![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
jak oddajecie auto do mechanika to też piszecie umowy? To miało być tylko szybkie strojenie skrzyni a nie przebudowa samochodu czy jakiś lot w kosmos. U Henia na wsi na wymianę klocków czy rozrządu w prostym R4 pewnie że nie. Ale szanujący się ( i klienta) warsztat przyjmuje pisemne zlecenie, gdzie jest wyszczególniony zakres prac - chociaż tyle. Czas oczekiwania na który się zgodziłeś to już całkiem inna historia, bez komentarza... Nie czułeś przez skórę że że TAM to nie może się udać? ![]() Any way - pozew kilku poszkodowanych może się udać, sam nie wiele wskórasz. Tylko to potrwa ze 3 lata. -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Tue, 15 January 2008 ![]() |
Umowa ustna jest traktowana jak normalna umowa, nie trzeba nic spisywać. Wiadomo sytuacja jest trudniejsza niż przy umowie spisanej,
ale nie jest tak, że "na gębę" to strona sporu może się wypiąć. Mając film z garażu (jak auto cofa), dodatkowo smsy itd. możesz dochodzić swoich praw. Jeżeli chodzi o tuningi to będzie ciężko, ponieważ musiałby być bardzo ogarnięty rzeczoznawca o ile ktokolwiek by rozwikłał zagadkę tę konstrukcji ![]() Ewentualnie za nim pójdziesz do sądu możesz wysłać reklamację, wezwanie do naprawy szkód. Pozdr |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Sun, 11 October 2020 ![]() |
Ten temat musi być wydzielony i przypięty, żeby nie zaginął.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Wed, 09 November 2016 ![]() |
Tak to działało po 6 miesiącach "strojenia" żeby nie było, że coś wymyślam. 1 biegu w ogóle nie używałem bo była taka kolizja sprzęgieł przy zmianie z 1 na 2, że samochód hamował prawie do zera albo do zera i dopiero wchodził 2 bieg.
https://www.youtube.com/watch?v=VMTpn-gsMOs |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
Dopiero do mnie dotarło że Ty to auto odpaliłeś w 2020....
|
|
|
![]()
|
|
![]() Super User Dołączył: Sat, 10 May 2008 Skąd: inąd ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Tue, 16 December 2014 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 11 June 2011 Skąd: lublin ![]() |
Sądu nie ma i mam nadzieje ze nie bedzie
![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Thu, 08 January 2004 Skąd: prosty chłopak ze wsi ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Rookie Dołączył: Tue, 13 June 2017 ![]() |
Sterownik od nich nie działa i jest to wielokrotnie udowodnione, może inaczej, działa w DCT ale pytanie też jak długo. 8HP przerosło ich i pomimo wszystkich " update " nadal jak widać to nie chce działać. Dlatego irytuje mnie zarzekanie się że wszystko jest w porządku i naciąganie ludzi, którzy uwierzą w wszelakie filmiki z Panem Bartkiem z HTG. Jadąc na sterowniku Lamika na zlot zetek do WWa i z powrotem nie wystąpił żaden błąd cały czas pracował jak powinien programy zmieniał i sterował sprzęgłem awd bezproblemowo. Najzabawniejszą sytuacją jest to, że parę lat temu był post o sterowniku TCU od Lamika i wyśmiewanie jego ceny i tam też pan C. stwierdził, że oni to zrobią taniej i lepiej
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
A co złego w sądzie? Przecież to sprawa cywilna, można sie sądzić o wszystko. A po co mi po sądach się włóczyć, czy ja nie mam co robić... że jakis zjeb robi z siebie ofiarę a za uszmai ma wały na klientach, ja z nim nie mam nic wspólnego, nie jestem jego klientem więc mam nadzije ze sprawa zakończy się na zeznaniach na komisariacie... Temat nomastera, i tego się trzymajmy, ja aby przestrzegam przed pomyslami żeby siłowo rozwiązywać ta sprawę (tzn. nie pisać tutaj tego ![]() ![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Siłowo to zasadniczo najgorsza metoda... Chociaż gdyby tak policzyć ile osób pisało/mówiło o spieprzonych przez niego autach to policja by chyba nie doszła kto go skopał, bo za dużo chętnych
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Wed, 07 January 2009 Skąd: Rzeszów ![]() |
https://www.olx.pl/d/oferta/sterownik-skrzy...html#271aab10e0
https://www.youtube.com/watch?v=0-u5JqlyT3k -------------------- RS3 8V2 nardo limo pl 540HP 680NM
109-Performance |
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Dobry i szczery opis to połowa sukcesu przy sprzedaży produktu... ... ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Fri, 09 March 2007 Skąd: Błonie ![]() ![]() |
Dobry i szczery opis to połowa sukcesu przy sprzedaży produktu... ... ![]() ![]() tylko ta cena kompletnie nie pasuje do opisu ![]() -------------------- VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Thu, 17 December 2009 Skąd: Kruszwica ![]() |
Tego chłopcy z HTG pewnie nie widzieli, może teraz się już naumią? -------------------- Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.
B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad Punto Evo 1.4T |
|
|
![]()
|
|
Ajajj szkoda że Duda/tfn nie trafili na sterownik htg, może jakby się przejechali na nim to powstał by większy szum ![]() -------------------- GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
|
|
![]()
|
|
Forum Homee Dołączył: Fri, 10 March 2006 Skąd: Małopolska ![]() |
Myślę, że telewizja nie pokaże fakapu bo nic z tego nie będą mieli. A tak to skorzystali ze sterownika Lamika i korzyść jest obopólna.
|
|
|
![]()
|
|
Forum Clubber Dołączył: Tue, 04 December 2007 Skąd: Wrocław ![]() |
Publiczne przejechanie się mogłoby mieć lekko niefajne konsekwencje prawne, chyba bezpieczniej olać temat...
|
|
|
![]()
|
|
Forum Killer Dołączył: Sat, 12 November 2016 Skąd: Stolica ![]() |
-------------------- Sleeper R30T 744KM 789Nm
0-100 2.99 100-200 5.8 ET 10.539 |
|
|
![]() ![]() |