![]() ![]() |
Sun, 20 Jun 2021 - 09:12
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 |
Klime to trzeba bylo zostawić.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
|
| Wspieraj forum |
Sun, 20 Jun 2021 - 09:12
|
![]() Dotacja |
|
|
|
|
Sun, 20 Jun 2021 - 09:21
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 |
biorąc pod uwage ten "ciepły" tydzień odrazu przypomniały mi sie wypady na tor poprzednim samochodem bez klimy wiec wiem jak to jest, eska długo miała klime i jak by nie fakt że auto nie jest już "streetowe" to na pewno bym jej nie wyciągął, z drugiej strony wszystkie cześci mam, zawsze można wrócić
-------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
|
Mon, 21 Jun 2021 - 08:38
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer |
biorąc pod uwage ten "ciepły" tydzień odrazu przypomniały mi sie wypady na tor poprzednim samochodem bez klimy wiec wiem jak to jest, eska długo miała klime i jak by nie fakt że auto nie jest już "streetowe" to na pewno bym jej nie wyciągął, z drugiej strony wszystkie cześci mam, zawsze można wrócić Właśnie na torze, przy czarnym kolorze tej klimy będziesz najbardziej żałował Kilka kilogramów więcej, ale za to nie będziesz się gotował w 60+ stopniach w kokpicie. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
|
Mon, 21 Jun 2021 - 10:46
|
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 |
I w kombinezonie z kaskiem ... zwłaszcza na TD gdzie siedzi się w kolejce do startu brrr..... Niby są inne sposoby, ja tylko 2x wypróbowałem własnej roboty CoolShirt - coś tego typu :
https://www.ghidinelli.com/2011/02/28/diy-cool-shirt-system https://jimmypribble.com/blog/2011/01/diy-cool-shirt/ Ale to kolejna rzecz o której trzeba pamiętać, zainstalować, zapinać, ubrać, choć naprawdę efekt jest niesamowity, jakby się siedziało w chłodnej wodzie -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
|
Mon, 21 Jun 2021 - 11:47
|
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city |
I w kombinezonie z kaskiem ... zwłaszcza na TD gdzie siedzi się w kolejce do startu brrr..... Niby są inne sposoby, ja tylko 2x wypróbowałem własnej roboty CoolShirt - coś tego typu : https://www.ghidinelli.com/2011/02/28/diy-cool-shirt-system https://jimmypribble.com/blog/2011/01/diy-cool-shirt/ Ale to kolejna rzecz o której trzeba pamiętać, zainstalować, zapinać, ubrać, choć naprawdę efekt jest niesamowity, jakby się siedziało w chłodnej wodzie W westfieldzie chyba nie ma potrzeby na coolshirt. Te wozy mają super klimatyzację , nawet 30 stopni w kombinezonie nie wysiadam spocony z auta Co innego w zamkniętym aucie. Przejechałem jedną sesję zamkniętym oplem w dość chłodny dzień, to niestety wysiadłem już lekko zgrzany. Klimatyzacja nie wiem,czy ma sens. Wychłodzenie całej kabiny jest bardzo trudne. Porządny nawiew na twarz i tułów powinien załatwić sprawę. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
|
Mon, 21 Jun 2021 - 12:10
|
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 |
Dlatego użyłem tylko 2 razy w Alfie
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
|
Mon, 21 Jun 2021 - 12:24
|
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 January 2017 Skąd: wałcz |
co to fluidampr? czym sie rozni od zwyklego kola?
