Shoutbox 0 nowych PW 

116 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Closed TopicStart new topic
> Koronawirus a motorsport. Co myślicie?
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:35
Post #201

Frequent User

CYTAT(_adams_ @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:32) *
Wirus z nimi zostanie tak długo jak nie powstanie szczepionka, zastawanie w domach części społeczeństwa opóźni tylko jego dotarcie do nich, ale nie zahamuje go, rząd wie o tym dobrze ale nie wie jak dalej postąpić i bezczynnie czeka.

OPÓŹNI!! O to właśnie toczy się teraz walka, ja pierd ile razy trzeba to samo pisać.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:35
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:37
Post #202

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:35) *
OPÓŹNI!! O to właśnie toczy się teraz walka, ja pierd ile razy trzeba to samo pisać.

Ale co ty chcesz opóźniać, jak najprawdopodobniej (bo nie ma jeszcze szeroko zakrojonych badań) połowa społeczeństwa już miała kontakt z wirusem.

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:24) *
Czlowieku, czy Ty czytasz co piszesz? Wirus jest nowy dopiero pojawiają się publikacje do których źródła dałem wyżej. Jakbyś czytał to, wiedziałbyś że na razie większość to opisowki przebiegu, leczenia etc. a nie porównanie sposób walki... Więc do wytycznych jescze daleka droga, choć WHO raczej pochwala nasze podejście, może dlatego że jeszcze nie poznali Ciebie.

Z profesorów możesz się śmiać (z niektórych pewnie słusznie) ale oni wykazali jakaś chęć dokształcania się (czego o Tobie nie można powiedzieć), spłodzenie publikacji, doktoratów itd

Dla mnie dyskusja z Tobą (jako lekarzem) kończy się w momencie negowania, jak na razie skromnych, wiarygodnych źródeł i mówieniu że Ty wiesz lepiej.

Poszukam w KEL pod co podchodzi Twoje błaznowanie.

Skup się na merytorycznej rozmowie. Ewentualnie poszukaj, pod co podchodzi błaznowanie sędziów w mediach i tam ich zgłoś.
Zajrzałem do Twoich linków, które podałeś jako wiarygodne źródła. Dużo informacji ogólnej (statystyki, jak nie kaszleć), a mało konkretów. Jak dla mnie to bicie piany. Doniesienia medialne to zmanipulowane informacje, podaj konkretne źródła, gdzie ktoś coś wybadał w laboratorium i wie, że jest tak czy tak.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
error.
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:45
Post #203

Super User

Nie będę się wdawał bardziej szczegółowo w "dyskusję" na tematy stricte medyczne jak już wspominałem, bo nie mam o nich pojęcia.
Natomiast takie posty jak użytkownika "źródlany" powinny być z miejsca "nagradzane" - swoją nieomylność i znajomość "praw świata" w którymś poście podparłeś swoim wiekiem. Wiesz jest takie powiedzenie - "stary, a głupi". Takie puste klepanie w klawiaturę rozżalonego "prywaciarza" + wycieczki osobiste, żadnych konkretów. Śmiejesz się z ludzi, że biorą wiedzę z TV, a ty skąd ją czerpiesz, z netu? To, że prowadzisz biznes i zatrudniasz "kilkadziesiąt" osób i od 20 lat nie wziąłeś kredytu ani leasingu, podpowiada mi że w branży nowych technologii to ty raczej nie działasz. Możesz więc spuścić trochę z tego wszechwiedzącego tonu i nie dostrzegać wszędzie masońskich czy żydowskich rąk, które chcą zniszczyć twój biznes, bo innowacyjny dla rynku to pewnie przestałeś być razem z rozpoczęciem działaności. wink.gif

