Shoutbox 0 nowych PW 

116 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Closed TopicStart new topic
> Koronawirus a motorsport. Co myślicie?
_adams_
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:40
Post #221

Forum Killer

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:35) *
OPÓŹNI!! O to właśnie toczy się teraz walka, ja pierd ile razy trzeba to samo pisać.

Każdy to rozumie, zgadzam się z Tobą że wirus jest groźny dla części społeczeństwa, ale dla bardzo małej - co nie znaczy ze można to zagrożenie lekceważyć jak co niektórzy tutaj.

Ale zrozum - po Świętach nie będzie lepiej, tylko gorzej, w maju też będą zachorowania ( i wzrosną, bo wybory wink.gif ), a gospodarka dalej będzie tracić. W pewnym momencie trzeba to będzie przerwać, bo dłużej się nie da takich strat generować. I wtedy stwierdzimy - trzeba było tak wcześniej.

Tylko bezrobocie już będzie wysokie, bankrutów pełno i dramatów tyle samo co po śmierci na wirusa. Albo więcej.

--------------------
Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.

B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad
Punto Evo 1.4T
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:40
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:41
Post #222

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:36) *
super publikacja: "The lack of randomized controlled trials and the uncertainty regarding optimal dose, timing and possible adverse effects impeded the clinical acceptance, and preclude a recommendation for vitamin C in the clinical care of septic patients. Thus, further research is needed to investigate the benefit of vitamin C in sepsis and septic shock."

Wiem, że nic nie wiem. Także spokojnie z tymi wnioskami nt wit. C.

Rozumiem, że twierdzisz że to był Covid? Cieżko się z Tobą dyskutuje, bo mam przytoczyć dowody nie do podważenia. Zaraz możemy zacząć dyskusję czy Ziemia jest okrągła, bo tego nie widziałeś. WHO, CDC, podstawy swiata medycznego to beee, 3 przypadki to było to.

Objawy jak COVID, może to był COVID, może nie. Pacjent chwilę wcześniej wrócił z Chin.

A co do sepsy i wit c, nie ma testów klinicznych ,ale wstępne badania wskazują na znaczne obniżenie śmiertelności. Czytaj całość, a nie wybiórczo.
Może warto w takim razie zrobić testy kliniczne. Okaże się, że witamina za 5zł zrobi więcej, niż lekarstwa za setki zł, których dawkowanie znacznie się zmniejsza przy podawaniu dożylnie tej szamańskiej witaminy wink.gif

" In a recent, phase I trial in 24 medical ICU patients with severe sepsis, high dose administration of vitamin C reduced the extent of multiple organ failure and attenuated circulating injury biomarker levels [19]. In a cohort of 595 critically ill surgical patients Nathens et al. examined the effect of vitamin E and C in preventing the development of pulmonary morbidity and organ failure. They found a reduced incidence of organ failure and shortened ICU length of stay after early enteral supplementation of vitamins [62]. In a double-blinded randomized clinical trial, 28 adult surgical patients with septic shock had a significantly decreased vasopressor requirement and a faster weaning of vasopressors. In addition to these findings, 28-day mortality was significantly lower in the ascorbic acid, compared to the placebo group [63]."

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:41
Post #223

Frequent User

CYTAT(Tommo @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:32) *
Włoscy lekarze twierdzą, że mieli identyczne przypadki w listopadzie 2019. Wtedy nikt tego nie badał genetycznie.

Ciężko się dyskutuje ze wszystkimi, ale trudno.

Mozłiwe że mieli i czego to dowodzi? Niskiej zjadliwosci? Jednak teraz umierają tam ludzie, bo brakuje dla nich respiratora. A właśnie o to teraz walczy się w Polsce (czy w dobry sposób nie jestem w stanie odpowiedzieć)

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:44
Post #224

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:41) *
Objawy jak COVID, może to był COVID, może nie. Pacjent chwilę wcześniej wrócił z Chin.

A co do sepsy i wit c, nie ma testów klinicznych ,ale wstępne badania wskazują na znaczne obniżenie śmiertelności. Czytaj całość, a nie wybiórczo.
Może warto w takim razie zrobić testy kliniczne. Okaże się, że witamina za 5zł zrobi więcej, niż lekarstwa za setki zł wink.gif

" In a recent, phase I trial in 24 medical ICU patients with severe sepsis, high dose administration of vitamin C reduced the extent of multiple organ failure and attenuated circulating injury biomarker levels [19]. In a cohort of 595 critically ill surgical patients Nathens et al. examined the effect of vitamin E and C in preventing the development of pulmonary morbidity and organ failure. They found a reduced incidence of organ failure and shortened ICU length of stay after early enteral supplementation of vitamins [62]. In a double-blinded randomized clinical trial, 28 adult surgical patients with septic shock had a significantly decreased vasopressor requirement and a faster weaning of vasopressors. In addition to these findings, 28-day mortality was significantly lower in the ascorbic acid, compared to the placebo group [63]."

Możliwe i co z tego? Uważasz że już powinno się leczyć sepse tylko wit. C? Czy jednak klasycznie plus witamina C? Jaka dawka wit. C? To jest medycyna, a nie że coś Ci się wydaje. Będą dowody, pacjenci będą tak leczeni. Chciałbyś pójść do lekarza który będzie Cię leczył swoją metodą bo pomogła 2 osobą. Placebo też niektórym pomaga...

+Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:44
Post #225

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:41) *
Ciężko się dyskutuje ze wszystkimi, ale trudno.

Mozłiwe że mieli i czego to dowodzi? Niskiej zjadliwosci? Jednak teraz umierają tam ludzie, bo brakuje dla nich respiratora. A właśnie o to teraz walczy się w Polsce (czy w dobry sposób nie jestem w stanie odpowiedzieć)

No to ładnie dochodzimy do konkluzji - izolujmy osoby w grupie ryzyka, a nie wszysztkich!
Izolacja wszystkich to kryzys gospodarczy jak w 2007, o którym post factum wiemy, że został spowodowany umyślnie przez pazernych bankierów.

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:44) *
Możliwe i co z tego? Uważasz że już powinno się leczyć sepse tylko wit. C? Czy jednak klasycznie plus witamina C? Jaka dawka wit. C? To jest medycyna, a nie że coś Ci się wydaje. Będą dowody, pacjenci będą tak leczeni. Chciałbyś pójść do lekarza który będzie Cię leczył swoją metodą bo pomogła 2 osobą. Placebo też niektórym pomaga...

Powinno się leczyć wszystkimi możliwymi środkami,a nie tylko tymi, które są drogie.

Placebo pomaga. Gdy medycyna akademicka zrozumie,że stan psychiczny pacjenta ma ogromne znaczenie w rekonwalescencji, a nie tylko wciskanie w ciało środków farmaceutycznych, to nastąpi przełom.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
MadeInPoland
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:46
Post #226

Forum Clubber

Ale gdzie umierają bo brakuje dla nich respiratora?
Pokaż proszę albo dane statystyczne, albo wypowiedź lekarza włoskiego, który twierdzi, że nie podłączył kogoś do respiratora bo nie miał.
Normalne nagranie z twarzą i danymi personalnymi i że tak twierdzi.
Nie żaden przedruk z prasy, albo komentarz medialny.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:46
Post #227

Frequent User

CYTAT(_adams_ @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:40) *
Każdy to rozumie, zgadzam się z Tobą że wirus jest groźny dla części społeczeństwa, ale dla bardzo małej - co nie znaczy ze można to zagrożenie lekceważyć jak co niektórzy tutaj.

Ale zrozum - po Świętach nie będzie lepiej, tylko gorzej, w maju też będą zachorowania ( i wzrosną, bo wybory wink.gif ), a gospodarka dalej będzie tracić. W pewnym momencie trzeba to będzie przerwać, bo dłużej się nie da takich strat generować. I wtedy stwierdzimy - trzeba było tak wcześniej.

Tylko bezrobocie już będzie wysokie, bankrutów pełno i dramatów tyle samo co po śmierci na wirusa. Albo więcej.

Ale ja to rozumiem, straciłem 2 prace (zamkneli miejsca pracy, jedno NFZ), ale nie udaję że wiem jak sobie z tym radzić i co należy robić, bo się na tym nie znam. Opieram się na najlepszych źródłach medycznych jakie mamy, a jakis Pan prawnik mówi że jestem fanatykiem. A jest chyba całkiem odwrotnie.

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:48
Post #228

Frequent User

CYTAT(MadeInPoland @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:46) *
Ale gdzie umierają bo brakuje dla nich respiratora?
Pokaż proszę albo dane statystyczne, albo wypowiedź lekarza włoskiego, który twierdzi, że nie podłączył kogoś do respiratora bo nie miał.
Normalne nagranie z twarzą i danymi personalnymi i że tak twierdzi.
Nie żaden przedruk z prasy, albo komentarz medialny.

Już nie raz tutaj udowodniłeś, że nie masz pojęcia o czym mówisz. Czekaj na wyznaczenie szczepów grypy do lata...

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:50
Post #229

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:44) *
No to ładnie dochodzimy do konkluzji - izolujmy osoby w grupie ryzyka, a nie wszysztkich!
Izolacja wszystkich to kryzys gospodarczy jak w 2007, o którym post factum wiemy, że został spowodowany umyślnie przez pazernych bankierów.

Powinno się leczyć wszystkimi możliwymi środkami,a nie tylko tymi, które są drogie.

Placebo pomaga. Gdy medycyna akademicka zrozumie,że stan psychiczny pacjenta ma ogromne znaczenie w rekonwalescencji, a nie tylko wciskanie w ciało środków farmaceutycznych, to nastąpi przełom.

Czy ja Ci powiedziałem żeby izolować wszystkich? Jakby nasz wspaniały kraj potrafił robić testy w odpowiedniej ilości jak kraje w Azji to izolowałoby się tylko chorych/nosicieli. U nas wszystko jest z dupy to i takie środki podejmują. Przecież wyborcy PIS by umarli

Kodeks etyki lekarskiej mowi czym się powinno leczyć sprawdz smile.gif

+Quote Post
MadeInPoland
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:58
Post #230

Forum Clubber

Od początku tej awantury oglądam wywiady z koordynatorem z lombardii.
Od początku dementował te bajki, że nie wszyscy mogą być leczenie respiratorem.
Tutaj wywiad sprzed 10 dni, wcześniejsze też były. Chyba od początku marca pojawiają się bajki, że tam brakuje respiratorów i ten lekarz to dementuje.
Czy już gdzieś powiedział, że brakuje respiratorów?
https://www.youtube.com/watch?v=lX49P1iuqPw

Jeśli ktoś nie chce całego słuchać to 3.30 pada to pytanie. Ono też padało w poprzednich wywiadach z tym Panem.
Zawsze ta sama odpowiedź.

Co do szczepionek przeciwko grypie to muszą przejść testy kliniczne to nie dzieje się z miesiąca na miesiąc. Chętnie poznam więcej danych nt ich tworzenia.
Owszem mam ograniczoną wiedzę, medycyna jest obszerną dziedziną i znam swoje ograniczenia jak każdy lekarz.

rwtnt Ty uważaj co piszesz bo się okaże, że 9 lat pójdzie na marne smile.gif

--------------------

+Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:58
Post #231

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:50) *
Czy ja Ci powiedziałem żeby izolować wszystkich? Jakby nasz wspaniały kraj potrafił robić testy w odpowiedniej ilości jak kraje w Azji to izolowałoby się tylko chorych/nosicieli. U nas wszystko jest z dupy to i takie środki podejmują. Przecież wyborcy PIS by umarli

Kodeks etyki lekarskiej mowi czym się powinno leczyć sprawdz smile.gif

Może to i lepiej, że nie mamy testów
https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/146414...sty-z-chin.html

--------------------

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:00
Post #232

Frequent User

CYTAT(rwtnt @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:20) *
Czy ja napisałem, że bycie adwokatem to jest wyczyn to wytrwałość i tyle 5 lat studiów + egzamin na aplikację i 3 lata płatnej aplikacji (ty za nią płacisz) 2 kolokwia i potem 4 dniowy egzamin zawodowy. Każdy może to zrobić to tylko 9 lat do wpisu, ale nie o tym mowa.

