Shoutbox 0 nowych PW 

116 Stron V  « < 51 52 53 54 55 > »   
Closed TopicStart new topic
> Koronawirus a motorsport. Co myślicie?
MadeInPoland
post Mon, 05 Oct 2020 - 08:49
Post #1041

Forum Clubber

Trump to jasna sprawa tak samo cyniczny jak Johnson gdzie Johnson bezczelnie jeszcze zablokował miejsce w OIOMie.
To o czym piszesz Blaid jest teraz problemem w środowisku lekarskim gdzie Ci wszyscy, którzy lykneli te bajkę teraz nie potrafią się przyznać i brna w to radykalizujac stanowisko wręcz obserwuje tendencje faszystowskie.

--------------------
Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Mon, 05 Oct 2020 - 08:49
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
mystek
post Mon, 05 Oct 2020 - 08:54
Post #1042

Super User

#Gusiew - w Anglii na wszelkie przeziębienia, grypy itp przepisują paracetamol, czy coś przeciwbólowego. Serio, tak działa ich NHS. Ja też chodzę przeziębiony do pracy, staram się oczywiście nie kichać/kaszleć w obecności innych osób, tylko gdzieś wychodzę, albo obracam głowę, czy też kaszlę w ręce i potem idę umyć. Takie normalne, kulturalne zachowanie.

+Quote Post
jackkpl
post Mon, 05 Oct 2020 - 09:41
Post #1043

I live here !

W Norwegii wiedzą, że leczona infekcja wirusowa trwa 7 dni,a nie leczona tydzień. Tam gdy idzie się z gorączką do lekarza, robią CRP z palca .Gdy nie wskazuje na infekcję bakteryjną, to 7 dni siedzi się w domu. Żadnych leków nie zalecają. Dużo wypoczywać i tyle. Dlatego jak się ma gorączkę, to się bierze zwolnienie i siedzi w domu. Proste i skuteczne.

CYTAT(Blaid @ Mon, 05 Oct 2020 - 08:31) *
Już wszyscy trafiliśmy na takiego z subiektywną oceną praw, co to wielce uciemiężony z podkrążonymi oczami musiał "walczyć dla nas o życie" razem z kolegami od nart. A jak prawa nie wystarczyło to napisali nowe co im ochroni dupy wstecz.

Ten sam gość zmienił rozporządzenie żeby mógł sobie sam pojechać na wakacje, a potem złapał sam tego śmiercionośnego wirusa i za 3 dni chodził se na zakupy.

Ja wiem, że największym bólem człowieka inteligentnego jest przyznanie, że może jednak to ci prości ludzie mieli rację, ale ja na przykład przyznaję - oni mieli rację, ja dałem się zrobić w balona.

btw, jakie macie teorie dlaczego Trump odpalił teraz "zakażenie wirusem" na sobie? Wyleczy się "eksperymentalnym" lekiem i będzie zbawcą narodu?

Zaskakujące też, że Biden się nie zaraził, tyle czasu w jednym pomieszczeniu bez maseczki.

https://www.kontrowersje.net/dyplomatyczna_...finale_kampanii

A na małe zdystansowanie polecam posłuchać tekstu smile.gif
https://www.youtube.com/watch?v=dq__atXckSM

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Blaid
post Mon, 05 Oct 2020 - 10:25
Post #1044

Super User

CYTAT(yotomeczek @ Mon, 05 Oct 2020 - 10:14) *
Jeszcze jeden wniosek - dzienna liczba testów utrzymuje się na w miarę stałym poziomie około 25 tyś testów dziennie średnio (od 20 do 35 tyś) a wykrywalność wirusa wzrosła 3-4 razy (z ok. 600 do ok. 2000 dziennie) - czyli albo testy dają więcej fałszywie pozytywnych wyników, albo więcej ludzi to przechorowało.

Albo kierują na testy według innego kryteriumm

+Quote Post
mystek
post Mon, 05 Oct 2020 - 12:36
Post #1045

Super User

Swoją drogą wczoraj trafiłem na jakieś ONZtowskie "Agenda 2030" a dzisiaj czytam na Facebooku na profilu Ordo Iuris o projekcie Unii Europejskiej "Countdown 2030 Europe" https://ordoiuris.pl/rodzina-i-malzenstwo/k...oparciem-rzadow . Z grubsza ogólnie wierzę w tak zwane "teorie spiskowe" (np "atak" na WTC, ale w chemitrails już nie bardzo) ale muszą być jakieś ewidentne dowody. Ogólnie mam jakieś dziwne przeczucie że to słynne NWO (w które "wierze" tak fifty/fifty) ma dokonać się w tej dekadzie.

