![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 08 May 2007 Skąd: Mielec ![]() |
Troche naciągane jednak, mimo, że co do zasady masz rację i w sądzie byś wygrał
![]() |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 14 January 2010 Skąd: lublin ![]() |
No seryjnie w tym modelu nie siedziało k24.. tak jak w golfie 2 3.2
|
|
|
![]()
|
|
No tak jak mówie, w sądzie wygrasz. Tylko czy swap polegający na podmianie słupka na inny (pasujący) jest porównywalny z włożeniem całego napędu od auta o dwie generacje nowszego, w którym rzeźbić trzeba zapewne wszystko, od skrzyni, łap, półosi, wydechu, dolotu, wiązki, komputera itp?
k20/k24 to prawie tak jakbyś strokera wkładał |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 02 December 2016 ![]() |
Tak czy siak seryjnie tam nie było tego motoru.
Wybacz szczerość, ale dźwięk tego auta jest nieco irytujący, jak większości Hond na wydechu o średnicy wiadra i naprawdę nie musisz wszystkim w niedziele na Świętojańskiej oznajmiać, że właśnie podjechałeś pod knajpę. ![]() Koleżanki nie były pod wrażeniem, a raczej skwitowały to uśmiechem politowania. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
![]() -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
No tak jak mówie, w sądzie wygrasz. Tylko czy swap polegający na podmianie słupka na inny (pasujący) jest porównywalny z włożeniem całego napędu od auta o dwie generacje nowszego, w którym rzeźbić trzeba zapewne wszystko, od skrzyni, łap, półosi, wydechu, dolotu, wiązki, komputera itp? k20/k24 to prawie tak jakbyś strokera wkładał Łapy, półosie pasujesz seryjne. Słupka nie otwierasz. W tej hondzie i tak wydech, dolot, komputer, wałki są zmienione. Słupek też otwierany i to w zasadzie frankensztajn taki mały jest. Taniej i szybciej zeswapujesz r32 do golfa 2 niż zrobisz taki setup w hondzie ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 17 June 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Tak czy siak seryjnie tam nie było tego motoru. Wybacz szczerość, ale dźwięk tego auta jest nieco irytujący, jak większości Hond na wydechu o średnicy wiadra i naprawdę nie musisz wszystkim w niedziele na Świętojańskiej oznajmiać, że właśnie podjechałeś pod knajpę. ![]() Koleżanki nie były pod wrażeniem, a raczej skwitowały to uśmiechem politowania. ![]() bo to nie jest samochód do wyrywania lasek, tylko dla kierowcy, który lubi pozapier*** ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Chyba nie bardzo zrozumiałeś o co mi chodziło. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Sat, 03 July 2010 ![]() |
Może jestem głuchy ale ja nie słyszę w tej hondzie głośnego wydechu, głośny dolot jak już.
Każdy kto miał mocne NA wie że dolot w takich silnikach jest głośny, sama praca silnika z powodu wysokich obrotów jest głośna. Ze względu na duże średnice rur, samego wydechu też nie da się dobrze wyciszyć (to nie turbo). |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Na te moce 2,25' spokojnie styknie. Do tego jakieś fajne 3 tłumiki przelotowe z dużą ilością włókniny w środku i katalizator i nie powinno być bardzo glosno. Wręcz przepisowo i miło. Dolot tylko dodaje miłego bazowego pomruku ale głośności na zewnątrz nie zwiększa znacząco. Na pewno nie więcej niż o 3db czyli dwukrotnie.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Może jestem głuchy ale ja nie słyszę w tej hondzie głośnego wydechu, głośny dolot jak już. Każdy kto miał mocne NA wie że dolot w takich silnikach jest głośny, sama praca silnika z powodu wysokich obrotów jest głośna. Ze względu na duże średnice rur, samego wydechu też nie da się dobrze wyciszyć (to nie turbo). o to to ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 11 January 2011 ![]() |
Nie wiem, ale się wypowiem...