Jak widzę, że nie możesz merytorycznie to robisz ataki personalne smile.gif

Kim niby jesteś ? Następnym forumowym mędrcem i koronaświrusem? Bo tak to wygląda nie przekonasz całego świata o swoich mądrościach. Siedź i 3 lata w izolacji, bo chyba z domu nie często wychodzisz.

Są dwie teorie zobaczymy za kilka miesięcy kto miał rację. Ja pracuję i zarabiam i nie mam z tym problemu. Z domu wychodzę i nikt mi tego nie zabroni. Świat się zawali jak wszyscy będą czekali w domu na śmierć.

Piszesz z taka wiarą w to, że polecałbym psychoanalityka i szukanie pomocy u specjalisty.

Co miesiąc we Włoszech umiera około 22.500 osób z powodu chorób układu krążenia. Były i będą gorsze epidemie z uwagi na media mamy światową panikę, a podsycają ją tacy mędrcy jak ty.

Pokaż mi dane o zwiększonej śmiertelności względem 2019 luty/marzec Hiszpania/Włochy. Robisz tylko uniki i siejesz swoją korono propagandę.

Po twoich wypowiedziach widać, że sam sobie odpowiadasz na swoje tezy, a nie wdajesz się w merytoryczną dyskusję. Nie odnosisz się do tego co tobie niewygodne.

KEL:
wstep art 1 (ptk3), art 2(1,2)
rozdzial 1 art 6,10
rozdzial 4 art 56,57
rozdzial 5 art 71,72

To tak na szybko, więc mogłem się pomylić. Ale po pakazaniu komentarza sugerujacego, ze to bron polityczna to raczej do wygrania przed OSL.

Nie mogę merytorycznie? Chyba bardziej się nie da, przytaczając powyższe źródła.

Nie ma 2 teorii, jest jedna w który Ty wierzysz że to tylko spisek (kogo? Lekarzy? BigPharma?)

Ja mędrcem? Ja podaje jakieś autorytety (patrz wyżej) Tobie się coś wydaje, a jak widać nie masz o tym pojęcia.

+Quote Post
MadeInPoland
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:01
Post #233

Forum Clubber

Co więcej ten lekarz twierdzi, że prawdopodobnie od miesiąca już tym oddychają.
Skoro tam zostało zakażonych dziesiątki tysięcy osób z czego wielu nie było badanych to czy to nie znaczy, że już każdy oddycha tym od dłuższego czasu jak to się działo zawsze w historii ludzkości?

Jaki wobec tego sens mają te działania teraz?
To samo w Polsce?

Osobiście podałem swoje dane personalne i proszę messik również o podanie oraz zapraszam do śląskiej izby lekarskiej.
Skoro Ty pracujesz w NFZ to nie dotknie Ciebie raczej brak wypłaty dlatego nie zrozumiesz tego co tutaj ludzie piszą.

--------------------

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:02
Post #234

Frequent User

CYTAT(MadeInPoland @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:58) *
Od początku tej awantury oglądam wywiady z koordynatorem z lombardii.
Od początku dementował te bajki, że nie wszyscy mogą być leczenie respiratorem.
Tutaj wywiad sprzed 10 dni, wcześniejsze też były. Chyba od początku marca pojawiają się bajki, że tam brakuje respiratorów i ten lekarz to dementuje.
Czy już gdzieś powiedział, że brakuje respiratorów?
https://www.youtube.com/watch?v=lX49P1iuqPw

Jeśli ktoś nie chce całego słuchać to 3.30 pada to pytanie. Ono też padało w poprzednich wywiadach z tym Panem.
Zawsze ta sama odpowiedź.

Co do szczepionek przeciwko grypie to muszą przejść testy kliniczne to nie dzieje się z miesiąca na miesiąc. Chętnie poznam więcej danych nt ich tworzenia.
Owszem mam ograniczoną wiedzę, medycyna jest obszerną dziedziną i znam swoje ograniczenia jak każdy lekarz.

rwtnt Ty uważaj co piszesz bo się okaże, że 9 lat pójdzie na marne smile.gif

Masz ograniczoną wiedzę, a udajesz jakbyś wszystkie rozumu pozjadał, negując dane WHO np

+Quote Post
master1201
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:03
Post #235

Rookie

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:44) *
To jest medycyna, a nie że coś Ci się wydaje. Będą dowody, pacjenci będą tak leczeni.

