *
Niedouczeni smile.gif. Lekarstwem (czyli coś, co chwilowo złagodzi objawy) to nowa zabawka lub więcej mocy smile.gif.

+1 laugh.gif

CYTAT(siewcu @ Tue, 17 Aug 2021 - 22:17) *
Panie, a to złote, to żeby silnik nie zagłuszał audio w środku? biggrin.gif

Nawiewy na tarcze sam robiłeś?

złotka z czekolady zbierałem od dawna laugh.gif
nawiewy są produckji APR ale pod ten konkretny hamulec nie pasują p&p i wymagają kilku modyfikacji

---------------

btw.
urlop zakończony wrzuceniem serrducha dzięki pomocy kumpla (THX Robert!!) i mimo że poszedłem spać półżywy po 6:00 to wszystko siedzi już na swoim miejscu laugh.gif

przy okazji, sporo dupereli dograne, wymienine uszczelniacze pod kołem pasowym, od strony przęgła, oringi, uszczelki, widełki itp....sprzegło na miejscu, skrzynia skręcona, zalana świezym olejejm, skrędcona całośc momentami zgodnie z manulaem i oznaczone markerem - niestety niski sufit nie pozwolił wrzucić całoaci i konieczne było zrobienie kroku w tył i wrzucenie silnika oraz skrzyni osobno, opuszczaniu sanek itd..

[url=https://flic.kr/p/2mijxtr]

--------------------

+Quote Post
MisioLBN
post Sat, 21 Aug 2021 - 20:00
Post #175

Forum Homee

Kurde chciałbym żeby warsztaty tak dbały o auta klienta z ta folia na całym ryju smile.gif Przeciez o tego nachylania i opierania sie potem wszystko porysowane... nie wspomne o lampach ktore potrafia popekac..

+Quote Post
A d a m
post Sat, 21 Aug 2021 - 20:09
Post #176

Super User

MisioLBN jak wybierasz warsztat najtańszy to czego się spodziewasz.

+Quote Post
MisioLBN
post Sun, 22 Aug 2021 - 00:37
Post #177

Forum Homee

CYTAT(A d a m @ Sat, 21 Aug 2021 - 20:09) *
MisioLBN jak wybierasz warsztat najtańszy to czego się spodziewasz.

Nie skomentuje nawet

+Quote Post
MisioLBN
post Sun, 22 Aug 2021 - 17:31
Post #178

Forum Homee

CYTAT(Yaca @ Sat, 21 Aug 2021 - 18:36) *
laugh.gif

+1 laugh.gif

złotka z czekolady zbierałem od dawna laugh.gif
nawiewy są produckji APR ale pod ten konkretny hamulec nie pasują p&p i wymagają kilku modyfikacji

---------------

btw.
urlop zakończony wrzuceniem serrducha dzięki pomocy kumpla (THX Robert!!) i mimo że poszedłem spać półżywy po 6:00 to wszystko siedzi już na swoim miejscu laugh.gif

przy okazji, sporo dupereli dograne, wymienine uszczelniacze pod kołem pasowym, od strony przęgła, oringi, uszczelki, widełki itp....sprzegło na miejscu, skrzynia skręcona, zalana świezym olejejm, skrędcona całośc momentami zgodnie z manulaem i oznaczone markerem - niestety niski sufit nie pozwolił wrzucić całoaci i konieczne było zrobienie kroku w tył i wrzucenie silnika oraz skrzyni osobno, opuszczaniu sanek itd..

[url=https://flic.kr/p/2mijxtr]

Poziom przywiązania do detali to jakis kosmos smile.gif Przecież to szkoda potem to auto na tor przywieźć. Mam wrażenie że autora bardziej jara budowanie niż upalanie tego potem smile.gif

+Quote Post
done4
post Sun, 22 Aug 2021 - 22:56
Post #179

Forum Killer

Chłodnica oleju by się przydała.

+Quote Post
InnyLogin
post Mon, 23 Aug 2021 - 00:38
Post #180

Super User

Yaca umiesz w zdjęcia. Wygląda jak promo warsztatu.

CYTAT(MisioLBN @ Sat, 21 Aug 2021 - 20:00) *
Kurde chciałbym żeby warsztaty tak dbały o auta klienta z ta folia na całym ryju smile.gif Przeciez o tego nachylania i opierania sie potem wszystko porysowane... nie wspomne o lampach ktore potrafia popekac..

Ten, no zależy jaki warsztat. Gumę czy wielki kawał materiału dać, przykleić to nie jest magia. Jak samemu coś większego robię to też zabezpieczam - po co się denerwować.

+Quote Post

27 Stron V  « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 06:51