Shoutbox 0 nowych PW 

116 Stron V  « < 97 98 99 100 101 > »   
Closed TopicStart new topic
> Koronawirus a motorsport. Co myślicie?
jackkpl
post Tue, 16 Feb 2021 - 08:24
Post #1961

I live here !

CYTAT(Messik @ Tue, 16 Feb 2021 - 07:33) *
Czyli jednak wiek... Bo raczej nie wiesz jakim dysponuje doświadczeniem mikrobiologicznym rolleyes.gif

Jest jeden kluczowy błąd w Twoim myśleniu, bo zakładasz, że moja wiedza, doświadczenie mogą deprecjonować to co pisałem w sprawie Covid-19. Otóż nie mogą, bo opierałem się na najważniejszych źródłach w medycynie i nie uważam się za kozaka, żeby to podważać. Tutaj pół forum się za takich uważa, przytaczając żółte napisy na YT na poparcie swoich wyssanych z palca tez.

Zakładam, że jesteś niedoświadczony, może to złe założenie. Twoje wypowiedzi zdają się potwierdzać takie wnioski. A dlaczego? Opierasz się na pewnych organizacjach, które nie raz dały przykład nierzetelnych i upolitycznionych decyzji - WHO.
Medycyna to nauka, a nauka się często myli. Na tym polega nauka - ciągle się rozwijamy. Zanim mieliśmy jakiekolwiek rzetelne badania nad Covid , piałeś nad pewnymi decyzjami , mówiąc o EBM. Tylko nadal po roku nie ma tych dowodów. Nie ma badań, czy to na temat maseczek, czy innych.
Człowiek doświadczony życiowo, który przeczytał trochę książek wie, że nie wszystko jest czarno białe i wiele decyzji globalnych ma swoje ukryte powody.
Jak wygląda sytuacja w szpitalach we Wrocławiu wiem doskonale i kurde nie wiem, gdzie jest to eldorado, gdzie tylko liczy się "hajsy" z covida...

Jest szpital, nie ma chorych. O czym więcej dyskutować? Takich szpitali jest więcej w naszym kraju!

Co do testowania to mówiłem o szerokim testowaniu tj w Korei i szybkie wyłapywanie ognisk, o PCR zapewne wtedy mówiłem, bo była to jedyna wiarygodna metoda. Choć teraz antygenowe też pozostawiają wiele do życzenia...

Jaka wiarygodna, przecież widać, że metoda ta jest podatna na masę błędów. DO tego testy pojawiły się od jakichś lewych dostawców (o czym pisaliśmy). Czy był tzw "gold standard test" na covid? Sam sobie odpowiedz.
Natomiast jeśli chodzi o mylenie się, jak się wypowiadam na jakiś temat, to staram się opierać na najnowszych wytycznych/ doniesieniach naukowych, te oczywiście się zmieniają, ale muszę Was zasmucić, nie przez to forum i YT tylko w wyniku nowych badań - właśnie tak działa świat medycyny.

j.w.
Jesteś doświadczony, a wierzysz w bajki. Twoje myślenie jest w mojej ocenie życzeniowe, a nie oparte na faktach. Chcesz, żeby coś było faktem, a jest tylko prawdopodobieństwem.

Kolejna kwestia, nie przypominam sobie żebym mówił, że lockdown to dobra metoda, szczególnie tak jak wyglądał/wygląda - jestem za chudy w uszach żeby to ocenić. Co więcej, teraz jesteśmy mądrzejsi i łatwiej wyrokować, a na wiosnę sytuacja była trochę inna, czyli w momencie kiedy jeszcze wierzyłem, że pisanie na RF ma jakiś sens.

Byłeś zwolennikiem wypuszczenia ludzi w grupie małego ryzyka (do 50 roku życia), czy bezwzględnie kontrolowania tego? Nie przypominam sobie takich Twoich wpisów. Jeśli krytykowałeś lockdown, to zwracam honor.

1. nie ma wirusa

Kto tak mówił? Argument z d... (ostatnio bardzo modny w pewnych kręgach ideowych)

2. fałszywe trumny = nie ma wirusa

Trumny były fałszywe , mamy na to masę dowodów. Po co były fałszywe? Może żeby ostrzec ludzi? biggrin.gifD

3. w szpitalach eldorado = nie ma wirusa

O paru szpitalach z oddziałami covidowymi słyszałem, że nie są przepełnione. Pracujesz w covidowym?

