Shoutbox 0 nowych PW 

116 Stron V  « < 31 32 33 34 35 > »   
Closed TopicStart new topic
> Koronawirus a motorsport. Co myślicie?
nomad66
post Thu, 16 Apr 2020 - 10:21
Post #641

Forum Killer

Jeżeli faktycznie ważniejsze jest społeczeństwo to nie powinno być takich obostrzeń z wirusem. Wiele firm które znam już pozwalniało pełno osób, walczy o przetrwanie ale to raczej konwulsje konającego. I to wszystko dlaczego? Bo zmarło 300 starych schorowanych osób? W związku z tym cierpi przynajmniej 30 mln Polaków. Jeżeli ważne jest społeczeństwo, nie powinniśmy się przejmować jeżeli umarłoby w przeciągu całej "epidemii" w Polsce 3800 osób. To średni NOP za szczepień w Polsce, biorąc pod uwagę przypadki które zostały UDOKUMENTOWANE, a nie ZGŁOSZONE.
https://szczepienia.pzh.gov.pl/wszystko-o-s...-poszczepienne/
cytat ze strony: Do niepokojących objawów można zaliczyć wysoką gorączkę, wysypkę, trudności z oddychaniem, długi płacz i problemy z utuleniem dziecka lub inne, pojawiające się po szczepieniu. W przypadku dorosłych niepokój powinno wzbudzić złe samopoczucie. Gorączce zwykle towarzyszy kaszel, zaczerwienione gardło, czasem biegunka. Bardzo rzadkim NOP są drgawki, które mogą występować przy wysokiej gorączce (tzw. drgawki gorączkowe) lub niezależnie od temperatury ciała jako drgawki niegorączkowe. Mogą one sygnalizować uszkodzenie ośrodkowego układu nerwowego lub zatrucie.
No ale 300 jednostek nie żyje więc zamknijmy całe państwo. Powinniśmy jeszcze zamknąć całą motoryzację. Rocznie umiera około 3000 osób. Możemy wszyscy rowerami jeździć, będziemy zdrowsi; do tego nie będzie "śladu węglowego". Całe społeczeństwo zyska.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 16 Apr 2020 - 10:21
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
radzio_gsi
post Thu, 16 Apr 2020 - 10:42
Post #642

Forum Homee

CYTAT(yotomeczek @ Thu, 16 Apr 2020 - 10:32) *
Motosport - może na świecie coś ruszy kolo sierpnia... u nas Szumowski nie popuści - ma plan na 1,5 roczną "walkę" z epidemią - więc broń boże jakieś plebejskie uciechy. Od niedzieli w ramach odmrażania gospodarki - może pozwolą chodzić po parkach i lasach (w maseczkach).
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego zamknięte są tory w tym kraju. Nie można nawet indywidualnie wynająć takiego toru... Można zapłacić przelewem i ktoś by nas wpuścił przez szlaban bez wychodzenia z bezpiecznego pomieszczenia. Po wykręceniu paru kółek - klient grzecznie opuszcza tor i wszystko. Jest taki szlaban od Szumowskiego (bo przecież on wszystkim teraz rządzi)? Czy zwykła głupota? Do sklepu wpuszczają a na tor w aucie nie... logiczne wink.gif

też właśnie tego nie rozumiem. Rozmawiałem z Modlinem, czy się zastanawiali nad taką usługą. Z obostrzeniami, że płatność tylko przelewem, brak serwisów i zakaz wychodzenia z aut. Mam wrażenie, że jest obawa, że opinia publiczna ich zje.