Akurat posty MiP w tym temacie uważam za wartościowe i ciekawe, bo pochodzą od osoby która ma jakiekolwiek pojęcie o medycynie - ja jej nie mam. Pomijam trochę już samo podejście do tematu i w mojej ocenie - bagatelizowanie go z tego względu, że jeśli połączyć pewne fakty, artykuły, badania oraz ich publikowane wyniki, to prawdopodobnym wydaje się być wersja, że pierwotną mutację tego wirusa stworzyli ludzie, ale jego wydostanie się na zewnątrz to czyjś błąd, a nie celowy spisek możnych tego świata. Obawy są tak duże, ponieważ sami naukowcy nie potrafią przewidzieć kierunku mutacji, to czym się zarażają ludzie w Hiszpanii to nad czym pracowano w laboratorium. Istnieje stanowisko, że dodano do niego bardzo niebezpieczne "właściwości", które utorowały mu drogę łatwego przechodzenia z ssaka na ssaka, a łańcuchem był nietoperz->mysz->świnia->człowiek.
To, że stał się wykorzystywany na różne sposoby w sensie politycznym, to inna sprawa.

+Quote Post
rwtnt
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:49
Post #204

Forum Killer

Messik widzę, że zachowujesz się jak fanatyk, a to bardzo niebezpieczne. MIP przytoczył dane dotyczące zgonów we Włoszech i te za luty/marzec nie odbiegają od 2019r. Nie ma oficjalnych badań, które stwierdziłby ile zgonów zostało wywołanych faktycznie samym covidem.

Ile ludzi umrze z powodu zapaści służby zdrowia po obniżce wpływów na składki zdrowotne. 9% twojego wynagrodzenia przy umowie o pracę stanowi składka zdrowotna, nie pracujesz nie ma składki. Lockout gospodarczy to dramat dla służby zdrowia.

Do tego walka tylko z covidem spowoduje śmierć ludzi z powodu innych chorób np. nowotworów, chorób układu krążenia, innych chorób układu oddechowego.

Skutki będą bardziej katastrofalne dla krajów 3 świata, gdzie obecnie oficjalnie umiera około 10mln z głodu i 5mln z braku dostępu do czystej wody. Brak wymiany gospodarczej i turystyki zwiększy te liczby.

Covid jest nadmuchaną bańką, a 90% społeczeństwa łyka to jak pelikany.

Dlaczego 98% jest biedna i głupia? Bo powiela schematy reszty.

Szwecja, Belgia, Japonia, Korea Południowa, Szwajcaria nie zamknęły się całkowicie. Chiny zrobiły lockout 4% populacji.

Ludzie wykształceni, a idioci widzę to po swoich znajomych. Zero wiedzy ogólnej i historycznej, oraz wyciągania wniosków i logicznego myślenia.

Nie znam ani jednej osoby, która jest chora na covid, czy zmarłaby z tego powodu, znam masę osób, które zmarły na nowotwory czy choroby układu krążenia/oddechowego. Znam też masę osób, które stracą pracę, domy. To będzie większa zapaść niż covid.

https://m.trojmiasto.pl/wiadomosci/Czytelni...IGR2WdYqqbKYV_U

Spójmy na to z szerszej perspektywy. Ja też nie boję się śmierci. Moja 82 letnia babcia również. Ta epidemia strachu tylko nakręca nieświadomych. Sąsiad mojej babci emerytowany nauczyciel, potwierdził, że ludzie wykształceni to idioci i sami zabijemy się bez wystrzału.

Wirus krąży oficjalnie od listopada, wiec pewnie już sporo osób miało z nim kontakt. Miałem klientów z Tajlandii, Włoch. Mam kontakt z branżą transportową, może przeszedłem to bez objawów. Mamy robić lockout do ostatniego przypadku? Przecież to nie jest realne. Izolacja grup zagrożenia, inni pracują normalnie.

Przeszukaj sobie KEL smile.gif obecnie nie działa żaden sąd dyscyplinarny w żadnym samorządzie, ani normalny. Kolegę MIP mogę bronić jako adwokat przed takimi ludźmi za darmo smile.gif Proponuję głęboki wdech i porozmawianie z kimś o swoich problemach emocjonalnych.