4. 2 profesorów z innych działek, publikujących tylko w swoich gazetkach (albo i to nie) są autorytetami

Autorytety uznawane do tej pory, które mówią, że coś śmierdzi, nagle nie są autorytetami. Jakie to wygodne. A teraz widzimy, jak w niemczech politycznie wybierano ekspertów. Czy w innych krajach było inaczej?

6. zbadana szczepionka jest gorsza od niezbadanego leku ( może ten lek jest super, ale najpierw trzeba to zbadac!)

Masz doświadczenie mikrobiologiczne - wytłumacz, gdzie ta szczepionka była zbadana? Dlaczego trzeba dopuszczać ją warunkowo, a niektóre kraje jej nie dopuszczają, skoro jest zbadana i bezpieczna? Jesteś fanem faktów - fakty są takie, że badania kliniczne szczepionki trwają do 2023.
Obecnie w naszym kraju oficjalnie ta sytuacja ma status eksperymentu medycznego.

7. chowające się igły

Nie przypomnam sobie, żebym o tym pisał. Natomiast o filmowaniu "szczepień" już z wciśniętym tłoczkiem strzykawki ciężko się wypowiadać - po co ktoś robił taką nieudolną szopkę? Może w tym samym celu, co z trumnami? Albo w takim samym celu, jak podłączano do respiratora manekiny?
Przecież można było wlać do fiolki sól fizjologiczną i zaszczepić kogoś legitnie, bez szopek.

10. nie ma wzrostu zgonów

Mieliśmy wzrost zgonów przed jesienią świadczące o epidemii? A gdzie te zgony w lecie, gdzie ja byłem na wielu imprezach motoryzacyjnych, spotykałem masę ludzi. Na plaży, w restauracjach, na ulicy. Fakty!

11. nie będzie zapaści ochrony zdrowia

Pisało o tym wiele osób. Manipulujesz specjalnie, lub masz słabą pamięć. Ja też o tym pisałem, że będzie sraczka na jesieni. Żadne to odkrycie, to jest logiczny wniosek widząc, że nawet z przeziębieniem nie możesz odwiedzić lekarza, bo lekarz się boi chorego... No i do tego oczywisty wzrost zachorowań na cokolwiek w związku z jesienią - niższa temperatura, wilgoć w okolicy 0 stopni, brak słońca.

12. te zgony to przez zapaść ochrony zdrowia a nie covid

Jeśli nadal nie widzisz, po tym co się pojawia oficjalnie w mediach, jak politycznie kierowana była pandemia , jak rozgrywali to nasi lokalni cwaniacy, jak za granicą,to sam dajesz świadectwo swojego doświadczenia (życiowego i zawodowego). Dobry lekarz umie wyciągać wnioski.
To forum jest ostatnim miejscem, gdzie można dyskutować. Takich dyskusji na facebooku już nie ma. "Fact checkerzy" zaraz zablokują konta, wymoderują. Marksizm nadchodzi.

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Tue, 16 Feb 2021 - 08:24
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 16 Feb 2021 - 08:58
Post #1962

Forum Clubber

fejsbuka blokują , dobre smile.gif ludzie zaczną powielacze z piwnic wyciągać, nie ma co się dziwić narastającej modzie na "morsowanie" - to taki tajny sygnał pewnie żeby się morse'a uczyć - jakoś trzeba się porozumiewać wink.gif
Takie rozbijanie w punkty wypowiedzi może się ciągnąć latami.
Ale tak zapytam - jak w takim razie należy postępowować - uznać że wirus nie jest żadnym problemem / - znieść ograniczenia (wszelkie bo jak nie jest to wszelkie) w szpitalach, przychodniach, miejscach zgromadzeń, żadnych odstępów, żadnych preparatów do dezynfekcji, żadnych maseczek (przy okazji podczas operacji też można je znieść), żadnych testów. Jednocześnie znieść możliwość pozywania pracowników medycznych i placówek o zakażenia podczas pobyty w nich, bo oczywiste że będą , ale przyjmując tą drogę - godzimy się na nie i kładziemy kaszlącego zakazonego obok niezakażonego. Więc nie znosząc tej możliwości - nikt tam pracujący nie zostanie bo musiałby być idiotą wobec pewnej fali pozwów. Więc taki "immunitet" , przy okazji jak to immunitet - otwierający droge do patologii . No albo albo.

2ga wersja - "chronić narażonych" - jak ? mniewykonalne, to jeden z typów życzeniowego myślenia

3cia ? ? ?

