![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Wzrost śmiertelności w różnych miejscach świata jest podobny do sezonowych wzrostów smiertelnosci w poprzednich latach, a czasem nieco wyższy co chyba jest zrozumiałe w sytuacji paraliżu ochrony zdrowia czy nie? Tak czy inaczej nie ma danych, które potwierdzalyby niespodziewana obecność jakiegoś nowego smiercionosnego wirusa.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
takie słuchowisko Orson-a Welles-a. Tylko o zasięgu globalnym. Proponuję poczytać o tym słuchowisku, ciekawa historia
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie do tych samych wniosków dochodzę pełniąc dyżur w oddziale:
Sala 1: 5 osób dodatnich wszyscy wyśmienite nastroje w tym kobieta 102 lata i 92 lata Sala 2: 3 osoby dodatnie jw mezczyzni Sala 3: dodatni mężczyzna z rzeczywista dusznościa 50 lat długa lista schorzeń Równie dobrze zamiast badania w kierunku SARS cov2 można badać każdego innego wirusa czy też zbierać ankiety kto dostał ostatnio skarpetki od św Mikołaja. Nie da się z całą stanowczością stwierdzić korelacji pomiędzy wynikiem dodatnim a stanem klinicznym. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 03 February 2006 ![]() |
wstrzymam się z ocena jeszcze jakieś 2 tyg., ale póki co wiele wskazuje, że wirus Covid-19 winien być przemianowany na Humbug-19
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Równie dobrze zamiast badania w kierunku SARS cov2 można badać każdego innego wirusa czy też zbierać ankiety kto dostał ostatnio skarpetki od św Mikołaja. Nie da się z całą stanowczością stwierdzić korelacji pomiędzy wynikiem dodatnim a stanem klinicznym. Otóż to. A to usuwanie na YT wypowiedzi lekarzy odmiennego zdania niż Gates, dopełnia obrazu tej tragedii, jakiej staliśmy się udziałem. Jutro odbędę kilka prywatnych rozmów z dużymi graczami w branży automotive w Polsce, odnośnie obecnej sytuacji na rynku. Ale z tego co wiem na ten moment to jest fatalnie, a tam gdzie nawet fatalnie nie jest, to cześć firm próbuje dowieźć, że jest fatalnie, aby ograniczać pensje pracownikom. I widać, że jest to trend ogólnorynkowy. O ile w przypadku kiepskiej sytuacji finansowej to nie dziwi, o tyle gdy firma na "koronie" zbija rekordowe kokosy a mimo to robi cięcia o 30-50% pensji, to do głowy przychodzą słowa Morawieckiego sprzed kilku lat dotyczące tego, że "pracownik to ma za miskę ryżu robić". Scenariusz się ten dopełni, gdy rząd usunie socjal, bo pracownik nie będzie miał już wtedy nic do powiedzenia. |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Co to w takim razie za spisek ogólnoświatowy, który wprowadził taki bałagan? Albo co ma na celu?
Pamiętajmy, że burdel się zrobił nie tylko w Polsce ale wszędzie. |
|
|
![]()
|
|
Misior pisałem to dwa miesiące temu, że polityka.
Póki co mozna stwierdzić, że krajem którego PKB najbardziej się skurczyl z powodu pandemii jest Rosja, która traci z jednej strony z powodu niskiej ceny ropy, a z drugiej kiedy zostaniesz w domu i nie będziesz latał samolotem czy jeździł samochodem również z powodu zmniejszonego popytu na ropę. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
https://www.gov.pl/web/premier/microsoft-za...LD6w94KUc0ATlqA
Tu inwestycje a pod stołem łapówka rezerwując miliardy na przyszłe szczepionki. I to jest właściwe info. Czyli kasa kasa kasa. A korona? Tym mają media oślepiać motłoch. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Fri, 08 April 2016 ![]() |
Ja wam powiem jak się zarządza w korpo, tez we wszystkich rządach i organizacjach teraz - w tym WHO - to wszystko korpo. Tam nie ma jednostek i indywidualnego myślenia. Tam są mali ludzie z dużym ego i jak ktoś lub coś im zaczyna zagrażać, to wpadają w panikę lub zaczynają knuć agendę. Jak zwęszą kasę i okazje, to tez nie przechodzi bez echa.