--------------------
www.youtube.com/radzioFLATOUT
www.youtube.com/motoLAB
www.facebook.com/radzioFLATOUT
www.patronite.pl/radzioFLATOUT

+Quote Post
cowboy
post Thu, 16 Apr 2020 - 11:39
Post #643

Administrator

no wlasnie, możliwe że nie mogą obecnie
ale jak poluzują obostrzenia to ja bym był zainteresowany Modlinem bo niedługo silnik mi się poskłada

--------------------

+Quote Post
Krasek
post Thu, 16 Apr 2020 - 12:02
Post #644

Frequent User

https://panoptykon.org/pandemia-lokalizacja
5G jeszcze dokładniej zlokalizuje każdego z telefonem

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 16 Apr 2020 - 12:43
Post #645

Forum Clubber

CYTAT(radzio_gsi @ Thu, 16 Apr 2020 - 10:42) *
też właśnie tego nie rozumiem. Rozmawiałem z Modlinem, czy się zastanawiali nad taką usługą. Z obostrzeniami, że płatność tylko przelewem, brak serwisów i zakaz wychodzenia z aut. Mam wrażenie, że jest obawa, że opinia publiczna ich zje.

No jak niby bez odpraw, zabezpieczenia itd. Jak takie łepki zjadą co uważają że im się wszystko należy, mają pretensje o wszystko do wszystkich to zaraz będą skarżyć że Organizator nie uprzedził, że może sobie kuku zrobić, że nie dopilnował, że on kolorów flag nie zna, zasad wyprzedzania itd. Musiałby być ze skłonnościami autodestrukcyjnymi taki Organizator chyba, lub z drugiej strony z kompletnie ograniczoną wyobraźnią.
Takie imprezy chyba są też ubezpieczane, ale który ubezpieczyciel przyjmie gdy brak odprawy, ratownika, straży.
Ja bym nie chciał jeździć gdy jakiś uczestnik po awarii auta na przykład wylezie na środek toru i będzie tam panewki oglądać, bo on nie wiedział że się nie wysiada. itp.

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
_adams_
post Thu, 16 Apr 2020 - 12:55
Post #646

Forum Killer

Trzeba poczekać jeszcze z miesiąc aż poluzują trochę ten stan, jak już otworzą fryzjerów to i tory wyścigowe.

--------------------
Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.

B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad
Punto Evo 1.4T

+Quote Post
zmoświ
post Thu, 16 Apr 2020 - 13:10
Post #647

Super User

Szukałem właśnie tego filmu idealnie obrazuje ile są warte bawełniane maseczki do zakrywania twarzy, może niektórzy przejrzą na oczy jak będą chronić rodziców kaszląc w bawełnianej maseczce 0,5m od nich.

+Quote Post
Gusiew
post Thu, 16 Apr 2020 - 13:48
Post #648

Super User

Maseczki sa po to zeby ograniczyc sytuacje a nie ja rozwiazac! Wy naprawde myslicie ze ktos juz dawno Was nie sledzi za pomoca telefonu? Wielokrotnie moj telefon podpowiadal Mi rzeczy w googlu ktorych nie szukalem i nie wpisywalem do zadnego komputera i tabletu czy innego urzadzenia. Telefony sluchaja Was od dawna. Jak kaszlesz to nie powinienes sie widziec z rodzicem a nie siedziec przy nim w maseczce! Moze troche rozsadku? Jak jestes chory to zawsze jedziesz do swoich rodzicow ich zarazic? Widze ze czesc osob na forum to skupia sie na tym aby sie przyczepic do rzadzacych albo do czegos co zostalo dostosowane do mozliwosci wiekszosci! Wy myslicie ze wszyscy beda kupowac teraz maseczki po 50 zł? Ze wszystkich na to stac? A moze rzad powinien rozdac wszystkim takie maseczki jak sam w szpitalach ich nie ma?

+Quote Post
_adams_
post Thu, 16 Apr 2020 - 14:16
Post #649

Forum Killer

Podejrzewam że Ci którzy podważają tutaj sens wszystkich środków zapobiegawczych sami siedzą grzecznie w domach i z nudów przy kompie wypisują te wszystkie bzdury, głosząc nam swoją tajemną wiedzę i boją się wyjść żeby czasem nie złapać tego "pseudo wirusa" czy też "mocniejszej grypy".