Na te moce 2,25' spokojnie styknie. Do tego jakieś fajne 3 tłumiki przelotowe z dużą ilością włókniny w środku i katalizator i nie powinno być bardzo glosno. Wręcz przepisowo i miło. Dolot tylko dodaje miłego bazowego pomruku ale głośności na zewnątrz nie zwiększa znacząco. Na pewno nie więcej niż o 3db czyli dwukrotnie. -------------------- Z pozdrowieniami,
Szymon |
|
|
![]()
|
|
True. 2,25 to do D16
![]() Do K serii to wydechy jak do 2JZ pakują. Dolot też potrafi ryczeć głośniej niż wydech, ale nie wiem jak to wychodzi na urządzeniach pomiarowych |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Sat, 14 July 2012 Skąd: Łódź ![]() |
2.25 to starcza na 400 koni
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Z kosmicznym EGT a potem wybucha
![]() ps. Bardzo fajne auto i rewelacyjny silnik. -------------------- Hondy i Mercedesy
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników. |
|
|
![]()
|
|
Niechcący wywołałem ten temat, ale to już nawet mniej miałem na myśli ten buczący wydech, jak sam podjazd pod czyjś stolik jak do parku maszyn na Rajdzie Polski.
![]() Natomiast jak został poruszony ten temat to to, że "ludzie pakują" taki a nie inny wydech do wolnossaka, bo tak się utarło to jeszcze mnie do niczego nie przekonuje. Ktoś to liczył, mierzył, potem hamował, potem znowu liczył, mierzył i hamował? ![]() Ja rozumiem 2.75 w Subim gdzie jest doładowany motor i luźny wydech jest wskazany pod krzesanie mocy, a i sam silnik brzmi pięknie. Honda to robi świetne, ale motocykle. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Oczywiście, że zmierzono to setki razy, w Hondach już wszystkiego próbowano
![]() ![]() Seryjne K20A2 zrobione kolektory, wydech 2,5 cala (przerywana linia) vs 3 cale (ciągła linia). |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Sun, 26 April 2020 ![]() |
Niechcący wywołałem ten temat, ale to już nawet mniej miałem na myśli ten buczący wydech, jak sam podjazd pod czyjś stolik jak do parku maszyn na Rajdzie Polski. ![]() Natomiast jak został poruszony ten temat to to, że "ludzie pakują" taki a nie inny wydech do wolnossaka, bo tak się utarło to jeszcze mnie do niczego nie przekonuje. Ktoś to liczył, mierzył, potem hamował, potem znowu liczył, mierzył i hamował? ![]() Ja rozumiem 2.75 w Subim gdzie jest doładowany motor i luźny wydech jest wskazany pod krzesanie mocy, a i sam silnik brzmi pięknie. Honda to robi świetne, ale motocykle. ![]() Auto na tą chwile ma 2.75" i 290hp finalnie ten wolnossący motor będzie miał pod 320HP. W Fn2 nie wsadzić 2 czy 3 tłumików bo nie ma na to miejsca. jest tylko jedno miejsce dedykowane na tłumik max 350mm więcej miejsca nie na ruchasz. Świętojańska to jest najlepsza uliczka do upierdalania i to się nigdy nie zmieni ( chyba że zrobią z niej deptak ). A tak BTW to w ta niedziele nie byłem na mieście ![]() |
|
|
![]()
|
|
To dobrze, że chociaż za tym dudnieniem idzie jakiś performance.
Co do samej ulicy to rzeczywiście- ograniczenie do 30km/h, ścieżki rowerowe w obie strony, przejście dla pieszych co 50 metrów i wysepka na wysepce. Masa spacerowiczów, pubów z ogródkami w których ludzie chcą spokojnie pogadać i napić się kawy/piwa - doprawdy idealne miejsce do "upierdalania". ![]() W tą czy inną niedzielę, bez znaczenia. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 10 January 2008 Skąd: Warszawa WJ ![]() |
od golfa VR6 pewnie szybsza jest Corsa A 3.2
![]() Co do 5 cali w 5.0L to może być to tylko 2,5 cala na stronę ![]() A wracając do mojego pytania to najszybsze SERYJNE fwd to chyba ciągle Focus RS500? -------------------- cztery koła i silnik
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 04 July 2025 - 18:25 |