![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
https://www.gov.uk/guidance/high-consequenc...tus-of-covid-19
Rwtnt początkowo Włosi podawali ilość zgonów Z POWODU koronawirusa, później W ZWIĄZKU Z koronawirusem, a teraz piszą, że zmarli ZAKAZENI co nie jest równoznaczne z tym, że cov2 jest przyczyną zgonu. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
to ja wiem, dlatego mnie to wkurza, bo zero informacji w tym zakresie np umierało dziennie średnio 1770, a teraz mają np 2700, takich statystyk nie ma.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Czyli w UK COVID-19 został "wyłączony" z grupy chorób zakaźnych z groźnymi skutkami wg ich klasyfikacji, ale jednocześnie ta sama rada zaleca stosować się do zaleceń rządowych czyli "
Stay at home •Only go outside for food, health reasons or work (but only if you cannot work from home) •If you go out, stay 2 metres (6ft) away from other people at all times •Wash your hands as soon as you get home Do not meet others, even friends or family. You can spread the virus even if you don’t have symptoms. Co do liczenia przez Włochów, od początku gdy zaczęły pojawiać się różnice między Niemcami a Włochami (w ilości zgonów) , ci pierwsi podkreślali że nie badają pośmiertnie (jakoby ci drudzy badali z tego wynika). Każdy kraj inaczej liczy ( co nie jest równoznaczne ze spiskiem w każdym kraju innym ). rwnt - podajesz link do EUROMOMO gdzie na pierwszej stronie piszą, że mogą być wielotygodniowe opóźnienia w napływie raportów o ilościach zgonów. Oraz zwracają uwagę że nie są uwzględniane lokalne strefy (tylko cały kraj). Jednocześnie tam jest na wykresach, i ładniej na mapce : https://www.euromomo.eu/slices/map_2017_2020.html (u dołu jest suwak po datach) widoczny jednak wyższy wsk śmiertelności w 12tym tygodniu 2020 (z tych danych co spłynęły już a można zakładać że nie wszystkie) w odniesieniu do średniej przewidywanej. I jednocześnie - uczciwie trzeba dodać że podobnie granatowo było na przełomie 2017 i 2018 roku - jakaś gorsza grypa zdaje się . Kurde, zawsze zapominam się zaszczepić... Znalazłem z 2017/18 sezonu, co prawda nie żadne naukowe opracowanie ale wtedy jeszcze nie było spisku mediów więc może prawdziwe i faktycznie grypa szalała wówczas : Zwiększyła się również liczba hospitalizacji i zgonów. Od 1 września 2017 r. do końca marca 2018 r. z powodu grypy trafiło do szpitala 15 363 osób, o 12 proc. więcej niż w sezonie grypowym 2016/2017. W tym samym okresie odnotowano również 37 zgonów z powodu powikłań pogrypowych (w całym sezonie 2016/2017, czyli od 1 września 2016 r. do 31 sierpnia 2017, było 25 przypadków śmiertelnych). To z Polski, zgonów jednak mniej (wiem, będą pytania o sposób liczenia. Nie wiem jaki. Można zakładać że nie ma ujednoliconego i tyle, i się nie dowiemy. ) -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 09 June 2012 ![]() |
Yotomeczek tak to niestety wygląda 90% ludzi to masa łatwa do manipulacji i wykształcenie nic tutaj nie znaczy. Bo choroby kardiologiczne nie są zaraźliwe zaraz ktoś odpowie, ale statystycznie masz większą szansę na nie umrzeć niż na covid
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
odrobina rozsądku
-------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Niestety i ja padłem "ofiarą" tej manipulacji, na szczęście dzięki MiP i co niektóym w tym wątku ochłonąłem. Ktoś robi nas ostro w wała a rządy przyłączają się do tego bo by ich ludzie na widłach wynieśli co widać w przekazach u nas.
Na śmiesznie jak należy stosować maseczki i rękawiczki zalecenia od OPozycji ;-) Taki obraz cyrku przy Wiejskiej. Posłowie PO (w tym kandydatka Kidawa-Błońska) w rękawiczkach ochronnych, ale i tak co chwilę macają się po gębach. Suski przyszedł w JEDNEJ rękawiczce, którą mizia się po drugiej niezabezpieczonej dłoni. Na ostatnim zdjęciu (Barbara Nowacka) selfiki z maseczką - chyba główny powód tego cyrku. ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Thu, 10 October 2002 Skąd: Warszawa ![]() |
Dotykanie się po twarzy to odruch prawie bezwarunkowy
Tutaj filmik pokazujący jak rozchodzą się zarazki poprzez dotyk -------------------- Administrator forum - kontakt forum@racingforum.pl
TP: 1:42.147 | 450 km | 1335kg | slick Hankook 260 VERKLINE |
|
|
![]()
|
|
Pewnie ze się roznosza przez dotyk, ale co z tego że Ci się przeniesie lub nie przez dotyk wirus który wciagasz do płuc z każdym wdechem? Z wdechem powiedzmy 100kopii a przez dotyk 1 to jakie to ma wówczas znaczenie?
