![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 23 February 2016 ![]() |
Wskaz źródło, z którego wnioskujesz, że nie wyrabiają zakłady pogrzebowe. W Polsce też już nie wyrabiają? Brak respiratorow to bajki. A jak jest z tymi maseczkami? Co jakiś czas wypływa gdzieś post na fb zrozpaczonego pracownika szpitala że brakuje maseczek dla personelu i pacjentów.. Jak to jest na prawdę? Nie pytam o Twój oddział bo z tego co piszesz to na razie macie spokój ale na pewno masz jakieś potwierdzone info od innych a nie bajki z internetu. pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 24 March 2015 ![]() |
No niestety, taki urok medycyny, że dziś coś jest wytyczną, za X czasu jest brednią. W jednym kraju postępuje się tak, w innym inaczej.
Ba, w jednym szpiutalu czy oddziale tak, w innym inaczej. Rzadko kiedy jest jedna właściwa droga. Ten sam lekarz mógł inaczej postępować 1-5-10 lat wcześniej a po 1-2-10 latach będzie inaczej - bo pojawiły się jakieś dane, nabrał doświadczenia itp. Nie wiem czy ktoś pamięta wciskanie dzieciom szpinaku bo tam "tyle żelaza". Nikt tego nie robił przecież aby dręczyć dzeici, ani wspomóc producentów szpinaku. Gdzies poszły w świat dane z przestawionym przecinkiem przy zawartości tego nieszczęsnego żelaza i poszło. A ile to wymiotów spowodowało ![]() Tak po prostu czasem jest. Dziś jesteś przekonany co do tych danych dot wit D. Z nią przez xx lat byo już wiele szkól. Za 10-20 lat może będzie świat z tego kpić jak dziś ze średniowiecza, pijawek itp. A z obecną syt. - nie ma danych, nie wiadomo jakie skutki na dłuższą metę daje izolacja a jakie brak itd. Wiadomo tylko że gospodarce to zaszkodzi. I ci co trąbią o ograniczaniu wolności przez jakichś "ktoś" sami nie mogą się doczekać żeby znów wskoczyś w te tryby i być trybikiem do napędzania tej gospodarki . Jacek, jak się nie mówi i nie ma akcji o zdrowym żywieniu, higienie, paleniu , piciu i ochronie środowiska, przecież to zewsząd wszsytkich atakuje. Od lat instrukcje mycia rąk wszędzie (nie teraz przecież to już hoho), masa kampani o otyłości, ostatnio pyły i co rusz coś. Tylko to może tak powszechne że stało się takim szumem w tle, niezauważalnym. A o tym wzroście na śląsku wza A nie wiedziałem, nie widzę daty artykułu ale po 2016 wynika z treści, po części więc pozytywnym skutkiem akcji przesadzonej czy nie pt koronawirus, będzie może spadek zachorowań na wzw A . -------------------- Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
Polityka. Miał być armageddon i zdjęty rząd, a tu się okazuje że Polska z koronaczubem nieźle sobie radzi i rząd zyskuje poparcie. No to teraz jest retoryka że brakuje masek i sprzętu ochronnego. Z jakiej paki w szpitalach ma być ten sprzęt skoro nigdy w szpitalach nie był używany? Widział ktoś to kiedyś? Kogo kiedyś badał lekarz w OP1? Ja pracuje w różnych szpitalach m in. W zakaznym i serio zastanawiam się skąd oni wytrzasneli tyle sprzętu. Te pomarańczowe kombinezony, w których jesteśmy zmuszeni teraz biegać nie są żadna ochrona przeciwko żadnemu wirusówi!! To jedynie bal przebierańców. Po pierwsze wirusy krążą od pierwszego wdechu w życiu do ostatniego wokół nas
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26225354/ A jak mamy być uczciwi to pracujemy z wirusami tak jak to jest znane już blisko od 100lat: https://m.youtube.com/watch?v=xGH3VzqtKiM&a...eature=youtu.be Co się wydarzyło, że teraz mają wystarczyć majtki na głowie i umyte ręce? Chyba magazynom wojskowym jest na rękę oczyszczenie magazynów z tych kombinezonow bo są rocznik 2008. Wkrótce pewnie wyladowalyby w koszu, a tak niech kilku pajacow sobie w nich pobiegła ku uciesze gawiedzi, że rząd działa i coś się dzieje. To jeden wielki szwindel. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 16 September 2014 Skąd: Jelenia Gora ![]() |
Serio, szwindel, polityka?
