![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 April 2019 ![]() |
Mocne słowa z ust kogoś, kto zamiennie używa przynajmniej z bynajmniej. Jak się nie ma do czego bo prawda boli to zawsze się znajdzie paragraf dla niewygodnego, prawda ? bierze starych... taka kolej rzeczy, na reinkarnacje to Putin sobie moze pozwolic i garstka tego swiata... gdyby nie TV nikt by nic nie wiedzial... a kto ma tv ? ten co im placi za reklamy... co powie to tak maja mowic... |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
Korona tym razem u teścia. W jego przypadku zaczęło się tydzień temu, dopiero przedwczoraj dostał wynik testu pozytywny. W przeciwieństwie do mojej mamy, jemu podałem wczoraj o 7:00 chlorowodorek amantadyny, z uwagi na bardziej zaawansowany stan (COVID wszedł już na płuca). Od 4 dni przyjmuje też azytromyycynę. Po 24h od podania amantadyny duża poprawa. Duszności znacznie rzadsze, gorączka w końcu spadła do 37,5 st. Za 48h zdam kolejną relację. A po co ? (tą relację) . Trwa prawidłowe badanie i tam będzie "relacja" . Obserwacja tylko otoczenia fałszuje obraz rzeczywisty, bo w otoczeniu widzimy tylko jego wycinek. No i może warto stosować to co wiadomo jak działa (badania z Hiszpanii długo trwające i na dużej grupie - Cholecacydiolu) , ale zakładam że skoro podajesz i zlecasz leki , to będąc lekarzem wiesz co robić. Z ciekawostek - coraz więcej doniesień o skuteczności szczepionki Pfizera : około 90 proc skuteczności już po pierwszej dawce - po owych 3-4 tygodniach. Biorąc pod uwagę ograniczenia w ilosci, to że duża część populacji miała już kontakt i u wielu nieciekawe samopoczucie po drugiej powinni decydenci rozważyć podawanie jednej . Jak to jest powiedzą myślący że "wcześniej kazali dwie a teraz wychodzi że jedna wtstarcza" ? Ano tak , tak to jest . Badania -> dowody -> postępowanie. Pierwsze badnia producenta dotyczyły jedynie schematu dwóch dawek. Brytyjczycy skubani wiedzą co robią z pojedynczymi dawkami i już są powoli efekty. A, Szwecja przestanie znów chyba być tą fajną i "mądrą" _ : "Sweden plans to launch a digital coronavirus “vaccine passport” by summer" . Coraz ciężej o właściwe wzorce :-/ -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
Korona tym razem u teścia. W jego przypadku zaczęło się tydzień temu, dopiero przedwczoraj dostał wynik testu pozytywny. W przeciwieństwie do mojej mamy, jemu podałem wczoraj o 7:00 chlorowodorek amantadyny, z uwagi na bardziej zaawansowany stan (COVID wszedł już na płuca). Od 4 dni przyjmuje też azytromyycynę. Po 24h od podania amantadyny duża poprawa. Duszności znacznie rzadsze, gorączka w końcu spadła do 37,5 st. Za 48h zdam kolejną relację. Super. Dużo zdrówka. -------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 April 2019 ![]() |
a profesory dalej pier...dzielą to co usłyszą od "naukowców"... szkoda słów, nie wiele niektorym starczy aby mózg zryć, nie trzeba uczyc się jezyków programowania
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Mon, 03 October 2005 Skąd: Trojmiasto ![]() |
Korona tym razem u teścia. W jego przypadku zaczęło się tydzień temu, dopiero przedwczoraj dostał wynik testu pozytywny. W przeciwieństwie do mojej mamy, jemu podałem wczoraj o 7:00 chlorowodorek amantadyny, z uwagi na bardziej zaawansowany stan (COVID wszedł już na płuca). Od 4 dni przyjmuje też azytromyycynę. Po 24h od podania amantadyny duża poprawa. Duszności znacznie rzadsze, gorączka w końcu spadła do 37,5 st. Za 48h zdam kolejną relację. Super jak jest poprawa duzo zdrowka ! Jak widac Amantadyna działa ale spece "nałkowe" na tym forum nadal twierdza ze nie ma badan klinicznych (ktore sa blokowane by ich nie bylo) wiec nie dziala. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
