Shoutbox 0 nowych PW 



 
Reply to this topicStart new topic
> Audi A8d2 3.7 ośka wymiana sterownika
Darosz
post Sat, 26 Oct 2019 - 06:54
Post #1


Rookie
Dołączył: Sat, 27 July 2019





Panowie, fachurów tutaj jak u mnie włosów na głowie (chciałbym zaznaczyć, że nie mam nawet zakoli biggrin.gif).
Przyjechało do mnie Audi A8 znajomego na lawecie nie pali. Ciśnienie na pompie sprawdzone, jest 5.5-6 barów. Paliwa w komorze brak. Szukam przyczyny dalej mierze zasilanie na wtryskach marne 3V. Szukam co podaje napięcie na wtryski. Znalazłem przekaźnik mierze. Na przekaźnik nie dochodzi masa którą powinien podać mu sterownik. Podałem masę na przekaźnik auto zacharkało od strzała. Przyszedł nowy sterownik i tutaj pojawiają się schody, jak się spodziewałem, w nowym sterowniku jest immo które chyba w tym modelu odcina pompę, bo auto odpala i od razu gaśnie. Mniejsza o to. Panowie, jak z tego sterownika wyrzucić immo, podpowiedzcie, chętnie nauczę się czegoś nowego, a jeśli nie podpowiecie jak to podpowiedzcie do kogo to zawieźć/wysłać, żeby to dobrze i w normalnych pieniądzach wykonał. Z góry dzięki za pomoc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wspieraj forum
post Sat, 26 Oct 2019 - 06:54
Post #


Dotacja






Dotacja na forum
Go to the top of the page
 
Quote Post
gtfan
post Sat, 26 Oct 2019 - 09:38
Post #2


User
Dołączył: Sun, 17 August 2008





Który rocznik? W preFL nic nie trzeba wyrzucać, nowy sterownik adaptuje się do immo VAG-comem / VCDS-e. W FL już gorzej.
https://www.a8team.pl/d2-97-42pb-lpg-proble...5112.htm#176941
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darosz
post Sat, 26 Oct 2019 - 13:02
Post #3


Rookie
Dołączył: Sat, 27 July 2019





CYTAT(gtfan @ Sat, 26 Oct 2019 - 09:38) *
Który rocznik? W preFL nic nie trzeba wyrzucać, nowy sterownik adaptuje się do immo VAG-comem / VCDS-e. W FL już gorzej.
https://www.a8team.pl/d2-97-42pb-lpg-proble...5112.htm#176941

Pytanie trochę głupie, miniVAG to ogarnie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gtfan
post Sat, 26 Oct 2019 - 13:28
Post #4


User
Dołączył: Sun, 17 August 2008





Nie wiem, nigdy z niego nie korzystałem. W linku wyżej masz opis gdzie w przedlifcie się to adaptuje, spróbuj, popsuć raczej się przy tym nic nie da.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mis
post Sat, 26 Oct 2019 - 16:27
Post #5


Forum Clubber
Dołączył: Wed, 07 January 2009
Skąd: Rzeszów





Pomogłoby jakbyś napisał jakie ecu.
Jak Bosch to przelutuj eeprom i będzie śmigać.


--------------------
E36 329i 9xxHP 10xxNM @1,xbar by 109-Performance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darosz
post Sat, 26 Oct 2019 - 17:38
Post #6


Rookie
Dołączył: Sat, 27 July 2019





Dzięki Panowie za pomoc, jutro jak bezbożnik ostatni spróbuje ogarnąć to mini vagiem jak nie pyknie to kupie kabel a ostatecznie zrobię jak Miś prawi bo to Bosch. Dam znać coś się udało, ogarnąć.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mis
post Sat, 26 Oct 2019 - 18:06
Post #7


Forum Clubber
Dołączył: Wed, 07 January 2009
Skąd: Rzeszów





Najlepiej to odczytaj eeprom na programatorze po wylucie ze starego ecu, zgraj i wrzuć to na nowy eeprom (używanego ecu), w ten sposób masz stare ecu w zapasie i nowe używane odpalające prawidłowo. HotAir+programator - robota na 15minut.


--------------------
E36 329i 9xxHP 10xxNM @1,xbar by 109-Performance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rychulja
post Sat, 26 Oct 2019 - 21:54
Post #8


Super User
Dołączył: Mon, 13 September 2010
Skąd: Rzeszów





Mogę Ci ogarnąć immo off wysyłkowo


--------------------
Hamowania- chiptuning
Elektronika samochodowa
BMW , Mercedes-benz Kodowanie kluczy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darosz
post Sat, 26 Oct 2019 - 23:09
Post #9


Rookie
Dołączył: Sat, 27 July 2019





Daj znaka ile za to, może być na priv jak nie poradzę to skorzystam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darosz
post Mon, 11 Nov 2019 - 20:51
Post #10


Rookie
Dołączył: Sat, 27 July 2019





Aktualizacja tematu. Kupiłem kabelek połączyłem się VAG-comem, generalnie operacja prosta zrobiłem dokładnie tak jak radzą tutaj: https://www.a8team.pl/d2-97-42pb-lpg-proble...5112.htm#176941
u mnie nie działa, immo dalej widzi obcy sterownik i odcina. Jaka może być przyczyna? Czy niskie napięcie na akumulatorze, taki błąd tez widzi, może miec jakiś związek?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mis
post Mon, 11 Nov 2019 - 21:52
Post #11


Forum Clubber
Dołączył: Wed, 07 January 2009
Skąd: Rzeszów





To nie A8 D5, zrób immo off i zapomnij o temacie...


--------------------
E36 329i 9xxHP 10xxNM @1,xbar by 109-Performance
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darosz
post Wed, 12 Feb 2020 - 19:06
Post #12


Rookie
Dołączył: Sat, 27 July 2019





Problem rozwiązałem już jakiś czas temu, okazało, się, że ktoś wcześniej trochę grzebał przy tym audi elektrycznie. Nie wiem niestety o co dokładnie chodziło, zawiozłem do znajomego tutaj na miejscu kompa okazało, się, że to właśnie on grzebał coś podmienił w sterowniku i zaczęło chodzić.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darosz
post Wed, 12 Feb 2020 - 19:06
Post #13


Rookie
Dołączył: Sat, 27 July 2019





Problem rozwiązałem już jakiś czas temu, okazało, się, że ktoś wcześniej trochę grzebał przy tym audi elektrycznie. Nie wiem niestety o co dokładnie chodziło, zawiozłem do znajomego tutaj na miejscu kompa okazało, się, że to właśnie on grzebał coś podmienił w sterowniku i zaczęło chodzić.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
 

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 01 October 2020 - 07:36