![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Thu, 19 November 2009 ![]() |
500tka jest nie do kupienia w zakładanym budżecie, chyba, że import z USA po dzwonie.
Dlatego jeszcze rozważam 208GTI, jest troszkę bardziej cywilizowany niż Fiesta w codziennym użytkowaniu. |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 05 December 2005 Skąd: Kraków ![]() |
Dokładnie jak kolega powyżej. Spalanie w ST potrafi być znikome. Podobnie jak 208GTI. Czyli co Panowie ? Fiesta? Polecam, ale nie jest aż tak dobrze, jakby niektórzy chcieli. W trasie przy 140 w ST200 jest około 4000 obrotów. Na naszych autostradach pali 8-9, na niemieckich 10-11. Jadąc spokojnie po drogach krajowych do tych 8/100 (z komputera) da się zejść. Za TIRem może nawet poniżej, ale serio cudów nie ma - jak turbo ładuje, to nie tylko powietrza jest więcej. ;-) Auto jest tanie w eksploatacji i skuteczne, ale samochód ma już swoje lata i trzeba brac pod uwagę, że to dość prosty model. Poza tym jest dość twarda - przyzwyczaisz się szybko o ile nie eksploatujesz dwóch samochodów. Wtedy śmiesznie będzie po każdej przesiadce, bo ta sztywność wydaje się sztuczna - dość powiedzieć, że BMW M2 jest zdecydowanie bardziej komfortowe a mimo to szybsze. ;-D |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 30 March 2012 Skąd: Warszawa ![]() |
Przymierz się do Fiesty najpierw. Nie każdemu pasuje pozycja za kierownicą, która jest dość... autobusowa
![]() ![]() -------------------- KZ Kart Łódź 54.1
MX5 Łódź 58.3 / Poznań 1:47.0 / Silesia 1:54.3 Vette C5 Silesia 1:54 |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 27 March 2007 Skąd: Gliwice/Rybnik ![]() |
Auto jest tanie w eksploatacji i skuteczne, ale samochód ma już swoje lata i trzeba brac pod uwagę, że to dość prosty model. Poza tym jest dość twarda - przyzwyczaisz się szybko o ile nie eksploatujesz dwóch samochodów. Wtedy śmiesznie będzie po każdej przesiadce, bo ta sztywność wydaje się sztuczna - dość powiedzieć, że BMW M2 jest zdecydowanie bardziej komfortowe a mimo to szybsze. ;-D Znam to uczucie po każdorazowej przesiadce z bardzo komfortowo resorującego C270CDI ![]() Co do zużycia paliwa-każdy ma inną technikę jazdy, silnik w różnej kondycji, więc nie da się zestawić tego 1:1. Przy pełnym wykorzystywaniu parametrów silnik musi swoje spalać, z czegoś się moc bierze, ale jeżdżąc w sposób mieszany spalanie jest moim zdaniem mega niskie. Mam porównaie do Imprezy WRX i to chlało przy ecodrivingu tyle co ST przy piractwach. osobiście polecam Mini JCW albo ST jeśli ktoś zamierza kupić auto typowo pod zakręty, wystarczy dobre semi i można kręcić świetne czasy bez zbędnych modów. Jeśli ma być auto na co dzien i więcej komfortu to 208GTI. Megane RS to liga wyżej, ale trudno o dobry egzemplarz w podanym budżecie. -------------------- 200KM/290Nm/1088kg
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sat, 04 November 2017 ![]() |
megane 3 rs + lpg i problem spalania rozwiązany
![]() |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Wed, 17 April 2013 ![]() |
Skoro już taki temat poruszony, miałem okazję przejechać się ostatnio golfem 6 GTI z dsg, jak dla mnie frajda z jazdy niesamowita, w dodatku skrzynia zrobiła na mnie bardzo fajne wrażenie (na co dzień jeżdżę klasycznym automatem). Jak na serię zbiera się bardzo fajnie, pali bardzo niewiele w stosunku do tego co oferuje, a w dodatku posiada jakąś szperę (jakaś elektroszpera wmontowana w skrzyni? czy po prostu dohamowywanie koła będącego w poślizgu?), która działała bardzo sprawnie fajnie przyśpieszając od ronda i świateł.
Co sądzicie o tym wozie? Silnik TSI czy należy się bać wciągania oleju/problemów z rozrządem/pompą oleju czy model już wyleczony z tych bolączek? |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 13 February 2017 ![]() |
Raczej silnik nie będzie żaden poprawiony bo Golf 6 zjechał z fabryki w 2008 roku jako kolejny model, wtedy jeszcze TSI były te kiepskie VW EA888, dopiero po 2011 poprawiono, chyba że myślisz o takim.
Jak dla mnie fajny tez jest Focus ST czy Megane RS |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Sun, 17 February 2008 Skąd: W-wa ![]() |
w temacie spalania (240 koni w 1.8)
Warszawa-Augustów szybka jazda na granicy buractwa,czas 2:51 z czego z 10-15min. stania/toczenia się na budowie za wyszkowem, spalanie 9,3 Emerycka jazda powrotna, czas 3:26, powrót przez brok,łochów, okuniew, rembertów (bez stania w korkach) spalanie 6,3. -------------------- papierowe konie + oszukane 4x4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Wed, 13 August 2008 Skąd: Bratislava ![]() |
przy okazji się podepnę - z Segmentu C HH - co obecnie ciekawego 5-drzwiowego będzie? Budżet tak do 60k. ponowię tylko - budżet 50-60k ![]() -------------------- Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind Insta: @tqmmpl Twitter: @tqmmpl |
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Sun, 21 April 2013 ![]() |
Ze swojej strony mogę polecić Volvo V40 d4, 2.0d 190KM, po programie 230-250KM, Spalanie 4,5-7L/100km
Kilka sztuk mialem takich i fajnie sie tym jezdzi, wyposazenie bogate, a w wersji Rdesign wygląda w miarę agresywnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Thu, 30 June 2011 Skąd: PO ![]() |
Ze swojej strony mogę polecić Volvo V40 d4, 2.0d 190KM, po programie 230-250KM, Spalanie 4,5-7L/100km Kilka sztuk mialem takich i fajnie sie tym jezdzi, wyposazenie bogate, a w wersji Rdesign wygląda w miarę agresywnie ![]() Volvo w gnoju nie jest ani zwinne, ani małe, ani hot |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 09 September 2014 ![]() |
Polecam 208 GTi. Jeżdżę takim od ponad 3 lat, na zegarze 107 tys. km, większość zrobiona na trasach. Rocznik '14, z salonu, unfallfrei. Z uwagi na przenosiny z przedmieść do ścisłego centrum, rozważam zmianę na coś, co nie będzie stało mi pod oknem i traciło na wartości. Jedyne, czego mi w tym aucie brakuje to... aksamitnej pracy rzędowej szóstki, względnie stonowanego bulgotu niemieckiej V8.
![]() ![]() -------------------- 208 GTi Blanc Nacré
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 21:38 |