![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Zrobiłem tym 1,5tyś km i przyznam, że zatrzymywanie się to jakaż porażka. Wygląda na to, że skrzynia napina napęd jeszcze chwile po zablokowaniu hamulców. Pcha go do przodu i za chwile odpuszcza bujając tym "złomem"
![]() Z usterek, minusów Mocne rozładowanie akumulatora (auto ma ponad 4 lata) wyłącza odbiorniki prądu jak światło wewnętrzne i resztę. Czujniki parkowania (obstawiam kostkę) Jakiś błąd stabilizacji toru jazdy (czasami) Zasłyszany problem z tylną klapą (delikatne siłowniki) system ulega awarii przez ręczne otwieranie i zamykanie. Trzeba to robić przyciskiem. 3 razy przytrafiło mi sie wypadnięcie biegu po ruszeniu (auto świeżo odpalone i natychmiast ruszanie) dziwna akcja.. Tak jakby komputer nie ogarniał się tak szybko. Ostatni, a zarazem bardzo wkurwiający minus to głośny komunikat dźwiękowy o błędach i przy wyłączaniu auta. Naprawdę wkurwia głośny dźwięk. Tak to auto bajka, taki misiek, ale adrenaliny tam niema. Jest zajebiste. Starzeje sie ? Jest jeszcze jeden minus. Ma za dużo drzwi ![]() Świetne auto -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
Wspieraj forum |
![]()
|
![]() Dotacja ![]() |
|
|
|
gość_hexx_* |
![]()
|
![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Mam 85k na blacie i żadnych z opisanych komedii. 535d 150k i dopiero aku zmienione. Może jakiś kombinowany ten twój test car
![]() |
|
|
![]()
|
|
Super User Dołączył: Mon, 14 July 2008 Skąd: LBN ![]() |
Ja mam co prawda 520d M-Performance z 2013 roku, aktualnie 151tys km ale też żaden z opisanych problemów absolutnie nie występuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Killer Dołączył: Tue, 13 January 2009 Skąd: Białystok ![]() |
Jako ze w pracy mam doczynienia z autami z koncernu JLR spotykam praktycznie te same problemy co ww z tym ze czasem sa to auta 3-4x drozsze niz f10. Nie wiem czy to wina slabej baterii, dlugiego postoju czy po prostu musimy z tym z
yc w dzisiejszych czasach ale bywa to mocno irytujace |
|
|
![]()
|
|
![]() Frequent User Dołączył: Wed, 03 June 2009 ![]() |
Ja mam co prawda 520d M-Performance z 2013 roku, aktualnie 151tys km ale też żaden z opisanych problemów absolutnie nie występuje. ja podobnie - 520d 2010 rok 150 tys. km i 520d 2015 rok 30 tys. km, jedyne co było do tej pory robione to wymiana tylnych amorków edc na gwarancji bo zdarzało im się stukać w tym starszym |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Homee Dołączył: Mon, 29 January 2007 Skąd: Z Mercedesów i Hond ![]() |
Co sadzicie o ściągnięciu f10 z USA ?
Nie chodzi mi o wypadkowość lecz o serwis. Kto w Wawie , Siedlcach to ogarnia ? Jak to jest z częściami ? Załóżmy ze auto byłoby dwuletnie. Gwarancja będzie działać ? Ta wynajęta była właśnie z USA. Jest sporo tematów na necie. Trochę czytałem, ale niema to jak rodzima opinia ![]() -------------------- Hondy i Mercedesy AirRide modyfikacje seryjnego Airmatica
Diagnozujesz czy zgadujesz ? Zawodowo -obrabiarki przemysłowe. Z pasji -samochody, elektronika Współpraca z Monster Garaż-kompleksowe remonty silników |
|
|
![]()
|
|
Frequent User Dołączył: Mon, 09 March 2009 Skąd: Warszawa ![]() |
Co sadzicie o ściągnięciu f10 z USA ? Nie chodzi mi o wypadkowość lecz o serwis. Kto w Wawie , Siedlcach to ogarnia ? Jak to jest z częściami ? Załóżmy ze auto byłoby dwuletnie. Gwarancja będzie działać ? Ta wynajęta była właśnie z USA. Jest sporo tematów na necie. Trochę czytałem, ale niema to jak rodzima opinia ![]() Nie wypowiem się co do serwisowania, ale mam znajomego w Siedlcach, który kilka sztuk tego modelu już sprowadził i nie wspominał o problemach z dostępnością części. Mi w wersji EU aktualizował mapy, ale zajmuje się też dostosowaniem aut z USA do warunków europejskich (lampy, radia, wyświetlacze i generalnie oprogramowanie). Jeżeli potrzebował byś takich usług daj znać - podeślę kontakt. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Mon, 24 March 2003 ![]() |
Co sadzicie o ściągnięciu f10 z USA ? Nie chodzi mi o wypadkowość lecz o serwis. Kto w Wawie , Siedlcach to ogarnia ? Jak to jest z częściami ? Załóżmy ze auto byłoby dwuletnie. Gwarancja będzie działać ? Ta wynajęta była właśnie z USA. Jest sporo tematów na necie. Trochę czytałem, ale niema to jak rodzima opinia ![]() Zero problemów. Oprócz lamp nie ma takich różnic, że nagle robi się problem. Ktoś kto ogarnia BMW nie widzi różnicy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Forum Clubber Dołączył: Thu, 17 February 2005 ![]() |
Wiem, że w F30 są inne poduszki, jak jest w F10?
-------------------- 2024 F-Pace D300
2011 E90 330d 2000 W210 E55 BTG 9:49 (IS200) |
|
|
![]()
|
|
User Dołączył: Mon, 05 November 2012 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |