Shoutbox 0 nowych PW 

116 Stron V  « < 81 82 83 84 85 > »   
Closed TopicStart new topic
> Koronawirus a motorsport. Co myślicie?
piwo
post Sun, 03 Jan 2021 - 14:18
Post #1641

I live here !

https://www.rt.com/news/511332-israel-vacci...navirus-pfizer/
Choć info dziwnie skorelowane w tym samym czasie co dzisiejsze naloty Izraela na liban

wink.gif

--------------------
930kg 320KM RWD Torsen RaceTCS lotus111r abs
1/4 2024r 300KM 12,394s
0-200km/h 2020r www.youtube.com/watch?v=jj-Hbidv43s
Poznań 1m48,467s 2021; Łódź 57,517s 2023 a052 fr, vr2 r7a(hl) tyl
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Sun, 03 Jan 2021 - 14:18
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
QbaqBA
post Sun, 03 Jan 2021 - 19:08
Post #1642

Super User

Te osoby z Izraela, to kiedy zostały zaszczepione i ile dni po tym wystąpiły objawy zakażenia? rt.com (wiesz w ogóle co to za portal?) nie wspomina?

+Quote Post
Rob555
post Mon, 04 Jan 2021 - 12:43
Post #1643

Frequent User

Pospiech w wypuszczeniu na rynek, skrócenie czas badan, chec zysku - efekt tysiace skrzywdzonych dzieci...
To nie teoria spiskowa a historia która sie zdarzyla w latach 50 ubiegłego wieku
https://kobieta.interia.pl/zdrowie/news-tal...campaign=chrome

Pisze o tym w kontekscie takiej chorej nagonki na szczepionki.
Po pierwsze tak naprawde nie wiemy jeszcze jakie beda skutki dlugofalowe
Po drugie pospiech przy ich tworzeniu byl ogromny
po trzecie podmioty ktore wyprodukowaly sa pozbawione odpowiedzialnosci za ich produkt !
po czwarte firma na P.... ma juz wiele spraw załozonych ktore przegrala i była zmuszona placic srogie odszkodowania.

Wiec czemu ludzie tak chetnie leca sie kłoc...? Bo od kilku mc nic innego w TV w internecie itd nie istnieje tylko C19 i tylko szczepionki -chociaz na poczatku twierdzono ze kilka lat zajmie ich znalezienie (sic!)
jesli ktos widzi tylko zbieg okolicznosci to ja go pozdrawiam
Aha tlumaczenie ze teraz jest inna medycyna inne badania itd...niz w latach 50 zbywam krótko - przyjrzycie sie co koncerny od lat praktykuja w samochodach elektronice itd...jestesmy BETA testereami. Wypuszczaja produkt pelen wad i pozniej albo je naprawiaja albo udaja ze tak jest .... aktualizacje itp
w przypadku zdrowia raczej odwrotu nie bedzie
dlatego nie jestem przeciwnikiem szczepien
ale nie na sile i nie na szybko juz teraz i pod przymusem (bo de facto tak bedzie).

zreszta to nie tylko moje zdanie
sporo lekarzy tez je podziela
https://instytutsprawobywatelskich.pl/apel-...rGm5b7DSFHwIttU

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 05 Jan 2021 - 08:45
Post #1644

I live here !

Nieletni mogą sami wyrazic zgodę na zabieg medyczny (szczepienie). Bez zgody rodzica. Oczywiście wszystko dla dobra świata.
https://lims.dccouncil.us/Legislation/B23-0171

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
mystek
post Tue, 05 Jan 2021 - 14:56
Post #1645

Super User

Odnośnie szczepień - rozumiem, że jak przyjdzie mi sms bym gdzieś się tam udał na szczepienie, to mogę go totalnie zignorować?

+Quote Post
Gusiew
post Wed, 06 Jan 2021 - 13:53
Post #1646

Super User

Biorac pod uwage wszystkie powyzsze teorie to napewno Cie zmusza a jak sie nie zaszczepisz sie to zniszcza Ci biznes lub specjalnie zaraza twoja rodzine.

+Quote Post
Damzzii
post Wed, 06 Jan 2021 - 22:15
Post #1647

Super User

Biznes to już w dużej mierze zniszczyli łamiąc przy tym prawo, jest już pierwszy (chyba) wyrok dotyczący legalności zamykania (fryzjer)
Wszystkie nakazy i zakazy, które zostały wprowadzone są nielegalne, a wszystko co mówią to totalne bzdury.

Przyklaskujcie temu dalej, gratuluje, obudzicie się jak Polska będzie finansowo stała jak Wenezuela.