Mnie uczono że wirusy wywołujące infekcje dróg oddechowych przenoszą się głównie droga kropelkowa, ale teraz widzę coś się zmieniło. Tutaj sporo cytatów z całego świata. Najbardziej zanieczyszczone powietrze we Włoszech trochę redukuje wiarygodność ale może cześć danych znajduje potwierdzenie w innych pyblikacjach https://swprs.org/szwajcarski-lekarz-o-covid-19/ -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Proszę sobie klikna report in English.
https://www.epicentro.iss.it/coronavirus/ 2.1 proc zgonów bez chorób wspolistniejacych. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
No, jeśli to nie jest fake news, że pracownicy medyczni będą mogli pracować w tylko jednym miejscu, to pozostanie nic tylko życzyć zdrowia wszystkim, a tym co przeżyją cierpliwości w kilkuletnich kolejkach do wszystkiego.
https://www.mp.pl/kurier/231361,jeden-medyk...o-miejsce-pracy -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
To jest bzdura. Do dzisiaj wydano takie zalecenia ja też miałem taki papier do podpisania w jednym z miejsc pracy ze nie zaleca się. No zawsze się tak zalecal i na zawsze takie zalecenie pozostanie aktualne. Póki co to nie jest zakaz. Jako pracodawca też wydalbys takie zalecenie, żeby w razie czego nikt Ci nie zarzucił, że zignorowales pandemii i nie wydales takiego zalecenia.
P. S. Doczytałem w tym artykule że się nakazuje. Jest źródło tego nakazu? Jeśli nie ma to jest to zwykle kłamstwo. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
No widzisz. Trzeba uważnie czytać.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Edit , wpisałem z opóźnieniem . Prace nad wprowadzeniem do systemu prawa to już coś więcej niż zalecenie żeby być krytym w razie czego.
-------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
|
|
![]()
|
|
Czytaj ze zrozumieniem.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 24 September 2016 Skąd: Kraków ![]() |
Kurde, czytam ten wątek od blisko 2h. MiP jesteś przygotowany, jak mało kto
![]() Co do roznoszenia zarazków. Jestem nałogowym obgryzaczem paznokci i robię to podświadomie od wielu wielu lat. Choruję średnio około 1 raz do roku (przeziębienie, którego nigdy nie leczę lekarstwami, co najwyżej czosnek + miód+mleko, ale akurat lubię smak tego wywaru:), nie posiadam innych chorób. PS: wczoraj byłem w sklepie po drożdże, bo żona chciała upiec ciasto - nie ma od 2 tygodni. Tragikomedia, że ludzie powykupowali kur.. drożdże! |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Kurde, czytam ten wątek od blisko 2h. MiP jesteś przygotowany, jak mało kto ![]() Idiotą nazywasz ludzi którzy mają co robić w życiu - rodzina praca czas wolny i nie siedzą w polityce na tyle żeby tracić czas na uwairygodnianie każdej informacji zaszłyszanej w radio tv bądź w necie - czyli są normalni. A kim według CIebie są Ci którzy kosztem innych bawią się w takie gierki jak ten koronawirus teraz ? Gdyby nie właśnie Ci IDIOCI miałbym już za sobą z 4-5 pucharów różnych torów, przygotowywałbym się dalej do tripa moją 205 i planował gdzie pojadę na wakacje. A zamiast tego przyznaję rację MiP bo on jest lepiej przygotowany merytorycznie do tego bagna. Więc miarkuj swoje słowa bo już nie wiem z której grupy jesteś. -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 April 2019 ![]() |
W sklepach BHP pustki... mówię kupie gumofilce dla pracowników na nowy sezon, nie ma nic, NIC. Dobra ostatniej potrzeby dostaną po dupie, czyli te ja co produkuję, cena w górę, popyt mały, tylko ludzi (pracowników) szkoda, bo będę zmuszony z niektórymi się rozstać.
A patrząc wokół sąsiedzi wszyscy auta myją, ktoś grilla rozpalił, z rozmów da się wyczuć już wkurzenie i zażenowanie... Coś zaczynają kumać powoli że to nie tak. A dla tych co w UFO wierzą a szanuję, bo każdy ma swoje przekonania, na całym świecie na roznych forach zagranicznych ludzie widza na niebie jakies swiatla, w krotkich odleglosciach, taka ciekawostka nie bijcie ![]() PS: tak jestem alkoholikiem i od 25 lat na nic nie chorowałem, to już pytanie do mądrych czy to jest współzależne. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Mnie już trauma dopada jak patrze co się z tym krajem dzieje. Jeszcze pogranicznikom przymusową kwarantannę w nagrodę za przejście przez granicę dali. To już jest skurw....
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
Śledzę od jakiegoś czasu taki licznik
https://www.usdebtclock.org/world-debt-cloc...J8IMHT8rc2yx-PE Jeszcze tydzień temu Polska miała 618 PKB i gonila Taiwan. Dziękuję za słowa uznania. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 April 2019 ![]() |
Śledzę od jakiegoś czasu taki licznik https://www.usdebtclock.org/world-debt-cloc...J8IMHT8rc2yx-PE Jeszcze tydzień temu Polska miała 618 PKB i gonila Taiwan. Dziękuję za słowa uznania. o Dziękuję, nie znałem tej strony. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 11:14 |