Proponuję Wam popracować w dowolnym sklepie spożywczym, nie wspominając już o służbie zdrowia - nawet rozmowa z ratownikiem medycznym który wozi tych chorych dałaby Wam wystarczająco do myślenia, aby szybko zweryfikować swoje poglądy i mądrości. Chociaż, no nie wiem... a może i nie? Skoro uważacie że respirator choremu nic nie pomoże to Wam też chyba nic nie pomoże.

Ja pierdolę, jak dzieciaki z podstawówki które nigdy nie jeździły szybszymi autami, a dyskutują na całego o nich na podstawie filmików z youtube wink.gif

--------------------

Punto Evo 1.4T

+Quote Post
Andrzejsr
post Thu, 16 Apr 2020 - 16:22
Post #650

Forum Clubber

CYTAT(yotomeczek @ Thu, 16 Apr 2020 - 12:58) *
Mówimy o sytuacji - jeden samochód na torze na raz

A to ja takich TD nie znam, ale kto bogatemu zabroni. Jedna sesja 15 min jedno auto na torze, jak chcesz pojeździć ze 4 sesje bo mniej to trochę nie ma po co się tarabanić , to godzina na jedną osobę. Powiedzmy 7 godzin trackday'a to 7 osób. Zamiast 40tu.
Czyli ponad 5x wyższa cena TD czyli jakieś 1500-2000zł . Liczę wg cen Jastrzębia, ale pewnie inne tory podobnie, jak nie drożej.

--------------------

+Quote Post
mystek
post Thu, 16 Apr 2020 - 17:22
Post #651

Super User

Ja nie podważam skuteczności maseczek, czy rękawiczek, ale... nie ubieram tego jeśli nei muszę, dopiero jak mi ktoś zwraca uwagę w sklepie to ubieram rękawiczki. Nie ma to jak życie na krawędzi wink.gif)

+Quote Post
Gusiew
post Thu, 16 Apr 2020 - 18:48
Post #652

Super User

Moze to podlega tak jak salon samochodowy? I jest nakaz i tyle?

+Quote Post
zmoświ
post Fri, 17 Apr 2020 - 07:31
Post #653

Super User

CYTAT(_adams_ @ Thu, 16 Apr 2020 - 14:16) *
Podejrzewam że Ci którzy podważają tutaj sens wszystkich środków zapobiegawczych sami siedzą grzecznie w domach i z nudów przy kompie wypisują te wszystkie bzdury, głosząc nam swoją tajemną wiedzę i boją się wyjść żeby czasem nie złapać tego "pseudo wirusa" czy też "mocniejszej grypy".

Sam minister Szumowski czyli autor tych wszystkich środków zapobiegawczych podważa skuteczność zwykłych maseczek więc to jest fakt.
Wracając jeszcze do środków zapobiegawczych patrząc po otwarciu lasów, parków, galerii handlowych, przedszkoli, żłobków i szkół to już pandemię wirusa mamy za sobą.

+Quote Post
jackkpl
post Fri, 17 Apr 2020 - 10:08
Post #654

I live here !

CYTAT(zmoświ @ Fri, 17 Apr 2020 - 07:31) *
Sam minister Szumowski czyli autor tych wszystkich środków zapobiegawczych podważa skuteczność zwykłych maseczek więc to jest fakt.
Wracając jeszcze do środków zapobiegawczych patrząc po otwarciu lasów, parków, galerii handlowych, przedszkoli, żłobków i szkół to już pandemię wirusa mamy za sobą.

Teraz powoli kurz po panice opada, wychodzi na jaw, co kto przez ten okres żniw ugrał (jakie nowe prawa nam zaserwowano).
https://www.euromomo.eu/index.html - szczyt był powyżej poprzednich lat, ale jakoś krótkotrwały. Suma zgonów za okres 3 mcy nadal niezbyt przerażająca.

