![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Sat, 14 February 2009 Skąd: Oborniki Śląskie ![]() |
Jak rozmowa o busach to dorzucę swoje 3grosze z propozycją Scudo/Expert/Jumpy 2.0 hdi.
-------------------- `05 Renault Sport Megane 225 5d
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Wed, 05 September 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Jakbyś dorzucił trochę monet to poleciłbym ci Lexusa RX300. ML'e i X5 niezawodnością bije o lata świetlne, przy tych samych parametrach jezdnych i komforcie podróżowania. Jakbyś dorzucił trochę monet to poleciłbym ci Infiniti FX35. ML'e i X5 niezawodnością bije o lata świetlne, przy tych samych parametrach jezdnych i komforcie podróżowania |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Fri, 10 November 2006 Skąd: Warszawa WN ![]() |
Nadarzyła mi się ciekawa okazja. Mogę odkupić A6 C6 3.0 TDI quattro po lifcie z 08 roku, którym lata temu od nowości przez 2-3 lata jeździła moja mama, potem chwilę ja. Przebieg jest 150k, my to auto sprzedaliśmy w 2012 z przebiegiem 60k. Czy takie auto z takim przebiegiem to dobry pomysł do zastosowania jak w temacie? Fura trochę ponad budżet, ale już brak mi pomysłów, a tutaj może być prosty szybki temat i po bólu. Auto jest po gongu z linka poniżej (sam siedziałem za kierownicą), ale w sumie naprawione zostało dobrze, więc to nie problem.
http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,602...nnym_autem.html -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
Kilka aut wywołujących uśmiech na twarzy :) |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 07 November 2017 ![]() |
masa własna 1910kg
DMC 2540kg masa na przyczepie max do 1900kg |
|
|
![]()
|
|
Masy spełnia, to wiem. Pytanie - jak ten silnik i jego trwałość? Czy 150k to dla niego wysoki przebieg?
-------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
|
|
![]()
|
|
150k to żaden przebieg dla silnika tego diesla
jeżeli to automat i będziesz zmieniał olej (najbardziej cierpi przy takiej eksploatacji) to spokojnie da radę |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Tue, 17 March 2015 ![]() |
https://autokult.pl/32101,rozrzad-w-silniku...sztowac-majatek
A jak się ma taki silnik do "oskarżeń" z tego artykułu? Hit czy mit? Zawsze mi się wydawało, że 3.0 tdi to bardzo dobry silnik a tu taki gwóźdź. |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Koledze klęknął taki silnik przy 180tyś w A6 właśnie. Wtryskiwacz podlewał za dużo, w konsekwencji spalił się tłok i uszkodził gładź cylindra. Kupił drugi silnik.
Poza tym incydentem bardzo chwalił to auto jako wygodne i oszczędne. -------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
jak każdy CR wymaga bardzo dobrego paliwa i dobrego oleju
do tego właściwe traktowanie rozrząd ? nikt ze znajomych nie robił, to nie wiem ile prawdy jest w tym ale znam Touarega z tym silnikiem i automatem co ma przebieg ponad 500k i dalej jeździ |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 27 February 2014 ![]() |
Awaryjny a słupek drogi. Już wole 2.0 tdi pd bo takich kosztów nie narobi i da się wyeliminować bolączki, a tak w aucie za 20 tys "przez przypadek" można od ręki włożyć połowę tej kwoty.
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 12 May 2003 Skąd: L ![]() |
https://autokult.pl/32101,rozrzad-w-silniku...sztowac-majatek A jak się ma taki silnik do "oskarżeń" z tego artykułu? Hit czy mit? Zawsze mi się wydawało, że 3.0 tdi to bardzo dobry silnik a tu taki gwóźdź. jak się trupy ściaga z cofnietymi licznikami to nic dziwnego, ze przy 180 tys km cyrki sie dzieja, a pozniej placz Januszy, ze sie psuje i drogie w naprawach... jakos dziwnym trafem mamy w rodzinie z salonu rocznik 2005 3.0 tdi, przebieg 780 tys km i zadnej awari, rozrzad nie ruszany, skrzynia nic, turbo nic, wtryski nic, serwis i paliwo i lata caly czas dzien w dzien auto, dlatego te opinie to powinny byc poddane takiemu podzialowi, czy z salonu czy sciagniete zza granicy, bo to zenujace jest. |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator Dołączył: Mon, 21 August 2006 Skąd: Wawa ![]() |
bierz audi
zrób dobra diagnostyke silnika, w razie czego wtryski do regenracji i jezdzic bardzo dobre auto -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak też do tego się skłaniam, tutaj przynajmniej przebieg jest pewny i jak patrzę na inne ogłoszenia to i cena konkurencyjna. No i rzadka okazja zakupu auta używanego za ułamek ceny nowego skonfigurowanego pod siebie, bo sam je mamie konfigurowałem 10 lat temu
![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Tue, 15 July 2008 Skąd: Katowice ![]() |
No widzisz jak Ci się trafiło, a już chciałeś ciężarówkę kupować. 2400 to sporo większych osobowych ma. Pamiętaj tylko, że audi jak to audi ma taki c..owny rozkład masy ze względu na kotwicę przed osią jak w wozie do dragu, że do ciągania lawety dobrze dociążyć tył pojazdu.
-------------------- Nie ma nudnych samochodów, są tylko nudni kierowcy
|
|
|
![]()
|
|
Kupiłem dzisiaj. 2008 rok, 150k przelotu, 3.0 TDI quattro. Sprawdziłem przed zakupem w MR Motors, fura w super stanie. Hak wysuwany jednym ruchem, klapa zamykana elektrycznie. Do lawetki jak znalazł
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- "If in doubt, flat out" Colin McRae
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
Niech ci służy dobrze.
-------------------- A110S
|
|
|