![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 26 December 2012 ![]() |
Klime to trzeba bylo zostawić.
-------------------- Był Peugeot 106 S16 Turbo - Tor Poznań 1.53:5
Jest BMW e36 Compact m54b25 + GTX3076 + 8hp50 by TajnyGarazBobra |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 10 January 2011 ![]() |
biorąc pod uwage ten "ciepły" tydzień odrazu przypomniały mi sie wypady na tor poprzednim samochodem bez klimy wiec wiem jak to jest, eska długo miała klime i jak by nie fakt że auto nie jest już "streetowe" to na pewno bym jej nie wyciągął, z drugiej strony wszystkie cześci mam, zawsze można wrócić
-------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
biorąc pod uwage ten "ciepły" tydzień odrazu przypomniały mi sie wypady na tor poprzednim samochodem bez klimy wiec wiem jak to jest, eska długo miała klime i jak by nie fakt że auto nie jest już "streetowe" to na pewno bym jej nie wyciągął, z drugiej strony wszystkie cześci mam, zawsze można wrócić Właśnie na torze, przy czarnym kolorze tej klimy będziesz najbardziej żałował ![]() Kilka kilogramów więcej, ale za to nie będziesz się gotował w 60+ stopniach w kokpicie. -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
I w kombinezonie z kaskiem ... zwłaszcza na TD gdzie siedzi się w kolejce do startu brrr..... Niby są inne sposoby, ja tylko 2x wypróbowałem własnej roboty CoolShirt - coś tego typu :
https://www.ghidinelli.com/2011/02/28/diy-cool-shirt-system https://jimmypribble.com/blog/2011/01/diy-cool-shirt/ Ale to kolejna rzecz o której trzeba pamiętać, zainstalować, zapinać, ubrać, choć naprawdę efekt jest niesamowity, jakby się siedziało w chłodnej wodzie ![]() -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
I w kombinezonie z kaskiem ... zwłaszcza na TD gdzie siedzi się w kolejce do startu brrr..... Niby są inne sposoby, ja tylko 2x wypróbowałem własnej roboty CoolShirt - coś tego typu : https://www.ghidinelli.com/2011/02/28/diy-cool-shirt-system https://jimmypribble.com/blog/2011/01/diy-cool-shirt/ Ale to kolejna rzecz o której trzeba pamiętać, zainstalować, zapinać, ubrać, choć naprawdę efekt jest niesamowity, jakby się siedziało w chłodnej wodzie ![]() W westfieldzie chyba nie ma potrzeby na coolshirt. Te wozy mają super klimatyzację , nawet 30 stopni w kombinezonie nie wysiadam spocony z auta ![]() Co innego w zamkniętym aucie. Przejechałem jedną sesję zamkniętym oplem w dość chłodny dzień, to niestety wysiadłem już lekko zgrzany. Klimatyzacja nie wiem,czy ma sens. Wychłodzenie całej kabiny jest bardzo trudne. Porządny nawiew na twarz i tułów powinien załatwić sprawę. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Dlatego użyłem tylko 2 razy w Alfie
![]() -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 09 January 2017 Skąd: wałcz ![]() |
co to fluidampr? czym sie rozni od zwyklego kola?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Właśnie na torze, przy czarnym kolorze tej klimy będziesz najbardziej żałował ![]() Kilka kilogramów więcej, ale za to nie będziesz się gotował w 60+ stopniach w kokpicie. na prawde wiem jak to jest siedzieć w czarnym samochodzie, gdzie usunąłem całkowicie wszystkie maty wygłuszające, wnętrze bez jakichkolwiek plastików, bez wspomagania, środek pomalowany tez na czarny połysk (głupie młodzieńcze lata ![]() ![]() ![]() co to fluidampr? czym sie rozni od zwyklego kola? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zjawisko drgań harmonicznych jest znane i koła ATI czy Fluidampr znajduja zastosowanie już od bardzo dawna -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
szybki update w temacie - baardzo długoo wyczekiwany urlop w pracy wykorzystuje leżąc pod esą
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kolejny temat który troche mnie przyhamował to lewy dolny przedni wahacz który okazał sie minimalnie ugiety a przy bardzo pasownych unibalach nie ma miejsca na jakieś różnice w wymiarach choć pewnie nie jeden warsztat zaraz użył by jakiegoś dużego młota i wkończu by im wszystko spasowało ![]() ![]() ![]() montaż zawiasu cieszy już oko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie chce się wiecej rozpisywać o duperelach bo zawsze takie rzeczy wychodzą, a szkoda tutaj wypisywać epopeje, przygotowuje kolejne elementy + czyszczenie, malowanie, pasowanie .... cygańskie klimaty prawie zakończone, silnik uzbrajany w kolejny osprzęt - jeszcze w sierpniu będzie siedział w samochodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() stay tuned. -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 01 October 2014 ![]() |
Prawie jak u mnie HA HA
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry
![]() -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Elektronika Diagnostyka i Serwis Mechaniczny. Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry ![]() Niedouczeni ![]() ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Panie, a to złote, to żeby silnik nie zagłuszał audio w środku?