Bo stwierdzić - o mamy syt złą to każdy potrafi. Ale co z tym _da się_ zrobić ? w naszych warunkach .

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 16 Feb 2021 - 09:26
Post #1963

I live here !

CYTAT(Andrzejsr @ Tue, 16 Feb 2021 - 08:58) *
fejsbuka blokują , dobre smile.gif ludzie zaczną powielacze z piwnic wyciągać, nie ma co się dziwić narastającej modzie na "morsowanie" - to taki tajny sygnał pewnie żeby się morse'a uczyć - jakoś trzeba się porozumiewać wink.gif
Takie rozbijanie w punkty wypowiedzi może się ciągnąć latami.
Ale tak zapytam - jak w takim razie należy postępowować - uznać że wirus nie jest żadnym problemem / - znieść ograniczenia (wszelkie bo jak nie jest to wszelkie) w szpitalach, przychodniach, miejscach zgromadzeń, żadnych odstępów, żadnych preparatów do dezynfekcji, żadnych maseczek (przy okazji podczas operacji też można je znieść), żadnych testów. Jednocześnie znieść możliwość pozywania pracowników medycznych i placówek o zakażenia podczas pobyty w nich, bo oczywiste że będą , ale przyjmując tą drogę - godzimy się na nie i kładziemy kaszlącego zakazonego obok niezakażonego. Więc nie znosząc tej możliwości - nikt tam pracujący nie zostanie bo musiałby być idiotą wobec pewnej fali pozwów. Więc taki "immunitet" , przy okazji jak to immunitet - otwierający droge do patologii . No albo albo.

2ga wersja - "chronić narażonych" - jak ? mniewykonalne, to jeden z typów życzeniowego myślenia

3cia ? ? ?

Bo stwierdzić - o mamy syt złą to każdy potrafi. Ale co z tym _da się_ zrobić ? w naszych warunkach .

No niestety Andrzej, ale pokazujesz tutaj swoje ograniczenie : https://www.bbc.com/news/technology-55005385 . Przykro mi to stwierdzić.
Załóż sobie facebooka i wpisz coś ,że szczepionki na covid są niesprawdzone. Możesz się zdziwić smile.gif

A to Messik wysunął 100 argumentów, totalnie nie odnosząc się do mojej wypowiedzi. Taka dyskusja - monolog. Ja se pogadam i mam was w d...

Jak to nierealne jest chronić narażonych. Nierealne może w Twoim świecie. A jakie są narażone? Tutaj jest pole do popisu dla analityków danych (statystyków).
Jeśli emeryt się boi o swoje zdrowie, to niech się nie pcha do zatłoczonego sklepu i nie leje jadu na innych, że go zabiją.
Życzeniowym myśleniem jest wiara w cudowną szczepionkę (nie zapewnia braku transmisji wirusa a nawet nie zapewnia braku zachorowania) i to, że ona na cokolwiek pomoże. Natura jest mądrzejsza niż paru ludzi z syndromem Boga i wygeneruje taką mutację, która znowu znajdzie "żywicieli".

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 16 Feb 2021 - 09:44
Post #1964

Forum Clubber

Żadne ograniczenie - kpię z oczekiwań że prywatny właściecl nie miałby mieć prawa wpływac na swoją własność. Nie ma obowiązku korzystania z fejsbuka o ile wiem ? A to że blokuje idiotyzmy to akurat mnie cieszy, bo przez to że powstają te ładnie określone bańki tak samo "myślących" żyją oni w stworzonej w takiej bańce (nie wiem - grupa pt znikające igły i strzykawki) i jedni drugich klepiąc po pleckach i przytakując podkręcaja się , gubiąc po drodze to co dotąd nie pozwalało wypowiadać bzdur publicznie -wstyd. Później taki członek owej grupy nie widzi nic niewłaściwego w paplaniu o tym że czipy będą w szczepionkach, albo autyzm, albo w ogólre tych szczepionek nie ma i są puste strzykawki i znikające igły .
Albo chemitrialse.

No ale to tak pobocznie.

Normalnie - nierealne jest chronić narażonych, już zaczynając od zdefiniowania kto nimi jest (dzielimy społeczeństwo na gorszych i lepszych ?) Dla statystyków pole popisu, no to sobie poczekamy smile.gif . A taki podział to tylko początek.

