Shoutbox 0 nowych PW 

116 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Closed TopicStart new topic
> Koronawirus a motorsport. Co myślicie?
mystek
post Sat, 28 Mar 2020 - 12:41
Post #281

Super User

#kontrol - haha, no ja jestem sceptykiem co do tej epidemii, więc z miłą chęcią czytam MiP, ale nie też z zaślepieniem, też staram się dawkować i ewentualnie szukać haczyków w artykułach wrzucanych przez MiP, ale nie znajduję. Co do tego co napisałeś - jeżeli mają czas na oglądanie telewizji i czytanie internetu, to powinni odpuścić sobie oglądanie któryś wiadomości z rzędu, a właśnie zacząć grzebać po internecie i weryfikowania informacje. Więc tak, tacy ludzie, którzy mają czas na TV i panikują są nazywani właśnie przeze mnie ZMANIPULOWANYMI idiotami. Nie, nie muszą "siedzieć w polityce", żeby poszukać informacji i myśleć logicznie (akurat jeśli chodzi o te mapy wrzucone przez MiP Włoch z wyborów i zachorowaniami na COVID podchodzę ultra sceptycznie smile.gif ).

A kto się bawi w gierkę o nazwię "Koronawirus i panika", to okaże się z czasem, ale jak dla mnie to wygrają na tym banki, bo zaczną zadłużać się u nich właśnie rządy państw i pojedyncze jednostki. Ale to moje jedynie przypuszczenia, więc się nie chcę rozpisywać, wolę po prostu zobaczyć co się stanie.

#Źródlany - ja dzisiaj właśnie będę grillował z rodziną. Czy to przestępstwo? smile.gif Pewnie Messik już wykręca 997.

#Tommo - to nie kraj, a świat. Epidemia głupoty ludzkiej, głupota nie ma koloru skóry.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 28 Mar 2020 - 12:41
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
zrodlany
post Sat, 28 Mar 2020 - 12:48
Post #282

User

CYTAT(mystek @ Sat, 28 Mar 2020 - 12:41) *
#Źródlany - ja dzisiaj właśnie będę grillował z rodziną. Czy to przestępstwo? smile.gif Pewnie Messik już wykręca 997.

#Tommo - to nie kraj, a świat. Epidemia głupoty ludzkiej, głupota nie ma koloru skóry.

Mądrego to i miło posłuchać smile.gif ja firmę dziś o 12 zamknąłem, zamiast do 14ej, prąd, woda, zużycie materiałów. Klientów ZERO. Jako ciekawostka kolega Jachty produkuje jednego dnia 120 osób zwolnił. Po Prostu ręce opadają.

+Quote Post
Tommo
post Sat, 28 Mar 2020 - 12:48
Post #283

Forum Clubber

Japonia żyje normalnie, nie dali się ześwirować

https://www.webcamtaxi.com/en/japan/tokyo/d...ka-shibuya.html

a tu głośni włosi biggrin.gif :

https://www.skylinewebcams.com/it/webcam/it...-del-corso.html

--------------------
A110S

+Quote Post
zrodlany
post Sat, 28 Mar 2020 - 12:51
Post #284

User

CYTAT(Tommo @ Sat, 28 Mar 2020 - 12:48) *

ładny placyk we wloszech wink.gif tam bym track daya zrobił wink.gif
a Japonia póki żyję chce ten kraj odwiedzic, twierdzą za za 140 lat ten narod umrze. To jeden z Najmadrzejszych narodów na swiecie smile.gif zamawial ktos graty z JPN do auta ? wink.gif ja tak, opaczkowane jakby to cyklon B byl, dlatego szanuje takich ludzi, JAKOŚĆ.

+Quote Post
zrodlany
post Sat, 28 Mar 2020 - 13:11
Post #285

User

MiP działa w tej samej branży co moja żona, niby wie jak jest, ale jak mikrofon pod buzie podstawia to mówi to co chcą wink.gif (żona) ja tego nie zrozumiem. A ja po prostu mam swój mózg. Wyjdzie za x czasu kto na tym zyskał, ja już wiem mnięj/więcej o co kaman wink.gif

+Quote Post
jackkpl
post Sat, 28 Mar 2020 - 13:51
Post #286

I live here !

Macie teorie spiskowa, ciekawe, czy cos z tego sie sprawdzi i zostanie zweryfikowane.
https://globalna.info/2020/03/27/chiny-oszu...i-koronawirusa/

A tu indeks gieldowy w Chinach, taki spadek to nie spadek.
https://stooq.pl/q/?s=^shc&d=20200327&a...mp;t=l&a=lg

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
jackkpl
post Sat, 28 Mar 2020 - 14:20
Post #287

I live here !