![]() Nawiewy na tarcze sam robiłeś? |
|
|
![]()
|
|
Podobno są na to leki, ale mój lekarz mówi, że dla mnie leków niema. Niema nawet odpowiedniego psychiatry ![]() ![]() Niedouczeni ![]() ![]() +1 ![]() Panie, a to złote, to żeby silnik nie zagłuszał audio w środku? ![]() Nawiewy na tarcze sam robiłeś? złotka z czekolady zbierałem od dawna ![]() nawiewy są produckji APR ale pod ten konkretny hamulec nie pasują p&p i wymagają kilku modyfikacji --------------- btw. urlop zakończony wrzuceniem serrducha dzięki pomocy kumpla (THX Robert!!) i mimo że poszedłem spać półżywy po 6:00 to wszystko siedzi już na swoim miejscu ![]() przy okazji, sporo dupereli dograne, wymienine uszczelniacze pod kołem pasowym, od strony przęgła, oringi, uszczelki, widełki itp....sprzegło na miejscu, skrzynia skręcona, zalana świezym olejejm, skrędcona całośc momentami zgodnie z manulaem i oznaczone markerem - niestety niski sufit nie pozwolił wrzucić całoaci i konieczne było zrobienie kroku w tył i wrzucenie silnika oraz skrzyni osobno, opuszczaniu sanek itd.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [url=https://flic.kr/p/2mijxtr] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- insta: @blackcartel.pl
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Kurde chciałbym żeby warsztaty tak dbały o auta klienta z ta folia na całym ryju
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 26 November 2016 Skąd: Poznan ![]() |
MisioLBN jak wybierasz warsztat najtańszy to czego się spodziewasz.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() +1 ![]() złotka z czekolady zbierałem od dawna ![]() nawiewy są produckji APR ale pod ten konkretny hamulec nie pasują p&p i wymagają kilku modyfikacji --------------- btw. urlop zakończony wrzuceniem serrducha dzięki pomocy kumpla (THX Robert!!) i mimo że poszedłem spać półżywy po 6:00 to wszystko siedzi już na swoim miejscu ![]() przy okazji, sporo dupereli dograne, wymienine uszczelniacze pod kołem pasowym, od strony przęgła, oringi, uszczelki, widełki itp....sprzegło na miejscu, skrzynia skręcona, zalana świezym olejejm, skrędcona całośc momentami zgodnie z manulaem i oznaczone markerem - niestety niski sufit nie pozwolił wrzucić całoaci i konieczne było zrobienie kroku w tył i wrzucenie silnika oraz skrzyni osobno, opuszczaniu sanek itd.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [url=https://flic.kr/p/2mijxtr] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poziom przywiązania do detali to jakis kosmos ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Chłodnica oleju by się przydała.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Thu, 02 April 2020 ![]() |
Yaca umiesz w zdjęcia. Wygląda jak promo warsztatu.
Kurde chciałbym żeby warsztaty tak dbały o auta klienta z ta folia na całym ryju ![]() Ten, no zależy jaki warsztat. Gumę czy wielki kawał materiału dać, przykleić to nie jest magia. Jak samemu coś większego robię to też zabezpieczam - po co się denerwować. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 20 June 2025 - 06:51 |