W szczepionkę się nie wierzy. Działanie szczepionki jest zbadane, dane wielomilionowe spływają i póki co potwierdzają dane z badań producentów. A że cudowne są to chyba nikt nie mówił , choć "cudowność" mozna różnie interpretować. Jak dla mnie nadspodziewanie dobre wyniki wykazują. Natomiast nic lepszego w tej chwili nikt nie ma do zaproponowania. One po prostu działają, ale obowiązku szczepień nie ma wbrew szumnym obawom wiosennym.
Nie chronią w 100% . No jasne że nie , ktoś tak obiecywał ? nie sądzę, na pewno nikt z kręgów medycznych , może jakiś polityk , oni tak potrafią - "odkryłem lekarstwo które w 100% leczy - mnie wyleczyło, więc w 100% " wink.gif
(a mutacje się wygenerują na pewno, większe prawdopodobieństwo ich - z częstszym mnożeniem się danego organizmu, stąd afrykańskie czy brazylijskie. A nie , tam nie ma covidu... )

--------------------

+Quote Post
Sarna1
post Tue, 16 Feb 2021 - 09:51
Post #1965

Super User

Andrzej w 100% nie ale w 94 smile.gif. Koledzy z Telawiwu już mają dane.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Haarec-Po-...UncipcYs8SQAhU4

--------------------
S3,
A4

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 16 Feb 2021 - 09:58
Post #1966

I live here !

CYTAT(Andrzejsr @ Tue, 16 Feb 2021 - 09:44) *
Żadne ograniczenie - kpię z oczekiwań że prywatny właściecl nie miałby mieć prawa wpływac na swoją własność. Nie ma obowiązku korzystania z fejsbuka o ile wiem ? A to że blokuje idiotyzmy to akurat mnie cieszy, bo przez to że powstają te ładnie określone bańki tak samo "myślących" żyją oni w stworzonej w takiej bańce (nie wiem - grupa pt znikające igły i strzykawki) i jedni drugich klepiąc po pleckach i przytakując podkręcaja się , gubiąc po drodze to co dotąd nie pozwalało wypowiadać bzdur publicznie -wstyd. Później taki członek owej grupy nie widzi nic niewłaściwego w paplaniu o tym że czipy będą w szczepionkach, albo autyzm, albo w ogólre tych szczepionek nie ma i są puste strzykawki i znikające igły .
Albo chemitrialse.

No ale to tak pobocznie.

Normalnie - nierealne jest chronić narażonych, już zaczynając od zdefiniowania kto nimi jest (dzielimy społeczeństwo na gorszych i lepszych ?) Dla statystyków pole popisu, no to sobie poczekamy smile.gif . A taki podział to tylko początek.

W szczepionkę się nie wierzy. Działanie szczepionki jest zbadane, dane wielomilionowe spływają i póki co potwierdzają dane z badań producentów. A że cudowne są to chyba nikt nie mówił , choć "cudowność" mozna różnie interpretować. Jak dla mnie nadspodziewanie dobre wyniki wykazują. Natomiast nic lepszego w tej chwili nikt nie ma do zaproponowania. One po prostu działają, ale obowiązku szczepień nie ma wbrew szumnym obawom wiosennym.
Nie chronią w 100% . No jasne że nie , ktoś tak obiecywał ? nie sądzę, na pewno nikt z kręgów medycznych , może jakiś polityk , oni tak potrafią - "odkryłem lekarstwo które w 100% leczy - mnie wyleczyło, więc w 100% " wink.gif
(a mutacje się wygenerują na pewno, większe prawdopodobieństwo ich - z częstszym mnożeniem się danego organizmu, stąd afrykańskie czy brazylijskie. A nie , tam nie ma covidu... )

Andrzej, że tak zapytam, czy Ty zastanawiasz się nad tym, co piszesz?
Podziały na narażonych i nie narażonych jest be, niemoralne. No to podzielmy na duże firmy zagraniczne i małych lokalnych przedsiębiorców. Jednych zamknijmy, innych dofinansujmy.... Udupmy ludzi, zniszczmy im życie.
Ja już nie mam siły, zaprzeczysz każdemu faktowi. Sam jesteś dowodem na tworzenie bańki, ale wokół siebie...

CYTAT(Sarna1 @ Tue, 16 Feb 2021 - 09:51) *
Andrzej w 100% nie ale w 94 smile.gif. Koledzy z Telawiwu już mają dane.