+Quote Post
Tommo
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:53
Post #205

Forum Clubber

error bardzo w to wątpię i z z niemalże pewnością stwierdzę, że człowiek dużo potrafi ale mutować koronowirusa jeszcze nie.

--------------------
A110S

+Quote Post
error.
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:56
Post #206

Super User

CYTAT(Tommo @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:53) *
error bardzo w to wątpię i z z niemalże pewnością stwierdzę, że człowiek dużo potrafi ale mutować koronowirusa jeszcze nie.

Źle mnie trochę zrozumiałeś. Celowo - nie. Edytowałem post, bo rzeczywiście nie to dokładnie miałem na myśli. smile.gif

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 10:58
Post #207

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:37) *
Ale co ty chcesz opóźniać, jak najprawdopodobniej (bo nie ma jeszcze szeroko zakrojonych badań) połowa społeczeństwa już miała kontakt z wirusem.

Skup się na merytorycznej rozmowie. Ewentualnie poszukaj, pod co podchodzi błaznowanie sędziów w mediach i tam ich zgłoś.
Zajrzałem do Twoich linków, które podałeś jako wiarygodne źródła. Dużo informacji ogólnej (statystyki, jak nie kaszleć), a mało konkretów. Jak dla mnie to bicie piany. Doniesienia medialne to zmanipulowane informacje, podaj konkretne źródła, gdzie ktoś coś wybadał w laboratorium i wie, że jest tak czy tak.

Co opóźniać?! Szczyt jest przed nami dopiero. W ogóle nie masz pojęcia o co chodzi, chodzi o brak paraliżu szpitali jak w Chinach, Włoszech, teraz w Hiszpanii sie zaczyna.

A co mnie sędziowie obchodzą? Interesuje mnie moja działka i ktoś kto sra do swojego ogródka, no ale na tym forum nikt sobie nie zdaje z tego sprawy.

Wszedłeś tu np https://www.who.int/publications-detail/cri...ns-for-covid-19 - przeczytaj sobie cel

+Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:05
Post #208

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:58) *
Co opóźniać?! Szczyt jest przed nami dopiero. W ogóle nie masz pojęcia o co chodzi, chodzi o brak paraliżu szpitali jak w Chinach, Włoszech, teraz w Hiszpanii sie zaczyna.

A co mnie sędziowie obchodzą? Interesuje mnie moja działka i ktoś kto sra do swojego ogródka, no ale na tym forum nikt sobie nie zdaje z tego sprawy.

Wszedłeś tu np https://www.who.int/publications-detail/cri...ns-for-covid-19 - przeczytaj sobie cel

Ty to jesteś naiwny, zakładasz, że cały biznes medyczny jest etyczny i wszystkim zależy na dobru obywatela smile.gif. Aż mi się śmiać chce.
Przecież tak jak pisali poprzednicy, szpitale są sparaliżowane. Ludzie potrzebujący z innymi schorzeniami nie otrzymują opieki.

Spojrzałem na ten dokument, są zalecenia, jak reagować i rozpoznawać. Na czym bazują te porady? zrobili testy, że wirus ginie tak czy siak w takich warunkach ,a tak się przenosi? Zalecenia może napisać każdy, WHO również, ale jak nie ma źródła, na którym bazują, to dla mnie to nie ma wartości.
Wiesz ,że obecnie takie coś nie istnieje jak testy kliniczne, dużo bazuje na domysłach , analizach , statystykach, a nie na suchych faktach.

Jak się gdzieś mylę, to mnie popraw, jestem świadom, że moje myślenie może być błędne.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:05
Post #209

Frequent User

CYTAT(rwtnt @ Fri, 27 Mar 2020 - 10:49) *
Messik widzę, że zachowujesz się jak fanatyk, a to bardzo niebezpieczne. MIP przytoczył dane dotyczące zgonów we Włoszech i te za luty/marzec nie odbiegają od 2019r. Nie ma oficjalnych badań, które stwierdziłby ile zgonów zostało wywołanych faktycznie samym covidem.

