Shoutbox 0 nowych PW 

24 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> S8 D2 Turbo totalnie amatorski projekt
siewcu
post Wed, 02 Feb 2022 - 11:56
Post #281

Forum Clubber

I tak nic nie widać... Kręcone chyba kalkulatorem było, do niczego się nie nada.
Go to the top of the page

+Quote Post
Wspieraj forum
post Wed, 02 Feb 2022 - 11:56
Post #

Dotacja

Dotacja na forum

Quote Post
mati1999
post Wed, 02 Feb 2022 - 12:17
Post #282

Rookie

CYTAT(soltyk @ Wed, 02 Feb 2022 - 11:04) *
Szok! Jak nie chcą współpracować, proponuję naprawę przez ASO + auto zastępcze.
Niejeden warsztat zdemolował mi auto, jednak ten przypadek, przerasta moje wszystkie razem wzięte.

A Ty to skąd jesteś, pod Białorusią gdzieś? Internet Ci w zeszłym roku podłączyli? Nagłówki z Onetu poczytałeś i takie bzdury piszesz. Ogarnij się.

Tak jak kolega Ci wyżej pisał, z tym autem, tą skrzynią i tym sterownikiem nie mogło się to udać. Jak nie posiadasz poprawnie spisanej umowy przy wstawieniu auta to jedyny zwrot jaki możesz uzyskać to metodą siłową.
Po logach z emu to możesz udowodnić przed samym są, że Ci pałowali auto, a nie przed sądem.
Szkoda mi Ciebie, ale czego się spodziewałeś lepiąc takie auto? No chyba nie tego, że jakiś amator z Polski Ci to ogarnie i rozwiąże beż kosztów.

+Quote Post
error.
post Wed, 02 Feb 2022 - 12:42
Post #283

Super User

CYTAT(mati1999 @ Wed, 02 Feb 2022 - 12:17) *
A Ty to skąd jesteś, pod Białorusią gdzieś? Internet Ci w zeszłym roku podłączyli? Nagłówki z Onetu poczytałeś i takie bzdury piszesz. Ogarnij się.

Tak jak kolega Ci wyżej pisał, z tym autem, tą skrzynią i tym sterownikiem nie mogło się to udać. Jak nie posiadasz poprawnie spisanej umowy przy wstawieniu auta to jedyny zwrot jaki możesz uzyskać to metodą siłową.
Po logach z emu to możesz udowodnić przed samym są, że Ci pałowali auto, a nie przed sądem.
Szkoda mi Ciebie, ale czego się spodziewałeś lepiąc takie auto? No chyba nie tego, że jakiś amator z Polski Ci to ogarnie i rozwiąże beż kosztów.

Jest jednak pewna różnica pomiędzy "nie ogarnąć", a rozjebać komuś auto.
Stopień skomplikowania i lepienia nie ma wiele wspólnego z tym, jak ktoś się zachowuje wobec takiej sytuacji.

+Quote Post
MisioLBN
post Wed, 02 Feb 2022 - 12:55
Post #284

Forum Homee

Ty jakis jebn... Czy poje...?? Co ma zniszczenie komus auta do faktu ze auto bylo modzone?? Chyba po to ten sterownik powstal zeby takie wlasnie modzone auta jezdzily.

+Quote Post
soltyk
post Wed, 02 Feb 2022 - 13:37
Post #285

Super User

CYTAT(siewcu @ Wed, 02 Feb 2022 - 11:56) *
I tak nic nie widać... Kręcone chyba kalkulatorem było, do niczego się nie nada.

Pewnie ktoś nie miał czasu/uprawnień skopiować oryginał. Ale na powiększeniu widać, że drzwi zostają przegięte w drugą stronę. Początkowo myślałem, że chodzi o jakąś drobnostkę.

Brawo Mati1999. Fajnie, że są jeszcze tak luzaccy ludzie, którym można zdemolować samochód, a oni wcale nie przejmą się. Pozdro z Białorusi.

+Quote Post
trbman
post Wed, 02 Feb 2022 - 13:51
Post #286

User

nomaster Ty naprawdę spokojny człowiek jesteś! Trudno tą sprawę tak zostawić bez jakiegoś zadośćuczynienia ze strony HTG .
Najgorsze że dalej wciskają ludziom to niedopracowane gu... do 8HP. Potrzebna jest porządna "reklama" dla sterownika GCU HTG .

+Quote Post
grzesiek84
post Wed, 02 Feb 2022 - 14:01
Post #287

Frequent User

CYTAT(trbman @ Wed, 02 Feb 2022 - 13:51) *
nomaster Ty naprawdę spokojny człowiek jesteś! Trudno tą sprawę tak zostawić bez jakiegoś zadośćuczynienia ze strony HTG .
Najgorsze że dalej wciskają ludziom to niedopracowane gu... do 8HP. Potrzebna jest porządna "reklama" dla sterownika GCU HTG .