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Haarec-Po-...UncipcYs8SQAhU4

Najbardziej wyszczepiony naród świata : https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/
Polska "antyszczepionkowa" : https://www.worldometers.info/coronavirus/country/poland/

--------------------

+Quote Post
Rob555
post Tue, 16 Feb 2021 - 10:06
Post #1967

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Tue, 16 Feb 2021 - 09:26) *
No niestety Andrzej, ale pokazujesz tutaj swoje ograniczenie : https://www.bbc.com/news/technology-55005385 . Przykro mi to stwierdzić.
Załóż sobie facebooka i wpisz coś ,że szczepionki na covid są niesprawdzone. Możesz się zdziwić smile.gif

Nie trudź sie ...nie trafisz.
Oni żyją w cudownym świecie w którym autorytety nie są łase na profity, rządy pracują propublico bono a tacy jak my to foliarze....

Kochacie szczepionki i ta histerie...super.

Ja tam widzę oprócz wirusa sporo korelacji z dużym biznesem, szemranymi kontraktami oraz polityka w tle no i zmiana zachowań społecznych które raczej długoterminowo do katastrofy doprowadza.
Ale wiem szkiełko i oko !

Dr Witold Rogiewicz (Swiec Panie nad Jego dusza) atakował foliarzy dumnie na FB instalował nakładki (pierwszy sie zaszczepię - juz po szczepieniu) i generalnie wyśmiewał tych którzy maja po prostu wątpliwości.
No coz podobno po drugiej dawce odszedł z tego świata ja wiem ze to może byc przypadek i zbieg okoliczności. Podobnie jak te 9 zgonów w domu opieki społecznej i ta pielęgniarka z USA.
Nie mniej tak mam watpliwosci i ich nie zmienicie....

Za duzo widziałem by byc naiwnym

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 16 Feb 2021 - 10:31
Post #1968

Forum Clubber

CYTAT(jackkpl @ Tue, 16 Feb 2021 - 09:58) *
.... No to podzielmy na duże firmy zagraniczne i małych lokalnych przedsiębiorców. Jednych zamknijmy, innych dofinansujmy.... Udupmy ludzi, zniszczmy im życie. ...

No to są najlepsze argumenty - musi być wolność gospodarcza ! - ok , oczywiście, z tym że za tym idzie drugie - celem firmy jest nie trwanie w stagnacji , w formie jednoodobowej czy rodzinnej, celem jej jest ekspansja, poszerzanie rynków, pozbywanie się konkurencji - cenami, lobbowaniem, wszelkimi brudnymi metodami także ( myślenie życzenowe że tak to nie działa odrzucamy, bo tak to działa , także na niskich szczeblach wzajwemnych zależności społecznych) . Ktoś kto woła o wolnosć gospodarczą musi sobie zdawać sprawę z tego , że to jest celem biznesu - rozrost i ekspansja. Inaczej upadnie - poprze czy, pczy okazji działań tych którzy się rozwijają . I teraz tak - ta wolnosć jest super ale dopóki nic dużego z tego nie wyrasta. Zgoda oczywiście, bo monopol nie jest nigdy dobry. Tylko tu pojawia się konieczność czego? - regulacji. Dlaczego jedne regulacje miałby być fajne a drugie be ? co będzie o tym decydować - lobbing oczywiście. Bo chyba nie myślisz życzeniowo sądząc że dobra wola czystych polityków.

Podział na narażonych i nienarażonych jest nierealny , i niewiele dający , dlatego ten list do którego tym nawiązujesz upadł i nie zyskał powszechnego poparcia, myślenie życzeniowe.

edit - Aha, nie pisałem nic o be i niemoralności podziału , same praktyczne problemy (kogo tam zaliczyć, kogo nie, co się z tym wiąże co nie - ograniczenia w przemieszczaniu ? zakaz pracy ? tworzymy grupę wołów roboczych tworzących pkb , a drugą nie tworzących - do odstrzału (przepraszam, jednak nie da się od morlanych kwestii takiego podziału uciec) , granica wiek XX - czyli tej pani przepraszam ale nie przyjmiemy do szpitala bo jest w grupie narażenia i może nas oskarżyć, do pracy, do sklepu także. Nierealne. Rodziny ? mieszkania dla tych narażonych? utrzymanie ich bo pracowac nie mogą? to tak na szybko pierwsze lepsze niemożliwości.

--------------------

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 16 Feb 2021 - 11:27
Post #1969

I live here !