Najlepszy jest Wujek Bill, który to w 2015 przewidział pandemię (ten to ma intuicję) https://www.youtube.com/watch?v=6Af6b_wyiwI
W październiku 2019 roku zrobili symulację pandemii https://www.centerforhealthsecurity.org/event201/.
Do tego buduje parę fabryk szczepionek, bierze udział w paru ciekawych projektach ( to, co pisał yotomeczek o ID2020).
Zupełnie przypadkowo wspiera WHO, a WHO wydaje zalecenia odnośnie szczepień i prowadzi masowe akcje w biednych krajach.
Szef WHO był członkiem organizacji, która została uznana przez USA za terrorystyczną.
https://www.foxnews.com/world/who-chief-ted...ast-coronavirus

Są ciekawe inne wątki, jak to, że Bill wspiera od dawna akcję szczepień w biednych krajach. Ludzie umierają z głodu, więc szczepionka jak najbardziej jest potrzebna. Do tego inwestuje w Monstanto (największy producent GMO na świecie), też dla dobra ludzkości.
https://www.theguardian.com/global-developm...ion-gm-monsanto

Akurat Monstanto od niedawna jest kupione przez Bayer - firma z tradycjami sięgającymi 1 wojny światowej smile.gif.
https://www.peoplesworld.org/article/bayer-...-chemists-past/

Nie twierdzę, że to wszystko jest powiązane. Są to ciekawe zbiegi okoliczności, jak to w życiu bywa wink.gif.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Maciek1234
post Fri, 17 Apr 2020 - 11:17
Post #655

Forum Homee

CYTAT(Andrzejsr @ Thu, 16 Apr 2020 - 13:43) *
No jak niby bez odpraw, zabezpieczenia itd. Jak takie łepki zjadą co uważają że im się wszystko należy, mają pretensje o wszystko do wszystkich to zaraz będą skarżyć że Organizator nie uprzedził, że może sobie kuku zrobić, że nie dopilnował, że on kolorów flag nie zna, zasad wyprzedzania itd. Musiałby być ze skłonnościami autodestrukcyjnymi taki Organizator chyba, lub z drugiej strony z kompletnie ograniczoną wyobraźnią.
Takie imprezy chyba są też ubezpieczane, ale który ubezpieczyciel przyjmie gdy brak odprawy, ratownika, straży.
Ja bym nie chciał jeździć gdy jakiś uczestnik po awarii auta na przykład wylezie na środek toru i będzie tam panewki oglądać, bo on nie wiedział że się nie wysiada. itp.

na odprawie rozsadzasz ludzi na 2 metry (powiedzmy, że można tu zrobić ograniczenie ilości osób w zależności od metrów kwadratowych budynku) , każdy dostaje rękawiczki jednorazowe, maseczkę, dezynfekuje ręce. Potem każdy wsiada w swój samochód i do boju. Jeśli możesz zrobić zakupy w spożywczaku, wejść na pocztę po polecony, a firmy budowlane budują domy, aż furczy, to dlaczego taki Trackday miałby być niebezpieczny?

--------------------
Porsche 911 (992)
BMW X7 M60iX (G07)

+Quote Post
Andrzejsr
post Fri, 17 Apr 2020 - 12:13
Post #656

Forum Clubber

Nie niebezpieczny a organizacyjnie upierdliwy. Co 2 metry, na Jastrzębiu powiedzmy ok bo spory budynek i 40 osób i tak był limit. Ale musiałbo się im bardzo chcieć a z tego co wiem na tych TD ledwo na zero wychodzili . Ale taki ponad 100 osobowy Drivecup ? Bardzo by trzeba chcieć.

