Shoutbox 0 nowych PW 

9 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hyundai i30 N 2.0 T-GDI 6MT (275 KM), kolejny mocny koreańczyk
szybciutki
post Thu, 23 Aug 2018 - 22:26
Post #101

Frequent User

W przypadku alfy dealerzy dawali tak duże rabaty na nowe samochody, że wartość rezydualna była bliska tej po rabacie. Mało kapitału do spłaty=niska rata. Obiekcje wobec alfy rozbite przez gwarancję odkupu samochodu. Dzisiaj często wynajmy pomagają pozbyć się starego stocku w najszybszym możliwym czasie.

@Buggalon jaka firma finansuje Ci ten wóz?

--------------------
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne, proszę o kontakt przez www.gurumotive.com :)

Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Thu, 23 Aug 2018 - 22:26
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
hexx #2
post Thu, 23 Aug 2018 - 22:30
Post #102

Forum Homee

CYTAT(szybciutki @ Wed, 22 Aug 2018 - 11:33) *
Zapraszam po oferty finansowania każdego wozu w najlepszych na rynku wynajmach długoterminowych. Kontakt w stopce

trochę nie w temacie
Czyli wybieram sobie dowolne fabrycznie nowe auto, w dowolnej konfiguracji a Ty możesz ogarnąć na nie sensowny wynajm długoterminowy, tak ?

+Quote Post
szybciutki
post Fri, 24 Aug 2018 - 00:42
Post #103

Frequent User

Chętnie przygotuje ofertę. Najlepsze oferty mam na BMW ze względu na dostępność wozów z dużymi rabatami ale przeliczyć możemy każdy wóz. Nie zawsze wygramy z fabrycznym finansowaniem niektórych marek ale próbować warto smile.gif

Żeby nie spamować prosze dzwonić na numer ze stopki albo pisać na priv podajac maila i telefon.

--------------------
Nie odpowiadam na wiadomości prywatne, proszę o kontakt przez www.gurumotive.com :)

+Quote Post
hexx #2
post Fri, 24 Aug 2018 - 07:50
Post #104

Forum Homee

ok smile.gif
auto będzie dostępne niestety dopiero koło lutego
więc jest czas

+Quote Post
Bugalon
post Fri, 24 Aug 2018 - 08:41
Post #105

Super User

ALD - czyli naczelny finansista Fiata smile.gif To jest w zasadzie to samo co VW bank tylko dedykowany do wiadomej grupy. Miałem wybór albo wziac audi A4 (2.0 tfsi 190 PS w s-tronicu) albo alfę giulię. Wysokość rat była taka sama, tylko w Alfie dostałem pakiet z ubezpieczeniem, oponami, darmowymi (całkowicie) serwisami i pokryciem kosztów wszelkich szkód na cały okres wynajmu włącznie z autem zastępczym w razie dłuższego serwisowania (wszystko zawarte w cenie raty). Dla mnie ta oferta była nie do przebicia nigdzie indziej, a ze auto naprawde fajnie jeździ to sie długo nie zastanawiałem smile.gif

CYTAT(szybciutki @ Thu, 23 Aug 2018 - 22:26) *
@Buggalon jaka firma finansuje Ci ten wóz?

+Quote Post
SajneK
post Fri, 24 Aug 2018 - 09:51
Post #106

Forum Clubber

CYTAT(Bugalon @ Fri, 24 Aug 2018 - 08:41) *
ALD - czyli naczelny finansista Fiata smile.gif To jest w zasadzie to samo co VW bank tylko dedykowany do wiadomej grupy. Miałem wybór albo wziac audi A4 (2.0 tfsi 190 PS w s-tronicu) albo alfę giulię. Wysokość rat była taka sama, tylko w Alfie dostałem pakiet z ubezpieczeniem, oponami, darmowymi (całkowicie) serwisami i pokryciem kosztów wszelkich szkód na cały okres wynajmu włącznie z autem zastępczym w razie dłuższego serwisowania (wszystko zawarte w cenie raty). Dla mnie ta oferta była nie do przebicia nigdzie indziej, a ze auto naprawde fajnie jeździ to sie długo nie zastanawiałem smile.gif

A jak to ma sie np do lexa ? jaka masz rate netto i jaka wplata byla ?