CYTAT(yotomeczek @ Sat, 28 Mar 2020 - 14:15) *
Dla mnie to jakieś takie mało wiarygodne.
Na czym autorzy opierają to co napisali, gdzie to można zweryfikować?
A już takie rewelacje jak "Zatrzymano całą produkcję na całym świecie!" to już zakrawa o kpinę z czytelnika.
Albo "Zaktualizowano algorytmy działania kamer wideo z rozpoznawaniem twarzy uwzględniając osoby noszące maski, a więc teraz sposób chodzenia osoby jest również uwzględniany w rozpoznawaniu osobowości." to rozpoznawanie osoby czy osobowości - bo to dwie różne rzeczy...
Chiny też stracą na tym świrusie - mądrzejsi przeniosą z powrotem część produkcji do swoich krajów...

Renault nie produkuje nic, zero aut na ten moment. Vw tez nic, skoda jeszcze cos produkuje, z tego co slyszalem.
Wiadomo, ze jedzenie beda produkowac, ale przemysl stanal lub ograniczyl w mocnym stopniu.

Jak madrzejsi przeniosa produkcje do siebie, to iphone bedzie kosztowal 2x tyle. Jak to sprzedadza konsumentowi?

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
zrodlany
post Sat, 28 Mar 2020 - 15:06
Post #288

User

https://www.youtube.com/watch?v=124HZU42LRQ

+Quote Post
srbenda
post Sat, 28 Mar 2020 - 16:20
Post #289

Forum Killer

CYTAT(mystek @ Sat, 28 Mar 2020 - 12:59) *
Tragikomedia, że ludzie powykupowali kur.. drożdże!

Bimberek pędzą wink.gif

--------------------
#włoszczyzna

+Quote Post
MadeInPoland
post Sat, 28 Mar 2020 - 18:12
Post #290

Forum Clubber

https://centrummedialne.pl/gospodarka/fitch...zktuVDNCeD-78O8

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
zrodlany
post Sat, 28 Mar 2020 - 19:46
Post #291

User

CYTAT(yotomeczek @ Sat, 28 Mar 2020 - 16:12) *
Film niedostępny

to powinno puscic
https://www.youtube.com/watch?v=m0hzCuQ-ZTM

+Quote Post
lightman
post Sat, 28 Mar 2020 - 22:18
Post #292

Forum Killer

To jak Panowie będzie ta wojna? Ruscy słabi taka okazja może się Chinom już nie zdarzyć

+Quote Post
rwtnt
post Sat, 28 Mar 2020 - 23:31
Post #293

Forum Killer

Tylko po co ta wojna skoro wymiana handlowa i pokój dają większe korzyści.

+Quote Post
nomad66
post Sat, 28 Mar 2020 - 23:41
Post #294

Forum Killer

Ludzie rozumni nie wywołują wojen, to raczej psychopaci dążą do tego. Czy ktokolwiek z Was ma marzenie, żeby rządzić światem? Obstawiam, że według krzywej Gaussa może na świece być dość sporo takich którzy nie chcą rozmawiać tylko chcą rządzić. 80 lat temu było przynajmniej 2 takich. Oby jak najmniej trafiło się dziś przy władzy.

Edit: na jednej z pierwszych stron czytałem o zaraźliwości, potencjalnym zagrożeniu, liczbie ofiar śmiertelnych która na całym świecie będzie się zwiększać w tempie zastraszającym. Pomimo tego, że co kawałek były założenia, hipotezy, analogie. Ba, nawet w to uwierzyłem, siadłem na dupie w domu i nie chciałem nigdzie wyjść. Gdzieś z tyłu głowy wprawdzie krzyczało przecież gospodarka zdycha, kryzys idzie, normalna grypa gorsza ot zdrowy rozsądek próbował się przebić przez panikę. Ale dałem się ponieść panice, odpaliłem netflixa i wszystko miałem w dupie.
Wczoraj znudzony już serialami odpaliłem temat który bardzo się rozwinął

Dużo danych, faktycznej statystyki a nie domysłów, źródła są. Merytoryczne. Ma sens. MiP dzięki wink.gif

To co dzieje się dookoła w chaosie teraz łatwo schować. Jednocześnie wyczuwam to co ktoś napisał, bajkę o nowych szatach cesarza. Nikt nie może się odezwać, że to nie prawda, przecież media nie kłamią. Chociaż jak się wejdzie na twittera czy fb to co rusz ktoś próbuje obalić kłamstwa, pokazać obłudę: będzie ciężko.
Polityka z ostatniego miesiąca chyba dawno nie byłą taka perfidna, brudna, pełna zakłamania. Każdy krzyczy co innego, ciężko się w tym połapać.
https://debica.tv/oswiadczenie-firmy-arkusr...owych-zwolnien/
koniec miesiąca, brak pomocy dla przedsiębiorstw, przepychanie kolejnych podatków; będzie takich oświadczeń więcej, zwłaszcza, że ktoś już wspomniał w tym temacie, że inna firma również zwolniła 120 osób.