Super jak jest poprawa duzo zdrowka ! Jak widac Amantadyna działa ale spece "nałkowe" na tym forum nadal twierdza ze nie ma badan klinicznych (ktore sa blokowane by ich nie bylo) wiec nie dziala. "nie ma dowodów że działa" nie jest dowodem na to że coś nie działa. Taki detal. I tak samo było to omawiane tutaj, więc po prostu... nie kłam? Albo czytaj ze zrozumieniem? Inna sprawa, że w tamtym poście można jedynie wywnioskować, że dzień po podaniu amantadyny pacjentowi się poprawiło (przyjmował także inny lek, więc tak średnio z wnioskiem "amantadyna działa i uzdrawia z covid"). Ew. można dodac drugi wniosek: amantadyna wspomaga azytromycynę. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
![]() I live here ! Dołączył: Wed, 03 February 2010 Skąd: Marki ![]() |
antybiotyk nie dziala na wirusy przeciez.
-------------------- 930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s 0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
antybiotyk nie dziala na wirusy przeciez. Nie, ale działa na nadkazenia (w tym mykoplasmatyczne które są w covid rozpoznawane) które są problemem w płucach (BTW grypa "hiszpanka" nie zabijała wirusem - zabijały nadkażenia bakteryjne, gdyby wówczas były znane antybiotyki nie byłoby tej tragedii (chyba że jej nie było ). Poza tym to co się dzieje w płucach to nie jest tylko bezpośrednie działanie wirusa, płyn w pęcherzykach gromadzi się po części (w dużej ? wszystko od fazy zależy, ale aż takich szczegółów nie znam) na skutek deregulacji procesów "obronnych". Co do dowodów - forum motoryzacyjne, racingowe. Więc kto jeździ na czuja "bo mi się zdaje że" kamber Xprzód X tył, zbieżności Y przód Ytył, i kupa innych parametrów (ba niektórzy temp spalin na z każdego cylindra mierzą itp) dadzą oczekiwane rezultaty, a kto mierzy czasy przyspieszeń, okrążeń, przeciążenia i - który kierowca ma lepsze rezultaty ? Kto ustawia auto w sposób taki że "o tamten wygrał, pomierzę jego kąty , poustawiam u siebie, mimo że może mam kompletnie inną konstrukcję zawieszenia itd" i nie umiem jeździć - i... też wygram ? czy to nie jest powiedzmy sobie wprost - głupie podejście ? ale w racingu czy w tuningu, można bo to dziedziny nieistotne i odwracalne, w odróżnieniu od zdrowia. No to takie jest podejście typu "u pana X po zażyciu substancji A był efekt taki i taki. Tylko że pan X zażywał jeszcze B, C,D i ma endogenne i egzogenna przeróżne uwarunkowania jakich może kto inny nie ma? Ale nie, ja zażyłem i się wyleczyłem . A ja nie zażyłem i też się wyleczyłem. No i o czym jedno i drugie świadczy ?- jedno i drugie o niczym. Tak można sobie ajować w kółko. -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