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
Bugalon
post Fri, 24 Aug 2018 - 13:37
Post #107

Super User

Rozważałem lexa IS 200t ale nikt nie chciał mi go dobrze sfinansować (mowa o sensownej wysokości raty). Za alfę rata netto w tej chwili 1280 PLN, wpłaty było 10% czyli 10,4 kPLN netto. Cennikowo wraz z wyposażeniem które wybrałem auto stało za 141k netto. Po rabatach mega negocjowanych (zamawiane było do produkcji, nie ze stoku) uzyskałem cenę zakupu 104k netto. W racie oczywiscie full - czyli ubezpieczenie, opony zimowe, wszystkie serwisy, części i auto zastępcze w razie "W". Lepszej oferty nie było za w miarę porządną turbo benzynę (czyli minimum 2 litry pojemności) z porządnym automatem.

+Quote Post
SajneK
post Fri, 24 Aug 2018 - 14:47
Post #108

Forum Clubber

No to rzeczywiscie dobra opcja.

--------------------
Lexus IS200t

+Quote Post
prnit
post Fri, 24 Aug 2018 - 19:09
Post #109

Forum Homee

mi jakoś Kia czy Hyundai nie pasują do aut lekko sportowych, ile by tam nie miały kuni...jeśli w tych pieniądzach można kupić sprawdzonego forda St czy golfa Gti to nie rozumiem jak można kupić takiego i30N, przecież spadek wartości takiego auta będzie masakryczny, image marki żaden, miałem vw 6 Gti zrobionego na 276KM i auto było mega szybkie i dawało frajdę do tego sprawdzona technologia i niska strata wartości..wziąłem w leasing, pojeździłem 1,5 roku i tak odsprzedałem że straciłem jakieś grosze..przy takim hyundaiu pewnie straciłbym x2 P.S Bugalon mega oferta na tą Alfe, fajne autko w dobrej cenie!

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
lagadula
post Fri, 24 Aug 2018 - 19:22
Post #110

Forum Homee

CYTAT(prnit @ Fri, 24 Aug 2018 - 19:09) *
mi jakoś Kia czy Hyundai nie pasują do aut lekko sportowych, ile by tam nie miały kuni...jeśli w tych pieniądzach można kupić sprawdzonego forda St czy golfa Gti to nie rozumiem jak można kupić takiego i30N, przecież spadek wartości takiego auta będzie masakryczny, image marki żaden, miałem vw 6 Gti zrobionego na 276KM i auto było mega szybkie i dawało frajdę do tego sprawdzona technologia i niska strata wartości..wziąłem w leasing, pojeździłem 1,5 roku i tak odsprzedałem że straciłem jakieś grosze..przy takim hyundaiu pewnie straciłbym x2 P.S Bugalon mega oferta na tą Alfe, fajne autko w dobrej cenie!

Szkoda że jesteś człowiekiem słabej wiary i tak łatwo wyrażasz autorytatywną opinię. Mam I30N Performance i nie jest mi po drodze z Hyundai Polska ani żadnym dealerem, ale jest najlepszy HH FWD jaki można teraz mieć. I to nie tylko moje zdanie. Spadek wartości ? Auto jest już legendą, nie koniecznie w Polsce, ale rozchwytywane na świecie. Ja mam rezydual po 3 latach na poziomie 60%.
GtI i ST to nie poziom I30N performance.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
prnit
post Fri, 24 Aug 2018 - 20:20
Post #111

Forum Homee

Lagadula spoko, dziwne ze wolisz fwd od dobrego starego quattro wink.gif ja miałem przez 1,5 roku fwd z prawie 300KM i puściłem je bez żalu żeby wrócić do starocia. Nie rusza mnie żadna kia czy inna koreańska marka, jezdziłem trochę poprzednią Kia Optima i to auto odstawało pod każdym względem od Passka, Insigni czy innych europejskich marek.

--------------------
Kilka wariatów w garażu.

+Quote Post
Rufios
post Fri, 24 Aug 2018 - 20:59
Post #112

Super User

To już lepiej nieco dołożyć i kupić roczne BMW 230i.