Ja pierdole, naprawde nie chcialbym trafic na Ciebie w szpitalu... Takie rzeczy glosisz tez ludziom ktorzy trafiaja do Ciebie, czy tylko wylewasz swoje teorie w internecie? Mieszkam w Niemczech od paru lat, zazdroszcze rygoru ktory wprowadzili w Polsce. Bo te ptasiemozdzki wprowadzily mniej rygorystyczne obostrzenia niz teraz sa w Polsce, ale przy stanie ponad 20 tysiecy zarazonych. A ludzie w sumie sobie nic nie robia tylko chodza i gadaja "keine panik". Najmadrzejszy narod swiata, psia ich mac, tak sie trzesa o swoje ojro i kapital. Faceta z pracy mi wczoraj to kurestwo zabralo z tego swiata, 58 lat, zdrowy jak ryba. Przedwczoraj sasiad moich rodzicow, kierowca PKSu z Jeleniej Gory ktory byl pierwszym przypadkiem w Jeleniej, tez zmarl.I ja mam wedlug Ciebie watpic i twierdzicze to jest polityka i pieprzenie banialukow? To ja podziekuje. Mam dwa przypadki smiertelne "na zywo". MiP - to ze u Ciebie na oddziale nie trafiles jeszcze przypadku, to znaczy ze mozna sobie to lekcewazyc? -------------------- Cayenne '12
|
|
|
![]()
|
|
Pisałem na początku, że to polityka, ale jeszcze dodam coś:
czy rozkład na tej mapie zakażeń: https://www.google.com/imgres?imgurl=https:...;source=sh/x/im jest podobny do tego, który przedstawia wyniki wyborów parlamentarnych we Włoszech 2018: https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Italian_...ection_maps.png Szczególnie tego po prawej? Kto wierzy w takie zbiegi okoliczności to jego sprawa. Kto chce być pożytecznym idiotą i się nabierać na koronaściemę to proszę bardzo. Kto wierzy w to, że w zamordystycznym ChRL spośród 1,5 miliarda ludzi choruje 10 osób i cały świat się o tym ma dowiedzieć i uklęknąć? Dlaczego włoskie statystyki są odmienne od światowych? Po pierwsze to prezentowałem Wam już, że wg ich instytutu zdrowia zmarło tylko 12 osób. Po drugie to tam 2 lata temu doszło do politycznej rewolucji, ekipy, które naprzemiennie rządziły krajem od dziesięcioleci tracą władzę na rzecz jakichś gnojków co się stawiają całej europie. W Polsce Kaczyński zaczynał rządy od likwidacji służb specjalnych (WSI). Czy włosi to zrobili? W Polsce Kaczyński ma opór 5 lat po wygranych wyborach sądów i wielu innych instytucji. Myślicie, że we Włoszech nie ma wojny o władzę? Teraz w Polsce się gada, że nie ma masek, albo testów - oczywiste bzdury. Sam wykonałem kilkadziesiąt testów nawet menelom z ulicy. Na grupach lekarskich nawet moi znajomi lekarze, którzy mają już wyniki swoich testów i biegają w tych pomarańczowych kombinezonach piszą, że nie ma testów i nie ma środków ochrony ![]() Wkrótce będzie się gadać, że brakuje miejsc w szpitalach i na OIOMACH. Nie pracuję długo bo 10 lat i nigdy nie było sytuacji, żeby były jakieś miejsca wolne na OIOMACH. Jak mam ciężki stan w SOR i jest chociaż jedno miejsce w OIOMIE to jest szczęśliwy dzień. Rok temu ze Szpitala w Opolu wysyłałem pacjentkę po reanimacji do Opoczna bo w całym Opolskim, Śląskim, Dolnośląskim nie było ani jednego wolnego miejsca na OIOM. Takie są realia tej pracy, ale jak się ma przychylne media i kilka innych osób, które pracują w szpitalach ![]() Dlatego Wam radzę nie bójcie się tego koronawirusa bo to zwykła ściema. Działajcie ze swoimi projektami i korzystajcie z pustych dróg. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
JokaD w Niemczech masz 'stary' rząd więc sorry, nie będzie koronafobii na miarę Włoch czy Polski. To samo Szwecja i wiele innych krajów. Japonia pracuje normalnie.