Już ma reklame na fejsie,włosy dęba stają ile aut już
zniszczyli .To nie 1 auto ,które samo sobie wrzuciło wsteczny i wjechało w drugie.

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.

+Quote Post
racesupport
post Wed, 02 Feb 2022 - 14:37
Post #288

Forum Killer

Ale jaja... współczuję na maksa, nie wyobrażam sobie powierzyć komuś fure a potem odebrać zdewastowaną, znając siebie dostałbym szału i źle by się to skończyło co niestety niewiele zmienia. Szacun, że ogarniasz silnik na nowo. Mam nadzieję, że jakoś się do tego jednak odniosą i uda Ci się odzyskać chociaż część kosztów.

--------------------
Audi 80 B4 Competition Vr5T

+Quote Post
siewcu
post Wed, 02 Feb 2022 - 15:29
Post #289

Forum Clubber

A zarejestrowałeś, że na tcu lamika to auto jeździ?

+Quote Post
kontrolm
post Wed, 02 Feb 2022 - 15:32
Post #290

Forum Clubber

Ikona grupy

CYTAT(siewcu @ Wed, 02 Feb 2022 - 15:29) *
A zarejestrowałeś, że na tcu lamika to auto jeździ?

Nie polemizuj - to Głos Wyższości...

--------------------
VEMS rozkminiłem do ostatniego rezystorka - chętnie pomogę

+Quote Post
InnyLogin
post Wed, 02 Feb 2022 - 16:58
Post #291

Super User

Współczuje i powodzenia życzę.
Jak jestem spokojnym człowiekiem i zobaczyłbym że w takim stanie chcą mi oddać auto. To byłbym w wiadomościach. Wydarzył się syf to trzeba to wyprostować i tyle a nie bezczelnie udawać że nic się nie stało.

Może załóż jakiś "fanpage" ich tuningu aby zebrać ludzi którzy mieli podobny problem i pozew zbiorowy.
Jakbyś walnął jakąś zrzutkę to bym się dorzucił. Naprawdę złe co zrobili.

+Quote Post
_adams_
post Wed, 02 Feb 2022 - 18:30
Post #292

Forum Killer

jedyny zwrot jaki możesz uzyskać to metodą siłową.

I ja bym poszedł chyba w tym kierunku...

Ponadto oddając komuś auto w które wpakowano kilkadziesiąt koła i nie spisując jakiejkolwiek umowy... no trzeba mieć nerwy ze stali i bezgraniczne zaufanie wink.gif

--------------------
Życie jest rumakiem który nie znosi tchórzliwego jeźdźca.

B6 1.8T@GT28RS>B9 2.0T Allroad
Punto Evo 1.4T

+Quote Post
16vg60
post Wed, 02 Feb 2022 - 18:51
Post #293

Forum Killer

Pany nie piszcie tutaj tak
Kilka tygodni temu odwiedziła mnie policja...,

trzy lata temu na tym forum gość założył tutaj temat że chłop wyjebal go na robocie, zjebał mu silnik nie poczuwał się itd itd. chciał porady i przestrzec przed partaczem , kilka innych osób też to potwierdzilo, dodali filmy na yt a tam całe kanały o usługach partacza, masa poszkodowanych osób, nawet u coobcia na kanale chłop na jego jebał i sam coobcio dwa silniki po nim poprawiał
I ja napisałem sobie żeby wziął 5 litrów paliwa i....,, i tyle, nic więcej

I taraz ta kur..., złożyła zawiadomienie na mnie za uporczywe nękanie, za jeden post na tym forum..)

Najlepsze że ten gościu co złożył zawiadomienie odwaraca teraz kota ogonem i na wszystkich co cisnęli go na forach na yt składa zawiadomienia

Także powstrzymać się od tego typu porad wink.gif

--------------------
GOLF MK4 R32 OEM-niuu toys
RS4 B5 SPORTEC -family cars
S3 8l ABT ,BAM ,Imola Gelb -wife car
GOLF MK2 RALLYE R32 4M...-toys

+Quote Post
deejey!
post Wed, 02 Feb 2022 - 19:21
Post #294

Forum Killer

CYTAT(16vg60 @ Wed, 02 Feb 2022 - 18:51) *
Pany nie piszcie tutaj tak
Kilka tygodni temu odwiedziła mnie policja...,

trzy lata temu na tym forum gość założył tutaj temat że chłop wyjebal go na robocie, zjebał mu silnik nie poczuwał się itd itd. chciał porady i przestrzec przed partaczem , kilka innych osób też to potwierdzilo, dodali filmy na yt a tam całe kanały o usługach partacza, masa poszkodowanych osób, nawet u coobcia na kanale chłop na jego jebał i sam coobcio dwa silniki po nim poprawiał
I ja napisałem sobie żeby wziął 5 litrów paliwa i....,, i tyle, nic więcej

I taraz ta kur..., złożyła zawiadomienie na mnie za uporczywe nękanie, za jeden post na tym forum..)