CYTAT(Andrzejsr @ Tue, 16 Feb 2021 - 10:31) *
No to są najlepsze argumenty - musi być wolność gospodarcza ! - ok , oczywiście, z tym że za tym idzie drugie - celem firmy jest nie trwanie w stagnacji , w formie jednoodobowej czy rodzinnej, celem jej jest ekspansja, poszerzanie rynków, pozbywanie się konkurencji - cenami, lobbowaniem, wszelkimi brudnymi metodami także ( myślenie życzenowe że tak to nie działa odrzucamy, bo tak to działa , także na niskich szczeblach wzajwemnych zależności społecznych) . Ktoś kto woła o wolnosć gospodarczą musi sobie zdawać sprawę z tego , że to jest celem biznesu - rozrost i ekspansja. Inaczej upadnie - poprze czy, pczy okazji działań tych którzy się rozwijają . I teraz tak - ta wolnosć jest super ale dopóki nic dużego z tego nie wyrasta. Zgoda oczywiście, bo monopol nie jest nigdy dobry. Tylko tu pojawia się konieczność czego? - regulacji. Dlaczego jedne regulacje miałby być fajne a drugie be ? co będzie o tym decydować - lobbing oczywiście. Bo chyba nie myślisz życzeniowo sądząc że dobra wola czystych polityków.

Podział na narażonych i nienarażonych jest nierealny , i niewiele dający , dlatego ten list do którego tym nawiązujesz upadł i nie zyskał powszechnego poparcia, myślenie życzeniowe.

edit - Aha, nie pisałem nic o be i niemoralności podziału , same praktyczne problemy (kogo tam zaliczyć, kogo nie, co się z tym wiąże co nie - ograniczenia w przemieszczaniu ? zakaz pracy ? tworzymy grupę wołów roboczych tworzących pkb , a drugą nie tworzących - do odstrzału (przepraszam, jednak nie da się od morlanych kwestii takiego podziału uciec) , granica wiek XX - czyli tej pani przepraszam ale nie przyjmiemy do szpitala bo jest w grupie narażenia i może nas oskarżyć, do pracy, do sklepu także. Nierealne. Rodziny ? mieszkania dla tych narażonych? utrzymanie ich bo pracowac nie mogą? to tak na szybko pierwsze lepsze niemożliwości.

Totalnie nie zrozumiałeś, o co mi chodzi. Jesteś zamknięty w myśleniu obostrzeń, a ja ciągle piszę o tym, żeby wspierać osoby z grupy ryzyka (dać im przywileje).
Po prostu się nie dogadamy, żyjemy w innych bajkach.

--------------------

+Quote Post
rwtnt
post Tue, 16 Feb 2021 - 11:34
Post #1970

Forum Killer

https://www.facebook.com/249880261833903/po...02565023232071/ to sobie doktor pożartował wink.gif

+Quote Post
Messik
post Tue, 16 Feb 2021 - 11:38
Post #1971

Frequent User

CYTAT(jackkpl @ Tue, 16 Feb 2021 - 11:27) *
Totalnie nie zrozumiałeś, o co mi chodzi. Jesteś zamknięty w myśleniu obostrzeń, a ja ciągle piszę o tym, żeby wspierać osoby z grupy ryzyka (dać im przywileje).
Po prostu się nie dogadamy, żyjemy w innych bajkach.

Bardzo dobry wniosek, tylko jak będzie tragedia (czego Wam nie życzę) to ostatecznie pójdziecie do tych złych lekarzy, którzy czerpią wiedzę z tych z łych źródeł, na czym źli ludzie zarabiają.

Chyba czas się z tym pogodzić, albo... Napiszcie kilka prac, z chęcią pomogę smile.gif

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 16 Feb 2021 - 13:26
Post #1972

I live here !

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/rapor...ers,nId,5046188

--------------------

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 16 Feb 2021 - 13:38
Post #1973

Forum Clubber

CYTAT(jackkpl @ Tue, 16 Feb 2021 - 13:26) *

Ale to wszyscy wiemy przecież.

Objawy takie są w potężnej większości po podaniu szczepionek , czy astra czy pfizer czy moderna. O innych nie mam informacji ale prawdopodobnie też .

To nie jest nic gorźnego. U nas nie trąbi nikt o tym, bo personel medyczny wie że będą prawdopodobnie te objawy (producenci opisują, dostaje się dużą kartkę do przeczytania i zaznajomienia przed decyzją) i że nie są groźne i woli to niż płuca w formie włókna lub nie 1-2 dniowe, a wielotygodniowe męczarnie i wie , że nie ma sie czego obawiać.

