![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Fri, 14 July 2017 ![]() |
Dzień Dobry.
Chciałbym się poradzić w sprawie początkowych driftów. Nie zamierzam szaleć na drogach, raczej duże i bezpieczne place. Nigdy nie miałem samochodu RWD więc nie wiem jak się za to zabrać od strony technicznej. Jakieś porady lub instrukcje na początek ? Posiadam RWD z 8 stopniowym automatem i moc 255 KM. Oczywiście jest też szpera. Wiec jak w teorii powinienem podejść do tego tematu ? Pozdrawiam |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
Pełno filmów na yt w różnych językach - polski, angielski.
-------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 14 May 2003 Skąd: wpr/wgm ![]() |
Drift bible, japońska instrukcja "how to drift" ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Mon, 23 July 2018 ![]() |
Idż do szkoły driftingu na 1 - 2 godziny, a potem szlifuj to co ci pokazali.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Dzień Dobry. Chciałbym się poradzić w sprawie początkowych driftów. Nie zamierzam szaleć na drogach, raczej duże i bezpieczne place. Nigdy nie miałem samochodu RWD więc nie wiem jak się za to zabrać od strony technicznej. Jakieś porady lub instrukcje na początek ? Posiadam RWD z 8 stopniowym automatem i moc 255 KM. Oczywiście jest też szpera. Wiec jak w teorii powinienem podejść do tego tematu ? Pozdrawiam Stinger? ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 12 April 2007 Skąd: Karczew ![]() |
Automat jest trochę do bani. Ciężko wyczuć i zmienia bieg na wyższy przy odcince co automatycznie kończy drift przy słabym aucie. Moje poprzednie mnie wyleczyło z driftowania ze względu na automat. Może jak mocy było by więcej to co innego. Brak sprzęgła, pewnie też brak ręcznego. Ogólnie zepsuta zabawa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Fri, 13 August 2004 Skąd: Tuchola/Poznań ![]() |
troche się dziwie, ze chce Ci sie zakładać temat na forum, a nie chce Ci sie odpalić yt, gdzie jest 50ton informacji o wszelkiej maści drifcie
![]() Skracając, bo nie ma co tu się zbyt wiele rozwodzić: jeśli na prawdę chcesz zacząć bawic się bokiem, a nie robić pol ronda poślizgiem z gazu, to swoje daily zostaw jako daily i go nie krzywdź ![]() ![]() -------------------- Leon 1.8T BAM 337/405 by NGS-R + MSS Performance & doriftogruz E46 330.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Thursday, 03 July 2025 - 09:34 |