Najlepsze że ten gościu co złożył zawiadomienie odwaraca teraz kota ogonem i na wszystkich co cisnęli go na forach na yt składa zawiadomienia

Także powstrzymać się od tego typu porad wink.gif

Brzmi jak komedia, ale jestem w stanie w to uwierzyć patrząc na poziom polskich sądów.

--------------------
E46Turbo || M50TUB25 @ 1.25bar
https://www.facebook.com/E46Turbo

+Quote Post
Misior
post Wed, 02 Feb 2022 - 19:27
Post #295

Forum Homee

CYTAT(_adams_ @ Wed, 02 Feb 2022 - 18:30) *
Ponadto oddając komuś auto w które wpakowano kilkadziesiąt koła i nie spisując jakiejkolwiek umowy... no trzeba mieć nerwy ze stali i bezgraniczne zaufanie wink.gif

I do tego nie czytać internetów.
Auto oddane do HTG rok temu - a wtedy już było tyle fajnych opinii, że na pewno bym tam auta nie oddał.
Nie odbierzcie tego wpisu źle - nie atakuję poszkodowanego. Jednak przy takim projekcie przekopałbym cały internet przed zostawieniem samochodu u nich.

+Quote Post
nomaster
post Wed, 02 Feb 2022 - 20:37
Post #296

Forum Killer

Właśnie w tym rzecz, że wtedy jeszcze nic nie było i ludzie to montowali, kupowali itp. Niestety byłem jednym z pierwszych i różne skopane projekty szły mniej więcej równolegle z moim. Gdyby Lamik miał wtedy sterownik w takiej cenie jak teraz to nawet bym się nie zastanawiał a samochód od 1,5 roku zapierdzielałby sobie na 8hp bez takich pojebanych akcji. To, że nie spisywałem żadnych umów: jak oddajecie auto do mechanika to też piszecie umowy? To miało być tylko szybkie strojenie skrzyni a nie przebudowa samochodu czy jakiś lot w kosmos. A to, że dałem się zrobić w chuja, wodzić za nos że "zaraz już, za dzień, dwa, musisz poczekać bo jesteśmy zawaleni robotą" to niestety tylko moja ufność i wiara w ludzi, naciąłem się na tym nie pierwszy i raczej nie ostatni raz w życiu. Niedługo będę rozmawiał z prawnikiem, czy cokolwiek jest do ugrania. Jak nic się nie da zrobić to jak znajdę chwilę - zmontuję fajny film opisujący całą akcję oczywiście z napisami po angielsku ze zdjęciami filmami które mi wysyłali i które mam nagrane jak to działało po pół roku "strojenia".

+Quote Post
grzesiek84
post Wed, 02 Feb 2022 - 20:47
Post #297

Frequent User

Skontaktuj się z innymi wyrolowanymi w ten sam sposób, choćby z tym od Mercedesa gelendy.On nie zamierza tej firmie odpuścić bo popłynął dzięki nim na lekko 10 tyś euro.

--------------------
Crx Ballade Zc1&Bmw E36 328,Bmw E46 330i.

+Quote Post
bina
post Wed, 02 Feb 2022 - 21:34
Post #298

Frequent User

Czekaj aż HTG udzieli się w Twoim temacue napisze coś o Tobie i temat Ci pozamykaja do czasu rostrzygnięcia sporu.

+Quote Post
siewcu
post Wed, 02 Feb 2022 - 22:22
Post #299

Forum Clubber

Gdzieś tam się już nie raz przewinęło, że oni piszą ale pozwy co najwyżej xD Gorsze jest to, że bez spisanego papieru jest ciężko udowodnić cokolwiek... Dużo teraz potrafi messenger/whatsapp i pochodne pomóc, co tam pisane jest w sądzie normalnie traktowane jako dowód.

+Quote Post
zgredd
post Wed, 02 Feb 2022 - 23:06
Post #300

Frequent User

Az mi wstyd że to wszystko u mnie na wsi. Znam osobiście ludzi..... Starsza ekipa chyba była bardziej ogarnięta dzisiejszy Vagtune, Jetronik. Wiadomo nikt święty nie jest i awarie się zdarzają ale trzeba czasami ponieść jakieś koszty. Z tego co czytam autor chciał tylko na naprawę czegoś co było wcześniej sprawne.

+Quote Post

24 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: Friday, 18 July 2025 - 00:14