Ile ludzi umrze z powodu zapaści służby zdrowia po obniżce wpływów na składki zdrowotne. 9% twojego wynagrodzenia przy umowie o pracę stanowi składka zdrowotna, nie pracujesz nie ma składki. Lockout gospodarczy to dramat dla służby zdrowia.

Do tego walka tylko z covidem spowoduje śmierć ludzi z powodu innych chorób np. nowotworów, chorób układu krążenia, innych chorób układu oddechowego.

Skutki będą bardziej katastrofalne dla krajów 3 świata, gdzie obecnie oficjalnie umiera około 10mln z głodu i 5mln z braku dostępu do czystej wody. Brak wymiany gospodarczej i turystyki zwiększy te liczby.

Covid jest nadmuchaną bańką, a 90% społeczeństwa łyka to jak pelikany.

Dlaczego 98% jest biedna i głupia? Bo powiela schematy reszty.

Szwecja, Belgia, Japonia, Korea Południowa, Szwajcaria nie zamknęły się całkowicie. Chiny zrobiły lockout 4% populacji.

Ludzie wykształceni, a idioci widzę to po swoich znajomych. Zero wiedzy ogólnej i historycznej, oraz wyciągania wniosków i logicznego myślenia.

Nie znam ani jednej osoby, która jest chora na covid, czy zmarłaby z tego powodu, znam masę osób, które zmarły na nowotwory czy choroby układu krążenia/oddechowego. Znam też masę osób, które stracą pracę, domy. To będzie większa zapaść niż covid.

https://m.trojmiasto.pl/wiadomosci/Czytelni...IGR2WdYqqbKYV_U

Spójmy na to z szerszej perspektywy. Ja też nie boję się śmierci. Moja 82 letnia babcia również. Ta epidemia strachu tylko nakręca nieświadomych. Sąsiad mojej babci emerytowany nauczyciel, potwierdził, że ludzie wykształceni to idioci i sami zabijemy się bez wystrzału.

Wirus krąży oficjalnie od listopada, wiec pewnie już sporo osób miało z nim kontakt. Miałem klientów z Tajlandii, Włoch. Mam kontakt z branżą transportową, może przeszedłem to bez objawów. Mamy robić lockout do ostatniego przypadku? Przecież to nie jest realne. Izolacja grup zagrożenia, inni pracują normalnie.

Przeszukaj sobie KEL smile.gif obecnie nie działa żaden sąd dyscyplinarny w żadnym samorządzie, ani normalny. Kolegę MIP mogę bronić jako adwokat przed takimi ludźmi za darmo smile.gif Proponuję głęboki wdech i porozmawianie z kimś o swoich problemach emocjonalnych.

WHO wprowadza panike? Prawnik a jednak lekarz i to epidemiolog.

Chciałeś sie pochwalić, że jesteś adwokatem? Umówmy się, nie jest to wielki wyczyn

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:07
Post #210

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:05) *
Ty to jesteś naiwny, zakładasz, że cały biznes medyczny jest etyczny i wszystkim zależy na dobru obywatela smile.gif. Aż mi się śmiać chce.
Przecież tak jak pisali poprzednicy, szpitale są sparaliżowane. Ludzie potrzebujący z innymi schorzeniami nie otrzymują opieki.

Spojrzałem na ten dokument, są zalecenia, jak reagować i rozpoznawać. Na czym bazują te porady? zrobili testy, że wirus ginie tak czy siak w takich warunkach ,a tak się przenosi? Zalecenia może napisać każdy, WHO również, ale jak nie ma źródła, na którym bazują, to dla mnie to nie ma wartości.
Wiesz ,że obecnie takie coś nie istnieje jak testy kliniczne, dużo bazuje na domysłach , analizach , statystykach, a nie na suchych faktach.

Jak się gdzieś mylę, to mnie popraw, jestem świadom, że moje myślenie może być błędne.