+Quote Post
mystek
post Thu, 07 Jan 2021 - 07:22
Post #1648

Super User

#Gusiew - ta, słyszałem coś o zabieraniu 500+ np osobom nie zaszczepionym smile.gif. Chętnie pójdę do sądu jak mnie coś takiego dotknie, sprawa wygrana od strzała (czyt. mam na myśli nie tylko jakieś 500+, ale ogólnie próby segregacji na zaszczepionych i nie zaszczepionych)

+Quote Post
Gusiew
post Thu, 07 Jan 2021 - 11:30
Post #1649

Super User

Taak przyklaskujmy a dwoch moich znajomych pod respiratorem to pewnie dla rozrywki tam sa

+Quote Post
zrodlany
post Thu, 07 Jan 2021 - 12:05
Post #1650

User

CYTAT(Gusiew @ Thu, 07 Jan 2021 - 11:30) *
Taak przyklaskujmy a dwoch moich znajomych pod respiratorem to pewnie dla rozrywki tam sa

Wszystkich teraz kładą "bo tak trzeba", znajomego ojca położyli i zmarł, nawet ciała nie mogli obejrzeć... jakby nie kładli żył by do dziś, ale to tak jest jak lud oczarowany mediami wysyła kogoś na śmierć do szpitala... oj tzn na leczenie.

+Quote Post
Honada
post Thu, 07 Jan 2021 - 12:09
Post #1651

Forum Homee

Radzę zastanowić się nad amantadyną w leczeniu. Bo ja już 3 osobę nią wyleczyłem. W 3 dni. oczywiście dawki przyjmuje się dłużej, ale po 3 dniach większość dolegliwości ustaje, potem pozostaje to wycieńczenie organizmu, które trwa 1-2 tygodnie.

+Quote Post
Rob555
post Thu, 07 Jan 2021 - 13:22
Post #1652

Frequent User

CYTAT(Honada @ Thu, 07 Jan 2021 - 12:09) *
Radzę zastanowić się nad amantadyną w leczeniu. Bo ja już 3 osobę nią wyleczyłem. W 3 dni. oczywiście dawki przyjmuje się dłużej, ale po 3 dniach większość dolegliwości ustaje, potem pozostaje to wycieńczenie organizmu, które trwa 1-2 tygodnie.

Niestety coraz trudniej bedzie jest odgórnie blokowana bo jest za tania i za dobra

+Quote Post
jackkpl
post Thu, 07 Jan 2021 - 18:23
Post #1653

I live here !

WHO w końcu coś przebąkuje o możliwych fałszywych wynikach RT-PCR, gdy liczba cykli jest duża.
https://www.who.int/news/item/14-12-2020-wh...e-for-ivd-users

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Damzzii
post Thu, 07 Jan 2021 - 23:35
Post #1654

Super User

CYTAT(Honada @ Thu, 07 Jan 2021 - 12:09) *

Honada napisz jak wygląda w tej chwili jej "dostępność", czy da się ją kupić w aptece na receptę, odpłatność 100% tak jak miało zostać wprowadzone?

+Quote Post
Gusiew
post Fri, 08 Jan 2021 - 13:15
Post #1655

Super User

20 zl z refundacja dla seniorow. Recepta potrzebna. Wpadlem do Wawy przelotem. Wygooglalem apteki i nie ma problemu z dostepnoscia.

+Quote Post
piwo
post Fri, 08 Jan 2021 - 15:15
Post #1656

I live here !

https://www.dailymail.co.uk/news/article-91...dKtPyL63w6wXeQI

--------------------
1/4 2024r 300KM 12,394s

+Quote Post
Andrzejsr
post Fri, 08 Jan 2021 - 15:29
Post #1657

Forum Clubber

Już bardziej skuteczne, a przynajmniej udowodnione klinicznie wstępnie i zaplanowane są badania szersze na 2 tys ponad osób, jest stosowanie płukanki jamy ustnej. I logiczne w sensie zmniejszenia ładunku wirusa (ten ładunek ma istotne znaczenie domy opieki vs niska zakaźność skąpoobjawowych).
Akurat tam badali konkretny preparat brazylijski , ale pewnie będą i badania innyhc.
Co do amantadyny to autorzy największego z jej badań przytaczanego tu z Meksyku - we wnioskach nie zalecają jej stosowania (w jednej z grup - o lżejszymn przebiegu, było większe ryzyko zgonu niż wśród osób jej nie stosujących , ale w ciężkiej - wentylowanych - mniejsze) . W każdym razie dowodów brak.
Dodam jeszcze, ze trafiłem na stronę doktora Bodnara gdzie publikuje on dwa przypadki radiologicznej rzekomej poprawy po leczeniu. Tam nie ma żadnej poprawy radiologicznej - to są takie same zmiany przed i po leczeniu, jedynie zdjęcie po leczeniu jest mówiac potocznie "ciemniejsze" więc część zmian jest nie tak wyraźnie widoczna. Zdjęć w formatach jpg się nie powinno oceniać, ale jak ktoś to publikuje jako dowód powinien zadbać o porównywalność lub dobrać takie przypadki, gdzie nie można mieć wątpliwości co do poprawy nawet biorąc pod uwagę inne warunki wykonania zdjęć, jak już opiera się na zdjęciu RTG a nie tomografii.