Natomiast - jak u nas się zacznie szczepienie nauczycieli oo, to będą dopiero tytuły i nagłówki smile.gif

Kwestia do rozważenia - 1-2 dni wolne po szczepieniu na pewno, ale to ta, gospodarka straci więc wątpię aby to ktoś wprowadził .

Czasu mało, więc nie było kiedy, ale generalnie z rozmów różnych wnika że u "ozdrowieńców" może druga dawka nie jest potrzebna, albo bardziej odległa w czasie. Ale - tego nie wiemy bo... nikt tego nie zbadał wiarygodnie, ot obserwacje w otoczeniu nic nie znaczące - znajomy to, znajpoma tamto, ja to itp. . Badane były tylko 2 dawki, czy w przypadku Astry przez pomyłkę o ile dobrze zrozumiałem - 1,5 dawki, u innych też wg jakichs założen bo tyle było czasu ile było. Z Izraela mają mieć kolejne dane. I będą dalej kolejne spływać.

Jak ktoś się obawia rozbicia ogólnego, temperatury, bólu głowy, nudnosci itp od wieczora dnia podania do natępnego i być może kolejnego - to w dużym stopniu słusznie, bo z dużym prawdopodobieństwem te objawy wystąpią . Czy woli je czy ryzykować chorbe - to jest własna i indywidualna decyzja . Czy to są objawy logującego się do sieci czipa - raczej nie . Czy działającego prawidłowo układu odpornosciowego w odpowiedzi na produkcję obcych białek - raczej tak .

--------------------

+Quote Post
zmoświ
post Tue, 16 Feb 2021 - 13:39
Post #1974

Super User

8. lekarze nie chcą się szczepić (zaszczepiło się ponad 95%?)

wg oficjalnych danych wychodzi nieco ponad 50% wyszczepionego personelu medycznego wink.gif

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-01...zeciw-covid-19/

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 16 Feb 2021 - 14:13
Post #1975

Forum Clubber

O Polsat to oficjalne dane jednak , bardzo zmienne widzę są interpretacje co jest wiarygodne co nie.
Ale nieważne : 50% ?
134 507 lekarzy, 21 849 dentystów (na dzień 26 stycznia, trochę czasu minęło i były odwoływane szczepienia z powodu braku szczepionek )
Lekarzy mających prawo wykonywania zawodu w Polsce – ... – jest 142,3 tys., a lekarzy dentystów 38,4 tys.

EDIT tak swoją drogą - 30-40 tys stomatolgów jest w Polsce. To jest liczba zmarłych z powodu covid w Polsce. Duzo nieduzo - można sobie rozważać własną miarą każdy, ale - pyk w ciągu roku nie ma stomatologów, zero , nie ma, w ogóle. Procenty zwłaszcza drobne łatwo lekceważyć.

--------------------

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 16 Feb 2021 - 15:21
Post #1976

Forum Clubber

No, strach umrzeć teraz, bo to będzie "po szczepionce".

--------------------

+Quote Post
Bio
post Tue, 16 Feb 2021 - 15:47
Post #1977

Forum Killer

CYTAT(jackkpl @ Tue, 16 Feb 2021 - 09:58) *

Dobrze widzę, że w PL 4x więcej śmierci?

CYTAT(jackkpl @ Tue, 16 Feb 2021 - 09:26) *

Technicznie jest to nieprawda, bo producent szczepionki robi testy zanim jest wprowadzana w obieg.

CYTAT(Rob555 @ Tue, 16 Feb 2021 - 10:06) *
[...]a tacy jak my to foliarze....

Widzisz. Ja Jacka nie traktuję jako Foliarza, bo trzyma dyskusję na względnym poziomie i możemy się poprzerzucać argumentami, gdzie jedna strona szanuje drugą. Podejrzewam, że podobnie myśli Andrzejsr.

W przeciwieństwie do Ciebie, gdy rzucasz tezą, a potem linkami, które orają... Ciebie. Jak przykładowo teoria o "premii za wpisanie covid w polu "przyczyna śmierci"". Do tego dorzucanie losowych pogrubień, wykrzykników, pasywnej-agresji i tonu furiata/podwórkowca sprawia, że większość Twoich postów po prostu ignoruję.

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 16 Feb 2021 - 20:41
Post #1978

I live here !

