![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 02 December 2004 Skąd: Warszawa ![]() |
CYTAT Połowa Leonów Cupra w ogłoszeniach ma wspomnienie o wymienianych silnikach na gwarancji, więc rzeczywiście świetnie silniki. Rzuć jakimś linkiem, bo tak patrzę po otomoto i nie widzę tych padniętych silników za bardzo. -------------------- Zamiast na siłę ulepszać samochód lepiej ulepszyć kierowcę...
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 16 September 2011 Skąd: Warszawa ![]() |
Bzdura z tymi ogłoszeniami
![]() Nie ma ani jednego takiego ogłoszenia, akurat rozglądam się za Cuprą i przeglądałem wszystko co jest na Allegro/Otomoto. |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 12 February 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
W dzisiejszych czasach zdaje się nie ma już niezniszczalnych samochodów, zwłaszcza jak mówimy o sportowych używanych nawet okazjonalnie potrafią się popsuć. Ford twierdzi, że rozwiązał problem, pół roku może być za krótko, żeby to potwierdzić, ale dosyć tanio oferuje gwarancję przedłużoną do 7 lat.
-------------------- mała rzecz, a cieszy
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 25 July 2016 ![]() |
Golf 7r Rka? Nudne auto, co najwyżej do ścigania się z pod świateł. Jeśli już Golfa to GTI Clubsport, najlepiej wersja S jakby wpadła. Co do szybkości na torze to Rka też szału nie robi, moje 300-330 konne (zależnie jaki program miałem) GTI nigdy z Rką na torze nie przegrało, z RSem zresztą też ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Rzuć jakimś linkiem, bo tak patrzę po otomoto i nie widzę tych padniętych silników za bardzo. +1 Jaki jest powód uszkodzeń silnika? -------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 19 August 2004 Skąd: Sosnowiec ![]() |
Prawda jest taka, ze za TSI (TFSI) ciągnie się smród straszliwy ale nowsze silniki jakoś problemów nie mają, a nawet jeśli są to problemy raczej incydentalne "jak wszędzie".
-------------------- sygnatury komercyjne są dostępne dla kont PRO
|
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Tue, 07 December 2010 ![]() |
ludzie zapier... 7R po 400-500 koni i jakoś nikt się nie skarży, że coś klęka. Zachęcam do dołączeniu do grupy na fb i zapytanie właścicieli z pierwszej ręki.
-------------------- Ford Fiesta ST150 Race Car
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 21 June 2003 ![]() |
Z wymienionych aut latałem tylko 7R i mocno polecam. Jako cichciemny DD nie rozbijający budżetu - ideał. Nawet w serii.
-------------------- 7:39,9
2:35,8 1:37,9 |
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Wed, 08 July 2015 Skąd: Orzesze ![]() |
Focusa nigdy nie miałem ale zawsze się podobał. Wzbudza więcej emocji niż reszta.
R-ka dobra i sprawdzona ale niestety nudna. S3 cena jak za A45 a rewelacji nie ma. A45 pojawiło się teraz jak grzyby po deszczu. Jechałem ostatnio M2 oraz M135i z napędem na 4 i oba samochody mi się bardzo spodobały. Jakbym miał taki dylemat to bym wolał poszukać roczną RS3. Wszystkie nowoczesne samochody maja wady i zalety ale ten model daję po prostu satysfakcje. -------------------- VW Scirocco CAWB 313HP 460NM
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 07 November 2017 ![]() |
W żadnym z wymienionych aut nie masz możliwości ingerencji w sposób działania napędu... w Fordzie taka możliwość jest.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 12 February 2008 Skąd: NMiasto ![]() |
W STI jest taka możliwość.
-------------------- A110S
|
|
|
![]()
|
|
owszem
ale nie w Mercu, Seacie, VW, BMW czy Audi |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Sat, 30 January 2010 Skąd: Warszawa ![]() |
BMW to rwd albo rwd z dołączanym przodem, więc to nie jest aż tak istotne. A jak ktoś chce to pewnie można ogarnąć program sterownika napędu
-------------------- ...