Nie, ale działa na nadkazenia (w tym mykoplasmatyczne które są w covid rozpoznawane) które są problemem w płucach (BTW grypa "hiszpanka" nie zabijała wirusem - zabijały nadkażenia bakteryjne, gdyby wówczas były znane antybiotyki nie byłoby tej tragedii (chyba że jej nie było ). Poza tym to co się dzieje w płucach to nie jest tylko bezpośrednie działanie wirusa, płyn w pęcherzykach gromadzi się po części (w dużej ? wszystko od fazy zależy, ale aż takich szczegółów nie znam) na skutek deregulacji procesów "obronnych". Co do dowodów - forum motoryzacyjne, racingowe. Więc kto jeździ na czuja "bo mi się zdaje że" kamber Xprzód X tył, zbieżności Y przód Ytył, i kupa innych parametrów (ba niektórzy temp spalin na z każdego cylindra mierzą itp) dadzą oczekiwane rezultaty, a kto mierzy czasy przyspieszeń, okrążeń, przeciążenia i - który kierowca ma lepsze rezultaty ? Kto ustawia auto w sposób taki że "o tamten wygrał, pomierzę jego kąty , poustawiam u siebie, mimo że może mam kompletnie inną konstrukcję zawieszenia itd" i nie umiem jeździć - i... też wygram ? czy to nie jest powiedzmy sobie wprost - głupie podejście ? ale w racingu czy w tuningu, można bo to dziedziny nieistotne i odwracalne, w odróżnieniu od zdrowia. No to takie jest podejście typu "u pana X po zażyciu substancji A był efekt taki i taki. Tylko że pan X zażywał jeszcze B, C,D i ma endogenne i egzogenna przeróżne uwarunkowania jakich może kto inny nie ma? Ale nie, ja zażyłem i się wyleczyłem . A ja nie zażyłem i też się wyleczyłem. No i o czym jedno i drugie świadczy ?- jedno i drugie o niczym. Tak można sobie ajować w kółko. No coś takiego. Taki schemat można generować wręcz. Fakt: "Typ X wystroił 1JZ na 800KM" Wniosek: "Z każdego 1JZ można robić 800KM, kwestia pojechania na hamownię!" Brakujące dane? W cholerę, od stanu silnika poprzez listę modyfikacji, na samym stroicielu kończąc. Tak samo z oskarżeniami. Fakt: "Tuner X robił mapę do diesla i wybuchł silnik." Wniosek: "Chip tuning powoduje wybuchanie silników diesla!" albo "Tuner X wysadza ludziom silniki, nie jeździjcie do niego!" Brakujace dane? Tutaj każdy chyba by sypnął listą jakich informacji brakuje. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
No coś takiego. Taki schemat można generować wręcz. Fakt: "Typ X wystroił 1JZ na 800KM" Wniosek: "Z każdego 1JZ można robić 800KM, kwestia pojechania na hamownię!" Brakujące dane? W cholerę, od stanu silnika poprzez listę modyfikacji, na samym stroicielu kończąc. Tak samo z oskarżeniami. Fakt: "Tuner X robił mapę do diesla i wybuchł silnik." Wniosek: "Chip tuning powoduje wybuchanie silników diesla!" albo "Tuner X wysadza ludziom silniki, nie jeździjcie do niego!" Brakujace dane? Tutaj każdy chyba by sypnął listą jakich informacji brakuje. Dodaj jeszcze ostatnio modne: LPG rozd*pca silnik ![]() |
|
|
![]()
|
|
Tak samo z oskarżeniami. Fakt: "Tuner X robił mapę do diesla i wybuchł silnik." Wniosek: "Chip tuning powoduje wybuchanie silników diesla!" albo "Tuner X wysadza ludziom silniki, nie jeździjcie do niego!" Brakujace dane? Tutaj każdy chyba by sypnął listą jakich informacji brakuje. Brawo cudownie wrescie sie zgodze z Toba cala ta pandemia wlasnie tak jest sterowana podobnie jak przy wybuchających dieslach po chipsie ! Myslisz ze sie nie zdarzaly??? Jasne ze tak...jakis tuner fantasta przesadzi albo masz pecha i w pore nie zdjagnozujesz trupa. I co? Z tego powodu zakazac tuningu? A moze zakazac nawet hamowni bo to ryzyko przeciez ze zmeczone podzespoły po dziadkowaniu jak dostana w pipe to wyleca wydechem.... WIec piekny przyklad podales Na postawie MARGINALNEJ ilości zgonów (w skali populacji), dość małej liczbie osób chorych cały swiat pierdolca dostał i zakazuje zyc w miare normanie w imie czego?? Zdrowia?? Człowieku chemia w zaciu zabija znacznie wiecej ludzi niz ten wirus...i co ktos z tym cos robi??? Wczoraj bylem na nartach w okolicach GD. Zamowilem sobie gofry (przepyszne