Większość, jak nie wszyscy, chcą tu dla innych dobrze. Różnica polega na tym, jak definiujemy dobrze.
Część osób łącznie ze mną uważa że chcącemu nie dzieje się krzywa. Czyli jak chce iść do ludzi i jestem świadom ryzyka zakażenia, to moja decyzja. Jak chce się zaszczepić ,to zrobię, jak nie chce, to nie zrobię.
Część osób uważa,że trzeba ludzi ograniczać i kontrolować. Przymus badań ,przymus szczepień, zakaz spotykania czy przemieszczania. Z tego wynika też zakaz prowadzenia niektórych usług. Niestety , jak to w polityce, są równi i równiejsi. Kasyna są otwarte, a restauracje nadal nie smile.gif.

Czy ktoś tu popiera działania rządu? My tu gadamy, a tam leci gruba kasa za plecami, z naszych podatków. I przy tym zmarło bardzo dużo ludzi. Zmarli pośrednio przez nieudolność rządzących. To są fakty, nie opinie.

--------------------

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 16 Feb 2021 - 21:25
Post #1979

Forum Clubber

No, rząd to głównie kopiuje działania innych w formie trochę z tego, trochę z tamtego, plus mój ból jest większy niż twój , plus otwórzmy galerie bo Polacy musssssszzzaa kupować i jeszcze na nas nie zagłosują jak wydrukowanego 500 plus nie wydadzą na pierdoły , kasyna to w ogóle żart. Ale widać ktoś tam ma większe wpływy inni mniejsze.

Tylko to są sprawy z dziedziny "co zrobić z problemem XYZ (covid w tym przypadku)"

A tu czytamy głosym opowiadające brednie, że "problemu XYZ (covid w tym przypadku) " w ogóle nie ma. Że jest wymy ślony po to żeby nas zaczipować , że nie ma go bo ludzie umierają z mrozu lub odwilży, że nie ma go bo są fałszowane dokumentacje medyczne i urzędowe , że są dowody na działanie leków , któych to dowodów nie ma, że nie ma dowodów na działanie środków zapobiegawczych, które to dowody są, że lepiej wyjdziemy jako kraj gospodarczo, pozostając w tyle za innymi w kwestii terminów szczepień, że fachowcy w zawoddzie od dziesiątek lat i z dostępem do danych są głupsi niż celebrytka i poseł publicysta po LO., że kto ma umrzeć niech umiera , jak śmie psuć radość życia tym co nie umierają .

Co innego rozważanie jakie środki podejmować, a co innego podważanie fundamentalnych prawd czy szerzenie teorii o znikającysz strzykawakach. (sądziłęm że tego tłumaczyć nie trzeba niko,mu ale może - telewizja przyjechała ojej spóźniona bo miała kręcić szczepienia a tu już po, to co - jakieś gesty nad ramieniem delikwenta "kamerowanego" trzeba wykonać . W jednym z okolicznych szpitali wstrzymywano szczepienia godzinami czekając na przyjazd tv. No taka amatorka niestety.
Ale z czipami nie mająca nic wspólnego.

Co do tego przemieszczania się - nie do końca, to trochę jak z ograniczeniami prędkości, każy chojrak, do czasu. Tyle że w jednym i drugim przypadku w ograniczeniach nie chodzi o niego - że skończy na drzewie czy chory (w uproszczeniu - jak ma w d resztę to i reszta ma go w d, chodzi o to że bogu ducha winne otocznie naraża). Jak kiedyś będzie w jakiś sposób można jednoznacznie określić kto jest bardziej narażony, kto nie to będzie łatwiej ale póki co do konca poza kilkoma czynnikami nie wiadomo.

--------------------

+Quote Post
rwtnt
post Tue, 16 Feb 2021 - 21:31
Post #1980

Forum Killer

Tylko to jest wojna poglądów i uwierz mi, że kryzys gospodarczy, który nadejdzie zabije więcej ludzi niż covid z lockodownem. Ludzie będą po cichu umierać z głodu oraz przerwania łańcucha dostaw oraz upadku turystyki. Kontakty międzyludzkie oraz wymiana towarowo gospodarcza to kolebki naszej cywilizacji. Jak to utniemy to zapadnie się cała ludzkość. Śmierć kilku milionów ludzi z powodu covida, nie jest warta blokowania życia pozostałym prawie 8mld ludzi, to tak nikły promil populacji, że szkoda marnować na to energię. Prędzej czy później ludzie i tak się zbuntują, to kwestia czasu. https://www.youtube.com/watch?v=BGs7_kOWJPU

+Quote Post

116 Stron V  « < 97 98 99 100 101 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Saturday, 19 July 2025 - 02:50