+Quote Post
jackkpl
post Mon, 05 Oct 2020 - 13:20
Post #1046

I live here !

CYTAT(mystek @ Mon, 05 Oct 2020 - 12:36) *
Swoją drogą wczoraj trafiłem na jakieś ONZtowskie "Agenda 2030" a dzisiaj czytam na Facebooku na profilu Ordo Iuris o projekcie Unii Europejskiej "Countdown 2030 Europe" https://ordoiuris.pl/rodzina-i-malzenstwo/k...oparciem-rzadow . Z grubsza ogólnie wierzę w tak zwane "teorie spiskowe" (np "atak" na WTC, ale w chemitrails już nie bardzo) ale muszą być jakieś ewidentne dowody. Ogólnie mam jakieś dziwne przeczucie że to słynne NWO (w które "wierze" tak fifty/fifty) ma dokonać się w tej dekadzie.

Teorią spiskową jest coś, co mówi o spisku, który ciężko udokumentować. Czyli jakieś banialuki. Jak się pojawiają oficjalne dokumenty (np. stwierdzenia, że jest nas za dużo na ziemii), to z "teorii spiskowej" dany temat przechodzi do "praktyka spiskowa" smile.gif. CI, co twierdzą, że coś jest "teorią" spiskową, gdy jest już w praktyce implementowane chyba mają zapóźnienie.
https://www.youtube.com/watch?v=Bo5n4zeEetg
https://clubofrome.org/publications/

--------------------
-Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)

+Quote Post
Rob555
post Mon, 05 Oct 2020 - 13:47
Post #1047

Frequent User

Pandemia musi powodowac 12% smiertelnosci w populacji - inaczej nie jest Pandemia tak mowi matematyka.
Co mamy teraz?
Hybrydowa grype która owszem jest dosc zakazna ale wcale nie tak smiertelna jak pierwsze doniesienia (zreszta pompowane sztucznie jak sie okazuje) pokazywaly.
Natomiast pewne jest to ze:
leza gałezie gospodarki w znacznej ilosci, ludzie sa tresowani idiotycznymi zakazami nakazami a tak naprawde wieksza szanse (statytycznie) mamy na raka, udar czy zawał niz na problemy zdrowotne zwiazane z wirusem
O słuzbie zdrowia nie bede juz sie wypowiadał bo to jest kuriozum na skale swiatowa. Lekarze w w czasie II WS ratowali ludzi pod ostrzałem a teraz nie chca Cie przyjąc bo jestes...o przepraszam mozesz byc chory.

Teorie spiskowe teoriami ale popatrzcie na chłodno.
Maseczka to raczej element tresury niz realne działanie na wirusy, okey dla osob kaszlacych kichajacych uwazam jak najbardziej na tak.
Ale jak widze tych co sami w aucie jada z maseczka....to pozdrawiam ich płuca.
Lekarze w Belgii podpisali (w liczbie 1300) pismo w ktorym prosza by LEKARSTWO nie bylo gorsze od choroby by sie zastanowic czy nie zesralismy sie za bardzo skoro o koronawirusach juz dawno bylo wiadomo i wystepowały wsród ludzi od dawna i owszem dawały infekcje górnych dróg oddechowych oraz uwaga u osób starszych i oslabionych głownie ! mogly byc zabójcze.

Wychodzi na to ze na raka skóry umiera dziennie wiecej osob niz na ta chorobe ... zwana koronka. Rak skóry jest ewidentnie spowodowany promieniowaniem słonecznym rozumiem ze zaraz jak nam zabronia chodzic po dworze i zesla do piwnic zagorzali wyznawcy ładu i porzadku tez beda klaskac ze szczescia tak??