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2763879 może być?

Jeśli ktoś chce podważać CDC albo WHO które też na swojej stronie prowadzi do najlepszych czasopism medycznych to dyskusja się w tym momencie kończy. Lepiej wierzyć wyznawcą teorii spiskowych (nie twierdzę, że nie jest to wykorzystywane jako pretekst kryzysu gospodarczego)

+Quote Post
rwtnt
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:20
Post #211

Forum Killer

Czy ja napisałem, że bycie adwokatem to jest wyczyn to wytrwałość i tyle 5 lat studiów + egzamin na aplikację i 3 lata płatnej aplikacji (ty za nią płacisz) 2 kolokwia i potem 4 dniowy egzamin zawodowy. Każdy może to zrobić to tylko 9 lat do wpisu, ale nie o tym mowa.

Jak widzę, że nie możesz merytorycznie to robisz ataki personalne smile.gif

Kim niby jesteś ? Następnym forumowym mędrcem i koronaświrusem? Bo tak to wygląda nie przekonasz całego świata o swoich mądrościach. Siedź i 3 lata w izolacji, bo chyba z domu nie często wychodzisz.

Są dwie teorie zobaczymy za kilka miesięcy kto miał rację. Ja pracuję i zarabiam i nie mam z tym problemu. Z domu wychodzę i nikt mi tego nie zabroni. Świat się zawali jak wszyscy będą czekali w domu na śmierć.

Piszesz z taka wiarą w to, że polecałbym psychoanalityka i szukanie pomocy u specjalisty.

Co miesiąc we Włoszech umiera około 22.500 osób z powodu chorób układu krążenia. Były i będą gorsze epidemie z uwagi na media mamy światową panikę, a podsycają ją tacy mędrcy jak ty.

Pokaż mi dane o zwiększonej śmiertelności względem 2019 luty/marzec Hiszpania/Włochy. Robisz tylko uniki i siejesz swoją korono propagandę.

Po twoich wypowiedziach widać, że sam sobie odpowiadasz na swoje tezy, a nie wdajesz się w merytoryczną dyskusję. Nie odnosisz się do tego co tobie niewygodne.

+Quote Post
master1201
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:21
Post #212

Rookie

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:07) *

Jeśli ktoś chce podważać CDC albo WHO które też na swojej stronie prowadzi do najlepszych czasopism medycznych to dyskusja się w tym momencie kończy. Lepiej wierzyć wyznawcą teorii spiskowych (nie twierdzę, że nie jest to wykorzystywane jako pretekst kryzysu gospodarczego)

"Many of these recommendations are extrapolated from studies and experience in critically ill patients without COVID-19". wink.gif

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:26
Post #213

Frequent User

Masz rację, lepiej wierzyć w teorię spiskowe. Wrzuciłem Ci jedną publikację ale też Cię przerosła.

Czekam aż ktoś napisze, że nie widział wirusa to go nie ma... Chyba nie wiesz o czym mówisz, jakie pełnią funkcję, na co mają wpływ. Szczepisz się na grypę? To uważaj, bo oni ustalają skład.

Wbrew temu co forumowy lekarz twierdzi odnośnie tworzenia tej szczepionki to znowu coś mu nie pykło:
"Covid19 nie było w latach ubiegłych bo wirusy stale mutują, wędrują z ptakami z półkuli na półkulę, kiedy u nas jest lato na południu jest sezon infekcji tam badacze izolują wirusa np grypy , analizują jak zmutował i dokonują predykcji jaki wróci do nas i produkują szczepionki przygotowane dla półkuli północnej. to jest elementarna wiedza, ale dla trolla oczywiście żadne fakty."

Nie wiem jak to możliwe, bo już jest skład szczepionki na zime 2020/2021 a mieli go ustalić w lecie haha

+Quote Post
MadeInPoland
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:28
Post #214

Forum Clubber

co w tym złego, że JAMA proponuje schematy postępowania?