zreszta) i czekajac az sie usmarza gadam z dziewczynami co tam sprzedaja na tematy ogolne i syt. No i jedna z nich (a raczej streetracing nie czyta ![]() Bidulka nie dojechała tam nawet w kazdym razie zgon i praktycznie od razu padla sugestia ze zaplaca 1500 do pogrzebu jak pozwola wpisac Covid. Heh wiem wiem to nie dowód co ma dziewczyna w budce z goframi z wypizdziewie mniejszym za autorytet medyczny...ciekawe ze dokladnie o takiej samej kwocie slyszalem juz kilka razy. Taki widac urban legend sie robi...przypadek zapewne |
|
|
![]()
|
|
Brawo cudownie wrescie sie zgodze z Toba cala ta pandemia wlasnie tak jest sterowana podobnie jak przy wybuchając dieslach po chipsie ! Myslisz ze sie nie zdarzaly??? Jasne ze tak...jakis tuner fantasta przesadzi. I co? Z tego powodu zakazac tuningu? A moze zakazac nawet hamowni bo to ryzyko przeciez ze zmeczone podzespoły po dziadkowaniu jak dostana w pipe to wyleca wydechem.... WIec piekny przyklad podales Na postawie MARGINALNEJ ilości zgonów (w skali populacji), dość małej liczbie osób chorych cały swiat pierdolca dostał i zakazuje zyc w miare normanie w imie czego?? Ciekawe, że tak chwalisz przykład, a nie widzisz, że on tyczy się też np.: Twoich postów. Chociażby ostatniego a propos Amantadyny. Wymagasz od ludzi łączenia kropeczek, a sam bazgrolisz po kartce. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]()
|
|
Ciekawe, że tak chwalisz przykład, a nie widzisz, że on tyczy się też np.: Twoich postów. Chociażby ostatniego a propos Amantadyny. Ciekawe ze nie widzisz róznicy miedzy daniem opcji ratuniku (nawet nie sprawdzonego) od nakazów i obowiazków ktore ograniczaja wolnosc. Ja bym wzial amantadyne....podobnie jak poczekam chwile nim zgasze motor po katungu na autostradzie. Chcoiaz czekaj ostatnio mi udowadniali ze przeciez to normalne ze Stopstart gasi i silniki sa na to przygotowane no bo przeciez musza byc Jesli masz wybór jestes wolnym człowiekiem. Jak władza MOWI co masz robic by byc szczesliwym powinny lampki sie zapalic PS co to tego bazgrolenia na kartce bo dopisałeś to później, No coz przynajmniej próbuje bazgrolic a nie patrze na narysowane kartki przez kogoś wierząc w slepo ze "to kura Panie generale !" |
|
|
![]()
|
|
Ja bym wzial amantadyne....podobnie jak poczekam chwile nim zgasze motor po katungu na autostradzie. Bierz co chcesz - tego Ci nikt nie zabroni. Różnica się zaczyna jak ktoś zaczyna rzucać: "Amantadyna leczy covid, kto twierdzi inaczej ten jest w spisku!". Taka osoba nie różni się wtedy od nikogo, kto bez dowodów nakazuje Ci rzeczy. Czyli technicznie jak rząd to robi, to jest bubu, ale jak ta osoba - to spoko, bo "pasuje mi retoryka"? PS co to tego bazgrolenia na kartce bo dopisałeś to później, No coz przynajmniej próbuje bazgrolic a nie patrze na narysowane kartki przez kogoś wierząc w slepo ze "to kura Panie generale !" Tyle, że jak wychodzi zły obrazek, bo po prostu łączyłeś kropki, wg. schematu w głowie, nie oznacza, że masz rację. To że są kropki, to jedno, kolejność ich łączenia też ma znaczenie. Przeskakiwanie i omijanie nie sprawia, że szybciej dojdziesz do dobrego obrazka. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Nie ma co się przerzucać inwektywami i robić niemiłej atmosfery. Po roku pisania w temacie Ci, co chcą wierzyć w naturalny groźny wirus, który zabije całą ludzkość będą wierzyć. Ci, co uważają to za pretekst do wyciągania kasy i narzucania ograniczeń, też zdania nie zmienią.