Histeria i nadmierna panika nie poprawia syt. Zakazy jak widac dla rzadzacych sa powodem do zartów i drwin (wakacje maseczki szumowskiego itd) co tylko mnie upewnia ze wiedza wiecej i maja to w dupie.
Mowiac krótko...masz pecha to i wylapiesz HIV nie korzystajac z usług prostytutek albo padniesz na C19 z powodu powikłan ale swiat zatrzymac w miejscu z tego powodu...oj smierdzi to smierdzi

+Quote Post
siwy_
post Mon, 05 Oct 2020 - 14:18
Post #1048

User

CYTAT(Bio @ Mon, 05 Oct 2020 - 07:19) *
Nie doczytałeś badania danego przez jackpl, które twierdzi trochę inaczej. Chyba, że masz inne badania, które mówią, że maseczki 100% nie działają?

Doczytałem, że dotyczą osób z objawami. Czemu mam się dobrowolnie truć będąc zdrowym?

Przez takich geniuszy już mi się zdarzyło pracować w teamie okrojonym o 80%. Świetnie, odpowiedzialne zachowanie.

I ile z tych 80% było było obłożnie chorych/leżało pod respiratorem a ile leżało z browarem na kanapie bawiąc się pilotem do TV na zmianę z cyckami żony? Przy okazji śmiejąc się, że nie musi chodzić do roboty a wypłata na konto wpływa?

Czyli subiektywnie wybierasz jakie prawa będziesz przestrzegał. Świetnie. Daj znać jak trafisz na drugiego takiego, którego subiektywna ocena praw Ci "spierdzieli poniedziałek".

Dokładnie tak robię i nie ważne czy chodzi o ograniczenie do 40km/h na świeżo wyremontowanej drodze czy noszenie namordnika zagrażającego mojemu zdrowiu. Współczuję jeżeli taki fakt potrafi „spierdzielić Ci poniedziałek”. Mnie tam np. nie rusza, że ktoś chce wdychać ten syf. Dopóki mi nie nakazuje tego samego.

No i osobiście dla mnie sensowniejszym jest zdanie portalu naukowego, który jest powszechnie uważany za zgodny z faktami, niż news na jakimś portalu, który nawet nie linkuje do tych "strasznych badań".

News ten podawały również media głównego ścieku. Fakt, że na swoich internetowych portalach, żeby przypadkiem zbyt dużo osób się o nim nie dowiedziało a w razie czego mogły zgrywać obiektywne, bo „przecież podawali tę informację”.
Poza tym w co nie wierzysz? Że wydychasz z siebie tysiące drobnoustrojów, które wraz ze śliną gniją na kawałku szmatki bez dostępu światła i przewiewu? Czy, że na takiej pleśni mogą się rozwijać inne bakterie?

Ale nie przejmuj się - kończę w tym wątku.

Czemu miałbym przejmować się czyimś (Bardzo ładnie opisanym wyżej przez Blade’a) dysonansem poznawczym? smile.gif

CYTAT(Gusiew @ Mon, 05 Oct 2020 - 08:30) *
Branie Gripexu jak przyklad sensownego leczenia choroby... Naprawde? Co jeszcze kaza Ci brac w telewizji? Przez takie zachowanie wielokrotnie ilosc pracownikow spadalo o 30-40% na 3-5 dni u Mnie w firmie. Moze wypadalo by byc doroslym i na jeden dzien nie pojsc do pracy? Jakie ewentualnie?

Miałem napisać szklanka gorącego mleka z miodem i czosnkiem ale wtedy to już całkiem byś miał ubaw. Poza tym wyraźnie napisałem, że jeżeli nie przechodzi to wziąć L4. Problem z czytaniem ze zrozumieniem czy widzisz to co chcesz widziec?
A w TV to akurat mówią, że maseczki świat ratują. Mam wrażenie, że jak niedługo wraz z „Autorytetami” każą włożyć sobie palec w tyłek i podskakiwać na lewej nodze to duża część społeczeństwa im przyklaśnie a wolną ręką będzie wytykać tych co nie mają na to ochoty.

+Quote Post
MadeInPoland
post Mon, 05 Oct 2020 - 15:54
Post #1049

Forum Clubber

Dla tych wszystkich co interesują się NWO:
Na grupie lekarze covid jeden z 'autorytetow' napisał że rzekomo w USA wybadano wyższa śmiertelność okoloporodowa u zakażonych matek koronawirusem. I jakie rady daje? Unikać prokreacji żeby nie narażać rodziny na utratę żony.