Zmoświ, jedni uważają że koniec, a trochę znający temat że nie koniec, nie nawet początek końca, a być może jedynie koniec początku. Więc jakoś trzeba z tym żyć, problem w tym że wszyscy się miotają od tych strzałów z armat, po zaprzeczanie i wypieranie bo nie wiedzą co z tym zrobić, planu nie ma.

https://www.youtube.com/watch?v=7dtQz9B1dn8&t=455s

Jacek, nietrudno przewidzieć pandemię, przy takim ruchu, przemieszczaniu się szybkim ludności, tempie życia , takiej koncentracji mieszkańców oraz widząc że to są zjawiska co jakiś czas po prostu pojawiające się . (tak samo jak kryzys - nie trzeba chyba eksperta żeby na wykresach wzrostów i krachó pewną regularność zauważyć). Ewolucja nie śpi i działa cały czas, co jakiś czas coś się jej uda i to coś wykazuje ekspansję o ile ma warunki ku temu. Wiec trudno raczej nie-przewidzieć. A że pojawiające się zjawiska nieuchronnie zjawiska ktoś wykorzystuje ? czy dostrzega że taniej żywność modyfikowaną wyprodukować ? to akurat na lewo i prawo najwięcej zarabia się na zaspokajaniu podstawowych pierwotnych potrzeb , tych pierwotnych nie trzeba tworzyć, one są (piramida Maslowa - najsilniejsze te u jej podstawy, pierowtne) . A z fizjologią się nie wygra żeby nie wiem co.
A ze czasem coś się w medycynie uda zrobić faktycznie działającego, pomagającego to co się dziwić że znajdą się chcący na tym zarobić, zyskać władzę itd. Ale to nie znaczy że szczepionki nie działają, że lepsza kapusta i nie wiem trzy zdrowaśki w piecu może, no ludzie.

--------------------

+Quote Post
_adams_
post Fri, 17 Apr 2020 - 13:03
Post #657

Forum Killer

CYTAT(zmoświ @ Thu, 16 Apr 2020 - 13:10) *
Szukałem właśnie tego filmu idealnie obrazuje ile są warte...

Zadałem sobie trud i obejrzałem wink.gif

Tak, to dokładnie obrazuje ile są warte zakłamane filmiki z youtube. Są gówno warte - wszystko co ten pajac psika do 42s omija maseczki. Spray nie jest w jednej linii, a za maseczką, a ta jest celowo ustawiona pod kątem. Dopiero od 42s tak ustawia spray i maseczkę tak, że psika w nią.

Litości, przyjrzyjcie się temu "doświadczeniu" dokładnie. Jak można takie bzdury łykać i jeszcze powielać dalej? Tyle są warci mędrcy wykopani z netu... głosiciele laugh.gif

--------------------

Punto Evo 1.4T

+Quote Post
piwo
post Fri, 17 Apr 2020 - 14:14
Post #658

I live here !

Było?
https://blog-medyczny-chojniak.blogspot.com...1w6M7i0&m=1

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl

+Quote Post
Bio
post Fri, 17 Apr 2020 - 14:49
Post #659

Forum Killer

CYTAT(piwo @ Fri, 17 Apr 2020 - 14:14) *

xD

Temat z tego "cudownego źródła wiedzy":
- CZY GEOINŻYNIERIA, W TYM CHEMTRAILS POWOLI NAS ZABIJA?

Pan "Doktor" leczący w Australii homeopatią xD

Legitne źródło wiedzy - nie powiem.

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
behbeh
post Fri, 17 Apr 2020 - 15:07
Post #660

Frequent User

CYTAT(Bio @ Fri, 17 Apr 2020 - 14:49) *
xD

Temat z tego "cudownego źródła wiedzy":
- CZY GEOINŻYNIERIA, W TYM CHEMTRAILS POWOLI NAS ZABIJA?

Pan "Doktor" leczący w Australii homeopatią xD

Legitne źródło wiedzy - nie powiem.

DOkladnie moje przemyslenia na temat tego co zobaczylem pod linkiem... i jeszcze powolywanie sie na wakefilda ktory "udowodnil" zwiazek szczepionek z autyzmem.. no ja pierdziele ;(

+Quote Post

116 Stron V  « < 31 32 33 34 35 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 11 July 2025 - 12:09