+Quote Post
jankes6
post Fri, 24 Aug 2018 - 21:47
Post #113

Super User

A ju w ogole najlepiej zamknac ten temat bo i tak vw czy inne niemieckie cos jest najlepsze...nie traci na wartosci nie psuje sie jrst najszybsze na prostej i w zakretach i w ogole

+Quote Post
szybciutki
post Fri, 24 Aug 2018 - 23:25
Post #114

Frequent User

Powoli z nowymi robi się jak z używanymi do 2000zl.

Nie wybrzydza się tylko bierze to co stoi w "dobrej racie" biggrin.gif

--------------------

+Quote Post
lagadula
post Sat, 25 Aug 2018 - 08:17
Post #115

Forum Homee

CYTAT(prnit @ Fri, 24 Aug 2018 - 20:20) *
Lagadula spoko, dziwne ze wolisz fwd od dobrego starego quattro wink.gif ja miałem przez 1,5 roku fwd z prawie 300KM i puściłem je bez żalu żeby wrócić do starocia. Nie rusza mnie żadna kia czy inna koreańska marka, jezdziłem trochę poprzednią Kia Optima i to auto odstawało pod każdym względem od Passka, Insigni czy innych europejskich marek.

Podoba mi się argument że I30 N jest do dupy bo poprzednia Optima odstawał od Paska.

--------------------
5L -> 5P // 30 6L 120
H 3P 20 1L # 80 4-P

+Quote Post
Bio
post Sun, 26 Aug 2018 - 16:05
Post #116

Forum Killer

Skoro i30N jest tak bardzo do dupy, to dlaczego w np.: DE się tak dobrze sprzedaje (w kraju, gdzie króluje Golf GTI)? Biorąc pod uwagę, że Niemcy to dość "patriotyczny" naród w temacie zakupu wozu, to serio - zbiorowy autyzm czy co?
https://m.pulsenews.co.kr/view.php?year=2018&no=226007

Sprzedaż tego modelu jest na poziomie 150% założeń Hyundaia. Ale tak - rynek się myli, bo parę osób na forum patrzy na markę i "Hyundai jest fe"...

--------------------
Blog Motoryzacyjny TorquedMad mind - tqmm.pl
FB: @torquedmadmind
Insta: @tqmmpl
Twitter: @tqmmpl

+Quote Post
grale
post Sun, 26 Aug 2018 - 17:30
Post #117

User

U niektórych niemieckie samochody to stan umysłu biggrin.gif

+Quote Post
PiurielSR
post Sun, 26 Aug 2018 - 19:42
Post #118

Forum Killer

Jak bym stał przed wyborem to na bank byłoby to i30 N

Golfy są wszędzie.
Nowe auto teraz bierze się na 2 lata w najem a potem bierzesz następne. Czasy się zmieniły.

--------------------
╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮

+Quote Post
Lincoln e30ix
post Sun, 26 Aug 2018 - 21:49
Post #119

Forum Killer

CYTAT(grale @ Sun, 26 Aug 2018 - 17:30) *
U niektórych niemieckie samochody to stan umysłu biggrin.gif

Taaa, zwłaszcza Fordy i Ople biggrin.gif
Zauważ, że chodzii o konkretny koncern i jego wiernych wyznawców wink.gif

+Quote Post
uxon
post Tue, 28 Aug 2018 - 17:24
Post #120

Super User

CYTAT(Bugalon @ Fri, 24 Aug 2018 - 13:37) *
Rozważałem lexa IS 200t ale nikt nie chciał mi go dobrze sfinansować (mowa o sensownej wysokości raty). Za alfę rata netto w tej chwili 1280 PLN, wpłaty było 10% czyli 10,4 kPLN netto. Cennikowo wraz z wyposażeniem które wybrałem auto stało za 141k netto. Po rabatach mega negocjowanych (zamawiane było do produkcji, nie ze stoku) uzyskałem cenę zakupu 104k netto. W racie oczywiscie full - czyli ubezpieczenie, opony zimowe, wszystkie serwisy, części i auto zastępcze w razie "W". Lepszej oferty nie było za w miarę porządną turbo benzynę (czyli minimum 2 litry pojemności) z porządnym automatem.

Tylko ta cena tyczy sie najslabszej wersji benzynowej 200KM, a nie 280KM veloce (bo ta zaczyna sie od 200tys. brutto).

+Quote Post

9 Stron V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Thursday, 17 July 2025 - 09:03