Musisz zrozumieć, że nie licząc urazów w zasadzie każdy pacjent przed śmiercią może być mechanicznie wentylowany. Albo inaczej ujmując może wymagać wentylacji.
Zwykle ocenia się czy dany pacjent odniesie z tego korzyść i podejmuje decyzje wentylować czy nie.
Więc jeżeli jest to pacjent chory przewlekle i/lub w wieku podeszłym, który nie rokuje wyzdrowieniem to się go zwykle nie wentyluje.
Czy ta decyzja jest zawsze łatwa i w oparciu o pełne przekonanie? Nie.
Dlatego zawsze się radzi drugiego lekarza o większym doświadczeniu i decyzji takiej nie podejmuje samodzielnie.

Ludzie schorowani przewlekle i/lub w wieku podeszłym zawsze umierali i umierać będą. Zwykle z powodu jakiejś infekcji, najczęściej dróg oddechowych lub moczowych przez jakiegoś wirusa czy bakterię.

Jeżeli covid19 jest czymś wyjątkowym to proszę wskaż ciężko chorujące dzieci oraz młodych zdrowych ludzi wymagających wentylacji. W odsetku większym niż w latach ubiegłych ponieważ zawsze zdarzają się osoby młode, które nagle chorują i umierają i nie do końca udaje się wyjaśnić przyczyny ich śmierci.

Wskaż mi te dane. Dr Milewski przedwczoraj w wywiadzie podkreślał, że nie ma wiarygodnych publikacji na ten temat w wiarygodnych czasopismach.
Ktoś gdzieś rzucił jakiś groźny skan TK klatki piersiowej i krąży po świecie. Wg mojej wiedzy do dzisiaj w Polsce u żadnego pacjenta nikt nie zobaczył takiego obrazu 'charakterystycznego' dla covid19 co nie oznacza, że to nie jest możliwe oczywiście i pojawią się takie skany.
Na tyle przypadków śmierci w Chinach czy Włoszech wg mnie takie publikacje powinny już być dostępne. Wskaż je proszę.

Tommo oczywiście ludzie potrafią dokonywać mutacji w wirusach, bakteriach i komórkach jądrzastych.
Niestety error nie da się stwierdzić POST FACTUM czy dana mutacja zaszła naturalnie w przyrodzie czy in vitro w laboratorium więc nie odniosę się do tego czy to ktoś stworzył czy natura bo tego nie dowiemy się nigdy o ile ktoś kto to zrobił po prostu tego nie powie czy to sam czy ktoś go do tego zmusi.

Jest też ciekawe pytanie dlaczego rząd w Polsce mimo braku testów początkowo nie zgodzil się ( i nadal nie zgadza ) na badanie próbek przez niepubliczne laboratoria.
Dlaczego w Polsce od zera w zasadzie zakupiono i stworzono laboratoria przy PSSE, które wykonują teraz badania zamiast wykorzystać te wszystkie niepubliczne, które mogły zacząć badać od razu? Politycy opozycji cały czas atakowali rząd, że wykonuje się zbyt mało testów, a laboratoria niepubliczne 'stoją i czekają'.
Czy ktoś zna odpowiedz na to pytanie?

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy

+Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:29
Post #215

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:07) *

Ta publikacja, którą podpiąłeś to zalecenia u pacjentów z sepsą i zarażonych COVID-19. Muszę dużo czasu poświęcić, żeby dotrzeć do badań klinicznych, które coś potwierdzają.

O sepsie kiedyś czytałem i są wstępne próby kliniczne potwierdzające wpływ wit c (tak, tej która podobno jest wytworem chorych szamanów)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5996765/

WIesz, że w 3mieście już w grudniu były hospitalizacje z objawami podobnymi do COVID-19? Utrata przytomności, gorączka 40 , problemy oddechowe. Skoro taki ten COVID-19 zakaźny, to powinno już dawno temu wybić całe miasto. Wtedy nikt nie pryskał i nie dezynfekował.