A wstawiasz statystyki nie żadne dowody z Chin. Polecam doczytać głębiej "References" tego artykułu co wstawiłeś.

+Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:05
Post #236

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 12:00) *
Nie ma 2 teorii, jest jedna w który Ty wierzysz że to tylko spisek (kogo? Lekarzy? BigPharma?)

CDC i WHO to nieskazitelne organizacje, gdzie nie było przypadków korupcji, konfliktu interesów, czy zatrudniania oficjeli CDC u producentów produktów farmaceutycznych smile.gif
https://en.wikipedia.org/wiki/Brenda_Fitzgerald
https://www.reuters.com/article/us-merck-ge...E5BK2K520091221

--------------------

+Quote Post
_adams_
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:11
Post #237

Forum Killer

Zawsze znajdzie się mędrzec który wie lepiej nisz wszystko na to wskazuje. Proszę zatem źródło gdzie można w dowolnej ilości kupić respiratory? Dlaczego bogaci Rosjanie masowo wykupili respiratory i urządzają w daczach prywatne OIOM-y?
Macierewicz też wiedział o wybuchu, MiP dołączasz do grona takich specjalistów wink.gif

Żaden szanujący się lekarz nie brałby udziału w takiej pyskówce i nie przytacza takich pokrętnych dowodów.

--------------------
Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.

B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad
Punto Evo 1.4T

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:13
Post #238

Frequent User

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 12:02) *
Masz ograniczoną wiedzę, a udajesz jakbyś wszystkie rozumu pozjadał, negując dane WHO np

WHO - gowno, CDC - gowno, Lancet - gowno. Jest filmik z gosciem - dowod. U nas ludzie tracą prace jak powiedzą, że nie ma maseczek i strojów jednorazowych. Zobacz inne filmiki jak sale są pełne a pacjenci leżą na korytarzach podłączeni do CPAP'ow. Jakbyś miał znajomych lekarzy we Włoszech to może byś się coś dowiedział.

Źródło średnie, ale skoro ktoś oddał respirator to raczej nie dlatego że nie chciał zabrudzić nowego.
https://zdrowie.wprost.pl/koronawirus/10309...pacjentowi.html

Pewnie miałby problem z klientami jakby znał nieaktualne prawo i je stosował

+Quote Post
MadeInPoland
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:13
Post #239

Forum Clubber

Jakie dane WHO ja neguję?
Najpierw pisałeś, że ja neguję jakieś źródła poprosiłem podaj te źródła i cisza.
Teraz, że ja neguje dane WHO, no to dawaj które dane WHO ja neguje.
Ty czytasz uważnie co tu ludzie piszą czy tylko trollujesz?

Teraz otrzymałem taki artykuł od znajomego lekarza. Oczywiście ja się szczepię i swoje dzieci zgodnie z kalendarzem i nie jestem jakimś fanatykiem antyszczepionkowcem, ale jeżeli te dane są prawdziwe to też bardzo ciekawa sprawa. Szczególnie zwiększenie ryzyka infekcji koronawirusem po szczepieniu przeciwko grypie wydaje się nieprawdopodobne, ale może przeprowadzone w tej sprawie badania faktycznie były przeprowadzone rzetelnie. Temat do zbadania i woda na młyn dla antyszczepionkowców smile.gif
http://ram.neon24.pl/post/153857,trumny-w-..._TiKHN_HfFotL60

--------------------

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 12:14
Post #240

Frequent User

CYTAT(master1201 @ Fri, 27 Mar 2020 - 12:03) *
A wstawiasz statystyki nie żadne dowody z Chin. Polecam doczytać głębiej "References" tego artykułu co wstawiłeś.

Dyskutuje z 5 osobami na raz, są źródła z Europy znajdź je - wykaż się.

+Quote Post

116 Stron V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 12 July 2025 - 01:48