|
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
a jak jest jego konkurencja ? bo jak rozumiem, można nią pojechać na kręty tor szutrowy... ![]() Ty tak pierdolisz ze przekraczasz wszelkie granice, zreszta kolejny raz, pokaz mi choc jednego speca ktory tym nowym RSem pojedzie na te twoje wydumane szutry zeby wypiaskowac lakier zrobiony z wody i gownolitu. Na tych szutrach specu to jaka opone zqlozysz na 350mm hamulec? Czy bedziesz do tego nowego wozu zakladal maly hamulec na szuter i mala felge zeby "se polatac"? Nikt inny niepotrafi uzywac tak bzdurnych argumentow aby bronic swoich bzdurnych teorii. Brak hamulca recznego w wajsze to wada? Bo sie pod remiza nie zakrecisz? Skad ty sie urwales? Wiesz ze czasem mozesz nie odezwac sie w kazdym temacie? Szczegolnie jak nie miales zadnego z tych aut i gowno wiesz? Wszystkie te auta wymienione w watku to bulwarowki przy czym jedynie 45amg w rekach dobrego drivera pokazalo ze jest cos warte, reszta to pieprzenie takich zjebow jak ty Golf R nudny - kolejny gruby argument, lepsza wyprute fwd, wyjatkowo fajne. To forum jest coraz pelniejsze idiotow o radykalnie durnych pogladach. Kilkanascie lat i dno siega dna |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Gucior - hamuj bajere, ok? Chyba Cię ponosi troszeczkę. To, ze ktoś ma taki a nie inny pogląd nie znaczy, ze trzeba jechać po kimś jak po szmacie. Trzymajmy jakiś poziom.
Pytałem gdzieś wcześniej, jak oceniasz S3 vs Gofer R? -------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Gucior... poluzuj gumkę, bo chyba ci odcina dopływ krwi do mózgu ...
Nikt nie będzie zakładał żadnych opon. Nikt nie będzie zmieniał felg Nikt nie będzie modyfikował auta Nikt też nie będzie "szlifował lakieru".... bo nikt nie będzie się ścigać... ogarniasz to ? Przejechanie kilku bezpiecznych zakrętów (dla auta i kierowcy) na różnych ustawieniach napędów to nie ściganie. |
|
|
gość_gucior_* |
![]()
|
![]() |
Nie gadam z toba bo poziom twojej glupoty i durnych teorii przekracza wszelkie granice.
15 lat jestem na tym forum i jestes 100% kwintesencja aktualnego stanu tego forum. Klakier ktory nie ma pojecia a wszedzie glos zabiera. Wnioskuje o bana dla siebue, wiecej tu nie zajrze bo oczy zachodza mi kazdym kolejnym razem krwia jak widze jaki jest aktualny poziom wymiany mysli |
|
|
![]()
|
|
Jasne. Proponowanie w miejsce Focusa RS'a Golfa to jest dobra teoria.
Weź ochłoń. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Thu, 04 May 2017 Skąd: Krk ![]() |
Nie gadam z toba bo poziom twojej glupoty i durnych teorii przekracza wszelkie granice. 15 lat jestem na tym forum i jestes 100% kwintesencja aktualnego stanu tego forum. Klakier ktory nie ma pojecia a wszedzie glos zabiera. Wnioskuje o bana dla siebue, wiecej tu nie zajrze bo oczy zachodza mi kazdym kolejnym razem krwia jak widze jaki jest aktualny poziom wymiany mysli Kolego Gucior. Nie napiszesz ale przeczytasz. Hajs Ci mózg odebrał. Już wielu takich widziałem. Kiedyś sam do tego dojdziesz, a może i nie. EOT. -------------------- IXgen-TypeR K20C
M240iX |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Wed, 15 June 2005 Skąd: Rzeszów ![]() |
Kolego Gucior. Nie napiszesz ale przeczytasz. Hajs Ci mózg odebrał. Już wielu takich widziałem. Kiedyś sam do tego dojdziesz, a może i nie. EOT. Kolego, weź Ty się tak nie afiszuj ze swoimi problemami. Gucior ma bardzo dużo racji. Forum staje się pełne zasłyszanych opinii z Auto Świata i od "szwagra". Golf nudny, połowa aut z TSI/TFSI jest po gwarancyjnej wymianie silnika itd. Dobrze, że moje TSI tego nie czyta, bo też by pewnie sobie padło. A póki co zapierdala "ciut" więcej niż 185 po autostradach i ma się całkiem dobrze i nie bierze wiadra oleju. A to "chujowe" DSG nie chce wymiany oleju co 15 tys. km. tylko robi swoje. I nie jestem jedyny w takiej sytuacji. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Friday, 02 May 2025 - 20:57 |