--------------------

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:30
Post #216

Frequent User

CYTAT(master1201 @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:21) *
"Many of these recommendations are extrapolated from studies and experience in critically ill patients without COVID-19". wink.gif

A jakie chciałbyś wytyczne jak dopiero pojawiają się pierwsze publikację? Chciałbyś procenty jak dana forma jest skuteczna? Bardziej chodziło o zaburzenia oddychania żeby uzmysłowić sobie ile jest potrzebnych respiratorów. To pewnie dlatego powstają specjalne urządzenia żeby jeden respirator obsługiwał 2 pacjentów (zapewne wg Was wcale nie będzie takiej konieczności albo to z oszczędności)

+Quote Post
jackkpl
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:31
Post #217

I live here !

CYTAT(Messik @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:30) *
A jakie chciałbyś wytyczne jak dopiero pojawiają się pierwsze publikację? Chciałbyś procenty jak dana forma jest skuteczna? Bardziej chodziło o zaburzenia oddychania żeby uzmysłowić sobie ile jest potrzebnych respiratorów. To pewnie dlatego powstają specjalne urządzenia żeby jeden respirator obsługiwał 2 pacjentów (zapewne wg Was wcale nie będzie takiej konieczności albo to z oszczędności)

Czyli sam przyznałeś, że te publikacje to jakieś analizy, statystyki, a przez parę postów zarzucasz linkami i marnujesz nasz czas... Nie ma takich badań.

--------------------

+Quote Post
Tommo
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:32
Post #218

Forum Clubber

CYTAT(jackkpl @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:29) *
WIesz, że w 3mieście już w grudniu były hospitalizacje z objawami podobnymi do COVID-19? Utrata przytomności, gorączka 40 , problemy oddechowe. Skoro taki ten COVID-19 zakaźny, to powinno już dawno temu wybić całe miasto. Wtedy nikt nie pryskał i nie dezynfekował.

Włoscy lekarze twierdzą, że mieli identyczne przypadki w listopadzie 2019. Wtedy nikt tego nie badał genetycznie.

--------------------
A110S

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:36
Post #219

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:29) *
Ta publikacja, którą podpiąłeś to zalecenia u pacjentów z sepsą i zarażonych COVID-19. Muszę dużo czasu poświęcić, żeby dotrzeć do badań klinicznych, które coś potwierdzają.

O sepsie kiedyś czytałem i są wstępne próby kliniczne potwierdzające wpływ wit c (tak, tej która podobno jest wytworem chorych szamanów)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5996765/

super publikacja: "The lack of randomized controlled trials and the uncertainty regarding optimal dose, timing and possible adverse effects impeded the clinical acceptance, and preclude a recommendation for vitamin C in the clinical care of septic patients. Thus, further research is needed to investigate the benefit of vitamin C in sepsis and septic shock."

Wiem, że nic nie wiem. Także spokojnie z tymi wnioskami nt wit. C.

Rozumiem, że twierdzisz że to był Covid? Cieżko się z Tobą dyskutuje, bo mam przytoczyć dowody nie do podważenia. Zaraz możemy zacząć dyskusję czy Ziemia jest okrągła, bo tego nie widziałeś. WHO, CDC, podstawy swiata medycznego to beee, 3 przypadki to było to.

+Quote Post
Messik
post Fri, 27 Mar 2020 - 11:38
Post #220

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Fri, 27 Mar 2020 - 11:31) *
Czyli sam przyznałeś, że te publikacje to jakieś analizy, statystyki, a przez parę postów zarzucasz linkami i marnujesz nasz czas... Nie ma takich badań.

A jakie Ty chcesz publikacje? Badania kliniczne może jeszcze randomizowane? Napisałem Ci wprost co miałeś wynieść z tej publikacji, ILE OSÓB potrzebuje wspomagania ODDYCHANIA

+Quote Post

116 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Sunday, 13 July 2025 - 11:30