Media maja w tym tez agendę, zarabiają krocie na tej panice, rządy tez zbijają kapitał polityczny, bo przecież nas uratują od tej wszech-zarazy... duze fundusze hedgingowe zarobią kasę na tych spadkach i odbiciach (co mnie dalej mega dziwi - jeśli ma być techniczna recesja, to gdzie to dno drugie i kiedy!??!), itp. A kto jeszcze zarobi kasę? Ci YouTube streamerzy, którzy kręcą filmiki ze to już ktoś pól roku temu przewidział lol. Zresztą nie tylko oni, wszyscy online streamerzy na reklamach i donejtach mega kasę zbija. Nic tylko kamerkę i mikrofon zakładać i streamowac w YT. To nowy zawód!! Anyway, my czekamy na zniesienie tych durnych ograniczeń co do torów, tak jak durnych ograniczeń lasów, z czego się szybko wycofali półgłówki. Może Silesia się uda 13.06. Tymczasem śmigamy już II rundę w Assetto Corsa. Fajna zabawa i niezłe emocje! https://republicofsimracers.com/event/time-attack -------------------- www.timeattackpoland.pl / Nissan 350z HR
|
|
|
![]()
|
|
Polityka jeszcze raz: https://www.onet.pl/?utm_source=m.facebook....e5a&utm_v=2
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Onet jest tak samo wiarygodny jak i reszta sprzedajnych portali
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 03 February 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Moznaby sie usmiac, gdyby nie fakt, ze nasz kraj wydal setki mln pln na takie testy... -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=CyMWgu0fhZk...RaA2qPs3yw7GKSg tytuł baitowy, ale wywiady już nie.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Tymczasem na Orlenie moja noga więcej nie postanie - to najbardziej zesrany sklep w jakim miałem nieprzyjemność coś kupić. Wchodzę i rozglądam się za tymi jebanymi rękawiczkami i odkażaczem - przy wejściu brak - bo są przy ... kasach. Wow inteligencja - trzeba zapierdalać pod kasę żeby włożyć rękawiczki, odkazić je (bo krzyczą żeby założyć rękawiczki i użyć odkażacza!?) i można se wziąć gazetę, butelkę picia czy cokolwiek. Ale to nie koniec - samemu trzeba zeskanować kod bo przecież obsługa dotknie produktu i umrze w męczarniach (klient ma rękawiczki które musi odkazić - więc nie bardzo wiem jak). Potem zostaje już tylko płacenie - jak się uda zbliżeniowo to po kiego wała tam ci niby kasjerzy? Wystarczy jeden fagas żeby towar na półki rozkładał i kasa samoobsługowa. Wirus zaatakował mózgi masowo? Kurwa kaganiec na mordzie i jeszcze takie cyrki? Kurwa tak ma wyglądać "nowa normalność"? Nie wiem czy będę nadal tankował w Orlenie ze względu na Kubicę - wiem że NIC nie kupię w ich sklepie. chyba tak trafiłeś. Ja ostatnio wpadlem na orlen zapomnialem maseczki, w środku nawet rekawiczek nie uzylem. Podchodze płacić i patrze a Pani w maseczce i wtedy ZOMG maseczka... Mówie do Kasjerki że przepraszam totalnie zapomniałem założyć, a kobieta do mnie na luzie że spoko przecież moge mieć problemy z oddychaniem i nic sie nie stało. |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Ale oskarżasz Orlen czy konkretne osoby które są popierdolone?
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 14 November 2006 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 19 February 2006 Skąd: Warszawa-Marki ![]() |
Wystarczy powiedzieć, że nie możesz nosić maski i rękawiczek z przyczyn zdrowotnych. I tyle. Nic im się nie tłumacz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 16 July 2025 - 11:42 |