Honada - niedawno spotkałem się z ofertą "gwarantowania zdanej matury" - ktoś jakiś sposób na jej zdanie sprzedaje - za grosze - tanio . Więc tłumek maturzystów pewnie kupi. I co ciekawe - zapewne większość z nich ... ZDA! tylko że - żaden z nich , tylko na tym tajemnym sposobie się opierał nie będzie, uczą sięxzieciaki mimo to, mają wiedzę dotąd zdobytą i zdaliby i bez tego cudnego sposobu. A w razie gdy jakieś jednostkli nie zdadzą - sprzedazjący zwróci te dwie dychy . Natomiast w medycynie nikt sobie na to pozwolic nie może - na ryzyko że pacjent odrzuci leczenie, które ma jakieś podstawy w badaniach, na korzyśc tego które jest rzekomo tłamszone. Może się oczywoście to co tydzień, miesiąć , rok itd coś zmienić, ale - na dziś, trzeba się opierać na tym, co jest na dziś udowodnione.

Do zdań typu - dali go do szpitala i umarł ... szkoda słów.

Swoją drogą tak trochę "tęczowo" - różnorodnie tu się robi smile.gif bo tak - jedne zadnia "słąbi zawsze umierali, silni nie będą przez nich mniej wygodnie żyć". Ale jednocześnie "słąbą gospodarkę , słabe biznesy trzeba chronić, bo inaczej silne je przejmą"
Czy "w szpitalach się umiera, poza nie" . Ale jednocześnie "zwiększona śmiertelność wynika z braku dostępu do szpitali i ludzie umierają w domach" .
Co za tęczowe forum wink.gif ale tp dobrze, różnorodność jest potrzebna w przyrodzie .

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post
piwo
post Fri, 08 Jan 2021 - 15:39
Post #1658

I live here !

Badania już są w toku więc za miesiąc sprawa będzie jasna
https://www.youtube.com/watch?v=HafAhRGnCDo

--------------------
1/4 2024r 300KM 12,394s

+Quote Post
Honada
post Fri, 08 Jan 2021 - 16:02
Post #1659

Forum Homee

CYTAT(Damzzii @ Thu, 07 Jan 2021 - 23:35) *
Honada napisz jak wygląda w tej chwili jej "dostępność", czy da się ją kupić w aptece na receptę, odpłatność 100% tak jak miało zostać wprowadzone?

W tej chwili widzę, że jest w aptekach w Warszawie. Kupisz tylko na receptę. Bez refundacji jest bardzo tania. 100 tabletek kosztuje 60 zł. Co do skuteczności - jak ktoś ma cierpliwość czekać na lek i szczepionkę to jego sprawa. Oczywiście trzeba się liczyć ze skutkami ubocznymi każdego leku.

Ale chciałbym zapytać mojego świętej pamięci wujka jakim cudem on zażywał tej Amantix przez 8 lat i przeżył 85 lat skoro podanie 30 tabletek podobno może zabić. W 3 przypadkach z mojej nabliższej rodziny w tym matki, efekty po Amantixie były widoczne po 5-6 godzinach (mimo że to gorzej wchłaniany siarczan). W każdym razie ze stanu cieżkiego po 2 dniach w zasadzie była w pełni sprawna poza wyczerpaniem fizycznym. Byc może to cud, a nie amantadyna. Albo wstawiennictwo Latającego Potwora Spaghetii. Cięzko powiedzieć. Ale każdy niech bierze amantadynę na swoją odpowiedzalność. Ja nie stosuję niektórych leków przepisywanych przez lekarzy widząc jakie skutki może on wywołać. Tylko w sytuacjach podbramkowych (np. lek Izotec - prawdziwa "rakieta").

To co mnie zadziwia do dziś - nadal pojawiają się komentarze ekspertów, że niewiele wiemy o wirusie, ale wiemy już wszytko o szczepionce mRNA przeciw niemu. Logiczny majstersztyk. Jak oni zrobili szczepionkę na wirusa, którego nie rozumieją? Prawdziwy talent.

+Quote Post
Andrzejsr
post Fri, 08 Jan 2021 - 16:08
Post #1660

Forum Clubber

Szczepionki. Nie szczepionkę. Bo jest wiele, co z tymi nie mRNA - one są ok bo to już nie "ich" robota?

"ONI" pozostają wciąż niezdefiniowani.

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post

116 Stron V  « < 81 82 83 84 85 > » 
Closed TopicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Monday, 14 July 2025 - 20:23