--------------------

+Quote Post
Rob555
post Mon, 05 Oct 2020 - 16:58
Post #1050

Frequent User

CYTAT(MadeInPoland @ Mon, 05 Oct 2020 - 15:54) *
Dla tych wszystkich co interesują się NWO:
Na grupie lekarze covid jeden z 'autorytetow' napisał że rzekomo w USA wybadano wyższa śmiertelność okoloporodowa u zakażonych matek koronawirusem. I jakie rady daje? Unikać prokreacji żeby nie narażać rodziny na utratę żony.

Zartujesz...
kur...wa
sciema sciema sciema
naprawde scenariusze filmow SF nie byly tak wredne
wycofanie gotówki, zmniejszenie wolnosci, depopulacja?

+Quote Post
MisioLBN
post Mon, 05 Oct 2020 - 17:50
Post #1051

Forum Homee

Może mi ktoś wyjaśnic z trumpem akcje? Żona mi dziś mowi ze moze jak bym zachorował jak trump to tak jak on bym uwierzył bo w tv mowili ze trump sie wycofał ze swojego lekceważacego podejscia do choroby i ze teraz wierzy ze to powazna choroba. W inetrnecie znalazlem jedynie ze w piatek byl positive a dzis czuje sie okej wiec no straszna choroba smile.gif a co do jego slow to nigdzie tego nie widze a podobno w Polsacie takie newsy

+Quote Post
MadeInPoland
post Mon, 05 Oct 2020 - 18:29
Post #1052

Forum Clubber

Nie żartuję tak piszo. Misio w USA wybory prezydenckie to element kampanii. Raz ze empatia jak to nasz wódz z poswiecieniem zdrowia i życia pracuje dla narodu a dwa to patrzcie jaki nasz wódz twardy pokonał wirusa w trzy dni głosujemy na niego sprawdził się twardziel.

--------------------

+Quote Post
MisioLBN
post Mon, 05 Oct 2020 - 19:48
Post #1053

Forum Homee

CYTAT(MadeInPoland @ Mon, 05 Oct 2020 - 18:29) *
Nie żartuję tak piszo. Misio w USA wybory prezydenckie to element kampanii. Raz ze empatia jak to nasz wódz z poswiecieniem zdrowia i życia pracuje dla narodu a dwa to patrzcie jaki nasz wódz twardy pokonał wirusa w trzy dni głosujemy na niego sprawdził się twardziel.

To były moje pierwsze slowa że pewnie chodzi o kampanie. Tv w Polsce robi wode z mozgu... Zona mi tu juz opowiada jak to trump od dluzszego czasu chory ze sie wycofuje ze wgl sie nawrocil. Wchodze a tam info w piatek positive poniedzialek wychodzi czuje sie dobrze. Żona nie chciala uwierzyc ze on w piatek byl positive bo w tv tak przedstawili jakby chorowal juz dlugo i byl wgl umierajacy smile.gif juz zabranialem w domu wlaczac ten syf ale dupa zona i tak codziennie rano oglada wiadomosci w tv na polsacie czy innym tvn

+Quote Post
Gusiew
post Tue, 06 Oct 2020 - 07:06
Post #1054

Super User

CYTAT(siwy_ @ Mon, 05 Oct 2020 - 14:18) *
Doczytałem, że dotyczą osób z objawami. Czemu mam się dobrowolnie truć będąc zdrowym?

I ile z tych 80% było było obłożnie chorych/leżało pod respiratorem a ile leżało z browarem na kanapie bawiąc się pilotem do TV na zmianę z cyckami żony? Przy okazji śmiejąc się, że nie musi chodzić do roboty a wypłata na konto wpływa?

Dokładnie tak robię i nie ważne czy chodzi o ograniczenie do 40km/h na świeżo wyremontowanej drodze czy noszenie namordnika zagrażającego mojemu zdrowiu. Współczuję jeżeli taki fakt potrafi „spierdzielić Ci poniedziałek”. Mnie tam np. nie rusza, że ktoś chce wdychać ten syf. Dopóki mi nie nakazuje tego samego.

News ten podawały również media głównego ścieku. Fakt, że na swoich internetowych portalach, żeby przypadkiem zbyt dużo osób się o nim nie dowiedziało a w razie czego mogły zgrywać obiektywne, bo „przecież podawali tę informację”.
Poza tym w co nie wierzysz? Że wydychasz z siebie tysiące drobnoustrojów, które wraz ze śliną gniją na kawałku szmatki bez dostępu światła i przewiewu? Czy, że na takiej pleśni mogą się rozwijać inne bakterie?

