![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Super User Dołączył: Fri, 20 June 2014 Skąd: Radzyń Chełmiński ![]() |
30*C w dolocie przy okolicy 0*C na zewnatrz? Mi sie wydaje czy to jakas masakra? Tyle mialem u siebie przy 20*C na zewnatrz.
|
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 09 November 2016 ![]() |
Niestety taki urok tego auta, i tak poprawiłem sytuację bo oryginalnie dochodziło do 70C bez turbo
![]() |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Fri, 18 January 2008 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 11 January 2011 ![]() |
Zadam może banalne pytanie, ale słyszysz ten stuk na słuchawkach czy stwierdzasz na podstawie logów z jakoś tam (jak?) skonfigurowanych czujników?
-------------------- Z pozdrowieniami,
Szymon |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
No i jeszcze dochodzi kwestia wtrysków - Siemensy nie słyną z trzymania parametrów fabrycznych. Jeśli ich nie mierzyłeś, to nie masz pewności, że komplet leje tak samo.
-------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
'96 CaliforniaCento www.facebook.com/dragracingsafety |
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Fri, 31 December 2010 Skąd: pomorskie ![]() |
Pinin a jakie slyna? Tylko nie mow, ze Bosche, bo strzele fikolka.. temat walkowany 700 razy, a z tego 699 przypadkow niepopartych zadnymi pomiarami
![]() -------------------- Szukasz wtrysków? Zapraszam ;)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 01 February 2006 Skąd: Białystok ![]() |
Niestety taki urok tego auta, i tak poprawiłem sytuację bo oryginalnie dochodziło do 70C bez turbo ![]() jakie triki zastosowales, aby ostudzic kolektor ssacy? u mnie zazwyczaj nie da sie na dluzej dotknac reka, taki goracy. jaies podkladki dystansowe, przekladka pomuedzy silnikiem a calym kolektorem? -------------------- Audi 200 turbo quattro
Pastuch B5 2.8 "quattro" |
|
|
![]()
|
|
Zadam może banalne pytanie, ale słyszysz ten stuk na słuchawkach czy stwierdzasz na podstawie logów z jakoś tam (jak?) skonfigurowanych czujników? Tylko czujniki stuku, też zaczynam mieć pewne wątpliwości czy to nie jakieś luzy napędu/obijjąca się rura ale wydaje się to wiarygodne przy jednostajnym przyspieszaniu co miałoby się obijać. Jestem w trakcie budowy stetoskopu pod laptopa. Kolektor zaizolowałem podkładkami z teflonu od firmy z reklamy na naszym forum ![]() |
|
|
![]()
|
|
Konfiguracja knock:
![]() |
|
|
![]()
|
|
Wydaje mi się tez że wypadanie zapłonu chyba też może powodować stuk. Przynajmniej z tym spotkałem się w praktyce w 2t. Mam już tak cofnięty zapłon, że auto nie jedzie i trochę to smutne bo wiadomo po co się pakuje turbo... A wracając do strojenia czy jak mi czasem zastuka i od razu cofa zapłon to silnik nie jest zagrożony czy mimo wszystko pojedynczy stuk może mi zrobić masakrę przy takim doładowaniu?
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
No i jeszcze dochodzi kwestia wtrysków - Siemensy nie słyną z trzymania parametrów fabrycznych. Jeśli ich nie mierzyłeś, to nie masz pewności, że komplet leje tak samo. Ktoś to potwierdzi? Też do Volvo kupiłem nowe Deki i zastanawiam się czy jakoś da się to sprawdzić własnoręcznie? |
|
|
![]()
|
|
Dokładne naczynia + sterownik PWM 50% 50hz listwa, pompa, regulator i jedziesz przez jakiś tam czas do napełnienia naczyń. Powino być widać jakie są rozbierzności. Im większe naczynia i dokładniejsza miarka na nich to tez dokładniejszy pomiar. Takie coś mi na szybko przychodzi do głowy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() User Dołączył: Thu, 04 February 2010 ![]() |
Jakiej grubości zastosowałeś podkładki z teflonu?
|
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Tue, 15 September 2009 ![]() |
W v8 stawiam ze duzo więcej dala izolacja bloku pod kolektor niz te przekladki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 24 November 2004 Skąd: Warszawa - Wawer ![]() |
Co do wtrysków, to Dziak albo Niuton - mają maszyny, sprawdzą, wyczyszczą, dadzą papier.
Deka - no cena w hurcie mówi sama za siebie odnośnie jakości ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]()
|
|
No Dziak super kwit daje.. 9/10 przypadkow ich pomiarow wskazuja chyba to co klient chce widziec.. jedyne miejsce ktoremu mozna ufac to Top Setup jak dla mnie w tej kwestii.. no to wlasnie z takich zrodel jak Twoje rodza sie te urban legend co do Siemensow.. ciekawe ile osob ktore nimi handluja badz takich jak Ty zdaje sobie sprawe jaka firma je produkuje i gdzie..
|
|
|
![]()
|
|
I live here ! Dołączył: Wed, 20 August 2008 Skąd: 3city ![]() |
No Dziak super kwit daje.. 9/10 przypadkow ich pomiarow wskazuja chyba to co klient chce widziec.. jedyne miejsce ktoremu mozna ufac to Top Setup jak dla mnie w tej kwestii.. no to wlasnie z takich zrodel jak Twoje rodza sie te urban legend co do Siemensow.. ciekawe ile osob ktore nimi handluja badz takich jak Ty zdaje sobie sprawe jaka firma je produkuje i gdzie.. ![]() Ja kupilem z pewnego zrodla 200zl/szt i na zimno silnik chodzi jak w traktorze. Te siemensy to dramat i tyle. -------------------- -Poznań 1:44.1 (extreme) -Łódź 54.6 -Pomorze 40.19 -Toruń 28.4 -Koszalin 48.9 (extreme)
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jakie sa Wasze zrodla, ale mam w swoim silniku, znajomi tez, cieplak tez ich uzywa ode mnie i jakos nikt nie narzeka.. a raczej nie sa to osoby, ktory nie maja pojecia o tym co robia, wiec hmmm
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 11 January 2011 ![]() |
Bez nasłuchu to wróżenie z fusów tak naprawdę, podobnie jak mapa engine noise. Słuchawki to podstawa
-------------------- Z pozdrowieniami,
Szymon |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem jakie sa Wasze zrodla, ale mam w swoim silniku, znajomi tez, cieplak tez ich uzywa ode mnie i jakos nikt nie narzeka.. a raczej nie sa to osoby, ktory nie maja pojecia o tym co robia, wiec hmmm ![]() No że tak powiem, nie da się kupić z pewniejszego źródła niż u mnie ![]() ![]() -------------------- | Pinin Racing | Warsaw Speed Team | Prorace | TheTechGuy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: Saturday, 03 May 2025 - 21:41 |