Ludzie zawsze umierali i umierać będą. Przykro mi, że zmarł Twój kolega jeden czy drugi, ale jak mogę Ci tylko doradzić to zażądaj wirotypowania w kierunku infekcji innymi patogenami jak chcesz poznać prawdziwe tło ich śmierci. Śmierć zawsze miała, ma i będzie mieć ogromną siłę oddziaływania więc nie jest dziwne, że czasem ktoś chce to wykorzystać. P.S. W oddziale mamy kilka przypadków, zdrowi ludzie w zasadzie z objawami grypowymi. Miałem też kilka przypadków pacjentów przywiezionych w ciężkich stanach przewlekle schorowanych. Jedna z nieoznaczalną glikemią w ciężkiej kwasicy metabolicznej - takich pacjentów miewałem w poprzednich latach i będę miewał do końca kariery. Osobiście nawet bym jej nie badał w kierunku CoV2 bo po co? Inna zaostrzenie POChP, inna pancytopenia po chemioterapii. Takie to są zgony z Covid19. I żeby była jasność. Koronawirusy są obecne wśród nas od setek jak nie tysięcy lat i zgodnie z badaczami z Glasgow (kto dysponuje innymi badaniami proszę podać) ok 15procent przypadków infekcji grypopodobnych jest nimi spowodowana. W tym z pewnością część osób umiera z tego powodu - tego nie neguje to jest oczywiste. W praktyce klinicznej przez 10 lat nie widziałem, żeby ktoś gdziekolwiek badał pacjentów w kierunku korowirusów więc trudno się odnieść do tego czy w tym roku więcej osób umrze z tego powodu niż w poprzednich latach bo nie mamy danych z lat poprzednich. Powtarzam: NIE WYKONYWANO TAKICH BADAŃ - co nie znaczy, że takich infekcji nie było i też przypadków śmierci z tego powodu. Koronafobią nazywam przesadzoną obecnie odpowiedź świata na to co się dzieje. Wbrew naszej wiedzy, wbrew logice, wbrew zdrowemu rozsądkowi. I jeszcze jedno PS. To co tu napisałem jest ofi mogę się pod tym podpisać. Nie napiszę Wam dokładnie tego jak można wpłynąć na odbiór medialny tego co się dzieje czy statystyki od kuchni. Ze względów oczywistych. Ktoś ma inne zdanie: proszę bardzo. Ja wierzę w lekarski etos. P.S. Jeszcze tutaj gość na pytanie o Włochy zaczyna odpowiedź od ruchu 5 gwiazd. Z wiadomych względów nie rozwodzi się zbytnio nad tym, ale jego przekaz jest oczywisty. 15.30. Więc znowu nie jestem jedyny, z Nobla nici. https://www.youtube.com/watch?v=RjDp2jDLWbo...x-tXSawB5W4dXRs -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Thu, 04 April 2019 ![]() |
Wskaz źródło, z którego wnioskujesz, że nie wyrabiają zakłady pogrzebowe. Zobaczył w tv ![]() ![]() MadeInPoland, przerabiałem to na innym forum, szkoda nerwów i czasu ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
ja się bałem, że wirus opanował oprogramowanie w sterownikach mercedesów w zakładach pogrzebowych, a że jeżdżę mercami to też trochę spanikowałem.