Analizujmy, wyciągajmy wnioski, szukajmy. Tylko zdrowy rozsądek nam zostaje.

+Quote Post
kontrolm
post Sun, 29 Mar 2020 - 06:38
Post #295

Forum Clubber

Ikona grupy

jackpl przecież iphone w seryjnej produkcji to kosztuje może paręnaście dolarów i to mówię z pudełkiem i słuchawkami a i tak pewie zawyżyłem. reszta to czysty zysk. Cena zależy tylko od tego ile ludzie mogą za to zapłacić

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
Albert
post Sun, 29 Mar 2020 - 06:49
Post #296

Administrator

CYTAT(kontrolm @ Sun, 29 Mar 2020 - 06:38) *
jackpl przecież iphone w seryjnej produkcji to kosztuje może paręnaście dolarów i to mówię z pudełkiem i słuchawkami a i tak pewie zawyżyłem. reszta to czysty zysk. Cena zależy tylko od tego ile ludzie mogą za to zapłacić

Mówisz nie prawdę. Cena iPhone to nie tylko koszt produkcji, to także koszt developmentu systemu operacyjnego (który jest ogromny), koszt miejsca w chmurze na dane usera, koszt marketingu, koszt dystrybucji i tak dalej.

--------------------
Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl

TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260

VERKLINE

+Quote Post
kontrolm
post Sun, 29 Mar 2020 - 06:55
Post #297

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(Albert @ Sun, 29 Mar 2020 - 06:49) *
Mówisz nie prawdę. Cena iPhone to nie tylko koszt produkcji, to także koszt developmentu systemu operacyjnego (który jest ogromny), koszt miejsca w chmurze na dane usera, koszt marketingu, koszt dystrybucji i tak dalej.

tak masz rację - te koszty dawno temu przerosły już wszelkie granice zrobiła się z tego swoista bańka mydlana. Ale jak dowiesz się za ile jesteś w stanie kupić partię stu tysięcy sztuk to się uśmiejesz.

Bo wszystko tak naprawdę projektuje konstruuje i produkuje jedna moze dwie firmy płacąc pracownikom przysłowiową miskę ryżu. Resztę kasy zgarnia Apple i wydaje na te jachty co się teraz nie sprzedają podobno.
Polecam poczytać historię o Foxconn jak wyzyskują pracowników w swojej fabryce z milionem zatrudnionych. Apple pytany o te praktyki nabiera wody w usta. Apple Foxconn Scandal itp to takie hasło przewodnie

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
zrodlany
post Sun, 29 Mar 2020 - 08:51
Post #298

User

CYTAT(kontrolm @ Sun, 29 Mar 2020 - 06:55) *
tak masz rację - te koszty dawno temu przerosły już wszelkie granice zrobiła się z tego swoista bańka mydlana. Ale jak dowiesz się za ile jesteś w stanie kupić partię stu tysięcy sztuk to się uśmiejesz.

Bo wszystko tak naprawdę projektuje konstruuje i produkuje jedna moze dwie firmy płacąc pracownikom przysłowiową miskę ryżu. Resztę kasy zgarnia Apple i wydaje na te jachty co się teraz nie sprzedają podobno.
Polecam poczytać historię o Foxconn jak wyzyskują pracowników w swojej fabryce z milionem zatrudnionych. Apple pytany o te praktyki nabiera wody w usta. Apple Foxconn Scandal itp to takie hasło przewodnie

Sprzedają, ale nie tak jak wcześniej, po prostu Ci których stac na taki zakup, ot tak z miejsca jak mnie na przysłowne piwo tego nie robią, bo czekaja na rozwój sytuacji.

PS: dziadek lat 101 z wczoraj przy kielichu, "cieszę się że dożyłem czasów zarazy, gdzie największa siedzi w domach" hmm smile.gif

+Quote Post
jackkpl
post Sun, 29 Mar 2020 - 08:56
Post #299

I live here !

CYTAT(kontrolm @ Sun, 29 Mar 2020 - 06:55) *

Z ta miska ryzu to nie wiem, juz 10 lat trmu stawki inzynierow (w okretownictwie) w Chinach byly wieksze, niz w Polsce. Raczej nasz narod pracuje za miche ryzu smile.gif.

--------------------

+Quote Post
Albert
post Sun, 29 Mar 2020 - 09:20
Post #300

Administrator

Software pisze się przez dobrze opłacanych programistów. Dlatego tak dobrze działa iOS. Boeing z MAXami chciał przyoszczedzic i wiadomo jak się skończyło.

--------------------
Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl

TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260

VERKLINE

+Quote Post

116 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 21:20