Ten filmik z FB o maseczkach - tak zwana mądrość etapu - dobitnie pokazuje, do czego potrzebny jest wirus. To na szczeblu lokalnym - państwowym. Na szczeblu globalnym też widać jak na dłoni, kto dostaje pożyczki 0 %, a kto musi zwijać biznes. Dodruk pieniądza, wykup firm za nic (bo pieniądz dodrukowany bez kosztów dla drukującego). -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
To na szczeblu lokalnym - państwowym. Na szczeblu globalnym też widać jak na dłoni, kto dostaje pożyczki 0 %, a kto musi zwijać biznes. Dodruk pieniądza, wykup firm za nic (bo pieniądz dodrukowany bez kosztów dla drukującego). Nie strasz, bo dzięki covidowi banki zmniejszyły wymagania do hipoteki w SK i dzięki temu się buduję. Jeszcze ktoś mi zarzuci, że jestem w układzie ![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]()
|
|
Nie ma co się przerzucać inwektywami i robić niemiłej atmosfery. Po roku pisania w temacie Ci, co chcą wierzyć w naturalny groźny wirus, który zabije całą ludzkość będą wierzyć. Ci, co uważają to za pretekst do wyciągania kasy i narzucania ograniczeń, też zdania nie zmienią. Ten filmik z FB o maseczkach - tak zwana mądrość etapu - dobitnie pokazuje, do czego potrzebny jest wirus. To na szczeblu lokalnym - państwowym. Na szczeblu globalnym też widać jak na dłoni, kto dostaje pożyczki 0 %, a kto musi zwijać biznes. Dodruk pieniądza, wykup firm za nic (bo pieniądz dodrukowany bez kosztów dla drukującego). Masz racje ja tylko nie zrozumiem dlaczego niektórzy (nie musza sie ze mna zgadzac luzik) ale po prostu nie zadaja pytan tylko wierza bezgranicznie w ta pandemie. A jesli juz maja watpliwosci to kieruja je w strone tych ktorzy wczesniej nie lykali jak pelikany narracji strachu zamiast spojrzec w glab siebie i powiedziec....kurde a moze jednak warto sie zastanowic? |
|
|
![]()
|
|
Masz racje ja tylko nie zrozumiem dlaczego niektórzy (nie musza sie ze mna zgadzac luzik) ale po prostu nie zadaja pytan tylko wierza bezgranicznie w ta pandemie. A jesli juz maja watpliwosci to kieruja je w strone tych ktorzy wczesniej nie lykali jak pelikany narracji strachu zamiast spojrzec w glab siebie i powiedziec....kurde a moze jednak warto sie zastanowic? Gorzej jak się zadaje pytania, a dostaje się odpowiedzi przeczące rzuconej przez kogoś tezie. Zdarzało się nie raz w tym temacie. -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Nie strasz, bo dzięki covidowi banki zmniejszyły wymagania do hipoteki w SK i dzięki temu się buduję. Jeszcze ktoś mi zarzuci, że jestem w układzie ![]() Mój sąsiad miał w drugą stronę - zdążył przed wprowadzeniem ograniczeń. Pracuje w logistyce i parę tygodni później mógłby co najwyżej zbudować domek z kart ![]() -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Mój sąsiad miał w drugą stronę - zdążył przed wprowadzeniem ograniczeń. Pracuje w logistyce i parę tygodni później mógłby co najwyżej zbudować domek z kart ![]() Aha - czyli wiedział wcześniej. Jest w układzie! ![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 23:08 |