Czemu miałbym przejmować się czyimś (Bardzo ładnie opisanym wyżej przez Blade’a) dysonansem poznawczym? smile.gif

Miałem napisać szklanka gorącego mleka z miodem i czosnkiem ale wtedy to już całkiem byś miał ubaw. Poza tym wyraźnie napisałem, że jeżeli nie przechodzi to wziąć L4. Problem z czytaniem ze zrozumieniem czy widzisz to co chcesz widziec?
A w TV to akurat mówią, że maseczki świat ratują. Mam wrażenie, że jak niedługo wraz z „Autorytetami” każą włożyć sobie palec w tyłek i podskakiwać na lewej nodze to duża część społeczeństwa im przyklaśnie a wolną ręką będzie wytykać tych co nie mają na to ochoty.

Nie mialbym ubawu, Chociaz osobiscie stosuje witamine C i sode oczyszczona. Po prostu jak sie jest przeziebionym to nie przychodzi sie do pracy w ogole nawet jak sie cala noc czlowiek pocil po kocem. Od kiedy U Mnie grupa pracujaca tak robi mamy problem wspolnych zachorowan rozwiazany.

+Quote Post
mystek
post Tue, 06 Oct 2020 - 08:27
Post #1055

Super User

#Gusiew - mam dziecko, które od paru miesięcy chodzi do żłobka. Uwierz mi - przez przeziębienia, które łapię od niej, które ona z kolei przynosi z żłobka powinienem był być z 2-3 miesiące na L4 w tym roku już. Mój budżet domowy nie może sobie na to pozwolić.

+Quote Post
jackkpl
post Tue, 06 Oct 2020 - 08:31
Post #1056

I live here !

CYTAT(mystek @ Tue, 06 Oct 2020 - 08:27) *
#Gusiew - mam dziecko, które od paru miesięcy chodzi do żłobka. Uwierz mi - przez przeziębienia, które łapię od niej, które ona z kolei przynosi z żłobka powinienem był być z 2-3 miesiące na L4 w tym roku już. Mój budżet domowy nie może sobie na to pozwolić.

Ale.przy przeziębieniu nie masz gorączki, może jakiś stan podgorączkowy (37). Moje też łapało swojego czasu 6x w pol roku. Nikogo w domu nie zaraziło. Relax smile.gif

--------------------

+Quote Post
mystek
post Tue, 06 Oct 2020 - 09:21
Post #1057

Super User

#Jack - nie no, ja widzę po sobie po prostu, że ten rok to non stop jestem przeziębiony. Nie leczę tego w ogóle. Ostatnio miałem kaszel (jakaś flegma mi się zbierała w gardle), a rano po spaniu nos zatkany i wydmuchiwałem ciemno zielone gluty. Takie coś miałem z 2 tygodnie, ale zero gorączki, zero złego samopoczucia, jakaś infekcja, ale zdziwiło mnie, że 2 tygodnie aż trwała. Ogólnie jak mam przeziębienie to nigdy nic nie zażywam, bo testowałem na sobie, że nic lekarstwa nie dają. Tak czy siak przeziębienie trwa 5-7dni. W tym roku jakoś non stop jestem przeziębiony. Może tez przez klimatyzację w samochodzie, bo sporo jeździłem na klimie w tym roku.

+Quote Post
MadeInPoland
post Tue, 06 Oct 2020 - 16:23
Post #1058

Forum Clubber

Czytajcie co Trump napisał na Twitterze smile.gif

--------------------

+Quote Post
Honada
post Tue, 06 Oct 2020 - 16:44
Post #1059

Forum Homee

Wrzucę, bo nie każdy lubi Twittera:

"Flu season is coming up! Many people every year, sometimes over 100,000, and despite the Vaccine, die from the Flu. Are we going to close down our Country? No, we have learned to live with it, just like we are learning to live with Covid, in most populations far less lethal!!!"

+Quote Post
Andrzejsr
post Tue, 06 Oct 2020 - 17:35
Post #1060

Forum Clubber

O proszę, Trump się naśladuje Morawieckiego - wirus w odwrocie itp . wink.gif

--------------------
Alfa Romeo 156 Cup 2.0 TS
Westfield SEiW Aerorace 2.0 --> aswestfield.wordpress.com

+Quote Post