Pozdro P.S. Przed chwilą wchodzi do domu teściu i mówi, że organista w kościele we wsi Z ciężko skowidowany, a moja żona: przecież tam nie ma kościoła. To jest właśnie koronafobia, ktoś ma w tym jakiś cel. -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
ja się bałem, że wirus opanował oprogramowanie w sterownikach mercedesów w zakładach pogrzebowych, a że jeżdżę mercami to też trochę spanikowałem. Pozdro P.S. Przed chwilą wchodzi do domu teściu i mówi, że organista w kościele we wsi Z ciężko skowidowany, a moja żona: przecież tam nie ma kościoła. To jest właśnie koronafobia, ktoś ma w tym jakiś cel. Przecież to proste jak 2x2 ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
No na nasze szczęście to my mamy własne media i wpływy w północnych Włoszech, nie Pan Berlusconi bliski przyjaciel Putina.
Ciekawe jakie działania podejmie Rosja, żeby uchronić gospodarki zachodu przed nieuchronnym krachem z powodu koronafobii? -------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 28 September 2012 ![]() |
Zobaczył w tv ![]() ![]() MadeInPoland, przerabiałem to na innym forum, szkoda nerwów i czasu ![]() ![]() ![]() ![]() Daj namiar do siebie, bo piszesz jako lekarz (?) więc z chęcią zgłosiłbym takie zachowanie do izby lekarskiej. Skoro Ty wiesz lepiej, bo cos widziałeś albo nie. Evidence based MEDICINE - ja pierdole... Zabierałbym prawo wykonywania zawodu takim osoba, no chyba że tylko sprzątasz w szpitalu i coś podsluchales... |
|
|
![]()
|
|
Daj namiar do siebie, bo piszesz jako lekarz (?) więc z chęcią zgłosiłbym takie zachowanie do izby lekarskiej. Skoro Ty wiesz lepiej, bo cos widziałeś albo nie. Evidence based MEDICINE - ja pierdole... Zabierałbym prawo wykonywania zawodu takim osoba, no chyba że tylko sprzątasz w szpitalu i coś podsluchales... zgłoś że "somsiad" poszedł po flaszkę lub piwo i chodzi bez powodu i grilla rozpalił. |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Messik, Call Of Duty bije rekordy, idź pobiegaj, popykaj kapiszonem. Też z synem gram, Polecam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Mon, 08 February 2016 Skąd: Piła ![]() |
Ale kabaret.
|
|
|
![]()
|
|
Messik, Call Of Duty bije rekordy, idź pobiegaj, popykaj kapiszonem. Też z synem gram, Polecam. Jeden prawie lekarz pisze głupoty, Ty mu przyklaskujesz. Zajmij się synem, a jak chcesz się czegoś dowiedzieć odnośnie Covid to znajdź rzetelne źródło. Drugi Zięba nim nie jest. |
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
Jeden prawie lekarz pisze głupoty, Ty mu przyklaskujesz. Zajmij się synem, a jak chcesz się czegoś dowiedzieć odnośnie Covid to znajdź rzetelne źródło. Drugi Zięba nim nie jest. Kazdy chetnie poczyta rzetelne zrodla. Daj linki, ja tez poczytam. Jeden prosty argument - w zarciu mamy od groma trucizn, margaryny, oleje palmowe (zakazane w paru krajwvh europy i w usa). Te pwooduja duzo wiecej zgonow niz sezonowy wirus, do tego od groma powiklan. Jakos rzadzacych to nie przejmowalo. A tu nagle wirus, w trosce o obywatela areszt domowy. Cos tu chyba sie nie sklada... -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Kazdy chetnie poczyta rzetelne zrodla. Daj linki, ja tez poczytam. Jeden prosty argument - w zarciu mamy od groma trucizn, margaryny, oleje palmowe (zakazane w paru krajwvh europy i w usa). Te pwooduja duzo wiecej zgonow niz sezonowy wirus, do tego od groma powiklan. Jakos rzadzacych to nie przejmowalo. A tu nagle wirus, w trosce o obywatela areszt domowy. Cos tu chyba sie nie sklada... Widzę światełko w tunelu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Wednesday, 09 July 2025 - 20:44 |