|
|
|
|
Mon, 21 Jun 2021 - 17:44
|
|
Właśnie na torze, przy czarnym kolorze tej klimy będziesz najbardziej żałował Kilka kilogramów więcej, ale za to nie będziesz się gotował w 60+ stopniach w kokpicie. na prawde wiem jak to jest siedzieć w czarnym samochodzie, gdzie usunąłem całkowicie wszystkie maty wygłuszające, wnętrze bez jakichkolwiek plastików, bez wspomagania, środek pomalowany tez na czarny połysk (głupie młodzieńcze lata co to fluidampr? czym sie rozni od zwyklego kola? ![]() ![]() ![]() ![]() zjawisko drgań harmonicznych jest znane i koła ATI czy Fluidampr znajduja zastosowanie już od bardzo dawna -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
|
Sun, 15 Aug 2021 - 18:33
|
|
szybki update w temacie - baardzo długoo wyczekiwany urlop w pracy wykorzystuje leżąc pod esą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolejny temat który troche mnie przyhamował to lewy dolny przedni wahacz który okazał sie minimalnie ugiety a przy bardzo pasownych unibalach nie ma miejsca na jakieś różnice w wymiarach choć pewnie nie jeden warsztat zaraz użył by jakiegoś dużego młota i wkończu by im wszystko spasowało montaż zawiasu cieszy już oko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie chce się wiecej rozpisywać o duperelach bo zawsze takie rzeczy wychodzą, a szkoda tutaj wypisywać epopeje, przygotowuje kolejne elementy + czyszczenie, malowanie, pasowanie .... cygańskie klimaty prawie zakończone, silnik uzbrajany w kolejny osprzęt - jeszcze w sierpniu będzie siedział w samochodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() stay tuned. -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
|
Sun, 15 Aug 2021 - 19:00
|
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 01 October 2014 |
Prawie jak u mnie HA HA
|
|
|
|
Mon, 16 Aug 2021 - 16:19
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond |
Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry
-------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
|
Mon, 16 Aug 2021 - 16:35
|
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city |
Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry Niedouczeni -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
|
Tue, 17 Aug 2021 - 22:17
|
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław |
Panie, a to złote, to żeby silnik nie zagłuszał audio w środku?
Nawiewy na tarcze sam robiłeś? |
|
|
|
Sat, 21 Aug 2021 - 18:36
|
|
Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry Niedouczeni +1 Panie, a to złote, to żeby silnik nie zagłuszał audio w środku? Nawiewy na tarcze sam robiłeś? złotka z czekolady zbierałem od dawna nawiewy są produckji APR ale pod ten konkretny hamulec nie pasują p&p i wymagają kilku modyfikacji --------------- btw. urlop zakończony wrzuceniem serrducha dzięki pomocy kumpla (THX Robert!!) i mimo że poszedłem spać półżywy po 6:00 to wszystko siedzi już na swoim miejscu przy okazji, sporo dupereli dograne, wymienine uszczelniacze pod kołem pasowym, od strony przęgła, oringi, uszczelki, widełki itp....sprzegło na miejscu, skrzynia skręcona, zalana świezym olejejm, skrędcona całośc momentami zgodnie z manulaem i oznaczone markerem - niestety niski sufit nie pozwolił wrzucić całoaci i konieczne było zrobienie kroku w tył i wrzucenie silnika oraz skrzyni osobno, opuszczaniu sanek itd.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [url=https://flic.kr/p/2mijxtr] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
|
Sat, 21 Aug 2021 - 20:00
|
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 |
Kurde chciałbym żeby warsztaty tak dbały o auta klienta z ta folia na całym ryju
|
|
|
|
Sat, 21 Aug 2021 - 20:09
|
|
|
Super User Dołączył: Sat, 26 November 2016 Skąd: Poznan |
MisioLBN jak wybierasz warsztat najtańszy to czego się spodziewasz.
|
|
|
|
Sun, 22 Aug 2021 - 00:37
|
|
|
|
|
|
|
Sun, 22 Aug 2021 - 17:31
|
|
|
+1 złotka z czekolady zbierałem od dawna nawiewy są produckji APR ale pod ten konkretny hamulec nie pasują p&p i wymagają kilku modyfikacji --------------- btw. urlop zakończony wrzuceniem serrducha dzięki pomocy kumpla (THX Robert!!) i mimo że poszedłem spać półżywy po 6:00 to wszystko siedzi już na swoim miejscu przy okazji, sporo dupereli dograne, wymienine uszczelniacze pod kołem pasowym, od strony przęgła, oringi, uszczelki, widełki itp....sprzegło na miejscu, skrzynia skręcona, zalana świezym olejejm, skrędcona całośc momentami zgodnie z manulaem i oznaczone markerem - niestety niski sufit nie pozwolił wrzucić całoaci i konieczne było zrobienie kroku w tył i wrzucenie silnika oraz skrzyni osobno, opuszczaniu sanek itd.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [url=https://flic.kr/p/2mijxtr] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poziom przywiązania do detali to jakis kosmos |
|
|
|
Sun, 22 Aug 2021 - 22:56
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 |
Chłodnica oleju by się przydała.
|
|
|
|
Mon, 23 Aug 2021 - 00:38
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 April 2020 |
Yaca umiesz w zdjęcia. Wygląda jak promo warsztatu.
Kurde chciałbym żeby warsztaty tak dbały o auta klienta z ta folia na całym ryju Ten, no zależy jaki warsztat. Gumę czy wielki kawał materiału dać, przykleić to nie jest magia. Jak samemu coś większego robię to też zabezpieczam - po co się denerwować. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 05 November 2025 - 21:15 |